Cum să adăugați reCAPTCHA în formularul de comentarii WordPress

Căutați să adăugați reCAPTCHA la formularul dvs. de comentarii WordPress?


Comentariile spam au scăpat de sub control pentru site-urile WordPress. Pe măsură ce spamerii devin mai sofisticați, ei pot lansa atacuri masive de spam cu puțin efort.

Akismet, popularul serviciu de filtrare a spamului pentru WordPress blochează aproximativ 7,5 milioane de comentarii spam în fiecare oră. Tratarea comentariilor spam poate fi frustrantă, iar unii bloggeri aleg chiar să dezactiveze complet comentariile pe site-urile lor web.

În loc să opriți comentariile, puteți adăuga CAPTCHA în formularul de comentarii pentru a elimina practic spam-ul.

În acest tutorial, vă vom arăta cum puteți adăuga cu ușurință reCAPTCHA la formularul de comentarii al site-ului dvs. WordPress.

Adăugați reCAPTCHA în formularul de comentarii WordPress

Ce este Google reCAPTCHA?

ReCAPTCHA este o formă avansată de CAPTCHA, care este o tehnologie folosită pentru a diferenția între roboți și utilizatorii umani. CAPTCHA este un acronim pentru „Testul automat de testare publică pentru a spune calculatoarele și oamenii în afară”.

Google a achiziționat tehnologia CAPTCHA în 2009 și apoi a rebranșat-o ca reCAPTCHA. De asemenea, aceștia au facilitat testarea utilizatorilor umani.

Practic, oferă utilizatorilor o casetă de selectare simplă pe care pot face clic pentru a trece testul. Dacă din anumite motive, testul nu se validează, utilizatorul va primi o provocare care identifică textul dintr-o imagine sau obiecte potrivite în mai multe imagini.

Google a pus reCAPTCHA la dispoziția publicului, pentru ca proprietarii site-urilor să-l poată utiliza pe formularele de contact, pe paginile de conectare și pe formularele de comentarii pentru a reduce spam.

Iată un exemplu despre cum arată testul reCPATCHA pentru majoritatea utilizatorilor:

Caseta de selectare Google reCAPTCHA

Este foarte ușor de configurat și de adăugat la formularul de comentarii WordPress.

Cu acest lucru, să vedem cum să adăugați cu ușurință reCAPTCHA la formularul de comentarii WordPress cu instrucțiuni pas cu pas.

Pasul 1: Începeți

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați reCAPTCHA în pluginul formularului de comentarii WP. Puteți vedea ghidul nostru pas cu pas despre instalarea unui plugin WordPress pentru instrucțiuni detaliate.

La activare, trebuie să vizitați Setări »reCAPTCHA în Comentarii pagina pentru a configura setările pluginului.

pagina cu setările pluginului reCaptcha

Pluginul vă va solicita să furnizați cheile API reCAPTCHA Google. Puteți crea aceste chei gratuit de pe site-ul oficial reCAPTCHA.

Pasul 2: Înregistrați-vă site-ul pentru a obține cheile API reCAPTCHA

Pluginul are nevoie de 2 taste Google API pentru a adăuga o casă de selectare reCAPTCHA în formularul dvs. de comentarii.

Pentru a obține cheile API, accesați site-ul web reCAPTCHA Google și faceți clic pe butonul „Consola de administrare” situat în colțul din dreapta sus al ecranului.

Accesați site-ul web reCAPTCHA Google

Vi se va cere să vă conectați cu contul dvs. Google. După aceea, veți vedea pagina „Înregistrați un site nou” unde trebuie să furnizați câteva informații de bază pentru a vă înregistra site-ul.

În primul rând, trebuie să introduceți numele site-ului sau orice nume ales de dvs. în secțiunea Eticheta camp. Acest lucru vă va ajuta să identificați cu ușurință site-ul dvs. în viitor.

Adăugarea unui site nou

În continuare, trebuie să selectați reCAPTCHA V2 buton de radio.

Aceasta va deschide 3 opțiuni noi. Deoarece doriți să adăugați caseta de selectare reCAPTCHA pe site-ul dvs., trebuie să selectați opțiunea „Nu sunt un robot”.

domenii caseta de text vă permite să adăugați numele de domeniu al site-ului dvs. web unde doriți să adăugați caseta de selectare reCAPTCHA.

Puteți adăuga, de asemenea, mai multe domenii sau subdomenii făcând clic pe plus (+) pictogramă. Acest lucru vă va permite să utilizați aceleași taste API pe site-uri diferite.

Adăugați domeniu și e-mail pe site-ul reCAPTCHA

Sub proprietarii, Google vă va adăuga deja adresa de e-mail. Puteți adăuga și un alt e-mail dacă doriți.

În continuare, trebuie să acceptați termenii serviciului pentru a utiliza Google reCAPTCHA pe site-ul dvs..

De asemenea, bifați caseta de selectare „Trimiteți alerte către proprietari” pentru a permite Google să vă trimită e-mailuri dacă detectează o configurație greșită sau o activitate suspectă.

Trimiteți și înregistrați site-ul dvs. WordPress

După ce ați completat formularul, puteți da clic pe butonul Trimite buton pentru a vă înregistra site-ul.

Google reCAPTCHA vă va arăta acum un mesaj de succes împreună cu cheia site-ului și cheia secretă de pe această pagină.

Copiați site-ul și cheile secrete

Acum puteți utiliza aceste chei API în setările pluginului de pe site-ul dvs. web.

Pasul 3: Adăugați reCAPTCHA în formularul de comentarii WordPress

Capul spre Setări » reCAPTCHA în Comentarii din bara laterală din stânga a panoului de admin.

În pagina cu setări, trebuie să derulați în jos pentru a lipi cheia site-ului și tasta secretă.

Adăugați cheile API Google pe site-ul WordPress

După ce ați terminat, faceți clic pe butonul „Salvați perechea de chei API reCAPTCHA Google” pentru a stoca cheile API.

Ultimul lucru pe care trebuie să îl faceți este să activați reCAPTCHA făcând clic pe butonul de comutare și apoi faceți clic pe Salvează modificările.

Activați Google reCAPTCHA pe site-ul dvs.

De asemenea, puteți efectua personalizarea de bază făcând clic pe butonul reCAPTCHA Customizer opțiune.

Personalizați aspectul reCAPTCHA

Aici puteți face modificări la stilul, dimensiunea și alinierea casetei de selectare reCAPTCHA.

Pluginul are și el Setări antispam opțiune care vă permite să decideți ce să faceți atunci când pluginul detectează un comentariu neautorizat sau o încălcare a securității.

Ce să faci cu comentariile spam

Felicitări, ați adăugat cu succes reCAPTCHA în formularul dvs. de comentarii WordPress. Acum puteți verifica secțiunea de comentarii a postărilor de pe blog pentru a confirma că funcționează corect.

Notă: caseta de selectare reCAPTCHA va fi afișată numai utilizatorilor deconectați, astfel încât va trebui să vă deconectați sau să deschideți site-ul dvs. Web într-o fereastră Incognito a browserului dvs. pentru a previzualiza reCAPTCHA.

Formular de comentariu WordPress cu reCAPTCHA activat

Sperăm că acest tutorial te-a ajutat să înveți cum să adaugi reCAPTCHA la formularul de comentarii WordPress al site-ului tău.

De asemenea, poate doriți să consultați ghidul nostru cu privire la modul de încărcare a comentariilor leneșe pe WordPress pentru a îmbunătăți timpul de încărcare a paginii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map