5 Plugin Catatan Popular Terbaik untuk WordPress

Semasa melayari laman web, anda mungkin pernah menemui laman web yang mempunyai bahagian artikel popular. Memaparkan catatan popular membantu pelawat laman web anda mencari kandungan terbaik anda dan meningkatkan paparan halaman anda. Sekiranya anda ingin menambah bahagian catatan yang popular di laman web anda, maka anda berada di tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda plugin entri paling popular untuk WordPress.


Pemalam catatan popular terbaik untuk WordPress

Menunjukkan Catatan Popular di Laman WordPress Anda

Sebelum anda memilih pemalam untuk memamerkan kandungan paling popular anda, anda mungkin ingin melihat-lihat dan melihat bagaimana laman web lain yang berjaya melakukannya.

Sebagai contoh, beberapa pemilik laman web berpegang pada artikel paling popular sepanjang masa. Blog popular lain menunjukkan artikel yang menjadi trend pada hari, minggu, atau bulan. Ini membolehkan mereka melangkau artikel popular lama mereka dan mendapatkan lebih banyak paparan halaman untuk artikel terbaru mereka yang sedang popular.

Catatan popular dalam senarai25

Beberapa laman web menggabungkan artikel yang popular, baru-baru ini, dan paling banyak dibincangkan dalam widget tab atau slaid kandungan unggulan.

Contoh artikel yang popular

Anda juga perlu memutuskan di mana anda mahu menunjukkan catatan popular di laman web anda. Anda boleh menunjukkannya di halaman depan, artikel tunggal, atau setiap halaman di laman web anda. Menguji penempatan yang berbeza akan membantu anda mengetahui perkara yang paling sesuai untuk laman web anda.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa plugin catatan popular terbaik untuk WordPress.

1. Catatan Popular WordPress

Widget Catatan Popular WordPress

Dengan lebih dari 200,000 pemasangan aktif, plugin Post Popular WordPress adalah salah satu plugin posting popular yang paling banyak dimuat turun di pasaran. Ini membolehkan anda menunjukkan siaran popular dengan pelbagai keadaan. Anda boleh menunjukkan artikel yang sedang tren dengan memilih julat tarikh. Anda juga boleh menunjukkan artikel yang paling banyak dikomentari atau paling banyak dilihat.

Ia mampu multi-widget yang bermaksud anda dapat menambahkan widget yang sama berkali-kali ke bar sisi yang sama atau berbeza. Anda boleh menggunakan CSS tersuai anda sendiri, menunjukkan lakaran kecil catatan, petikan, pengarang, jumlah komen, jumlah paparan, dan banyak lagi.

Kelebihan: Catatan popular WordPress adalah pemalam yang hebat dengan semua pilihan yang anda perlukan untuk memaparkan catatan popular anda. Sokongan untuk jenis siaran tersuai dan kemampuan untuk menambahkan widget berkali-kali membolehkan anda membuat sekumpulan tontonan popular yang berbeza, mis. Catatan Popular, Ulasan Popular, dll.

Keburukan: Plugin membuat dua jadual tambahan dalam pangkalan data untuk menyimpan data catatan dan cache yang popular. Walaupun beberapa orang mungkin berpendapat bahawa adalah pendekatan yang lebih baik untuk menyimpan data ini dari jadual WordPress lalai, yang lain mungkin menganggapnya pangkalan data yang intensif.

2. 10 Teratas – Plugin catatan popular untuk WordPress

10 Teratas - Plugin catatan popular untuk WordPress

Plugin 10 pos popular untuk WordPress adalah calon kuat lain dalam senarai plugin catatan paling popular kami. Mengenai ciri-cirinya, ia sesuai dengan Pos Popular WordPress dan bahkan menambah beberapa lagi ciri. 10 teratas juga dilengkapi dengan widget dan kod pendek yang sangat boleh dikonfigurasi.

Walaupun namanya, pemalam sebenarnya membolehkan anda memaparkan sebilangan besar catatan popular. Ia membolehkan anda memilih julat tarikh untuk dipilih. Anda boleh menunjukkan paparan catatan, pengarang, ringkasan catatan atau petikan, dan menghantar gambar kecil dalam senarai catatan popular.

10 teratas dilengkapi dengan sistem cache terbina dalam untuk menjadikannya kurang intensif sumber daya. Ia juga bermain dengan baik dengan plugin caching WordPress seperti W3 Total Cache dan WP Super Cache.

Kelebihan: Plugin 10 Popular Posts Popular mempunyai ciri kaya, fleksibel, dan mudah disediakan. Ia mempunyai cache yang agresif untuk mengurangkan beban pelayan, dan berfungsi dengan baik dengan plugin caching WordPress.

Keburukan: Halaman tetapan pemalam mempunyai terlalu banyak pilihan dan pemula mungkin merasa agak rumit.

3. Berkaitan

Berkaitan

Adakah anda mahu plugin catatan popular anda juga menunjukkan artikel unggulan, kandungan berkaitan, dan catatan terkini anda? Berkaitan membolehkan anda melakukan itu. Ia dilengkapi dengan pelbagai widget termasuk satu untuk catatan popular dan halaman tetapan yang kemas.

Anda boleh memaparkan catatan popular dengan komen atau pandangan halaman. Ia juga membolehkan anda memaparkan gambar kecil, pengarang, petikan, dan tarikh catatan.

Tidak mahu menggunakan widget? Berkaitan juga dilengkapi dengan kod pendek dan tag templat yang boleh anda gunakan untuk memaparkan catatan popular di mana sahaja di laman web anda. Anda juga boleh mengaktifkan blok pos sebelum atau selepas kandungan siaran.

Kelebihan: Ia menggabungkan fungsi jawatan yang ditampilkan, terkini, dan berkaitan ke dalam satu pakej yang mudah.

Keburukan: Ciri siaran popular tidak membenarkan anda menunjukkan siaran popular dalam julat tarikh tertentu.

4. WP-PostRatings

WP-PostRatings

Ingin menunjukkan catatan paling tinggi di laman web anda? WP-PostRatings membantu anda melakukannya. Ini membolehkan pengguna anda menilai artikel di laman web anda.

Anda boleh memilih ikon penarafan, dan siapa yang boleh memilih artikel (semua pengguna berbanding pengguna yang masuk sahaja). Ini menyokong coretan kaya, dan sangat disesuaikan melalui penapis dan tag templat.

Bahagian terbaik mengenai pemalam adalah widget penilaiannya yang menunjukkan catatan tertinggi di laman web anda. Ini membolehkan anda menunjukkan catatan popular dengan undian pengguna. Plugin ini juga berfungsi dengan plugin Post Popular WordPress.

Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara menambahkan sistem penarafan catatan di WordPress

Kelebihan: Anda boleh menunjukkan siaran popular berdasarkan penilaian pengguna dan bukannya pandangan halaman atau komen.

Keburukan: Untuk melaksanakan pemalam, anda perlu menambahkan tag templat dalam fail tema WordPress anda. Sekiranya anda belum melakukannya, lihat panduan kami mengenai cara menyalin dan menampal kod di WordPress.

5. Slider dan Widget Pos yang Popular / Popular

Gelangsar siaran popular

Seperti namanya, plugin ini membolehkan anda menunjukkan catatan popular dalam slaid, blok grid, atau sebagai senarai biasa. Dengan cara ini anda dapat menunjukkan kandungan terbaik anda dengan cara yang lebih menarik daripada hanya senarai pautan di bar sisi anda.

Ia dilengkapi dengan halaman tetapan ringkas di mana anda boleh memilih jangka masa. Ini membolehkan anda menunjukkan catatan yang sedang tren pada tahun, bulan, atau minggu tertentu.

Plugin ini dilengkapi dengan kod pendek yang mudah digunakan yang boleh anda tambahkan pada catatan atau halaman anda. Anda juga boleh menggunakan kod pendek dalam modul pemalam pembangun halaman anda.

Sekiranya anda ingin menerapkannya terus ke tema anda, maka anda boleh menggunakan tag templat untuk melakukannya.

Kelebihan: Keupayaan untuk menambah slaid catatan, karusel, dan blok grid yang popular dan menunjukkannya di mana sahaja di laman web anda.

Keburukan: Ciri terhad berbanding plugin siaran popular lain. Blok gelangsar, karusel, dan grid hanya berfungsi dengan kod pendek. Widget pada dasarnya adalah senarai pautan dengan lakaran kecil pos, petikan, dan beberapa data meta.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin catatan popular terbaik untuk WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat senarai widget WordPress yang paling berguna untuk laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me