Cara Menambah Butang Ajakan Bertindak di WordPress (tanpa Kod)

Adakah anda mahu menambahkan butang ajakan bertindak di catatan atau halaman WordPress anda?


Butang adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan penukaran. Mereka sangat ketara yang menjadikan mereka hebat dalam mengalihkan perhatian pengguna ke interaksi yang diinginkan.

Contohnya, anda boleh menggunakan butang ajakan bertindak untuk menavigasi pengguna ke halaman transaksi seperti halaman harga, halaman produk, halaman perkhidmatan, dan lain-lain di laman web anda.

Anda juga dapat menggunakan butang ajakan bertindak untuk mempromosikan tawaran khas, produk baru, atau pautan afiliasi yang mengarah ke laman web rakan kongsi.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan butang ajakan bertindak yang indah di WordPress tanpa menulis sebarang kod.

Menambah Butang di WordPress Langkah demi Langkah

Nota: Artikel ini adalah untuk menambahkan butang ajakan bertindak khas di WordPress. Sekiranya anda ingin menambah butang perkongsian sosial, sila lihat panduan kami tentang cara menambah butang perkongsian sosial di WordPress.

Menambah Butang dalam Catatan dan Halaman WordPress (Langkah demi Langkah)

WordPress menjadikannya sangat mudah untuk menambah butang dengan blok ‘Button’.

Ini adalah ciri baru yang diperkenalkan di WordPress 5.0, bersama dengan penyunting blok Gutenberg WordPress yang baru.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda tiga cara yang berbeza untuk menambahkan butang ajakan bertindak dalam catatan dan halaman blog WordPress. Anda boleh memilih penyelesaian yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Jangan ragu untuk menggunakan jadual kandungan di bawah ini untuk menavigasi artikel ini dengan mudah.

:

  Tutorial Video

  Langgan WPBeginner

  Sekiranya anda tidak menyukai video atau memerlukan lebih banyak arahan, teruskan membaca.

  Menambah Butang dalam Catatan / Halaman WordPress Menggunakan Penyunting Lalai

  Kaedah ini lebih mudah dan disyorkan untuk kebanyakan pengguna. Ia menggunakan blok Butang terbina dalam penyunting WordPress baru. Sekiranya anda masih menggunakan editor klasik yang lebih lama, maka anda boleh melangkau ke bahagian seterusnya.

  Pertama, anda perlu membuat siaran baru atau mengedit yang sudah ada di mana anda mahu menambah butang.

  Pada skrin edit pos anda, klik pada ikon ‘+’ untuk menambahkan Blok Baru dan pilih blok Butang di bawah bahagian Layout Elements.

  Tambah Blok Butang di Editor Blok WordPress

  Seterusnya, anda seharusnya dapat melihat blok butang yang ditambahkan ke penyunting kandungan

  Blok Butang Ditambah pada Editor Pos WordPress

  Cukup klik pada kawasan ‘Tambah teks…’ dan masukkan teks butang anda.

  Selepas itu, anda perlu menampal URL halaman yang ingin anda pautkan di medan ‘Tampal URL atau ketik untuk mencari’ di bawah butang.

  Setelah selesai, klik pada ikon Terapkan.

  Masukkan Teks Butang dan Pautan di WordPress

  Sekiranya anda ingin memaparkan butang di tengah, maka anda boleh mengklik ikon Align Center di bar alat blok anda di atas.

  Sejajarkan Pusat Butang Anda di Penyunting Blok WordPress

  Seterusnya, anda dapat menyesuaikan gaya butang anda, mengubah warna latar belakang, dan mengubah warna teks dari panel tetapan blok di sebelah kanan.

  Pilih Gaya Butang dalam Tetapan Blok WordPress

  Terdapat tiga gaya butang yang dapat anda pilih: lalai, garis besar, dan kuasa dua. Anda boleh mencuba setiap satu dengan mengkliknya dan memilih yang paling sesuai.

  Bahagian Tetapan Warna merangkumi lima variasi warna untuk latar belakang butang dan teks butang. Bukan hanya itu, tetapi Anda juga dapat menggunakan warna khusus pilihan anda dengan mengklik pilihan Warna Kustom.

  Pilih Warna Tersuai Butang WordPress anda

  Setelah berpuas hati dengan reka bentuk butang, anda boleh menyimpan catatan anda atau menerbitkan untuk melihat pratonton langsung.

  Inilah caranya di laman web demo kami.

  Pratonton Butang WordPress

  Bonus: Sekiranya anda ingin melihat seberapa baik prestasi butang anda, maka anda harus menggunakan MonsterInsights. Ia mempunyai penjejakan acara terbina dalam untuk pautan afiliasi, pautan keluar, dan acara khusus, sehingga anda dapat melihat seberapa baik prestasi tombol anda Untuk maklumat lebih lanjut, lihat metrik pemasaran penting yang mesti anda lacak di WordPress.

  Membuat Butang WordPress dalam Editor Klasik

  Walaupun penyunting blok Gutenberg lebih cepat dan mudah, ramai pengguna tetap memilih editor WordPress Klasik lama. Sekiranya anda salah satu daripadanya, maka anda perlu mencari penyelesaian alternatif untuk menambah butang di laman WordPress anda.

  Terdapat tiga pilihan terutamanya untuk menambah butang dalam Editor Klasik WordPress.

  1. Tambah butang di WordPress dengan kod HTML / CSS.
  2. Tambah butang di WordPress dengan pemalam kod pendek butang WordPress.
  3. Tambah butang di WordPress tanpa menggunakan kod pendek.

  Dari tiga pilihan, yang pertama adalah kaedah pengekodan. Anda perlu menulis kod HTML / CSS dan menambahkan ke laman web anda di mana sahaja anda memerlukan butang. Ia tidak mesra pemula.

  Pilihan kedua adalah kaedah yang paling biasa digunakan. Itu kerana kebanyakan plugin butang WordPress menyediakan kod pendek untuk menambah butang.

  Pilihan ketiga adalah yang terbaik kerana ia membolehkan anda menambah butang pada catatan dan halaman anda dengan mudah tanpa perlu mengingat kod pendek.

  Mari kita lihat cara menambahkan butang di WordPress tanpa menggunakan kod pendek.

  Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin Forget About Shortcode Buttons. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

  Setelah anda mengaktifkan pemalam, buat entri baru, atau edit yang sudah ada. Di editor, anda akan melihat butang baru di Visual Editor berlabel Insert Button.

  Masukkan Ikon Butang dalam Editor WordPress Klasik

  Untuk memasukkan butang baru dalam catatan anda, anda perlu mengklik pada Butang Sisip. Ini akan memunculkan tetingkap pop timbul di mana anda boleh merancang butang baru anda.

  Masukkan Teks Butang dan URL dalam Editor Klasik

  Pertama, anda perlu menambahkan teks dan URL butang anda. Semasa anda menambah teks butang, anda dapat melihat pratonton langsung di kotak di bawah.

  Seterusnya, anda boleh menambahkan tag nofollow ke pautan anda dan membuka pautan di tab baru dengan mengklik pilihan kotak pilihan di bawah.

  Selepas itu, anda boleh memilih ikon untuk butang anda. Sekiranya anda mengklik pada tab Ikon, anda akan dapat melihat ikon yang boleh anda tambahkan sebelum atau selepas teks di butang anda.

  Tambahkan Ikon ke Butang anda dalam Editor Klasik

  Ikon-ikon ini sebenarnya adalah fon ikon (pelajari cara menggunakan fon ikon di editor pos WordPress).

  Seterusnya, anda boleh memilih warna teks dan warna latar untuk butang anda dengan mengklik ikon kotak Warna.

  Tukar Warna Latar Belakang Butang di Editor Klasik WordPress

  Selepas itu, klik pada menu drop-down untuk memilih gaya butang. Terdapat lapan gaya butang berbeza yang siap digunakan.

  Pilih Gaya Butang dalam Editor WordPress Klasik

  Begitu juga, anda juga boleh memilih ukuran butang dari yang kecil hingga yang lebih besar.

  Setelah anda berpuas hati dengan penampilannya, cukup klik pada butang Kemas kini.

  Anda akan dapat melihat butang anda seperti yang tertera di pos anda, tepat di dalam editor siaran.

  Anda juga boleh mengatur penjajaran butang dengan hanya memilih teks butang dan menggunakan butang bar alat di editor klasik.

  Tengah Sejajarkan Butang Anda dalam Editor Klasik

  Klik dua kali pada butang akan memunculkan pop timbul Insert Button, dan anda boleh mengedit semula butang anda jika anda mahu.

  Setelah anda berpuas hati dengan reka bentuknya, anda boleh menerbitkan atau mengemas kini catatan anda dan melihatnya dalam tindakan. Ini adalah bagaimana butang mewah muncul di laman web demo WordPress kami.

  Pratonton Butang - Dibina dalam Editor Klasik

  Menambah Butang Klik untuk Panggil di WordPress

  Sebagai tambahan kepada butang ajakan bertindak, anda juga dapat menambahkan butang klik untuk panggil di laman web anda untuk meningkatkan petunjuk dan penukaran.

  Butang klik untuk panggil adalah jenis butang ajakan bertindak tertentu yang membolehkan pengguna membuat panggilan telefon ke pasukan anda hanya dengan satu ketukan.

  Dengan menggunakan butang tekan untuk panggil, pelawat laman web anda boleh bercakap dengan pasukan anda secara langsung dan mendapatkan maklumat yang mereka perlukan. Sama ada membincangkan permintaan sebut harga, maklumat pra-penjualan, atau masalah sokongan, panggilan telefon cepat dilakukan.

  Oleh kerana bilangan pengguna telefon pintar semakin meningkat, butang panggilan sekarang lebih relevan pada masa kini.

  Sekiranya anda tidak mempunyai telefon perniagaan, anda mungkin ingin mencari nombor telefon perniagaan maya.

  Dengan itu, mari kita lihat cara menambahkan butang klik untuk panggil di WordPress langkah demi langkah.

  Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin WP Call Button. Untuk arahan terperinci, anda dapat melihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

  Setelah diaktifkan, anda perlu melawat Tetapan »Butang Panggilan WP halaman untuk mengkonfigurasi tetapan pemalam dan merancang butang klik untuk panggil anda.

  Tetapan Butang Panggilan Melekit di WordPress

  Pada mulanya, anda akan melihat tetapan Butang Panggilan Melekit. Butang panggilan melekit adalah ciri dioptimumkan penukaran yang menggerakkan butang panggilan bersama dengan pengguna semasa mereka melayari laman web anda.

  Anda boleh memulakan dengan mengaktifkan Status Butang Panggil Sekarang. Cukup klik pada suis beralih untuk mengaktifkannya.

  Selepas itu, anda perlu memasukkan nombor telefon anda. Tombol Panggilan WP mempunyai medan nombor telefon pintar dengan kod negara anda. Cukup pilih negara anda dan masukkan nombor telefon perniagaan anda.

  Sekiranya anda tidak mempunyai nombor perniagaan, anda boleh mendapatkannya dari Nextiva. Ia adalah penyedia VoIP perniagaan yang dipercayai.

  Seterusnya, anda boleh mengedit teks butang panggilan, memilih kedudukan butang panggilan, dan warna.

  Anda juga boleh memilih tempat untuk menunjukkan butang panggilan melekit di laman web anda. Secara lalai, ia menunjukkan butang panggilan di semua halaman dan di semua peranti. Anda boleh memilih untuk menunjukkan atau menyembunyikan butang pada halaman tertentu, dan hanya menunjukkan pada peranti mudah alih.

  Setelah anda menyemak semua pilihan, anda boleh mengklik butang Simpan Perubahan di bahagian bawah. Selepas itu, anda boleh melayari laman web anda dan melihat butang melekat sekarang.

  Butang Klik untuk Panggil WordPress

  Selain dari butang panggilan yang melekit, anda juga dapat menambahkan butang panggilan statik di halaman, catatan, dan bar sisi WordPress anda menggunakan pemalam ini.

  Sekiranya anda menggunakan editor blok WordPress yang baru, maka anda boleh menambahkan butang panggilan sekarang di halaman anda dengan mudah menggunakan blok Butang Panggilan WP.

  Buat halaman baru atau edit halaman yang ada dan tambahkan blok Butang Panggilan WP pada editor halaman anda.

  Menambah Blok Butang Panggilan WP di WordPress

  Selepas itu, anda dapat menyesuaikan teks butang, warna butang, warna teks, ukuran fon, dan menunjukkan atau menyembunyikan ikon telefon.

  Menyesuaikan Butang Panggilan di Editor Halaman WordPress

  Setelah anda berpuas hati dengan reka bentuknya, anda boleh menerbitkan atau mengemas kini halaman anda.

  Sekiranya anda menggunakan editor WordPress Klasik, maka anda perlu menggunakan penjana Static Call Button untuk mendapatkan kod pendek. Pergi ke Tetapan »Butang Panggilan WP dan klik pada menu Static Call Button di bahagian atas.

  Butang Panggilan Statik dalam Tetapan WordPress

  Cukup sesuaikan pilihan butang dan kemudian salin kod pendeknya. Selepas itu, anda boleh menggunakan kod pendek di mana-mana catatan atau halaman di laman web anda.

  Plugin Panggilan Panggilan WP juga membolehkan anda menambahkan butang panggilan di bar sisi WordPress dan kawasan lain yang siap untuk widget.

  Cukup ke Rupa »Widegts dan seret widget WP Call Button ke kawasan siap widget di mana anda ingin menunjukkan butang panggilan.

  Widget Sidebar Butang Panggilan WordPress

  Sekarang anda boleh menambahkan tajuk, keterangan, dan menyesuaikan butang panggilan dari bahagian Tetapan Lanjutan. Setelah selesai, simpan widget anda.

  Itu sahaja! Sekiranya anda ingin melihat tutorial yang lebih terperinci, maka anda boleh menyemak panduan langkah demi langkah kami mengenai cara menambahkan butang klik untuk panggil di WordPress.

  Petua Bonus untuk Menambah Butang Tersuai di WordPress

  Sekiranya anda ingin menambahkan butang ajakan bertindak sepenuhnya di WordPress, kemungkinan besar anda mencari jalan keluar yang juga membolehkan anda menambah bahagian tersuai dan juga butang tersuai di tajuk laman web, menu, dan kawasan lain.

  Sekiranya demikian, kami mengesyorkan menggunakan plugin pembangun halaman drag and drop WordPress seperti Beaver Builder atau Divi.

  Pembina halaman ini akan membantu anda membuat halaman arahan tersuai dengan butang ajakan bertindak yang tepat seperti yang anda mahukan.

  Apa sahaja yang anda lakukan, penting untuk anda mengesan prestasi butang anda kerana meneka bukanlah strategi pertumbuhan perniagaan yang terbaik.

  Kami mengesyorkan menggunakan MonsterInsights. Ia mempunyai penjejakan acara terbina dalam untuk pautan afiliasi, pautan keluar, dan acara khusus, sehingga anda dapat melihat seberapa baik prestasi tombol anda Untuk maklumat lebih lanjut, lihat metrik pemasaran penting yang mesti anda lacak di WordPress.

  Kami harap artikel ini dapat membantu anda mempelajari cara menambah butang di WordPress dengan mudah. Anda mungkin juga ingin melihat senarai plugin WordPress terbaik kami dan perkhidmatan pemasaran e-mel terbaik untuk perniagaan kecil.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map