9 Pemalam Galeri Video YouTube Terbaik untuk WordPress

Menambah video YouTube dalam catatan blog WordPress sangat mudah. Tetapi jika anda ingin menambahkan galeri video YouTube di WordPress, maka anda memerlukan plugin untuk itu. Plugin ini tidak hanya memaparkan video YouTube di galeri, tetapi juga mengoptimumkan pemuatan video untuk kelajuan dan SEO. Dalam artikel ini, kami telah memilih beberapa plugin galeri video YouTube terbaik untuk WordPress.


Setiap plugin YouTube untuk WordPress ini dilengkapi dengan set ciri mereka sendiri dan semuanya tersedia secara percuma.

1. Galeri Envira

Galeri Envira

Galeri Envira adalah plugin galeri WordPress terbaik, dan ia dilengkapi dengan tambahan video.

Envira membolehkan anda membuat galeri dari video YouTube anda, Vimeo, Wistia, dan juga video WordPress yang dihoskan sendiri.

Anda boleh memaparkan galeri, galeri paginasi, membuka video dalam kotak cahaya dan banyak lagi.

Ia juga dilengkapi dengan widget yang mudah digunakan. Anda boleh menyeret dan melepaskannya ke bar sisi dan memaparkan galeri video di kawasan siap widget.

2. Galeri Ringkas YouTube

Galeri Ringkas YouTube

Galeri Sederhana YouTube adalah pemalam galeri YouTube yang sangat mudah dan senang digunakan. Ini menggunakan jenis pos khusus untuk menambahkan video dan anda bahkan dapat mengkategorikan video anda. Plugin ini dilengkapi dengan kod pendek yang boleh anda masukkan dari skrin editor pos. Setelah diaktifkan, secara automatik membuat halaman galeri video yang mengandungi kod pendek. Anda boleh mengedit halaman ini dan kod pendek mengikut keperluan anda sendiri.

Plugin membuka video dalam pop timbul lightbox yang bagus. Anda boleh mengawal ukuran video dan gambar kecil dari halaman tetapan pemalam. Satu kelemahan plugin ialah memaparkan video dalam format senarai biasa. Walau bagaimanapun, jika anda mengetahui sedikit CSS, anda boleh menukarnya menjadi grid responsif dengan mudah.

3. Pameran YouTube

Pameran YouTube

YouTube Showcase adalah satu lagi pemalam YouTube yang mudah digunakan untuk WordPress. Ia menggunakan jenis pos khusus untuk video. Anda dapat menambahkan kategori dan tag ke video Anda dan menambahkan video seperti yang ditampilkan. Setelah pengaktifan, pemalam dapat menyediakan halaman galeri video secara automatik untuk anda. Ia juga dilengkapi dengan dua widget yang mudah digunakan untuk video unggulan dan video terbaru.

Susun atur galeri lalai adalah cantik di luar kotak. Ini membolehkan pengguna anda melihat-lihat semua video tanpa meninggalkan halaman.

4. YourChannel: Saluran YouTube di Laman Web Anda

Saluran Anda

Sekiranya anda menguruskan saluran YouTube anda sendiri atau suka memilih video, maka YourChannel menawarkan cara termudah untuk memaparkan video anda dengan cepat. Cukup masukkan pengguna atau id saluran dan ia akan mengambil video untuk anda. Bukan hanya itu, ia juga akan mengambil gambar sepanduk, jumlah pelanggan dan jumlah tontonan, muat naik, senarai main, dll..

Anda boleh menambahkan pameran saluran anda dengan mudah di mana-mana pos atau halaman WordPress menggunakan kod pendek yang mudah. Ini juga membolehkan anda memilih ukuran lakaran kecil, paparan data meta, tetapan butang main, dll.

5. Galeri Video WordPress

Galeri Video WordPress

Plugin Galeri Video WordPress adalah plugin galeri YouTube yang kuat dan sangat disesuaikan untuk WordPress. Ia dilengkapi dengan pemain HD flv bawaan dan ia dapat menunjukkan video anda dalam kulit disesuaikan dengan kualiti HD. Tetapan lalai harus berfungsi untuk kebanyakan laman web tetapi jika anda ingin mengubahnya, maka anda akan menemui banyak pilihan untuk melakukan apa sahaja yang anda mahukan.

Plugin ini disertakan dengan beberapa contoh video dan secara automatik membuat halaman galeri video. Anda hanya boleh pergi ke halaman dan melihat bagaimana galeri anda akan kelihatan. Setelah anda berpuas hati, anda boleh menambahkan video lalai dan menambah video anda sendiri.

6. Video Kotak Kerja dari Vimeo & Pemalam Youtube

Pemalam video YouTube kotak kerja

Plugin Video Kotak Kerja berfungsi dengan YouTube, Vimeo, dan Wistia. Ia membolehkan anda membuat galeri video dengan mudah dengan hanya menambahkan URL video. Plugin ini dilengkapi dengan halaman tetapan yang komprehensif, yang membolehkan anda mengawal dan menyesuaikan galeri video anda. Anda boleh menambah galeri video di mana-mana pos atau halaman WordPress menggunakan kod pendek.

Bahagian terbaik ialah anda boleh membuat banyak galeri dengan video yang berbeza. Ini membolehkan anda memilih video ke dalam kategori, topik, atau saluran.

7. Galeri uTubeVideo

Galeri Video uTube

plugin uTubeVideo Gallery adalah plugin galeri video yang kaya dengan ciri untuk WordPress. Ini membolehkan anda membuat banyak galeri dan menambahkannya ke pos dan halaman WordPress. Galeri uTubeVideo secara automatik mengambil gambar kecil untuk video anda dan menyimpannya di laman WordPress anda sehingga memuatkan halaman yang lebih pantas.

8. Galeri Sejuk WPG

Galeri Sejuk WPG

WPG Cool Gallery adalah plugin galeri responsif yang mudah digunakan untuk YouTube dan Vimeo. Ia memaparkan video dalam susunan grid yang bagus. Video dipaparkan dalam pop timbul yang bagus. Anda boleh menambah galeri ke dalam catatan dan halaman WordPress menggunakan kod pendek. Plugin ini juga memuatkan video dengan panggilan ajax yang membolehkan pengguna anda melihat semua video di halaman yang sama.

9. Galeri Video Muktamad

Galeri Video Ultimate

Galeri Video Ultimate menyediakan cara yang cepat dan lebih mudah untuk menguruskan video YouTube anda di WordPress. Cukup tampal URL video dan secara automatik akan mengambil butiran video dari YouTube. Anda boleh membuat galeri tanpa had dan menambahkan galeri tersebut dengan mudah ke catatan atau halaman WordPress anda menggunakan kod pendek.

Kami harap artikel ini membantu anda mencari plugin galeri YouTube percuma terbaik untuk laman WordPress anda. Anda juga mungkin ingin melihat petua YouTube berguna ini untuk membumbui laman WordPress anda dengan video.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me