16 Alternatif Terbaik untuk Plugin Jetpack WordPress

Adakah anda mencari alternatif terbaik untuk pemalam Jetpack? Jetpack adalah suite plugin WordPress yang hebat yang menambah pelbagai ciri ke laman web WordPress anda. Baru-baru ini salah seorang pembaca kami meminta kami untuk berkongsi kemungkinan alternatif Jetpack untuk WordPress. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda alternatif terbaik untuk pemalam WordPress Jetpack.


Alternatif Jetpack terbaik untuk WordPress

Apa itu pemalam Jetpack WordPress?

Jetpack adalah suite plugin yang menggabungkan ciri-ciri penting WordPress menjadi satu plugin besar. Ini membolehkan anda mengurus ciri yang ingin anda gunakan, dan anda boleh mematikan ciri yang tidak anda perlukan.

Namun apabila laman web anda berkembang, anda mungkin ingin meluaskan Jetpack. Anda mungkin memerlukan fungsi canggih yang ditawarkan dalam pemalam WordPress pihak ketiga yang lain.

Dalam kes ini, masuk akal untuk melihat alternatif Jetpack untuk ciri khas yang anda perlukan.

Kebaikan dan Keburukan Jetpack Plugin

Kelebihan dan kekurangan penggunaan pemalam WordPress Jetpack

Seperti semua perkara dalam hidup, plugin Jetpack dilengkapi dengan kelebihan dan kekurangannya sendiri yang perlu anda perhatikan semasa memilih alternatif Jetpack.

Kelebihan Menggunakan Jetpack Plugin

Inilah kelebihan menggunakan pemalam Jetpack di laman web WordPress anda.

 • Satu pemalam untuk mengatur semuanya. Anda mendapat semua ciri penting dalam satu pakej yang mudah dikendalikan.
 • Jetpack sangat dioptimumkan untuk prestasi dengan infrastruktur kuat Automattic (syarikat di belakang Jetpack dan WordPress.com) yang berjalan di latar belakang.
 • Ia mempunyai antara muka pengguna yang lebih baik daripada plugin WordPress biasa anda.

Kekurangan Menggunakan Jetpack Plugin

Berikut adalah kelemahan menggunakan pemalam WordPress Jetpack di laman web anda.

 • Menggunakan Jetpack memerlukan anda membuat akaun WordPress.com.
 • Inti Jetpack adalah percuma tetapi banyak ciri memerlukan langganan berbayar.
 • Ia mempunyai fungsi e-mel yang terhad. Anda tidak boleh menghantar e-mel kepada pelanggan anda tanpa menerbitkan catatan blog.
 • Laman web anda menjadi bergantung pada satu pemalam yang menjadikannya lebih sukar untuk diganti pada masa akan datang.

Oleh itu, mari kita lihat alternatif Jetpack terbaik yang boleh anda pasangkan di laman web anda.

1. WPForms Lite

WPForms

WPForms Lite adalah alternatif terbaik untuk borang maklum balas Jetpack. WPForms adalah plugin borang hubungan WordPress terbaik, dan ia dilengkapi dengan versi lite percuma yang membolehkan anda menambahkan borang hubungan dengan mudah di laman web WordPress anda.

WPForms dilengkapi dengan pembentuk borang seret dan lepas yang indah dan templat borang siap pakai. Menambah borang ke dalam catatan dan halaman blog anda adalah mudah dengan kod pendek atau dengan menggunakan butang Tambah borang dalam penyunting pos.

Kami membina WPForms untuk menjadikannya mesra pemula sambil menawarkan fungsi lanjutan seperti langganan e-mel, pembayaran, pendaftaran pengguna, dan banyak lagi dalam versi Pro.

2. MonsterInsights

MonsterInsights

Jetpack dilengkapi dengan modul statistik terbina dalam. Walau bagaimanapun, tidak semudah Google Analytics. Sekiranya anda mahukan penyatuan Google Analytics dalam Jetpack, maka anda harus menaik taraf ke rancangan profesional yang berharga $ 299 / tahun.

MonsterInsights adalah pemalam Analitis Google teratas untuk WordPress dengan lebih daripada 1+ Juta pemasangan aktif, dan ia mempunyai versi percuma yang tersedia untuk semua pengguna WordPress.

MonsterInsights membolehkan anda memasang Google Analytics dengan mudah di laman web WordPress anda. Ia dilengkapi dengan alat pelaporan yang indah yang memudahkan pemula untuk melihat dari mana asalnya pengguna dan apa yang mereka lihat.

3. UpdraftPlus

UpdraftPlus

Jetpack menawarkan sandaran harian automatik, tetapi ia hanya tersedia untuk rancangan berbayar. UpdraftPlus adalah salah satu pemalam sandaran WordPress terbaik di pasaran dan pengganti percuma untuk ciri sandaran Jetpack.

Ini membolehkan anda dengan mudah membuat sandaran automatik untuk seluruh laman web WordPress anda.

Anda hanya perlu menyiapkannya sekali, dan kemudian ia akan membuat sandaran secara automatik. Sandaran anda disimpan di lokasi terpencil seperti Google Drive, Dropbox dan banyak lagi. Anda juga dapat memulihkan laman web anda dari sebarang sandaran sebelumnya dengan beberapa klik.

Untuk perinciannya, lihat panduan kami tentang Cara Membuat sandaran dan memulihkan laman WordPress anda dengan UpdraftPlus.

4. Akismet

Akismet

Jetpack mempunyai ciri penyaringan spam untuk rancangan berbayar, tetapi anda memerlukan sekurang-kurangnya rancangan peribadi untuk mengakses penapisan spam asas.

Akismet adalah plugin penapisan spam WordPress terbaik di pasaran. Ia secara automatik menyaring semua komen WordPress anda untuk menangkap spam. Ini secara signifikan mengurangkan bilangan komen spam yang mesti anda buat sederhana.

Untuk arahan penyediaan yang lengkap, lihat panduan Akismet kami untuk pemula WordPress.

5. Pengimbas Sucuri

Sucuri

Jetpack hanya mengimbas perisian hasad jika anda mempunyai rancangan langganan profesional atau premium. Pengimbas Sucuri menyediakan pengimbas perisian hasad percuma, pemantauan senarai hitam, pemeriksaan integriti fail, tindakan keselamatan pasca-peretasan, dan pengeras keselamatan.

Sucuri adalah peneraju industri dalam keselamatan WordPress dan pemantauan laman web. Ia juga menawarkan firewall WordPress terbaik yang menyekat aktiviti yang mencurigakan sebelum sampai ke laman web anda.

6. SEO Yoast

Yoast SEO

Jetpack menawarkan fungsi SEO yang terhad walaupun untuk pengguna pelan premium. Anda memerlukan sekurang-kurangnya rancangan profesional untuk mengakses semua ciri SEO Jetpack. Yoast SEO adalah alternatif yang tepat untuk ciri-ciri SEO Jetpack, dan ia adalah plugin SEO yang paling popular di pasaran.

Plugin SEO Yoast percuma memberi anda alat SEO WordPress lengkap termasuk pengesahan laman web, peta laman XML, pratonton SEO, gambar pratonton Facebook dan Twitter, tajuk dan deskripsi meta, dan banyak lagi.

Untuk petunjuk langkah demi langkah yang lengkap, lihat panduan kami mengenai cara memasang dan menyediakan pemalam SEO Yoast.

7. WP ke Penyangga

WP ke Penyangga

Plugin WP to Buffer membolehkan anda menghubungkan laman WordPress anda ke Buffer dan menjadualkan catatan WordPress anda secara automatik untuk dikongsi di profil media sosial anda. Ini adalah alternatif terbaik untuk ciri publisiti Jetpack, yang melakukan perkara yang sama.

Buffer adalah platform pengurusan media sosial yang membolehkan anda menjadualkan catatan media sosial anda sepanjang hari. Ini menjimatkan masa yang anda akan habiskan untuk berkongsi artikel anda secara manual di media sosial.

8. Namun Plugin Catatan Lain Yang Berkaitan

Satu lagi Plugin Catatan Berkaitan

Plugin Posting Berkaitan Lain adalah plugin posting berkaitan WordPress terbaik di pasaran dan alternatif terbaik untuk ciri posting Jetpack yang berkaitan.

Ia menawarkan lebih banyak pilihan penyesuaian dan kawalan penuh mengenai bagaimana dan di mana anda memaparkan catatan berkaitan di laman web anda. Malah menyokong jenis catatan tersuai dan dapat menambahkan catatan berkaitan dalam suapan RSS juga.

9. De: Komen

De: komen

Decomments adalah plugin WordPress berbayar, yang membolehkan anda mengubah kawasan komen WordPress anda dengan menambahkan lebih banyak ciri sosial kepadanya. Pengguna anda dapat menilai komen, berkongsi komen di media sosial, log masuk dengan profil sosial mereka, memperoleh lencana, dan banyak lagi.

Ini menawarkan pengalaman pengguna yang sangat menarik untuk komen di laman WordPress anda. Untuk arahan terperinci, lihat artikel kami mengenai cara meningkatkan komen WordPress dengan komen De:.

10. Envira Gallery Lite

Galeri Envira

WordPress dilengkapi dengan kaedah lalai untuk menambahkan galeri gambar dengan mudah. Walau bagaimanapun, fungsi WordPress lalai agak terhad dari segi fungsi. Sekiranya pengguna mengklik pada gambar, ia akan dimuat di halaman baru.

Envira Gallery Lite menawarkan alternatif percuma untuk galeri responsif Jetpack. Ia membolehkan anda membuat galeri gambar yang responsif dengan pop timbul karusel.

11. Pingdom

Pingdom

Pingdom bukan plugin tetapi alat pemantauan laman web yang boleh anda gunakan sebagai alternatif kepada alat pemantauan Jetpack. Akaun percuma Pingdom membolehkan anda memantau 1 laman web.

Ia menghantar pemberitahuan e-mel segera apabila laman web anda tidak berfungsi dan memberitahu anda apabila ia dibuka semula. Anda juga dapat memantau masa bersejarah laman web anda dengan log masuk ke akaun anda.

12. MailChimp

MailChimp

Pemasaran e-mel adalah salah satu kaedah terbaik untuk menjangkau khalayak anda. Sekiranya anda belum memulakannya, lihat panduan kami tentang mengapa anda harus mula membina senarai e-mel anda dengan segera.

MailChimp adalah salah satu perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik di dunia dan alternatif terbaik untuk langganan e-mel Jetpack. Kelemahan langganan Jetpack adalah bahawa ia hanya menghantar e-mel kepada pengguna apabila anda menerbitkan catatan baru. Tidak seperti senarai e-mel sebenar, di mana anda boleh menghantar buletin bulanan atau bulanan kepada pengguna.

MailChimp adalah perkhidmatan berbayar tetapi mereka menawarkan rancangan percuma selama-lamanya untuk sehingga 2000 pelanggan dan 12,000 e-mel sebulan.

13. Cloudflare

Cloudflare

Cloudflare adalah salah satu perkhidmatan CDN terbaik yang menawarkan CDN percuma dan perlindungan asas terhadap serangan DDOS.

Ini meningkatkan kelajuan dan prestasi laman web anda dengan menyajikan kandungan statik melalui CDN global mereka. Cloudflare adalah pengganti yang sempurna untuk perkhidmatan CDN Jetpack yang menyajikan gambar anda melalui pelayan CDN mereka untuk mengoptimumkan prestasi. Ini juga menyediakan alternatif percuma untuk perlindungan serangan serangan brute force Jetpack.

Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara menyediakan CDN Cloudflare percuma di WordPress.

14. Pengurus Kemas Kini Mudah

Pengurus Kemas Kini Mudah

Easy Updates Manager membolehkan anda mengganti ciri kemas kini pemalam automatik Jetpack. Ini membantu anda mengurus semua kemas kini inti, tema, dan pemalam WordPress dengan mudah.

Dari papan pemuka tunggal, anda boleh mengaktifkan atau mematikan kemas kini automatik. Anda boleh menetapkan kemas kini khusus atau semua pemalam untuk dipasang secara automatik. Ia juga boleh memasang kemas kini tema secara automatik.

Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai cara mengurus kemas kini WordPress automatik dengan lebih baik.

15. Skrol Tak Terbatas WordPress

Muat Lagi - Skrol tanpa had untuk WordPress

WordPress Infinite Scroll adalah alternatif yang tepat untuk ciri tatal tak terbatas Jetpack. Sama seperti Jetpack, anda perlu menambahkan sedikit coretan kod ke dalam tema anda.

Ini membolehkan anda menambahkan butang yang dapat diklik oleh pengguna untuk memuatkan lebih banyak catatan, Anda juga dapat memilih untuk memuatkan pos secara otomatis ketika pengguna menatal halaman.

Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara menambah butang memuatkan lebih banyak catatan di WordPress.

16. Kiraan Berkongsi

Kiraan Berkongsi

Shared Counts adalah salah satu plugin media sosial terbaik untuk WordPress. Ia sangat pantas dan hanya memuat sejumlah rangkaian sosial teratas: Facebook, Twitter, Google+, Stumbleupon, Pinterest dan LinkedIn.

Ia mempunyai pelbagai gaya butang, jumlah perkongsian sosial, dan jumlah kiraan bahagian keseluruhan. Anda boleh menyusun semula urutan paparan butang dan pemalam secara automatik dapat memasukkan butang dalam catatan, halaman, dan jenis pos tersuai WordPress anda.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari alternatif terbaik untuk plugin Jetpack di laman WordPress anda. Anda mungkin juga ingin melihat senarai pemalam WordPress penting kami untuk mencari pemalam lain yang mesti ada untuk laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map