Cum să personalizați extrase WordPress (nu este necesară codificare)

Doriți să vă personalizați extrasul WordPress? Nu sunteți sigur care este un extras WordPress? Nu vă faceți griji. În acest articol, vă vom arăta cum să personalizați extrase WordPress (nu este necesară codarea).


Extrasele sunt extrasul scurt din postarea dvs. WordPress este dotat cu o funcție încorporată care vă permite să vă decideți mai bine ceea ce doriți să arătați ca extras pentru postarea dvs..

Extras personalizat

Când și de ce ar trebui să folosești extrase

Mai întâi să vorbim despre motivul pentru care ar trebui să folosiți extrase pe blogul dvs. WordPress în loc de articole complete.

În mod implicit, WordPress arată postările complete pe pagina principală, pe pagina de blog și în arhivele site-ului dvs. Acest lucru face ca site-ul dvs. să fie mai lent și ar putea determina motoarele de căutare să creadă că toate aceste pagini au conținut duplicat.

Folosind extrase vă vor încărca paginile mai repede deoarece veți încărca doar o mică parte din fiecare articol, iar paginile dvs. de arhivă nu vor fi lovite cu o penalizare de conținut duplicată.

Consultați articolul nostru despre postările complete și extrase, pentru discuții mai detaliate despre acest subiect.

Unele teme WordPress sunt configurate pentru a crea automat un scurt fragment din postările dvs. chiar dacă nu ați adăugat una. Dezavantajul acestei metode este că tema dvs. calculează extrasul pentru dvs. și este posibil să nu arate bine.

Acesta este motivul pentru care poate doriți să creați un extras personalizat. Aruncăm o privire la 3 moduri diferite de a adăuga extrase personalizate în WordPress.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

1. Cum se adaugă un extras personalizat în WordPress (implicit)

Adăugarea unui extras personalizat în WordPress este destul de simplă. Creați o postare nouă sau editați una existentă.

În ecranul de editare post, faceți clic pe fila Opțiuni de ecran din partea dreaptă sus și apoi selectați extras.

Afișarea opțiunii de extras pe ecranul de editare post

Aceasta va afișa o casetă meta extrasă sub editorul de postări. Acum puteți adăuga orice text în această casetă și va fi folosit ca extras pentru postare.

Extrageți caseta meta unde puteți adăuga un extras personalizat pentru postarea dvs. WordPress

Problema cu care vă veți confrunta acum este că unele teme nu vă vor afișa extrasul personalizat. Pentru aceștia, va trebui să editați fișierele temei, în special home.php, content.php, archive.php, category.php, etc. Va trebui să localizați:

<?php the_content (); ?>

În continuare, va trebui să o înlocuiți cu eticheta_excerpt astfel:

<?php the_excerpt (); ?>

Aceasta nu este o soluție ideală pentru începătorii care nu doresc să își editeze fișierele tematice. Atunci va fi la îndemână următoarea metodă.

2. Adăugarea unui extras cu eticheta More

Un alt mod de a adăuga extras la pagina dvs. de pornire WordPress și la paginile de arhivă este folosind eticheta mai mult.

Puteți adăuga mai multe etichete plasând cursorul în editorul de posturi până la punctul în care doriți să spargeți postarea, apoi faceți clic pe butonul mai mult.

Gif care arată utilizarea mai multor butoane în editorul de posturi WordPress

Vedeți tutorialul nostru despre cum să utilizați corect eticheta mai mare în WordPress pentru instrucțiuni detaliate.

Majoritatea temelor vor fi configurate corect pentru a afișa eticheta mai multă. Cu toate acestea, dacă nu este al tău, atunci nu-ți face griji. Există un alt mod.

3. Adăugarea de extrase personalizate cu ajutorul pluginului

Dacă primele două metode nu funcționează cu tema WordPress, atunci iată cum puteți extrage extrase personalizate la un nivel cu totul nou, fără a scrie cod.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați și să activați pluginul Advanced Excerpt. La activare, trebuie să vizitați Setări »Extras pagina pentru configurarea pluginului.

Opțiuni de extragere avansate

Pluginul Advanced Excerpt vă permite să rezolvați problemele de afișare extrase cauzate de tema dvs. Puteți configura un extras precum și definiți cum și unde doriți să apară.

De asemenea, este mult mai ușor de utilizat și nu va trebui să modificați fișierele tematice.

Câteva dintre caracteristicile pluginului Advanced Excerpt:

  • Puteți defini lungimea extrasului personalizat.
  • Puteți evita cuvinte sau propoziții incomplete în extras.
  • Alegeți ce arătați la sfârșitul extrasului.
  • Adăugați un extras personalizat pentru a citi mai multe link-uri.
  • Înlocuiți extrase definite personalizate.
  • Activați sau dezactivați extrase de pe casă, arhive, categorii, etichete etc.
  • Puteți permite analizarea HTML în extras.
  • Puteți sări sau permite executarea codurilor scurte în extras.

După ce ați terminat configurarea extrasului, faceți clic pe butonul Salvați modificările pentru a vă stoca setările. Acum puteți vizita site-ul dvs. web pentru a vedea extrasele în acțiune.

Advanced Extract nu aduce nicio modificare a conținutului postărilor dvs. Dacă vreți să folosiți altceva sau să folosiți extrase din tema dvs., puteți dezactiva doar pluginul.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să personalizați extrase WordPress fără a face codări. De asemenea, poate doriți să vedeți tutorialul nostru despre cum să adăugați tabele în paginile și paginile WordPress (nu este necesar HTML).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me