Cum se instalează și se instalează WordPress SEO Plugin de Yoast

Doriți să instalați și să configurați corect pluginul SEO Yoast în WordPress?


Yoast SEO este cel mai bun plugin SEO WordPress de pe piață și oferă cel mai cuprinzător set de instrumente pentru a-ți optimiza site-ul.

Cu toate acestea, mulți începători nu sunt familiarizați cu SEO lingo și le este greu să decidă ce opțiuni de plugin ar trebui să activeze.

În acest ghid, vă vom parcurge prin intermediul pluginului SEO Yoast complet creat în WordPress și vom oferi site-ului dvs. internet un impuls SEO.

Instalarea și configurarea corectă a pluginului SEO Yoast pentru WordPress

Caracteristici

Yoast SEO este cel mai cuprinzător plugin SEO SEO, cu multe instrumente și funcții integrate. Iată o prezentare rapidă a unora dintre aceste caracteristici.

 • Modificați titlul SEO și meta-descrierea postării de la o dată la fiecare post.
 • Titlu și meta-descriere suport pentru taxonomii (de exemplu, categorie și etichete).
 • Previzualizările fragmentului rezultatului căutării Google.
 • Testarea focalizată a cuvintelor cheie.
 • Configurația Meta Robots:
  • Adăugați cu ușurință etichetele meta noodp, noydir.
  • Ușor noindex, sau pagini nofollow, taxonomii sau arhive întregi.
 • Asistență canonică îmbunătățită, adăugând canonică la arhivele de taxonomie, postări și pagini unice și prima pagină.
 • Configurație RSS subsol / antet.
 • Permalink-uri de curățare, permițând totuși căutarea personalizată Google.
 • Suport pentru pâine, cu titluri de pesmet configurabile.
 • Sitemaps XML cu:
  • Imagini
  • Eliminarea configurabilă a tipurilor de post și a taxonomiilor
  • Pagini sau postări care au fost notindexed nu vor fi afișate în sitemap-ul XML (dar poate, dacă doriți și ele).
 • XML Sitemap-uri de știri
 • .editor htaccess și robots.txt
 • Posibilitatea de a verifica Google Search Console, Yahoo Site Explorer și Bing Webmaster Tools
 • Funcționalitate de bază de import pentru pachetul SEO Platinum și pluginurile SEO în One. (Puteți utiliza, de asemenea, SEO Data Transporter pentru a transfera funcționalități din teme precum teme pentru copii Genesis).

Versiunea premium a SEO Yoast vine cu și mai multe funcții.

 • Un manager de redirecționare care vă permite să configurați ușor redirecții.
 • Posibilitatea de a utiliza mai multe cuvinte cheie focus
 • Sugestii de legătură internă
 • Posibilitatea de a exporta cuvinte cheie focus
 • Tutoriale video care vă ajută să înțelegeți fiecare caracteristică a pluginului.
 • Asistență premium oferită de oamenii de la Yoast pentru a vă ajuta să profitați la maxim de SEO-ul site-ului dvs..

Pentru mai multe caracteristici și detalii, poate doriți să vedeți comparația noastră dintre Yoast SEO și All in One SEO Pack.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Cum se instalează Yoast SEO Plugin

În primul rând, trebuie să faceți instalarea și activarea pluginului SEO Yoast. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

După activare, veți observa un nou element de meniu în bara de admin WordPress etichetată SEO cu sigla SEO Yoast pe ea.

A fost instalat pluginul SEO Yoast

După ce ați instalat și activat pluginul, să aruncăm o privire la modul de configurare corectă a acestui plugin puternic.

Cum să configurați pluginul SEO SEO de Yoast

Trebuie să vă amintiți că setările pe care le selectăm sunt cele pe care le recomandăm. Alți experți pot avea propriile preferințe și discreție, astfel încât utilizatorii avansați pot ignora orice nu le place.

Dacă sunteți începători și doriți să utilizați pluginul SEO SEO al Yoast așa cum facem noi, atunci urmați cu atenție pașii.

Pasul 1. Transfer de date

Mulți dintre dvs. au probabil un alt plugin WordPress, precum pachetul All in One SEO sau un cadru tematic precum Genesis care se ocupă de datele dvs. SEO.

Dacă doriți să utilizați cu succes acest plugin, atunci trebuie să vă asigurați că toate datele anterioare au fost transportate la acest plugin înainte de a dezactiva celălalt.

Pentru a realiza acest lucru, vă recomandăm să folosiți SEO Data Transporter de StudioPress. Dacă setați acest lucru pe un blog nou, săriți acest pas.

Pasul 2. Setări generale

Făcând clic pe pictograma SEO vă duce la pagina de setări pentru plugin. Treceți la fila „General” și veți observa un buton pentru a deschide asistentul de configurare. Vrem să ignorați acest vrăjitor, deoarece vă vom duce pas cu pas prin fiecare opțiune.

Asistentul de configurare închide

Pasul 3. Caracteristici

Yoast SEO vine cu o mulțime de caracteristici. Această pagină vă permite să activați și să dezactivați cu ușurință aceste funcții. În mod implicit, toate opțiunile de pe această pagină sunt activate.

Activați sau dezactivați funcțiile Yoast

Vom vorbi despre unele dintre acestea mai târziu în acest articol. Deocamdată, să aruncăm o privire rapidă la fiecare articol și la ce face.

 • Analiza SEO: Prezintă scorul și analiza SEO pentru conținutul dvs..
 • Analiză de lizibilitate: Afișează analiza și gradul de disponibilitate pentru conținutul dvs..
 • Conținutul coloanei vertebrale: Această caracteristică vă permite să marcați și să filtrați conținutul de piatră de colțar. Acestea sunt cele mai importante articole pe piloni.
 • Contor de linkuri de text: Această caracteristică arată numărul de legături de text interne de la și de la și articol.
 • Sitemaps XML: Creează sitemap-uri XML pentru site-ul dvs. web.
 • Integrare Ryte: Ryte este un serviciu terț, va verifica săptămânal site-ul dvs. și va anunța Yoast SEO dacă site-ul dvs. este deindexat.
 • Meniul barei de administrare: Prezintă meniul SEO Yoast în bara de instrumente de administrare WordPress.
 • Securitate: nu există setări avansate pentru autori: Ascunde setările avansate de SEO de la autori pentru a îmbunătăți securitatea.

Pasul 4. Instrumente pentru webmasteri

Motoarele de căutare populare permit proprietarilor de site-uri să își adauge site-urile folosind zona de instrumente a webmasterului. Consultați ghidul nostru complet pentru Google Search Console pentru a afla mai multe despre aceste instrumente.

Yoast SEO facilitează verificarea site-ului dvs. web cu toate motoarele de căutare de top. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă înscrieți la programul de instrumente webmaster pentru fiecare motor de căutare.

După aceea, vi se va solicita să adăugați o etichetă meta pentru a vă verifica dreptul de proprietate asupra site-ului. Pur și simplu adăugați meta-codul primit de la motoarele de căutare în câmpurile respective.

Verificarea instrumentelor de webmaster în Yoast SEO

Pasul 5. Aspectul căutării

Aspectul căutării în setările SEO Yoast controlează modul în care site-ul dvs. apare în rezultatele căutării. Aceasta include mai multe opțiuni pentru pagina dvs. de pornire, articole unice, arhive și taxonomii.

Vă vom parcurge prin fiecare dintre ele. Să începem mai întâi cu setările generale,

1.General

Aici puteți alege simbolul pe care doriți să utilizați un separator între titluri. Opțiunea implicită este o liniuță, o puteți folosi dacă nu sunteți sigur ce simbol să alegeți.

Căutați setări de aspect în SEO Yoast

În această pagină, puteți alege, de asemenea, titlul SEO și meta descrierea pentru pagina de pornire a site-ului dvs. web.

Titlul și descrierea paginii de start

După aceea, veți găsi graficul de cunoștințe și opțiunile de schemă pentru site-ul dvs. web. Puteți alege dacă site-ul dvs. web reprezintă o organizație sau o persoană fizică.

Opțiunile graficului și schemei de cunoștințe în pluginul SEO Yoast

Puteți încărca, de asemenea, un avatar (poza de profil) pentru persoana fizică sau logo-ul unui site web pentru o companie.

2. Tipuri de conținut

Puteți alege un titlu și o descriere SEO pentru fiecare postare sau pagină pe care o scrieți. De asemenea, Yoast SEO vă permite să configurați un șablon automat pe care să-l utilizați pentru ei.

În cazul în care uitați să le adăugați manual, aceste opțiuni vor permite Yoast SEO să utilizeze setările implicite pentru a completa automat aceste opțiuni.

Căutați setări de aspect pentru fiecare tip de conținut de pe site-ul dvs. web

Veți putea să setați aspectul căutării, fragmentul de date și să afișați sau nu caseta meta SEO pentru fiecare tip de conținut. Opțiunile implicite ar funcționa pentru toate site-urile web.

După aceea, puteți seta șablonul de titlu SEO și o meta descriere implicită.

Cu toate acestea, vă recomandăm să reglați doar titlul SEO și să lăsați gol câmpul meta descriere. Acest lucru ar permite Yoast SEO să genereze în mod dinamic o descriere din primele rânduri ale articolului tău.

3. Media

În mod implicit, WordPress creează o pagină nouă pentru fiecare imagine sau suport pe care îl atașați la postările și paginile dvs. Această pagină afișează numai suportul de atașare.

Aceste pagini de atașare nu au text semnificativ pentru a oferi contextului motoarelor de căutare. Astfel de pagini sunt considerate conținut de calitate scăzută de către motoarele de căutare și au un impact negativ SEO.

Yoast SEO vă ajută să remediați acest lucru prin redirecționarea utilizatorilor către fișierul de atașament în loc de pagina de atașare. Această opțiune este setată pe „Da” în mod implicit și nu trebuie să o schimbați.

Dezactivați paginile de atașare

4. Taxonomii

În fila Taxonomii, puteți configura titluri și meta pentru categorii, etichete, taxonomii personalizate și arhive de format post.

Variabilele implicite ale șablonului ar trebui să funcționeze pentru majoritatea site-urilor. În ceea ce privește descrierile, rețineți că Yoast SEO preia descrierile din categoriile și etichetele dvs..

taxonomii

5. Arhive

Fila Arhive vă permite să controlați opțiunile de aspect de căutare pentru paginile de arhivă diverse de pe site-ul dvs. web. Aceasta include autorul, data, căutarea și 404 de pagini.

Opțiunile implicite vor funcționa pentru majoritatea site-urilor web. Cu toate acestea, dacă rulați un singur blog de autor, atunci trebuie să dezactivați paginile de arhivă de autor din motoarele de căutare.

Dezactivează apariția arhivelor autorului în rezultatele căutării

Pe un blog cu un singur autor, paginile arhivei autorului sunt exact ca arhiva de date sau paginile de blog. Acest lucru creează conținut duplicat care vă afectează clasamentele SEO.

6. Paine

Pâinea este foarte bună pentru conectarea internă, deoarece definește o cale sau un traseu clar către pagina în care vă aflați. Aceste pesmet apar și în rezultatele căutării, oferind site-ului dvs. un avantaj suplimentar în căutare.

Pesmetele afișate în rezultatele căutării

Asigurați-vă că faceți clic pe „Activat”, aceasta va dezvălui mai multe setări de pesmet.

Configurarea pesmetelor în SEO Yoast

Setările implicite ar trebui să funcționeze pentru majoritatea site-urilor web, dar dacă doriți să schimbați ceva, mergeți mai departe. După ce ați terminat, faceți clic pe butonul Salvați modificările.

Dacă doriți funcții mai robuste pentru pesmet, atunci aruncați o privire la pluginul Breadcrumb NavXT, acesta este ceea ce folosim pe WPBeginner.

7. RSS

Feed-urile RSS sunt adesea utilizate de către răzuitori de conținut pentru a copia conținut de pe site-ul dvs. web. Yoast SEO vă permite să adăugați un backlink la propriul dvs. site pentru fiecare postare în fluxul dvs. RSS.

Setări RSS în Yoast SEO

În acest fel, veți primi backlinks de pe site-ul lor, iar Google va ști că sunteți sursa originală.

Există opțiuni pentru a adăuga link-ul autorului, link-ul Postare, link-ul blogului și descrierea blogului. Așa că devine creativ. Acest lucru poate fi, de asemenea, utilizat pentru a adăuga reclame la fluxul dvs. RSS.

Pasul 6. Consola de căutare

Secțiunea Search Console din pluginul SEO Yoast, vă permite să conectați site-ul dvs. WordPress la Google Search Console (instrumente anterioare pentru webmaster).

De asemenea, puteți conecta WordPress la Consola de căutare și puteți permite Yoast SEO să preia și să afișeze datele consolei de căutare.

Pur și simplu mergeți la SEO »Consola de căutare pagina și faceți clic pe butonul „Obțineți codul de autorizare Google”.

Consola de căutare

Aceasta vă va duce la Google Search Console unde vi se va solicita să acordați permisiunea. După aceea, trebuie să copiați și să lipiți codul de autorizare în setările pluginului.

Google Search Console oferă o mulțime de informații utile despre clasamentele dvs. de căutare. Vedeți toate lucrurile pe care le puteți face cu acesta în ghidul nostru complet Google Search Console.

Pasul 7. Social

Așa cum am spus mai devreme, Yoast SEO este o centrală cu multe caracteristici pentru a oferi o optimizare completă.

O caracteristică excelentă a pluginului este că îți integrează site-ul cu platformele sociale Facebook, Twitter și Google+.

Făcând clic pe linkul Social din meniul SEO, vă va duce la configurarea acestor platforme. Vă vom arăta cum puteți configura fiecare dintre ele.

1. Conturi

Prima filă din setările sociale este pentru toate conturile tale sociale. Acest lucru permite Yoast SEO să spună Google despre profilurile tale sociale. Trebuie să adăugați pur și simplu adresele URL și numele de utilizator Twitter pentru profilurile sociale principale ale site-ului dvs..

Adăugați conturi sociale în SEO SEO

2. Facebook

Trebuie să vă asigurați că opțiunea de metadate ale graficului deschis este activată sub fila Facebook. Permite Yoast SEO să adauge metadate grafice deschise Facebook pe site-ul dvs. web

Activați Facebook Open Graph în WordPress utilizând Yoast SEO

Acest lucru va ajuta Facebook să ridice miniatură și informații despre pagină potrivite atunci când o postare de pe site-ul dvs. este distribuită pe Facebook.

În continuare, trebuie să furnizați un ID de aplicație Facebook dacă aveți unul

Mai jos de asta, veți găsi opțiunea de a furniza o miniatură pentru pagina dvs. de pornire cu titlu și descriere SEO. Această imagine și descriere vor fi utilizate atunci când cineva împărtășește pagina de pornire a site-ului dvs. pe Facebook.

Setări la prima pagină

În plus, puteți furniza o adresă URL a imaginii în miniatură implicită. Această imagine va fi folosită pentru toate articolele care nu au o miniatură sau orice altă imagine.

3. Twitter

În ceea ce privește Twitter, puteți adăuga carduri Twitter în secțiunea principală a site-ului dvs..

Puteți alege, de asemenea, tipul de card pe care să îl utilizați. Vă recomandăm să utilizați rezumatul cu imagine mare.

Setări pentru carduri Twitter în SEO Yoast

4. Pinterest

Pinterest folosește meta date Open Graph la fel ca Facebook. Asigurați-vă că aveți caseta de date meta grafice deschise bifată în setările Facebook.

După aceea, trebuie doar să introduceți codul de verificare a site-ului furnizat de Pinterest. Pur și simplu accesați setările contului dvs. Pinterest pentru a adăuga și verifica site-ul. Vi se va oferi o metaetichetă pe care trebuie să o introduceți aici.

Confirmă-ți site-ul pe Pinterest utilizând Yoast SEO

Pasul 8. Instrumente

Yoast SEO vine cu câteva instrumente încorporate care vă permit să efectuați anumite sarcini avansate. Este posibil ca majoritatea începătorilor să nu fie nevoie să utilizeze aceste instrumente. Cu toate acestea, vă vom arăta fiecare instrument și ce face.

Instrumente în Yoast SEO

1. Import și Export

Dacă anterior utilizați un alt plugin SEO WordPress sau o temă cu funcții SEO încorporate, atunci puteți utiliza acest instrument pentru a importa date SEO.

Importați setări și date SEO de export

Puteți utiliza, de asemenea, pentru a importa și exporta setările pluginului SEO Yoast și pentru a le utiliza pe un alt site WordPress.

2. Editor de fișiere

Pe măsură ce site-ul dvs. WordPress crește, puteți întâlni adesea tutoriale care vă solicită să adăugați unele coduri în fișierul .htaccess al site-ului sau în fișierul robots.txt.

Ambele sunt fișiere de configurare și au un impact semnificativ asupra SEO-ului site-ului dvs. web. Yoast SEO vă permite să editați cu ușurință ambele fișiere direct din zona de administrare WordPress.

Editați fișierul robots.txt și .htaccess în Yoast SEO

3. Editor redactor

Instrumentul de redactare masivă în Yoast SEO vă permite să adăugați rapid titlul și descrierea SEO pentru toate postările și paginile dvs. de blog.

Sub fila Titluri, veți găsi un câmp gol pentru a adăuga noul dvs. titlu SEO pentru acea postare pe blog. După aceasta, faceți clic pe Salvare link pentru a vă stoca modificările.

Bulk editați titlul și descrierea SEO

Pentru a adăuga descrieri, va trebui să treceți la fila descrieri. Încă o dată, veți putea adăuga o descriere pentru fiecare postare sau pagină de blog și o puteți salva.

Descrierea volumului

Pasul 9. Redirecționează Managerul (Premium)

Yoast SEO Premium adaugă un puternic manager de redirecționare. Acest lucru vă permite să configurați rapid redirecții pe site-ul dvs. WordPress.

Utilizând managerul redirecționării puteți remedia rapid 404 erori, redirecționați utilizatorii de la un articol vechi la unul nou și multe altele.

Manager de redirecționare în SEO Yoast

Notă: Redirecțiile joacă un rol important în SEO-ul site-ului dvs. Vă recomandăm să nu vă legați de pluginul dvs. SEO.

În schimb, ar trebui să utilizați un manager de redirecționare dedicat, cum ar fi Redirecție, pentru a vă gestiona redirecțiile. Acest lucru vă permite să mențineți redirecționările funcționând chiar dacă încetați să utilizați Yoast SEO.

Pentru mai multe informații, consultați ghidul nostru despre cum puteți configura redirecții în WordPress.

Pasul 10. Optimizarea postărilor și paginilor dvs. cu Yoast SEO

Doar instalarea și configurarea acestui plugin nu este suficientă. Pentru a putea maximiza cu adevărat beneficiile acestui plugin, trebuie să personalizați setările pe bază de post.

Să aruncăm o privire la modul în care puteți maximiza beneficiile prin optimizarea fiecărei postări / pagini din WordPress.

Pur și simplu editați orice postare sau pagină și veți observa un nou metabox SEO Yoast sub editorul de postări.

Caseta metaast SEO SEO de mai jos de un editor de post

Puteți începe prin adăugarea unei fraze de cheie sau a unui cuvânt cheie. Acesta este cuvântul cheie principal, pe care credeți că utilizatorii dvs. îl vor introduce în motoarele de căutare pentru a găsi această postare.

După aceea, Yoast SEO va verifica conținutul postului dvs. pentru analize SEO și lizibilitate. Puteți vizualiza analiza pentru a îmbunătăți în continuare articolul dvs..

Uneori, titlul postului dvs. și titlul SEO ar putea să nu fie la fel. De fiecare dată, ar trebui să scrieți o descriere SEO personalizată, deoarece generatorul de extras preia doar primul paragraf, care poate să nu fie cel mai important.

Sfat Pro: Raportul SEO și analiza lizibilității în Yoast SEO sunt destul de precise și de mare ajutor în îmbunătățirea conținutului tău. Cu toate acestea, nu te omori peste asta sau vei cheltui mai mult timp în urma analizei în loc să creezi conținut mai bun pentru utilizatorii tăi.

Pentru a afla mai multe despre optimizarea pe pagina cu ajutorul pluginului Yoast SEO, consultați articolul nostru despre cum să optimizați postările pe blog pentru SEO.

Pasul 11. Optimizarea taxonomiilor pentru SEO (categorii și etichete)

La fel ca postarea și paginile dvs., puteți înlocui, de asemenea, titlul SEO și meta descrierile pentru paginile de categorie, etichetă și arhivă de autor..

Pur și simplu vizitați Mesaje »Categorii pagina și faceți clic pe linkul de editare de sub orice categorie. În pagina de editare a categoriilor, derulați în jos în jos și veți vedea caseta meta Yoast SEO.

Optimizarea unei categorii sau etichete în Yoast SEO

Puteți face asta pentru toate categoriile, etichetele și arhivele de taxonomie personalizate.

Pasul 12. Optimizarea produselor de comerț electronic

Yoast SEO vine cu suport complet pentru magazinele online și site-urile de comerț electronic care folosesc WooCommerce. Acest lucru vă permite să optimizați paginile de produse la fel cum ați optimiza postările și paginile de blog.

Veți găsi toate opțiunile de comerț electronic online când adăugați un produs nou pe site-ul dvs. web. De asemenea, puteți edita orice produs vechi și îl puteți optimiza introducând un cuvânt cheie focalizat, titlu SEO, descriere SEO și multe altele,

Optimizarea produselor pentru SEO

Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru complet WooCommerce SEO cu instrucțiuni pas cu pas.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să instalați și configurați pluginul SEO WordPress de către Yoast. De asemenea, poate doriți să vedeți ghidul nostru WordPress, pas cu pas, pentru începători.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me