32 Plugin WooCommerce Terbaik untuk Kedai Anda (Sebilangan besar adalah PERCUMA)

Adakah anda mencari plugin WooCommerce terbaik untuk kedai anda?


Plugin adalah bahagian terbaik untuk membuat kedai dalam talian menggunakan WooCommerce. Mereka membolehkan anda menambah ciri baru dan mengembangkan perniagaan anda.

Terdapat banyak plugin percuma dan premium yang boleh anda gunakan tetapi tidak semuanya baik. Bagaimana anda mengetahui plugin WooCommerce terbaik untuk perniagaan eCommerce anda?

Dalam artikel ini, kami telah memilih beberapa plugin WooCommerce terbaik untuk kedai anda untuk meningkatkan penjualan dan mengembangkan perniagaan anda.

Pemalam WooCommerce terbaik untuk kedai eCommerce anda

Sekiranya anda belum memulakan kedai dalam talian anda, maka kami mempunyai panduan langkah demi langkah mengenai cara memulakan kedai dalam talian dengan WooCommerce. Ini membimbing anda bagaimana memilih hosting WooCommerce terbaik, memasang WooCommerce, memilih tema, dan semua yang anda perlukan.

Setelah itu, mari kita lihat plugin WooCommerce terbaik untuk WordPress.

1. TrustPulse

AmanahPulse

TrustPulse adalah aplikasi pemberitahuan bukti FOMO dan sosial terbaik yang membantu anda melonjak penukaran dan penjualan.

Orang suka apabila melihat orang lain membuat pilihan yang sama sebelum membuat keputusan sendiri. Dengan menambahkan bukti sosial, anda membenarkan mereka melihatnya di laman web anda dan memberi mereka dorongan untuk menyelesaikan pembelian.

TrustPulse menjadikan ini sangat mudah. Anda boleh memasangnya di laman web mana pun (tidak memerlukan pengekodan) dan menyesuaikan lencana agar sesuai dengan warna kedai anda.

Anda boleh menyasarkan halaman atau produk dengan bijak di mana anda ingin menjalankan kempen, dan menambahkan pemberitahuan secara langsung yang menunjukkan berapa banyak orang yang mengambil tindakan dalam jangka masa tertentu. Untuk hasil terbaik, jalankan banyak kempen yang menyasarkan pelanggan melihat produk atau halaman yang berbeza.

Anda juga mendapat aliran langsung tindakan yang diambil oleh pengguna dan laporan analisis terperinci untuk membantu anda mengoptimumkan kempen anda.

Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara menggunakan FOMO untuk meningkatkan penukaran.

2. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster adalah perisian pengoptimuman penukaran yang paling kuat di pasaran. Ini membantu anda mengubah pelawat laman web yang ditinggalkan menjadi pelanggan dan pelanggan.

Anda dapat menggunakannya di laman web eCommerce untuk mengurangkan pengabaian troli, meningkatkan penukaran penjualan, mengembangkan senarai e-mel anda, menunjukkan mesej laman web yang disasarkan, penargetan semula di lokasi, dan banyak lagi.

Sekiranya anda serius mengembangkan senarai e-mel anda dan meningkatkan penjualan, maka anda memerlukan kit alat pengoptimuman penukaran ini.

3. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights adalah pemalam Analitis Google terbaik untuk kedai WooCommerce. Ia dilengkapi dengan penjejakan eCommerce yang dipertingkatkan yang membolehkan anda mengesan data eCommerce dengan mudah dalam laporan Google Analytics.

Ramai pemula sukar memahami laporan Google Analytics. MonsterInsights menjadikannya lebih mudah dengan menunjukkan semua maklumat yang anda perlukan di dalam papan pemuka WordPress anda. Ini membantu anda membuat keputusan berdasarkan data untuk mengembangkan perniagaan anda dan meningkatkan penjualan.

Anda boleh menggunakannya untuk mencari produk yang paling banyak dilihat dan memperbaiki halaman produk. Anda juga boleh menjejaki pelanggan WooCommerce di Google Analytics dan membuat pengalaman yang lebih diperibadikan untuk pengguna anda.

4. Sentuhan Sentiasa

Hubungan Tetap

Constant Contact adalah perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan eCommerce. Ia juga paling mesra pemula, yang membolehkan anda menambahkannya dengan mudah ke kedai anda dan mula membina senarai e-mel anda.

Ia dilengkapi dengan puluhan templat e-mel yang direka secara profesional untuk pelbagai bidang. Anda juga boleh membuat beberapa senarai dan membuat corong khusus untuk menghantar e-mel yang diperibadikan kepada khalayak yang dipilih.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat tutorial lengkap kami mengenai cara membuat buletin e-mel.

Alternatif: Drip dan SendinBlue juga merupakan pilihan terbaik.

5. Kupon Lanjutan

Kupon Lanjutan

Kupon Lanjutan Kupon Lanjutan adalah pemalam kod kupon WooCommerce terbaik di pasaran. Ia memperluas fungsi kupon WooCommerce yang terhad dan membolehkan anda membuat tawaran kupon yang lebih baik.

Ia berintegrasi erat dengan WooCommerce dan menawarkan ciri seperti tawaran BOGO (beli satu mendapat satu tawaran), URL kupon, kupon berjadual, kupon terpakai secara automatik, kupon penghantaran, dan banyak lagi. Ia mudah digunakan dan membantu anda meningkatkan penjualan di kedai dalam talian anda.

6. Suite Borong WooCommerce

Suite Borong WooCommerce/ a>

WooCommerce Wholesale Suite adalah sekumpulan tiga pemalam yang membolehkan anda menetapkan harga borong dengan mudah di WooCommerce untuk pembeli pukal dan perniagaan lain.

Anda boleh menunjukkan harga borong kepada pelanggan borong dengan mudah. Anda juga boleh menetapkan kuantiti minimum yang mereka perlukan untuk mendapatkan potongan harga. Pada masa yang sama, anda dapat terus menunjukkan harga biasa anda kepada pelanggan runcit.

Untuk perincian, lihat tutorial kami tentang cara menambahkan harga borong dengan mudah di WooCommerce dengan arahan langkah demi langkah.

7. LiveChat

LiveChat

Tahukah anda bahawa secara purata, lebih daripada 67% pelanggan meninggalkan troli sebelum menyelesaikan pembelian? Ini kerana pelanggan mahukan jawapan segera untuk soalan mereka.

LiveChat adalah perisian sokongan sembang langsung terbaik di pasaran. Ia membolehkan anda menambahkan sembang langsung ke kedai WooCommerce anda dengan mudah dan menjawab pertanyaan pengguna dengan serta-merta.

Ini membolehkan anda menukar pengguna menjadi pelanggan sebelum meninggalkan kereta mereka. LiveChat berfungsi dengan Google Analytics, semua pemasaran e-mel teratas, perisian CRM dan banyak lagi.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai cara menambahkan LiveChat ke kedai WooCommerce anda dan meningkatkan penjualan.

Alternatif: Sekiranya anda mencari perisian chatbot, lihatlah ChatBot.com kerana dapat membantu mengautomasikan banyak liveCat eCommerce.

8. Wishlist YITH WooCommerce

YITH WooCommerce Wishlist

Plugin senarai keinginan YITH WooCommerce membolehkan pelanggan anda menyimpan produk ke senarai keinginan mereka. Mereka boleh menggunakan senarai harapan untuk membuat pembelian kemudian atau berkongsi senarai harapan mereka dengan rakan dan keluarga.

Ini adalah tambahan yang sesuai untuk kedai dalam talian anda semasa musim percutian yang sibuk ketika orang membuat senarai membeli-belah dan membeli hadiah.

9. WooCommerce Berbilang Bahasa

WooCommerce Berbilang Bahasa

Laman web WordPress bukan Inggeris mengatasi laman web WordPress Inggeris pada tahun 2014. Sejak itu lebih banyak kedai WooCommerce dibuat dalam bahasa selain Bahasa Inggeris. WooCommerce Multilingual menambah lapisan keserasian dengan plugin multibahasa WPML WordPress yang popular.

Ini membolehkan anda menerjemahkan produk dan halaman WooCommerce anda dalam pelbagai bahasa. Pelanggan anda boleh memilih untuk melayari laman web anda dalam bahasa pilihan mereka.

10. Gelangsar Produk WooCommerce

Gelangsar Produk WooCommerce

WooCommerce Products Slider membolehkan anda membuat slaid dan karousel produk yang indah dan menambahkannya di mana sahaja di kedai WooCommerce anda.

11. RafflePress

RafflePress

RafflePress adalah peraduan terbaik dan pemberian hadiah untuk kedai WooCommerce. Ini membolehkan anda mengembangkan senarai e-mel anda, mendapatkan lebih banyak lalu lintas laman web, dan pengikut media sosial dengan peraduan dan hadiah viral.

Pengguna anda dapat berpartisipasi dalam pemberian hadiah dengan melakukan tindakan sosial seperti tweet, menonton video, mengikuti profil media sosial, dan banyak lagi. Ia mempunyai tindakan untuk semua platform media sosial yang popular, CRMS, dan banyak lagi.

Untuk hasil terbaik, ia merangkumi tindakan sosial yang disahkan dan pencegahan penipuan. Ini memastikan bahawa kempen viral anda menghasilkan penglibatan dan pertumbuhan sebenar dalam perniagaan anda.

12. Penyesuai WooCommerce

Penyesuai WooCommerce

WooCommerce Customizer menyediakan antara muka pengguna yang mudah untuk menggunakan penapis WooCommerce terbina dalam. Penapis ini membolehkan anda menyesuaikan perkara seperti teks butang, label, medan dan banyak lagi.

Biasanya, anda mesti menulis kod PHP untuk menggunakan penapis ini. Dengan penyesuai WooCommerce, anda boleh menggunakan penapis tersebut dengan mudah dari halaman tetapan mudah (tidak perlu pengekodan).

13. WP Mail SMTP oleh WPForms

WP Mail SMTP Pro

Kedai WooCommerce menghantar pemberitahuan e-mel untuk pelbagai tindakan kepada pemilik kedai dan juga pelanggan. Ia menggunakan fungsi PHP mail () untuk melakukannya.

Walau bagaimanapun, kebanyakan syarikat hosting WordPress tidak menyediakan fungsi ini dengan betul dan ada juga yang menyekatnya. Sekiranya demikian, ciri e-mel kedai anda tidak akan berfungsi.

WP Mail SMTP menyelesaikan masalah ini dengan membenarkan anda menggunakan penyedia perkhidmatan SMTP untuk menghantar e-mel. Ini memastikan bahawa e-mel WooCommerce anda dihantar ke peti masuk pengguna dan tidak berakhir dengan spam.

Versi WP Mail SMTP Pro berbayar memberi anda sokongan premium, lebih banyak ciri, dan perkhidmatan penyediaan sarung tangan putih.

14. Pematuhan VAT EU WooCommerce

Pematuhan VAT EU WooCommerce

Seperti namanya, plugin ringkas ini menjadikan kedai WooCommerce anda mematuhi PPN EU yang baru. Ia akan secara automatik mengesan lokasi pelanggan anda dan akan menunjukkan harga dengan PPN yang betul dari halaman pertama.

15. Tarikh Penghantaran Pesanan untuk WooCommerce

Tarikh Penghantaran Pesanan WooCommerce

Pemalam ini membolehkan pengguna memilih tarikh penghantaran untuk produk semasa pembayaran. Pemilik kedai WooCommerce dapat melihat tarikh penghantaran yang diinginkan di halaman pesanan mereka di kawasan pentadbir.

16. Paparan Pantas YITH WooCommerce

Paparan Pantas YITH WooCommerce

WooCommerce Quick View membolehkan pelanggan anda melihat perincian produk dengan hanya menggunakan butang tetikus. Ini membolehkan pelanggan mendapatkan maklumat produk dengan cepat tanpa meninggalkan senarai produk atau halaman kedai.

Pengguna akan dapat melihat gambar produk yang lebih besar, keterangan produk, dan butang tambah ke troli dalam pop timbul kotak cahaya.

17. Invois PDF WooCommerce & Slip Pembungkusan

Muat turun WooCommerce PDF Invoices & Packing Slip

Plugin yang bagus ini membolehkan anda menghantar invois PDF dan slip pembungkusan kepada pelanggan melalui e-mel. Pengguna juga boleh memuat turun invois dan slip dari kawasan akaun mereka. Sebagai pentadbir laman web, anda juga dapat menghasilkan invois secara pukal, memuat turunnya, dan menghantar e-mel kepada pengguna dari kawasan pentadbir.

18. YITH WooCommerce Bandingkan

WooCommerce Bandingkan

Seperti namanya, plugin ini membolehkan pelanggan anda membandingkan dua atau lebih produk WooCommerce secara berdampingan. Anda boleh memilih bidang mana yang akan dilihat pengguna dalam jadual perbandingan dan menyusunnya semula mengikut keperluan.

19. Troli Bar Menu WooCommerce

Troli Bar Menu WooCommerce

Biasanya, tema WooCommerce anda akan memaparkan butang troli di bahagian atas. Namun, jika tema anda tidak menunjukkan butang troli, atau anda tidak menyukai penempatannya, maka WooCommerce Menu Cart akan memperbaikinya untuk anda.

Ini membolehkan anda menambahkan butang troli ke dalam menu navigasi WordPress anda. Ia berfungsi dengan tema WordPress apa pun dan akan memaparkan ikon keranjang, item dan harga di menu navigasi anda.

20. YITH WooCommerce Ajax Search

Pencarian Produk Ajax

Kepantasan sangat penting untuk kejayaan mana-mana laman web, terutamanya untuk kedai dalam talian. Kelewatan sesaat dalam pemuatan halaman dapat meningkatkan pengabaian troli dengan ketara dan penglibatan pengguna yang lebih rendah.

YITH WooCommerce Ajax Search menawarkan ciri carian yang kuat untuk segera memaparkan produk ketika pengguna mula menaip. Ini menggunakan Ajax untuk mengambil hasil yang bermaksud pengguna anda dapat mencari tanpa meninggalkan halaman yang sedang mereka lihat.

21. Penyunting Medan WooCommerce Checkout

Penyunting Medan WooCommerce Checkout

Adakah anda ingin menambahkan bidang tersuai ke halaman pembayaran WooCommerce? Plugin WooCommerce Checkout Field Editor membolehkan anda menambah, menyesuaikan, dan menyusun semula medan dengan mudah di halaman pembayaran di kedai dalam talian anda.

Ini membolehkan anda menyesuaikan keseluruhan pengalaman pembayaran untuk pelanggan anda dan menggunakan data untuk mengembangkan perniagaan anda.

22. Pembelian Minimum untuk WooCommerce

Pembelian Minimum untuk WooCommerce

Pembelian Minimum untuk WooCommerce membolehkan anda menetapkan peraturan pembelian minimum untuk produk anda. Anda boleh menambahkan peraturan untuk satu produk atau membuat peraturan untuk kumpulan produk.

Plugin ini juga membolehkan anda menerapkan peraturan mengenai jumlah atau jumlah pembelian minimum, menetapkan peraturan yang berbeda berdasarkan peran pengguna, dan mengatur pesan khusus untuk ditampilkan ketika aturan tidak sesuai.

23. Kad Hadiah PW WooCommerce

Kad Hadiah PW WooCommerce

Kad Hadiah PW WooCommerce menjadikan kad hadiah mudah dijual di kedai anda. Pelanggan boleh membeli kad hadiah dan membaginya dengan rakan atau keluarga untuk menebus di kedai dalam talian anda.

Plugin ini dilengkapi dengan templat e-mel kad hadiah yang indah dan bahagian pentadbir untuk melihat liabiliti kad hadiah anda. Pelanggan anda dapat menentukan jumlah kad hadiah, penerima, dan menambahkan mesej peribadi mereka sendiri semasa pembelian.

24. Penukar Mata Wang WooCommerce

Penukar Mata Wang WooCommerce

Seperti namanya, plugin ini membolehkan pelanggan anda menukar mata wang dengan mudah dan mendapatkan kadar penukaran masa nyata dalam mata wang tempatan mereka. Anda boleh menambahkan pertukaran mata wang dengan menggunakan kod pendek atau widget bar sisi.

25. Warna WooCommerce

Warna WooCommerce

WooCommerce Colors menambah bahagian WooCommerce ke penyesuai tema di mana anda boleh menukar warna butang dan elemen WooCommerce yang lain. Ia mudah dan sangat berguna jika anda ingin menyesuaikan elemen WooCommerce tanpa menambahkan CSS tersuai.

26. Penapis Produk WooCommerce

Penapis Produk WooCommerce

Penapis Produk WooCommerce membolehkan pelanggan laman web anda menapis produk mengikut kategori, atribut, tag produk, taksonomi kustom produk, dan harga. Anda boleh menambahkan penapis di mana sahaja menggunakan kod pendek atau widget bar sisi.

27. Kod pendek WooCommerce

Kod pendek WooCommerce

WooCommerce dilengkapi dengan sekumpulan kod pendek yang boleh anda gunakan di seluruh laman web anda untuk menambahkan produk, butang dan banyak lagi. Plugin WooCommerce Shortcodes menambah drop down pada editor visual WordPress anda, yang membolehkan anda memilih dan memasukkan kod pendek dengan mudah di kawasan kandungan seperti pos, halaman, atau produk.

28. Penguat untuk WooCommerce

Penguat WooCommerce

Booster untuk WooCommerce membolehkan anda menambahkan beberapa ciri berguna ke laman web WooCommerce anda yang membolehkan anda menjalankan kedai dalam talian anda dengan lebih berkesan. Ia menggunakan pendekatan modular yang serupa dengan Jetpack dan bertindak seperti suite plugin dengan banyak ciri.

29. Tab Produk Khusus untuk WooCommerce

Tab Produk Tersuai untuk WooCommerce

Biasanya, halaman produk memerlukan pengguna menatal ke bawah untuk melihat lebih banyak maklumat. Tab Produk Khusus untuk WooCommerce membolehkan anda membahagikan keterangan dan perincian produk ke dalam tab. Ini membantu pengguna beralih ke bahagian yang ingin dilihat sambil memastikan laman web anda kelihatan kemas dan teratur.

30. Penukaran Variasi untuk WooCommerce

Variasi Swatch untuk WooCommerce

Variasi Swatch untuk WooCommerce membolehkan anda menambahkan swatch variasi produk dengan mudah ke atribut produk WooCommerce. Pelanggan kemudian akan melihat swatch warna, gambar, dan label yang cantik, bukan menu dropdown.

Ini memudahkan pengguna memilih warna, ukuran, gaya, dan banyak lagi produk. Ia juga menjadikan pilihan ini mudah dilihat dan meningkatkan pengalaman pelanggan.

31. Pembesar Zoom YITH WooCommerce

Pembesar Zum WooCommerce

YITH WooCommerce Zoom Magnifier mari pelanggan anda memperbesar dan memperbesar gambar produk tanpa meninggalkan halaman. Ia juga menambah slaid galeri gambar produk di bawah gambar yang dipaparkan.

Ini membantu pelanggan anda melihat gambar produk dengan lebih banyak butiran dapat dilihat. Ini meningkatkan penglibatan pelanggan di kedai anda, yang menghasilkan lebih banyak penjualan.

32. WPForms

WPForms

Setiap laman web memerlukan borang hubungan. WPForms adalah tarikan terbaik & drop form builder plugin untuk WordPress. Ini membolehkan anda membuat semua jenis borang termasuk borang hubungan, tinjauan dalam talian, tinjauan pendapat dan banyak lagi.

Versi percuma WPForms membolehkan anda membuat borang hubungan mudah dan mempunyai semua ciri penting.

WPForms Pro dilengkapi dengan ciri canggih seperti halaman arahan borang, borang perbualan, pengabaian bentuk, logik bersyarat pintar, dan lain-lain yang boleh anda gunakan untuk benar-benar meningkatkan penukaran borang anda.

Bonus – 33. Nextiva

Nextiva

Memiliki nombor telefon untuk kedai dalam talian anda dapat membantu meningkatkan kepercayaan dan kredibiliti. Nextiva adalah perkhidmatan telefon perniagaan terbaik yang berfungsi dengan lancar dengan WooCommerce.

Ini adalah aplikasi telefon perniagaan maya, jadi anda dapat menggunakannya untuk menerima panggilan di telefon bimbit, iPad, desktop dan komputer riba anda. Ia dilengkapi dengan ciri-ciri canggih seperti penghalaan panggilan, penyedia auto, dan lain-lain, sehingga kedai anda dapat bersaing dengan perusahaan besar dengan mudah tanpa biaya yang tinggi.

Setelah anda menyediakan VOIP perniagaan anda, anda kemudian boleh menggunakan plugin Butang Panggilan WordPress percuma untuk menambahkan butang klik untuk memanggil di kedai dalam talian anda.

Kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari beberapa plugin WooCommerce percuma terbaik untuk kedai dalam talian anda. Anda mungkin juga ingin melihat pilihan pakar kami mengenai tema WooCommerce terbaik untuk laman web eCommerce anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map