Cara Mengaktifkan Kemas Kini Automatik untuk Pemalam WordPress

Baru-baru ini salah seorang pembaca kami bertanya bagaimana mereka boleh mengemas kini pemalam WordPress secara automatik. Ramai pengguna merasa kesal kerana hampir setiap hari mereka harus mengemas kini pemalam. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengaktifkan kemas kini automatik untuk pemalam WordPress. Kami juga akan menunjukkan kepada anda cara mengecualikan beberapa pemalam dari kemas kini automatik.


Cara Mengaktifkan Kemas Kini Automatik untuk Pemalam WordPress

Bila dan Mengapa Anda Perlu Mengemas kini Plugin WordPress secara automatik?

Secara lalai WordPress dapat mengemas kini secara automatik apabila keselamatan atau pelepasan kecil tersedia. Untuk siaran utama, anda mesti memulakan kemas kini sendiri. Anda juga mesti memasang kemas kini plugin dan tema sendiri.

Mengemas kini laman WordPress anda sangat penting untuk keselamatan dan kestabilan laman web anda. Lihat panduan kami mengenai mengapa anda harus selalu menggunakan versi terkini WordPress.

Begitu juga dengan semua plugin dan tema yang dipasang di laman web anda. Anda perlu memasang kemas kini untuk tema dan pemalam untuk mendapatkan ciri dan pembaikan baru.

Namun, anda mungkin menyedari bahawa sebahagian daripadanya dikemas kini lebih kerap daripada yang lain. Banyak pemalam yang popular dikemas kini hampir setiap minggu.

Kemas kini WordPress

Beberapa pengguna merasa sedikit mengganggu, bahawa setiap kali mereka masuk, terdapat kemas kini untuk satu atau lebih pemalam.

Bagaimana jika anda membenarkan pembangun yang dipercayai memperbaharui pemalam secara automatik seperti WordPress.

Mari kita lihat bagaimana anda boleh mengemas kini pemalam secara automatik di WordPress.

Menyiapkan Kemas Kini Automatik untuk Semua Pemalam WordPress

Anda boleh menetapkan WordPress untuk memasang semua kemas kini pemalam secara automatik dengan hanya menambahkan kod ini ke fail fungsi.php tema anda atau pemalam khusus laman web.

add_filter (‘auto_update_plugin’, ‘__return_true’);

Penapis ini memberitahu pengemas kini automatik WordPress untuk memasang kemas kini pemalam secara automatik apabila tersedia.

Sekiranya anda juga ingin mengemas kini tema anda secara automatik, anda boleh menambahkan kod lain seperti ini:

add_filter (‘auto_update_theme’, ‘__return_true’);

Cara Memasang Kemas Kini Secara Automatik untuk Beberapa Pemalam di WordPress

Sekiranya terdapat beberapa pemalam yang lebih kerap dikemas kini, maka anda mungkin mahu mengaktifkan kemas kini automatik untuk pemalam tersebut.

Situasi lain adalah apabila anda tidak mahu mengemas kini pemalam tertentu.

Inilah cara anda boleh memasukkan atau mengecualikan pemalam dari kemas kini automatik.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang dan mengaktifkan plugin Automatic Plugin Updates. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat panduan langkah demi langkah kami mengenai cara memasang pemalam WordPress.

Setelah pemasangan, anda perlu melawat Tetapan »Kemas kini Pemalam Automatik halaman untuk mengkonfigurasi tetapan pemalam.

Kecualikan pemalam dari kemas kini automatik

Anda boleh memilih pemalam yang tidak mahu dikemas kini secara automatik. Anda juga boleh mengaktifkan pemberitahuan e-mel untuk kemas kini automatik. Setelah selesai, klik pada butang simpan perubahan untuk menyimpan tetapan anda.

Itu sahaja, pemalam kini akan mengemas kini semua pemalam secara automatik kecuali yang telah anda kecualikan.

Nota Sekiranya anda menggunakan pemalam ini, maka anda tidak perlu menggunakan kaedah sebelumnya untuk menambahkan penapis auto_update_plugin.

Cara Mengembalikan ke Plugin Versi Sebelumnya Selepas Kemas kini?

Ketidaksesuaian plugin atau tema boleh menyebabkan masalah pada laman web anda. Walaupun kebanyakan pembangun yang baik menguji plugin mereka, selalu ada pepijat yang jarang berlaku yang boleh menyebabkan laman web anda rosak.

Langkah pertama yang harus anda ambil untuk melindungi laman web anda ialah memasang penyelesaian sandaran WordPress.

Walau bagaimanapun, memulihkan laman WordPress anda dari sandaran sepertinya banyak kerja. Sekiranya anda mengetahui apakah plugin atau kemas kini tema yang menyebabkan masalah, maka akan lebih mudah untuk hanya mengembalikan kemas kini.

Inilah caranya anda boleh memutar balik pemalam atau kemas kini tema dengan mudah. Cukup pasang dan aktifkan plugin WP Rollback.

Setelah diaktifkan, kembali ke halaman pemalam di laman WordPress anda. Anda akan melihat pilihan Rollback baru di bawah setiap plugin yang dipasang di laman web anda.

Rollback plugin ke versi sebelumnya

Mengklik Rollback akan membolehkan anda mengembalikan plugin anda ke versi sebelumnya yang anda mahukan. Ia juga boleh mengemas kini tema. Untuk arahan yang lebih terperinci, lihat panduan kami mengenai cara mengembalikan pemalam WordPress.

Kami harap artikel ini membantu anda menyediakan kemas kini automatik untuk pemalam di WordPress. Anda mungkin juga ingin melihat panduan kami mengenai cara mengaktifkan kemas kini automatik di WordPress untuk siaran utama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me