Cum să faceți backup și să restaurați site-ul dvs. WordPress cu UpdraftPlus

Backup-urile sunt primul strat de securitate pentru orice site WordPress. În afară de faptul că aveți copii de rezervă automatizate, trebuie să aveți, de asemenea, o modalitate ușoară de a restabili copia de rezervă. În acest articol, vă vom arăta cum să faceți backup și să restaurați cu ușurință site-ul dvs. WordPress cu UpdraftPlus.


UpdraftPlus

De ce ai nevoie de backup & Restaurați soluția pentru WordPress?

Cercetările arată că pierderea de date și timpul de oprire costă 1,7 trilioane de dolari în fiecare an pentru economia globală.

Toate site-urile de pe internet sunt vulnerabile la pierderea de date și amenințările de securitate. În calitate de proprietar de site-ul web, acestea sunt câteva scenarii obișnuite atunci când vă puteți pierde datele:

  • Site-ul dvs. web poate fi hacked, iar hackerii vă pot distruge datele.
  • Furnizorul dvs. de găzduire vă poate pierde datele
  • Gazda dvs. își rezervă dreptul de a vă rezilia contul și de a vă șterge toate datele.

Există multe alte scenarii în care ați putea ajunge să pierdeți site-ul dvs. web și toate datele valoroase create de-a lungul anilor.

Cel mai bun mod de a vă proteja împotriva acestor amenințări este să vă faceți backup în mod regulat pe site-ul dvs. WordPress.

WordPress nu vine cu o soluție de rezervă încorporată. Cu toate acestea, există mai multe plugin-uri excelente de rezervă WordPress care vă permit să faceți backup și să restaurați automat site-ul dvs. WordPress.

UpdraftPlus este unul dintre cele mai bune pluginuri de rezervă WordPress. Vă permite să configurați planificări de rezervă automate. De asemenea, vă va ajuta să vă restaurați site-ul dvs. WordPress în cazul în care se întâmplă ceva rău.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire cum să faceți backup și să restaurați cu ușurință site-ul dvs. WordPress cu UpdraftPlus.

Crearea de backup WordPress cu UpdraftPlus

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul UpdraftPlus. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

La activare, trebuie să vizitați Setări »Backups UpdraftPlus pagina pentru a configura setările pluginului.

Pagina de setări UpdraftPlus

Acum trebuie să faceți clic pe fila setări.

Aici veți configura un program de backup automat și o locație de la distanță pentru a vă stoca copiile de siguranță.

Setări UpdraftPlus

Mai întâi trebuie să alegeți un program de rezervă pentru fișierele dvs. Fișierele includ teme, pluginuri, imagini și alte încărcări WordPress.

După aceea, trebuie să selectați un program de rezervă pentru baza de date WordPress. WordPress este un software bazat pe baze de date. Toate postările și paginile, comentariile, setările site-ului web sunt stocate în baza de date.

Programul dvs. de backup ar trebui să se bazeze pe cât de des adăugați conținut nou pe site-ul dvs. web.

De exemplu, dacă adăugați două postări pe blog în fiecare săptămână, atunci puteți selecta o copie de zi de rezervă a fișierelor și o copie de rezervă săptămânală a bazei de date.

În continuare, trebuie să alegeți unde să stocați fișierele de rezervă.

Este o idee proastă să vă salvați backup-urile în aceeași locație ca și site-ul dvs. web. Pierderea site-ului dvs. înseamnă că veți pierde accesul și la fișierele dvs. de rezervă.

Acesta este motivul pentru care trebuie să alegeți un serviciu de stocare la distanță în cloud pentru a vă stoca copiile de rezervă.

UpdraftPlus vă permite să vă salvați backup-urile în mai multe servicii de stocare în cloud, inclusiv Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, la multe altele. De asemenea, puteți trimite copiile de rezervă la o adresă de e-mail.

Pur și simplu faceți clic pe un serviciu de la distanță pentru a-l selecta și veți vedea mai jos instrucțiunile de instalare.

De dragul acestui tutorial, vă vom arăta cum să utilizați Dropbox ca serviciu de stocare de rezervă de la distanță cu UpdraftPlus.

Vom merge înainte și vom face clic pe Dropbox pentru a-l selecta, apoi derulați în jos în partea de jos a paginii și vom face clic pe butonul Salvați modificările.

UpdraftPlus vă va salva setările. Cu toate acestea, trebuie să oferiți accesului UpdraftPlus în contul dvs. Dropbox.

Derulați în jos la instrucțiunile de configurare a stocării la distanță și faceți clic pe linkul de lângă opțiunea „Autentificați-vă cu Dropbox”.

Configurarea Dropbox ca serviciu de stocare de la distanță pentru copii de rezervă

Link-ul vă va duce pe site-ul Dropbox unde vi se va cere să vă conectați utilizând parola și parola Dropbox.

După autentificare, vi se va cere dacă doriți să permiteți UpdraftPlus să acceseze contul dvs. Dropbox.

Permiteți UpdraftPlus să acceseze Dropbox

UpdraftPlus va avea permisiunea de a accesa folderul propriu din folderul „Aplicații” UpdraftPlus ”. Faceți clic pe butonul „Permite” pentru a continua.

Veți fi redirecționat către site-ul UpdraftPlus unde trebuie să faceți clic pe butonul „Configurare completă” pentru a termina configurarea.

Configurare completă

Acum veți fi readus pe site-ul dvs. WordPress și veți vedea din nou pagina cu setările UpdraftPlus. Derulați în jos în partea de jos a paginii și faceți clic pe butonul Salvați modificările.

Acum aveți program de configurare și locația de la distanță pentru a vă stoca copiile de siguranță.

Crearea de backup-uri manuale WordPress cu UpdraftPlus

UpdraftPlus poate crea automat copii de rezervă pe baza programului selectat anterior. Cu toate acestea, puteți crea manual și copii de rezervă oricând doriți.

Mai întâi trebuie să vizitați Setări »Backups UpdraftPlus și faceți clic pe butonul „Backup Now”.

Crearea unei copii de rezervă manuală cu UpdraftPlus

Acest lucru va genera un pop-up cu opțiuni pentru a selecta fișiere / backup de bază de date și dacă doriți să trimiteți copia de rezervă la stocare la distanță. (vezi ce fișiere WordPress ar trebui să faci backup?)

Backup manual

Faceți clic pe butonul „Backup Now” pentru a continua.

UpdraftPlus va începe acum să creeze backup pentru fișierele și baza de date. Veți putea vedea progresul pe pagina de setări.

Progres de rezervă

Procesul poate dura ceva în funcție de dimensiunea site-ului dvs. web.

UpdraftPlus va începe, de asemenea, să încărcați fișierele dvs. de rezervă în locația de la distanță.

Restaurarea backup-ului dvs. WordPress cu UpdraftPlus

Crearea copiilor de siguranță este ușoară, dar partea reală utilă despre backup-uri este capacitatea de a le restabili cu aceeași ușurință.

UpdraftPlus simplifică restaurarea site-ului dvs. WordPress dintr-o copie de rezervă.

Dacă site-ul dvs. WordPress a fost hacked sau doriți să începeți noutăți, atunci mai întâi va trebui să ștergeți totul și să instalați din nou WordPress.

În continuare, va trebui să instalați și să activați din nou pluginul UpdraftPlus pe noul dvs. site WordPress nou.

La activare, trebuie să vizitați Setări »Backups UpdraftPlus pagina și faceți clic pe butonul Restaurare.

Acest lucru vă va aduce la pagina de backup-uri. UpdraftPlus vă va scana serverul pentru a vedea dacă poate găsi o copie de rezervă existentă în / wp-content / Updraft / folder pe site-ul dvs..

Cu toate acestea, din moment ce ați șters totul de pe site-ul dvs. web, acesta nu va putea găsi fișierele de rezervă.

Dacă ați salvat fișierele de rezervă pe computer, atunci puteți face clic pe linkul „Încărcați fișiere de rezervă” pentru a le încărca și restabili manual.

Încărcați fișierele de rezervă manual

De asemenea, puteți conecta UpdraftPlus la locația de la distanță (Dropbox, Google Drive, etc). În acest fel UpdraftPlus va putea scana locația de la distanță și va folosi copiile de rezervă stocate anterior.

Faceți clic pe fila Setări și apoi alegeți locația de la distanță pe care ați folosit-o anterior pentru a stoca copiile de rezervă.

Reconectați locația de stocare la distanță

Urmați instrucțiunile pentru autentificarea site-ului dvs. web cu serviciul de stocare la distanță.

Nu uitați să faceți clic pe butonul „Salvați modificările” din partea de jos a paginii pentru a restabili setările.

Acum puteți comuta înapoi la fila „Backups existente” și faceți clic pe linkul „Rescan Resurse locație”.

Copii de rezervă la distanță

UpdraftPlus va căuta acum copii de rezervă în locația de stocare de la distanță și le va afișa mai jos.

Acum puteți face clic pe butonul Restaurare de lângă o copie de rezervă.

UpdraftPlus vă va întreba acum ce doriți să restaurați. Trebuie să selectați toate opțiunile, apoi să faceți clic pe butonul „Restaurare”.

Restaurați opțiunile

UpdraftPlus va prelua acum fișierele de rezervă din locația de la distanță și va începe restaurarea site-ului dvs. de pe backup.

Revizuirea noastră UpdraftPlus

UpdraftPlus este un plugin de backup WordPress puternic și este o opțiune excelentă pentru utilizatorii de bricolaj care doresc flexibilitatea de a alege programul de backup și locația de stocare la distanță..

Deoarece UpdraftPlus este gratuit, este o alegere populară printre utilizatori. Cu toate acestea, puteți face upgrade la UpdraftPlus Premium pentru a accesa suplimente premium, cum ar fi Migratorul site-ului Web, UpdraftVault, asistență prioritară și mai multe opțiuni. Opțiunea premium costă 70 USD pe an.

Totuși, la fel ca majoritatea pluginurilor de rezervă WordPress, UpdraftPlus nu are capacitatea de a face copii de rezervă în timp real ale site-ului dvs. web.

Dacă doriți copii de rezervă în timp real, spațiu de stocare nelimitat și nu doriți să plătiți un serviciu de stocare de la terți precum Dropbox, atunci vă recomandăm să folosiți VaultPress. Aceasta este ceea ce folosim pe WPBeginner.

Dezavantajul VaultPress este costul. Planul de backup în timp real pentru un site costă 165 USD pe an, care este de mai mult de două ori Premium UpdraftPlus, care vă oferă acces pentru două site-uri și, evident, o non-comparație cu versiunea gratuită.

Gânduri finale

Copiile de rezervă vă permit să recuperați site-ul dvs. în caz de urgență. Cu toate acestea, nu vă pot proteja site-ul dvs. împotriva amenințărilor de securitate obișnuite, cum ar fi hacking-ul, malware-ul, injecția de cod, etc..

La WPBeginner, folosim Sucuri pentru a proteja site-ul nostru (vezi cum Sucuri ne-a ajutat să blocăm 450.000 de atacuri WordPress).

Trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. WordPress este sigur. Urmați instrucțiunile din ghidul nostru de securitate WordPress final pentru a vă consolida securitatea WordPress.

Cu toate acestea, sperăm că acest articol v-a ajutat să faceți backup și să restaurați cu ușurință site-urile WordPress cu UpdraftPlus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me