Cum să adăugați Google Calendar în WordPress

Doriți să adăugați un Google Calendar pe site-ul dvs. WordPress? Google Calendar este una dintre cele mai utile aplicații. Vă permite să vă gestionați programul, să partajați evenimente și să organizați totul în jurul vostru. În acest articol, vă vom arăta cum să adăugați un Google Calendar în WordPress.


Adăugarea Google Calendar în WordPress

Pentru a face mai ușor, am creat un tutorial video despre cum să instalați un plugin WordPress pe care îl puteți urmări mai jos.

Abonați-vă la WPBeginner

Cu toate acestea, dacă doriți doar să urmați instrucțiuni text, atunci puteți urma tutorialul nostru pas cu pas despre cum să adăugați Google Calendar în WordPress.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați Calendarul simplu – Plugin Google Calendar. La activare, trebuie să vizitați Calendare »Setări pagina pentru configurarea pluginului.

Setări surse calendar

Mai întâi trebuie să conectați pluginul la Google Calendar. Aceasta necesită acordarea accesului pluginului la datele dvs. din calendar. Pentru asta, trebuie să creați și să furnizați o cheie API Google.

Pur și simplu accesați site-ul web Google Developer Console și faceți clic pe butonul pentru a crea un proiect nou.

Crearea unui proiect în Google Developer Console

Aceasta va genera o fereastră în care trebuie să furnizați un nume pentru proiectul dvs. Ar putea fi orice doriți, dar vă recomandăm să folosiți ceva care vă ajută să identificați proiectul.

Alegeți un nume pentru proiectul dvs.

Acum veți fi redirecționat către tabloul de bord al proiectului unde trebuie să faceți clic pe linkul Activați și Gestionați cheile API.

Activați cheile API

Veți fi adus pe o pagină care prezintă toate produsele și serviciile Google. Trebuie să faceți clic pe API-ul Google Calendar, situat în secțiunea API-uri Google Apps.

Activarea API-ului Google Calendar

În pagina următoare, vi se va solicita să confirmați dacă doriți să activați API-ul Calendar. Pur și simplu faceți clic pe butonul Enable pentru a continua,

Activați confirmarea api calendaristică

În timp ce API-ul dvs. este acum activat, aveți încă nevoie de detalii despre modul în care ați accesa API-ul și ce acreditări veți utiliza. Faceți clic pe butonul accesați acreditările pentru a continua.

Generați credențe API

Acest lucru vă va duce la o pagină în care trebuie să alegeți datele de acreditare. Vom folosi cheia API ca acreditare pentru a conecta Google Calendar la WordPress. Faceți clic pe linkul cheie API pentru a continua.

Faceți clic pe legătura cheie API pentru a genera cheie API

Acum vi se va cere să alegeți unde veți utiliza cheia. Deoarece îl veți folosi pe un server web, trebuie să faceți clic pe tasta Server pentru a continua.

alegeți tipul de cheie

În cele din urmă, trebuie să furnizați un nume pentru cheie. Acest lucru ar putea fi orice puteți identifica mai târziu cu ușurință. Puteți lăsa câmpul de adrese IP necompletat.

Denumiți cheia API

Ați creat cu succes o cheie API pe care să o utilizați cu Google Calendar. Acum puteți copia cheia API și a o insera în pagina de setări a pluginului.

Nu uitați să faceți clic pe butonul Salvați modificările pentru a vă stoca setările.

Publicarea Google Calendar public

Dacă doriți să partajați un Google Calendar, atunci trebuie să schimbați setările calendarului și să îl faceți public. Iată un ghid pas cu pas despre cum să faceți public Google Calendar.

Pur și simplu accesați Google Calendar și faceți clic pe pictograma derulantă de lângă calendarul pe care doriți să îl partajați.

Partajarea unui Google Calendar

Aceasta vă va duce la setările de partajare a calendarului. Trebuie să bifați caseta de lângă pentru a face calendarul public și apoi faceți clic pe butonul de salvare.

Publicarea Google Calendar public

Ultimul lucru de care aveți nevoie este să obțineți codul unic de calendar. Veți avea nevoie de acest ID pentru a afișa Calendarul în WordPress. Pur și simplu faceți clic pe fila Detalii despre calendar.

Fila detalii calendar

Derulați în jos la pagina secțiunii adresei calendarului. Acolo veți găsi codul dvs. de calendar. Trebuie să copiați acest ID și să-l lipiți într-un fișier text. Veți avea nevoie de acest ID de calendar în pasul următor.

Copierea ID-ului Google Calendar

Adăugarea unui nou calendar în WordPress

Ați conectat cu succes site-ul dvs. WordPress cu calendarele Google. Următorul pas este să adăugați Google Calendar în WordPress.

Pur și simplu mergeți la Calendare »Adaugă nou pagină. Veți vedea un ecran asemănător ecranelor de editare a postărilor sau a paginilor în WordPress.

Adăugarea unui nou calendar în WordPress

Începeți prin introducerea unui titlu pentru calendarul dvs. Veți observa că pluginul a adăugat deja unele coduri scurte și text în text. Puteți lăsa așa cum este și derulați în jos în caseta de setări de calendar de sub editorul de text.

Trebuie să faceți clic pe fila Google Calendar din caseta de setări a calendarului și să lipiți ID-ul dvs. Calendar.

Adăugarea ID-ului calendarului în WordPress

De asemenea, puteți face clic pe alte file din caseta de setări a calendarului pentru a personaliza modul în care calendarul va fi afișat pe site-ul dvs. WordPress.

După ce ați terminat, faceți pur și simplu clic pe butonul de publicare pentru a vă salva calendarul.

Afișați Google Calendar pe site-ul dvs. WordPress

Calendarul Google pe care tocmai l-ați creat nu este încă vizibil pe site-ul dvs. WordPress. Va trebui totuși să adăugați calendarul la o postare sau o pagină WordPress.

Pur și simplu creați sau editați o postare sau o pagină WordPress. Pe ecranul editorului post, veți observa noul buton „Adăugați calendar”.

Adăugați butonul calendar pe ecranul de editare post

Aceasta va genera o fereastră în care puteți selecta calendarul pe care tocmai l-ați adăugat dintr-un meniu derulant.

Puteți, de asemenea, să atașați un calendar la o postare selectând-o din metaboxul calendarului de atașare pe ecranul de editare a postării.

Atașați calendarul Google la o postare sau la o pagină

Dacă doriți să afișați calendarul Google într-un widget pentru bara laterală, atunci plugin-ul Simple Calendar are un widget pentru asta.

Va trebui să vizitați Aspect »Widgets pagina și găsiți widget-ul Calendar simplu în lista de widget-uri disponibile. Apoi, pur și simplu trageți și plasați widgetul într-o bară laterală.

În setările de widget, va trebui să selectați calendarul din meniul derulant. Nu uitați să faceți clic pe butonul de salvare pentru a stoca setările widgetului.

Adăugarea Google Calendar la o bară laterală folosind widget

Cu toate acestea, puteți vizita acum site-ul dvs. web pentru a vedea calendarul Google în acțiune. Veți observa că pluginul vă va evidenția frumos evenimentele din calendar. Dacă treceți mouse-ul la un eveniment, acesta va afișa detalii despre eveniment.

Google Calendar încorporat într-o pagină WordPress

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să adaugi Google Calendar în WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru despre cum să instalați Google Analytics în WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map