10 Pemalam WordPress Terbaik untuk Podcasters

Adakah anda mencari plugin WordPress terbaik untuk podcasters? WordPress adalah pilihan platform blogging yang popular di kalangan podcasters kerana fleksibiliti yang disertakan dengan pelbagai plugin podcasting. Dalam artikel ini, kami telah memilih beberapa plugin podcasting WordPress terbaik.


Pemalam WordPress terbaik untuk podcasters

Cara Memulakan Podcasting dengan WordPress?

Seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya, WordPress sangat popular di kalangan podcast utama seperti Tim Ferris, Lewis Howes, Michael Hyatt, dan lain-lain. Ini kerana WordPress mudah digunakan dan sangat fleksibel dengan banyak templat hebat dan ribuan plugin WordPress.

Sekiranya anda ingin membuat laman web anda dan memulakan podcast, pertama anda perlu mendapatkan nama domain dan hosting WordPress.

Kami mengesyorkan menggunakan Bluehost kerana mereka adalah salah satu syarikat hosting terbesar di dunia dan penyedia hosting rasmi yang disyorkan oleh WordPress. Selain itu, mereka memberi pengguna 60% potongan + domain percuma.

Setelah anda mendaftar untuk hosting, langkah seterusnya adalah memasang WordPress. Ikuti arahan dalam cara kami memulakan blog WordPress dan anda akan terus beroperasi dalam masa yang singkat.

Sekarang datang bahagian di mana anda akan menyediakan podcast anda. Untuk membantu anda dengan bahagian ini, kami telah membuat panduan langkah demi langkah mengenai cara memulakan podcast anda sendiri.

Selepas itu, lihat senarai pilihan plugin WordPress terbaik kami untuk Podcasters.

1. Tekanan Kuasa

Tekanan Kuasa

PowerPress adalah plugin podcasting WordPress yang kuat yang membantu anda menguruskan fail podcast anda di WordPress.

Ia membuat umpan RSS yang disokong oleh iTunes dan Google Play untuk podcast anda. Ia juga dilengkapi dengan antara muka yang mudah di mana anda dapat menambahkan semua maklumat yang diperlukan untuk menyerahkan podcast anda ke iTunes.

Menambah episod podcast anda ke laman WordPress anda adalah mudah dengan pemain HTML5 yang cantik. Ini juga termasuk alat langganan bersepadu untuk meningkatkan pelanggan podcast anda. Yang paling penting ia dilengkapi dengan sokongan masyarakat yang berguna dari ribuan podcast yang sudah menggunakannya.

Yang terbaik, ia berfungsi dengan perkhidmatan hosting fail audio podcast terbaik, Blubrry.

2. Pemain Podcast Pintar

Pemain Podcast Pintar

Smart Podcast Player menawarkan pengalaman mendengar yang dirancang dengan indah kepada pendengar podcast anda.

Tidak seperti plugin pemain podcast lain, ia menawarkan pengalaman pengguna yang lebih baik dengan pemain HTML5 yang direka dengan indah. Anda boleh menambah pemain mega yang merangkumi semua episod, atau anda boleh menambahkan pemain episod tunggal.

Ia kelihatan dan berfungsi hebat di semua peranti (mudah alih, tablet dan desktop). Anda boleh memilih warna anda sendiri dengan tema terang atau gelap. Ia mempunyai ciri perkongsian sosial, butang muat turun, kawalan kelajuan, cap waktu dan banyak lagi.

3. Podcasting yang serius

Podcasting yang sangat serius

Sebilangan besar pemula hanya mahu memulakan podcast mereka tanpa membeli hosting podcast khusus atau pemain media. Pemain Podcast yang serius boleh membantu anda melakukannya. Ini membolehkan anda mengurus dan memuat naik episod podcast anda terus ke laman WordPress anda.

Ia menghasilkan suapan podcast anda yang serasi dengan iTunes, Google Play, dan banyak perkhidmatan lain. Plugin ini juga dilengkapi dengan kod pendek dan widget untuk memaparkan episod podcast dengan mudah di seluruh laman web anda.

4. Penerbit Podlove Podcast

Podlove

Podlove Podcast Publisher dibuat oleh Podlove, komuniti pengguna dalam talian yang ingin meningkatkan standard podcasting. Plugin ini bertujuan untuk menawarkan penyelesaian canggih untuk masalah podcasting yang tidak diperbaiki oleh platform lain yang tersedia.

Podlove Podcast Publisher memudahkan anda menguruskan podcast anda dari laman WordPress anda. Ia menawarkan makanan podcast yang sangat serasi dengan kawalan bijirin halus terhadap makanan anda. Ia menawarkan umpan pelbagai format, sokongan untuk codec audio dan video yang berbeza, pemain HTML5 yang disempurnakan, sokongan bab, statistik muat turun, dan templat fleksibel.

Bahagian terbaik ialah anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti yang aktif. Mereka mempunyai forum sendiri di mana anda boleh mengemukakan soalan dan mendapatkan bantuan daripada pembangun dan pengguna lain.

5. Akhbar Podcast Mudah

Akhbar Podcast Mudah

Simple Podcast Press membolehkan anda memaparkan epsiod podcast anda dengan indah di WordPress. Ia berfungsi dengan semua perkhidmatan hosting podcast yang popular. Anda hanya perlu menambahkan URL suapan iTunes podcast anda dan secara automatik mengambil episod dan memaparkannya dalam pemain HTML5 yang indah.

Ia membolehkan anda memaparkan episod tunggal dengan cap waktu sehingga anda dapat membenarkan pengguna untuk melompat ke topik utama dalam satu episod. Ia juga mempunyai ciri perkongsian sosial terbina dalam termasuk kotak petikan klik untuk tweet.

6. Plugin Podcasting Libsyn

Libsyn

Libsyn adalah perkhidmatan hosting podcast yang popular, dan plugin ini membantu menghubungkan laman WordPress anda ke akaun Libsyn anda. Ini membolehkan anda membuat episod dengan mudah, menyimpannya sebagai draf, dan menjadualkannya di WordPress.

Anda akan dapat memuat naik fail podcast anda secara langsung ke Libsyn dari WordPress, yang bermaksud media podcast anda tidak akan mengambil ruang di pelayan hosting WordPress anda. Anda juga boleh menambah fail dari pustaka media WordPress anda.

Semua media dan suapan podcast anda akan kekal di pelayan Libsyn. Walaupun laman web anda turun, pelanggan podcast anda masih dapat memuat turun episod terus ke aplikasi podcast dan pembaca suapan mereka.

7. Widget Podcast Pilihan

Widget podcast pilihan

Widget Podcast Pilihan membolehkan anda memaparkan episod podcast ke bar sisi WordPress anda. Ini adalah plugin addon untuk PowerPress, jadi anda hanya dapat menggunakannya jika anda menggunakan PowerPress by Blubrry.

Setelah diaktifkan, anda perlu melawat Rupa »Widget halaman dan tambahkan widget ‘Podcast Pilihan’ ke bar sisi WordPress anda. Anda boleh memaparkan episod terbaru, memilih kategori, atau memasukkan ID episod yang ingin anda paparkan secara manual.

Ia akan menggunakan gambar unggulan siaran dan petikan dengan pemain media PowerPress lalai untuk memainkan episod.

8. Seperti yang Dengar

Seperti yang Dengar

As Heard On membolehkan anda memaparkan podcast berbeza di mana anda telah ditemu ramah. Ini membantu anda memaparkan podcast lain di laman web anda, memanfaatkan bukti sosial, dan dapat dipaparkan di lebih banyak podcast. Plugin memudahkan untuk menambahkan podcast yang ingin anda tunjukkan. Anda boleh menambah nama podcast, nama host, gambar kecil, URL episod, keterangan, dll.

Anda mesti mencari seni album untuk podcast yang anda mahu paparkan dan muat naik gambar secara manual. Setelah anda menambahkan beberapa podcast, anda dapat memaparkannya di widget bar sisi, catatan blog, atau halaman mana pun di laman web anda.

Plugin Bonus

Plugin ini tidak khusus untuk podcasting, tetapi sangat berguna untuk podcaster mana pun yang menggunakan WordPress.

9. MonsterInsights

MonsterInsights

Ingin tahu bagaimana orang menemui laman web podcast anda? MonsterInsights adalah pemalam Analitis Google terbaik untuk pengguna WordPress. Ini membantu anda mengetahui dari mana pengguna anda berasal, apa yang mereka lakukan, dan berapa banyak masa yang mereka habiskan di laman web anda.

MonsterInsights juga dilengkapi dengan ciri penjejakan pautan yang dapat membantu anda mengetahui episod mana yang paling banyak dimuat turun. Ia juga dilengkapi dengan addon untuk Google Optimize yang merupakan alat untuk membantu anda melakukan eksperimen kandungan seperti pengujian A / B untuk mengetahui apa yang paling sesuai untuk laman web anda.

10. WPForms

WPForms

Interaksi pengguna membantu anda menukar lebih ramai pengunjung dan membina komuniti yang lebih kuat. WPForms adalah plugin pembangun borang hubungan WordPress terbaik, yang membolehkan anda membuat borang yang indah untuk laman web anda tanpa menulis kod apa pun.

Anda boleh menggunakannya untuk menambahkan borang hubungan, membina borang tinjauan, menerima pembayaran, membuat borang langganan e-mel, dan banyak lagi. Oleh kerana kemudahan penggunaan dan ciri-ciri canggih, ini mesti dimiliki untuk mana-mana toolkit podcaster.

Terdapat juga versi WPForms percuma yang tersedia untuk pengguna WPBeginner. Dapatkan WPForms Lite hari ini.

Itu sahaja buat masa ini.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin WordPress terbaik untuk podcasters. Anda mungkin juga ingin melihat panduan keselamatan WordPress utama kami untuk pemula.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map