Plugin Kalendar WordPress Terbaik yang manakah?

Adakah anda mencari pemalam kalendar WordPress terbaik untuk laman web anda? Pemalam kalendar WordPress dilengkapi dengan pelbagai ciri yang berbeza. Beberapa dibuat untuk pengurusan acara yang sederhana sementara yang lain lebih kompleks dengan ciri-ciri tempahan, tiket, dan penjadualan. Dalam artikel ini, kami telah memilih pemalam kalendar WordPress terbaik untuk laman web anda.


Pemalam kalendar WordPress terbaik

Cara Memilih Plugin Kalendar untuk WordPress?

Seperti yang kami nyatakan sebelumnya bahawa terdapat banyak jenis plugin kalendar WordPress yang tersedia untuk memenuhi keperluan pengguna yang berbeza.

Beberapa pemalam kalendar mudah membolehkan anda hanya memaparkan acara pada kalendar. Yang lain mempunyai ciri yang lebih maju seperti janji temu dan tempahan, penjadualan, penjualan tiket, dan penyatuan dengan perkhidmatan pihak ketiga seperti Kalendar Google.

Anda perlu memilih pemalam yang sesuai dengan keperluan anda. Contohnya, jika anda ingin menjual tiket acara, maka kalendar dengan hanya ciri tempahan mungkin tidak sesuai untuk anda.

Mari kita lihat beberapa plugin kalendar WordPress terbaik yang boleh anda cuba.

1. Kalendar Acara

Kalendar Acara

Kalendar Acara adalah sistem pengurusan acara yang kuat untuk laman web WordPress anda. Ia kaya dengan ciri tetapi sangat mudah digunakan kerana antara muka pengguna yang rapi yang menyatu dengan kawasan pentadbir WordPress anda.

Kalendar Acara membolehkan anda menambahkan acara dan mengurus penganjur / tempat dengan mudah. Anda boleh memilih untuk memaparkan Peta Google untuk lokasi tempat anda. Halaman tetapan pemalam memberi anda kawalan penuh mengenai bagaimana anda ingin mengurus acara dan kalendar anda.

Ingin menjual tiket untuk acara anda? Kalendar Acara telah membayar tambahan untuk mengintegrasikannya dengan WooCommerce, Eventbrite, dan banyak lagi.

2. Kalendar Semua dalam Satu Acara

Kalendar Semua dalam Satu Acara

Semua dalam Satu Acara Kalendar adalah pemalam pengurusan acara yang kuat untuk WordPress. Antara muka pengguna yang intuitif menjadikannya sangat mudah digunakan walaupun untuk pemula. Anda boleh menambahkan acara dengan mudah, menyusunnya menjadi kategori / tag, dan memilih dari tiga tema bawaan untuk paparan kalendar. Anda juga dapat memaparkan tempat acara anda menggunakan Peta Google tepat di sepanjang perincian acara.

Anda boleh mengubah tema kalendar dengan memilih warna yang berbeza. Ini juga membolehkan anda menambahkan acara dari kalendar lain yang menyokong format iCal termasuk Kalendar Google. Ia tidak mempunyai integrasi penjualan tiket, tetapi anda boleh menambahkan URL ke perkhidmatan tiket pihak ketiga.

3. Kalendar Saya

Kalendar Saya

Kalendar Saya adalah satu lagi penyelesaian pengurusan acara percuma dan hebat untuk WordPress. Ia menyokong pelbagai kalendar, kumpulan acara, kategori, dan lokasi. Ia juga dilengkapi dengan penjana kod pendek dan widget, sehingga anda dapat menambahkan kalendar ke pos, halaman, atau bar sisi anda dengan mudah.

Ini adalah plugin yang sangat boleh dikonfigurasi dengan halaman tetapan yang luas. Anda boleh mengawal hampir semua aspek bagaimana kalendar anda dipaparkan di bahagian depan. Ia dilengkapi dengan enam kulit terpasang untuk paparan kalendar.

Untuk pengguna maju, ada editor gaya untuk memuat naik CSS tersuai anda sendiri. Ini juga menyokong paparan Peta Google pada halaman acara tunggal, dan pada pop timbul acara.

4. Kalendar Ringkas

Kalendar Ringkas

Acara Kalendar Google membawa Kalendar Google ke laman WordPress anda. Anda boleh membuat dan mengurus acara anda melalui Kalendar Google. Plugin ini hanya memaparkan peristiwa tersebut di laman web anda. Yang harus anda lakukan ialah memberikan URL suapan Kalendar Google anda.

Plugin ini dilengkapi dengan sekumpulan ciri yang hebat. Anda boleh mengawal paparan kalendar dan acara anda menggunakan kod pendek. Anda bahkan dapat mengawal penampilan kalendar menggunakan helaian gaya tersuai.

Pemalam tidak menyokong sistem tiket, tetapi anda masih boleh menggunakan perkhidmatan pihak ketiga untuk menjual tiket acara anda dan memasukkan URL halaman tiket terus ke dalam senarai acara anda di Kalendar Google.

5. Kalendar Tempahan

Kalendar Tempahan

Seperti namanya, Booking Calendar adalah plugin pengurusan tempahan untuk WordPress. Ini membolehkan anda menambahkan kalendar di bahagian depan laman web anda di mana pengguna boleh mengisi borang ringkas untuk menghantar permintaan tempahan mereka. Anda kemudian boleh menerima atau menolak permintaan tempahan mereka.

Kalendar Tempahan dilengkapi dengan sokongan CAPTCHA untuk mengelakkan spam. Anda boleh mengawal siapa yang boleh menambah tempahan di kawasan pentadbir. Satu kelemahan plugin ialah anda tidak boleh menambah medan input baru untuk borang tempahan dalam versi plugin percuma.

Ia boleh digunakan untuk menempah sebarang jenis perkhidmatan. Walau bagaimanapun, jika anda sangat mencari sistem tempahan hotel, anda harus melihat panduan kami tentang cara menambahkan sistem tempahan bilik hotel di WordPress.

Kami harap artikel ini membantu anda memilih pemalam kalendar terbaik untuk laman WordPress anda. Untuk cadangan pemalam yang lain, lihat senarai pemalam WordPress penting kami untuk laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me