5 Plugin E-dagang WordPress Terbaik Berbanding – 2020

Adakah anda ingin membina kedai dalam talian? Ingin tahu mana plugin eCommerce WordPress terbaik?


Memilih plugin eCommerce yang tepat sangat penting untuk perniagaan anda kerana platform yang lebih baik bermaksud lebih banyak peluang untuk berkembang. Selalunya pengguna akhirnya kehilangan wang kerana mereka tidak melakukan penyelidikan yang tepat ketika memilih platform eCommerce untuk memulakan kedai mereka.

Dalam artikel ini, kami akan membandingkan 5 plugin eCommerce WordPress terbaik untuk tahun 2020. Kami juga akan menerangkan kebaikan dan keburukan mereka untuk membantu anda mencari pemalam eCommerce mana yang sesuai untuk perniagaan anda.

Pemalam eCommerce WordPress terbaik

Apa yang perlu dicari dalam Plugin eCommerce WordPress untuk Laman Web Anda?

Terdapat banyak plugin eCommerce WordPress di pasaran. Tetapi tidak semuanya mempunyai set fitur yang tepat untuk kes penggunaan anda.

Contohnya, beberapa pemalam eCommerce dibuat untuk menjual barang digital seperti eBook, foto, muzik, dan lain-lain. Yang lain lebih sesuai untuk menjual produk fizikal yang memerlukan penghantaran.

Sekiranya anda ingin menjalankan perniagaan drop-pengiriman, maka anda memerlukan penyelesaian eCommerce yang memberikan sokongan yang lebih baik untuk penghantaran drop.

Pada asasnya, anda perlu mempertimbangkan apa yang akan anda jual dan jenis ciri yang anda perlukan untuk menjalankan kedai dalam talian anda dengan cekap.

Selain itu, berikut adalah beberapa faktor terpenting yang perlu anda cari semasa memilih platform eCommerce.

 • Penyelesaian pembayaran – Plugin eCommerce anda harus mempunyai sokongan untuk gerbang pembayaran pilihan anda secara lalai atau melalui peluasan.
 • Reka bentuk dan penyesuaian – Reka bentuk kedai anda adalah interaksi pertama pelanggan anda dengan perniagaan anda. Pastikan terdapat banyak templat dan pilihan penyesuaian yang mudah tersedia
 • Aplikasi dan penyepaduan – Lihat integrasi yang tersedia untuk aplikasi pihak ketiga seperti perkhidmatan pemasaran e-mel, perisian CRM, perisian perakaunan, dll. Anda memerlukan alat tersebut untuk mengurus dan mengembangkan perniagaan e-dagang anda dengan lebih berkesan..
 • Pilihan sokongan – Pastikan ada pilihan sokongan yang ada. Sokongan yang baik dapat menjimatkan banyak wang dalam jangka masa panjang.

Apa Yang Anda Perlu Jalankan Laman Web eCommerce?

Laman web e-dagang memerlukan banyak sumber, jadi perkara pertama yang anda perlukan adalah hosting WordPress terbaik yang anda mampu.

Sekiranya anda mempunyai anggaran, anda boleh memulakan dengan Bluehost. Pelan E-dagang dilengkapi dengan Sijil SSL yang anda perlukan untuk mengumpulkan pembayaran dengan selamat, IP khusus, dan barisan sokongan khusus. Mereka juga memasang WooCommerce secara lalai, yang merupakan plugin E-commerce WordPress yang paling kuat (seperti yang akan anda ketahui kemudian dalam artikel ini).

Sekiranya belanjawan tidak menjadi masalah, dan anda mahukan prestasi terbaik, maka kami mengesyorkan menggunakan penyedia hosting WordPress yang dikendalikan seperti WPEngine.

Seterusnya, anda perlu memilih nama domain untuk laman web anda. Inilah panduan kami mengenai cara memilih nama domain yang betul untuk laman web eCommerce anda.

Terakhir, anda perlu memilih plugin perniagaan penting yang anda perlukan seperti OptinMonster yang membantu anda mengurangkan pengabaian keranjang belanja dan meningkatkan penjualan.

Setelah itu, mari kita lihat plugin eCommerce WordPress terbaik.

Plugin E-dagang WordPress Terbaik – The Contenders

Sekarang anda tahu apa yang harus dicari dalam platform eCommerce dan apa yang anda perlukan untuk memulakan, berikut adalah pilihan utama kami untuk platform eCommerce terbaik untuk pengguna WordPress.

  Mari kita lihat masing-masing dan bandingkan kebaikan dan keburukan mereka.

  1. WooCommerce

  WooCommerce

  WooCommerce adalah plugin eCommerce WordPress yang paling popular. Ia juga merupakan platform eCommerce yang paling popular di dunia. WooCommerce diambil alih oleh Automattic (syarikat di belakang perkhidmatan hosting blog WordPress.com) pada tahun 2015.

  Terdapat sebilangan besar addon dan tema yang tersedia untuk WooCommerce. Mereka juga mempunyai komuniti pemaju yang bersemangat di belakangnya. Baru-baru ini beberapa syarikat hosting mula membuat penyelesaian hosting WooCommerce khusus.

  Kelebihan Menggunakan WooCommerce

  Berikut adalah beberapa kelebihan menggunakan WooCommerce sebagai pemalam eCommerce WordPress anda:

  Sambungan dan Tema – Terdapat beratus-ratus peluasan dan tema yang tersedia untuk WooCommerce, yang memudahkan anda menambahkan ciri baru ke laman eCommerce anda. Koleksi tema yang besar bermaksud anda mempunyai banyak pilihan ketika memilih reka bentuk dan susun atur laman web anda.

  Menyokong Kedua-dua Barangan Digital dan Fizikal – Dengan WooCommerce, anda boleh menjual muat turun fizikal dan juga digital (seperti ebook, muzik, perisian dan banyak lagi).

  Jual Produk Gabungan atau Luaran – Dengan menggunakan WooCommerce, anda boleh menambahkan produk gabungan atau luaran ke laman web anda. Pemasar afiliasi dapat membuat laman web produk dan memberikan pengalaman yang lebih baik kepada pengguna.

  Pengurusan Inventori Lengkap – WooCommerce dilengkapi dengan alat untuk menguruskan inventori anda dengan mudah atau bahkan menyerahkannya kepada pengurus kedai.

  Pilihan Pembayaran dan Penghantaran – WooCommerce mempunyai sokongan terpasang untuk gerbang pembayaran yang popular, dan anda boleh menambahkan banyak pilihan pembayaran lain menggunakan sambungan. Ia juga dapat mengira penghantaran dan cukai.

  Sokongan dan Dokumentasi – Terdapat dokumentasi yang sangat baik dalam talian untuk WooCommerce. Selain dari dokumentasi, terdapat pangkalan pengetahuan, meja bantuan, dan forum komuniti yang tersedia.

  Kekurangan Menggunakan WooCommerce

  Terlalu Banyak Pilihan – WooCommerce sangat mudah digunakan, tetapi jumlah pilihan yang tersedia di halaman tetapan cukup menakutkan bagi pengguna baru.

  Mencari Addons – Terdapat banyak addon yang tersedia untuk WooCommerce, kadang-kadang pengguna mungkin tidak menemui addon yang tepat untuk ciri yang mereka perlukan.

  Sokongan Tema – WooCommerce berfungsi dengan tema WordPress apa pun, tetapi tidak semudah ini disiapkan atau kelihatan cantik dengan semua tema. Anda memerlukan tema siap WooCommerce untuk memanfaatkan sepenuhnya ciri-cirinya tanpa terlalu banyak kerumitan.

  Skalabiliti – Apabila kedai anda semakin besar, anda perlu berpindah ke penyedia hosting yang dikendalikan seperti WP Engine untuk meningkatkan kedai WooCommerce anda.

  WooCommerce adalah pilihan tepat untuk semua jenis laman web eCommerce. Ia mempunyai komuniti besar pemaju dan pengguna, banyak tambahan dan tema, sokongan yang sangat baik untuk laman web berbilang bahasa, dan pilihan sokongan percuma dan berbayar terbaik.

  2. Perniagaan Besar

  Komersial Besar

  BigCommerce adalah platform eCommerce yang dihoskan sepenuhnya yang menawarkan integrasi yang lancar dengan WordPress. Ini membolehkan anda menggunakan platform eCommerce yang berskala semasa menggunakan WordPress untuk menguruskan kandungan dan menjalankan laman web anda.

  Ia mempunyai plugin integrasi yang kuat untuk WordPress yang menjadikannya sangat mudah untuk memasukkan produk anda di WordPress. Secara automatik membuat log masuk, troli, akaun, dan halaman penting lain untuk anda.

  Mari kita lihat beberapa kelebihan dan kekurangan penggunaan BigCommerce sebagai platform eCommerce WordPress anda.

  Kelebihan Menggunakan BigCommerce

  • Skalabiliti tinggi – Ini merangkumi semua ciri yang anda perlukan dengan keselamatan kelas perusahaan, prestasi tinggi, dan skalabiliti yang mudah.
  • Kurang Pemeliharaan – Menjauhkan enjin eCommerce anda daripada kandungan lain memudahkan menjalankan laman WordPress anda.
  • Jual di Pelbagai Saluran – Anda boleh menggunakannya untuk menjual tidak hanya di laman web anda tetapi juga di saluran lain seperti Facebook, Instagram, dan Amazon.
  • Tiada caj transaksi – Tidak seperti beberapa platform eCommerce lain, ia tidak membebankan anda pada setiap transaksi. Anda boleh memilih dari puluhan pintu masuk pembayaran teratas dan hanya membayar penyedia perkhidmatan pembayaran.

  Kekurangan Menggunakan BigCommerce

  • Integrasi Terhad – BigCommerce berintegrasi dengan semua aplikasi dan alat pihak ketiga teratas. Walau bagaimanapun, gedung aplikasinya masih berkembang, dan anda mungkin tidak menemui integrasi untuk beberapa aplikasi yang kurang popular.
  • Tiada Aplikasi Mudah Alih – Pada masa ini, ia tidak mempunyai aplikasi mudah alih untuk menguruskan kedai anda di mana sahaja.

  BigCommerce adalah platform eCommerce yang sangat kuat namun sangat mudah digunakan. Ini adalah platform SaaS eCommerce, tetapi dengan plugin BigCommerce WordPress mereka, anda dapat memperoleh yang terbaik dari kedua dunia.

  Ini menghilangkan keperitan untuk meningkatkan keperluan hosting anda semasa perniagaan anda berkembang. Pada masa yang sama, anda tidak perlu risau tentang keselamatan, prestasi, atau mencari sambungan untuk SEO dan cache.

  BigCommerce adalah pesaing yang semakin meningkat di WordPress untuk eCommerce tanpa kepala. Ia mengurus infrastruktur teknologi, jadi anda boleh fokus mengembangkan perniagaan anda.

  3. Muat turun Digital yang Mudah

  Muat turun Digital Mudah

  Muat turun Digital Mudah membolehkan anda menjual muat turun digital dalam talian dengan mudah menggunakan WordPress. Ia sangat mudah digunakan dan dilengkapi dengan ciri-ciri hebat untuk membuat kedai barang digital yang indah dan berfungsi.

  Kami menggunakan Muat turun Digital Mudah untuk menjual perisian kami seperti WPForms dan MonsterInsights.

  Kelebihan Menggunakan Muat turun Digital Mudah

  Direka Untuk Menjual Barang Digital – Muat turun Digital Mudah dibina dari bawah ke atas untuk menjual muat turun digital. Tidak seperti plugin eCommerce yang dapat digunakan untuk menjual semua jenis produk, EDD memberikan pengalaman yang jauh lebih baik untuk menjual barang digital.

  Mudah untuk digunakan – Muat turun digital yang mudah sangat mudah digunakan, dari awal anda akan segera mengetahui cara menambah produk dan memaparkannya. Ini sangat berguna untuk pemasa pertama.

  Sambungan – Terdapat ratusan sambungan yang tersedia untuk Muat turun Digital Mudah termasuk tambahan untuk gerbang pembayaran, platform pemasaran dan perkhidmatan.

  Tema – Muat turun Digital Mudah berfungsi dengan hampir semua tema WordPress, namun jika anda belum memilih tema, maka Muat turun Digital Mudah mempunyai tema yang dibina khusus untuk pemalam.

  Sokongan Hebat – Plugin didokumentasikan dengan sangat baik, dan anda mempunyai forum sokongan, video, tutorial, dan bahkan ruang sembang IRC. Terdapat juga pilihan sokongan keutamaan untuk pengguna premium.

  Kekurangan Menggunakan Muat turun Digital Mudah

  Muat turun Digital Sahaja – Seperti namanya, Download Digital Mudah menjadikannya lebih mudah untuk membuat laman web eCommerce untuk barang digital. Tetapi jika anda ingin menjual barang bukan digital bersama dengan muat turun digital maka ia akan menjadi agak rumit.

  Menjual Produk Luar – Sekiranya anda ingin menambahkan produk luaran atau produk gabungan ke kedai EDD anda, maka anda perlu memasang alat tambah pihak ketiga untuknya.

  Ketika menjual produk digital secara dalam talian, kami percaya bahawa Muat turun Digital Mudah adalah pemalam terbaik untuk melakukannya. Kami telah menggunakan Muat turun Digital Mudah dengan kejayaan besar, bukan sahaja di laman web pelanggan tetapi juga di beberapa projek kami sendiri.

  4. Member Ahli

  Member Ahli

  MemberPress membolehkan anda menjual produk dan perkhidmatan digital berasaskan langganan. Ini adalah plugin keahlian WordPress terbaik dengan banyak pilihan integrasi. Ia bahkan boleh disatukan dengan WooCommerce.

  Mari lihat kebaikan dan keburukan Member Press.

  Kelebihan Menggunakan Member Member

  Jual Produk Berasaskan Langganan – Membolehkan anda menjual produk berdasarkan langganan, rancangan keahlian, kandungan bayar per tontonan dan lain-lain dengan mudah.

  Peraturan Akses Kuat – Kawalan akses yang kuat membolehkan anda menentukan tahap akses pengguna dan sekatan kandungan. Hanya pengguna dengan izin yang dapat mengakses kandungan terlarang.

  Sambungan Kuat – Anda boleh mengintegrasikannya ke kedai WooCommerce atau LearnDash LMS. Terdapat banyak sambungan untuk menghubungkan MemberPress dengan perkhidmatan pihak ketiga.

  Kekurangan Menggunakan Member Press

  Pilihan Pembayaran Terhad – MemberPress hanya menyokong PayPal, Stripe, dan Authorize.net.

  Harga Tahunan – Pelan harga boleh didapati dengan syarat tahunan sahaja.

  MemberPress adalah plugin eCommerce yang sempurna untuk menjual produk berasaskan langganan, menjual kursus, atau membina laman web keahlian. Ia mesra pemula dan boleh diperluas dengan mudah dengan addon yang membolehkan anda mengambil laman web eCommerce anda ke arah mana pun yang anda mahukan.

  5. Shopify

  Shopify

  Shopify adalah platform eCommerce yang berkembang pesat yang mengendalikan segalanya untuk anda. Shopify bukan pemalam tetapi ia adalah satu-satu penyelesaian yang benar-benar bebas. Lihat panduan kami di Shopify vs WooCommerce untuk perbandingan terperinci kedua-dua platform.

  Mari lihat kebaikan dan keburukan Shopify.

  Kelebihan Menggunakan Shopify

  Sangat Mudah untuk Pemula – Tidak perlu risau tentang aspek teknikal kedai eCommerce seperti menyiapkan SSL, berintegrasi dengan gateway pembayaran yang berbeza, mengendalikan penghantaran, bimbang tentang cukai, dll. Shopify menangani semuanya.

  Menyokong Kedua-dua Barangan Digital dan Fizikal – Sama ada anda menjual barang fizikal seperti baju atau muat turun digital seperti muzik, Shopify dapat menangani semuanya.

  Pengurusan Inventori Lengkap – Shopify dilengkapi dengan editor inventori dan pengimport pukal yang digabungkan dengan pelacak pesanan yang menjadikan pengurusan inventori mudah..

  Pilihan Pembayaran dan Penghantaran – Shopify memudahkan anda menerima kad kredit secara dalam talian dan secara peribadi. Sistem penghantaran mereka melancarkan proses pemenuhan anda dengan penyatuan langsung dengan penyedia popular seperti USPS.

  Kedai Facebook dan Pin Boleh Dibeli – Shopify berintegrasi dengan segalanya. Sama ada anda ingin membuat kedai Facebook atau membuat Pin yang boleh dibeli di Pinterest, anda boleh melakukan semuanya dengan Shopify.

  Kekurangan Menggunakan Shopify

  Bayaran Platform Bulanan – Shopify mengenakan bayaran bulanan kepada anda untuk menggunakan platform mereka yang setanding dengan pembelian hosting dan tambahan individu menggunakan plugin lain dalam senarai ini.

  Pembayaran Shopify – Shopify mendorong anda untuk menggunakan platform pembayaran mereka yang dikuasakan oleh Stripe dan merupakan pilihan yang sangat baik untuk pemula. Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuat perkara yang rumit dan menggunakan sistem luaran, maka Shopify mengenakan bayaran tambahan kepada anda.

  Sekiranya anda ingin mempunyai platform yang kuat tanpa perlu menangani masalah teknikal, maka Shopify adalah penyelesaian untuk anda. Walaupun bayaran bulanan terdengar buruk pada mulanya, pendekatan tanpa kerumitan dan ketenangan fikiran pasti berbaloi kerana ia membolehkan anda memberi tumpuan kepada perkara yang paling anda lakukan, perniagaan anda!

  Shopify tidak mempunyai integrasi asli dengan WordPress. Penyelesaian BigCommerce # 2 dalam senarai kami memberi anda semua yang ditawarkan oleh Shopify sambil menawarkan penyatuan yang lancar dengan laman WordPress anda.

  Kesimpulan – Plugin eCommerce WordPress Terbaik ialah:

  Sekiranya anda mahukan kawalan, fleksibiliti, dan ciri maksimum, WooCommerce adalah penyelesaian terbaik untuk anda.

  Sekiranya anda tidak mahu menguruskan semua perkara teknikal, maka BigCommerce adalah pilihan terbaik untuk anda. Ia membolehkan anda menggunakan platform SaaS eCommerce berdampingan dengan WordPress sebagai sistem pengurusan kandungan anda.

  Sekiranya anda hanya menjual barang digital, Muat turun Digital Mudah boleh menjadi pilihan terbaik untuk anda.

  Itu sahaja yang kami harap artikel ini dapat membantu anda mencari plugin eCommerce WordPress terbaik untuk laman web anda. Anda juga mungkin ingin melihat perbandingan kami tentang pembangun halaman WordPress drag and drop terbaik.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map