5 Plugin Pemampatan Imej WordPress Terbaik Dibandingkan

Adakah anda mencari plugin pemampatan gambar WordPress terbaik untuk laman web anda? Pemalam pemampatan gambar membolehkan anda mengoptimumkan gambar dengan mudah di WordPress untuk kelajuan dan prestasi yang lebih baik. Dalam artikel ini, kami telah membandingkan pemalam pemampatan gambar terbaik untuk WordPress.


Pemalam pemampatan imej WordPress terbaik

Bilakah Anda Memerlukan Plugin Pemampatan Imej WordPress?

Ukurannya lebih besar daripada teks biasa yang bermaksud memuatkan lebih lama dan boleh melambatkan laman web anda.

Tetapi anda mungkin pernah mendengar pepatah: “gambar bernilai seribu perkataan”. Imej menjadikan kandungan anda lebih menarik dan interaktif.

Untuk meningkatkan kelajuan laman web WordPress anda, anda perlu mengoptimumkan gambar anda untuk web. Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menggunakan Photoshop atau perisian penyuntingan gambar lain sebelum anda memuat naik gambar ke WordPress. Ini memberi anda lebih banyak kawalan terhadap kualiti gambar di laman web anda.

Namun, tidak semua pengguna selesa bekerja dengan program penyuntingan gambar. Untuk beberapa mengoptimumkan setiap gambar yang mereka muat naik terdengar seperti banyak kerja.

Nasib baik, terdapat beberapa pemalam pemampatan imej WordPress yang dapat membantu anda dengan itu. Plugin ini mengoptimumkan gambar anda dengan memampatkannya secara automatik dan menggunakan versi bersaiz lebih kecil di laman web anda.

Oleh itu, mari kita lihat plugin pemampatan gambar WordPress terbaik, dan bagaimana ia disusun dari segi pengoptimuman, prestasi, dan kualiti gambar.

1. reSmush.it

reSmush.it

reSmush.it adalah pemalam pemampatan gambar WordPress terbaik. Ini membolehkan anda mengoptimumkan gambar secara automatik semasa memuat naik serta menawarkan pilihan pengoptimuman pukal untuk gambar yang lebih lama.

Ia menggunakan reSmush API untuk mengoptimumkan gambar dan membolehkan anda memilih tahap pengoptimuman untuk muat naik anda. Kelemahannya adalah bahawa ia tidak mempunyai tahap pemampatan yang berbeza. Ia juga menghadkan pengoptimuman untuk memuat naik yang berukuran lebih rendah daripada 5MB. Anda boleh mengecualikan gambar individu dari pemampatan sekiranya anda perlu menambahkan gambar dalam ukuran penuh.

2. Pengoptimum Imej EWWW

Pengoptimum Imej EWWW

EWWW Image Optimizer adalah pilihan yang bagus untuk pemalam pemampatan imej WordPress. Mudah digunakan dan secara automatik dapat mengoptimumkan gambar yang anda muat naik dengan cepat. Ia juga dapat memampatkan dan mengoptimumkan gambar yang anda muat naik sebelumnya secara banyak.

Ia melakukan semua pemampatan pada pelayan anda sendiri yang bermaksud anda tidak perlu mendaftar untuk mendapatkan kunci API. Ia juga dapat mengoptimumkan gambar yang dihasilkan oleh pemalam WordPress lain dan disimpan di luar folder perpustakaan media anda. Tidak memerlukan akaun untuk menggunakan pemalam, tetapi anda boleh mendaftar ke API mereka untuk mendapatkan ciri tambahan.

3. Memampatkan JPEG & Gambar PNG

Memampatkan gambar JPEG & PNG

Memampatkan JPEG & PNG dibuat oleh pasukan di belakang TinyPNG, dan anda perlu membuat akaun untuk menggunakan pemalam. Anda hanya dapat mengoptimumkan 100 gambar setiap bulan dengan akaun percuma. Ia dapat memampatkan gambar secara automatik semasa memuat naik, dan anda juga dapat mengoptimumkan gambar lama secara besar-besaran.

Tetapan pemalam membolehkan anda memilih saiz gambar yang ingin anda optimalkan. Selain itu, anda juga boleh menetapkan ukuran maksimum untuk muat naik asal anda. Imej yang lebih besar daripada ukuran itu akan diubah saiznya secara automatik oleh pemalam.

4. Pengoptimum Imej ShortPixel

ShortPixel

ShortPixel Image Optimizer adalah satu lagi pemalam pemampatan gambar WordPress yang berguna. Ia memerlukan anda mendapatkan kunci API dengan memberikan alamat e-mel anda. Akaun percuma asas membolehkan anda memampatkan sehingga 100 gambar setiap bulan, dan anda perlu meningkatkan ke rancangan berbayar mereka untuk meningkatkan had ini.

Ia mula memampatkan gambar sebaik sahaja anda mengaktifkan pemalam dan menyimpan gambar asal anda dalam folder yang berasingan. Ini juga membolehkan anda membandingkan fail asli dengan versi yang dimampatkan untuk melihat perbezaan kualiti. ShortPixel dilengkapi dengan ciri-ciri canggih dan memberi anda keupayaan untuk memilih format perbandingan.

5. WP Smush

WP Smush

WP Smush adalah satu lagi pemalam pemampatan gambar WordPress yang popular. Ia secara automatik memampatkan gambar semasa dimuat dan juga dapat digunakan untuk memampatkan dan mengoptimumkan fail gambar lama anda. Anda juga dapat menetapkan resolusi gambar maksimum, dan gambar anda akan turun ke ukuran yang lebih munasabah semasa dimampatkan.

Versi plugin percuma tidak memerlukan anda membuat akaun untuk menggunakan kunci API mereka. Ciri pengoptimuman pukal membolehkan anda mengoptimumkan sehingga 50 gambar dalam satu masa, dan anda boleh menjalankan semula pengoptimum pukal untuk memampatkan lebih banyak gambar.

Versi percuma pemalam tidak berfungsi dengan baik. Lihat ulasan kami mengenai WP Smush dengan kebaikan dan keburukan.

Skor Ujian Perbandingan untuk Plugin Pemampatan Imej

Sekarang setelah anda mengetahui mengenai pelbagai pilihan pemampatan gambar WordPress, mari kita lihat bagaimana perbandingan antara satu sama lain dari segi prestasi.

Untuk mengukurnya, kami menjalankan ujian dengan memuat naik gambar yang sama menggunakan setiap pemalam ini.

Menguji Pemampatan Imej JPEG

Kami menggunakan gambar JPEG berikut untuk ujian kami 118 KB dalam saiz fail.

Gambar ujian JPEG

Kami tidak menyentuh sebarang tetapan pemalam dan menguji pemampatan dengan tetapan di luar kotak. Berikut adalah keputusan ujian kami:

Kaedah PluginCompressed SizeSaved (%)
reSmush.it76 KB30.59%Tidak rugi
Pengoptimum Imej EWWW112 KB5%Tidak rugi
Memampatkan JPEG & Gambar PNG114.7 KB2.8%Rugi
Pengoptimum Imej ShortPixel69.2 KB41.94%Rugi
WP Smush112 KB5%Tidak rugi

Menguji Pemampatan Imej PNG

Seterusnya kami ingin menguji imej PNG untuk melihat bagaimana pesaing kami mengoptimumkannya.

Kami menggunakan gambar PNG berikut untuk ujian, dan memang begitu 102 KB dalam saiz fail.

Gambar ujian PNG

Berikut adalah keputusan ujian kami:

Kaedah PluginCompressed SizeSaved (%)
reSmush.it36 KB63.8%Tidak rugi
Pengoptimum Imej EWWW97.5 KB1.9%Tidak rugi
Memampatkan JPEG & Gambar PNG34.364%Rugi
Pengoptimum Imej ShortPixel37 KB63.5%Rugi
WP Smush99 KB2.9%Tidak rugi

Plugin Pemampatan Imej Terbaik untuk WordPress?

Sekiranya anda tidak mencari pilihan fleksibel dalam pemalam mampatan gambar anda, maka reSmush.it memberikan anda hasil terbaik dari segi prestasi dengan membuat perbezaan sebenar dalam ukuran fail gambar.

Sekiranya anda sanggup membayar pemampatan gambar, maka anda boleh mencuba ShortPixel yang menunjukkan prestasi yang sangat baik dalam ujian kami.

EWWW Image Optimizer adalah pemalam yang hebat dengan tetapan yang fleksibel, tetapi anda memerlukan kunci API berbayar mereka untuk mendapatkan akses ke tahap pemampatan yang membuat perbezaan sebenarnya.

Kami harap anda dapat mengetahui perbandingan plugin pemampatan gambar WordPress terbaik ini berguna. Anda mungkin juga ingin melihat senarai masalah gambar biasa kami di WordPress dan cara memperbaikinya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map