Hur man startar en WordPress-blogg RIGHT WAY i 7 enkla steg (2020)

Vill du starta en WordPress-blogg på rätt sätt? Vi vet att det kan vara en skrämmande tank att starta en blogg speciellt när du inte är nörd. Gissa vad – du är inte ensam. Efter att ha hjälpt över 370 000 användare att skapa en blogg, har vi beslutat att skapa den mest omfattande guiden för hur man startar en WordPress-blogg utan teknisk kunskap.


Starta en WordPress-blogg

Processen är lätt att följa om du är 20 år eller 60 år. Men om du behöver hjälp hjälper vårt expertteam dig att konfigurera din blogg gratis.

Vad behöver du för att starta en WordPress-blogg?

Det finns tre saker du behöver för att skapa en WordPress-blogg:

 1. En idé om domännamn (detta kommer att vara namnet på din blogg, d.v. wpbeginner.com)
 2. Ett webbhotellkonto (det är här din webbplats bor på internet)
 3. Din odelade uppmärksamhet i 30 minuter.

Ja, du läste rätt. Du kan starta en blogg från början på mindre än 30 minuter, och vi kommer att leda dig genom hela processen steg för steg.

I denna handledning täcker vi:

 • Hur du registrerar ett domännamn gratis
 • Hur man väljer det bästa webbhotellet
 • Hur man installerar och installerar WordPress Blog
 • Hur man ändrar din bloggmall
 • Hur man skriver ditt första blogginlägg
 • Hur man anpassar WordPress-blogg med plugins
 • Hur man lägger till ett kontaktformulär
 • Så här ställer du in Google Analytics-spårning
 • Hur du optimerar din webbplats för SEO
 • Hur man tjänar pengar på din blogg
 • Resurser för att lära och behärska WordPress

Redo? Låt oss börja.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner fortsätter du att läsa.

Steg 1. Inställning

Det största misstag som nybörjare gör när man bygger en blogg är att välja fel bloggplattform. Tack och lov är du här, så du kommer inte göra det misstaget.

För 95% av användarna är det mer meningsfullt att använd WordPress.org även känd som självhostad WordPress. Varför?

Eftersom det är gratis att använda kan du installera plugins, anpassa din bloggdesign och viktigast av allt tjäna pengar på din blogg utan några begränsningar (se skillnaden mellan WordPress.com vs WordPress.org).

WordPress är också den största webbplatsplattformen som används av alla framgångsrika bloggar. För att sätta i perspektiv använder 34% av alla webbplatser på internet WordPress!

Nu undrar du varför är WordPress gratis? Vad är haken?

Det finns ingen fångst. Det är gratis eftersom du måste göra installationen och vara värd för den själv.

Med andra ord, du behöver en domännamn och webbhotell.

Ett domännamn är vad folk skriver för att komma till din webbplats. Det är din webbplats adress på internet. Tänk google.com eller wpbeginner.com

Webbhotell är där dina webbplatsfiler bor. Det är din webbplats hus på internet. Varje webbplats behöver webbhotell.

Ett domännamn kostar vanligtvis cirka $ 14,99 / år, och webbhotell kostar normalt $ 7,99 / månad.

Det är mycket pengar för nybörjare som precis börjar.

Tack och lov har Bluehost, en officiell webbhotell som rekommenderas av WordPress, godkänt att erbjuda våra användare en gratis domännamn och över 60% rabatt på webbhotell.

Bluehost är ett av de äldsta webbhotellföretagen på internet. De är också det största varumärket när det gäller WordPress-värd eftersom de är värd för miljontals webbplatser inklusive många av våra egna.

Utöver allt detta har Bluehost arbetat med WordPress sedan 2005, och de har åtagit sig att ge tillbaka. Det är därför de har lovat oss att om du inte kan få din blogg online inom 30 minuter genom att följa den här självstudien vårt expertteam kommer att slutföra processen för dig utan kostnad. De kommer att kompensera oss, så du behöver inte. Kontakta oss för gratis bloggsättningshjälp.

NOTERA: På WPBeginner tror vi på öppenhet. Om du registrerar dig med Bluehost med vår hänvisningslänk kommer vi att tjäna en liten provision utan extra kostnad för dig (du sparar faktiskt pengar och får en gratis domän). Vi skulle få denna kommission för att rekommendera nästan alla WordPress-värdföretag, men vi rekommenderar bara produkter som vi använder personligen och tror kommer att ge mervärde för våra läsare.

Låt oss gå vidare och köpa din domän + värd.

Öppna Bluehost i ett nytt fönster och följ med.

Det första du behöver göra är att klicka på den gröna knappen Get Started Now för att komma igång.

Kom igång med Bluehost

På nästa skärm väljer du planen du behöver (grundläggande och plus är de mest populära).

Efter det blir du ombedd att ange domännamnet för din webbplats.

Välj ditt domännamn

Slutligen måste du lägga till din kontoinformation och slutföra paketinformationen för att slutföra processen. Vi rekommenderar att du går med 36-månadersplanen eftersom det är det bästa värdet.

På den här skärmen ser du tillval som du kan köpa. Det är helt upp till dig om du köper dessa eller inte, men vi rekommenderar i allmänhet inte att köpa dem direkt. Du kan alltid lägga till dem senare om du bestämmer dig för att du behöver dem.

Värdutcheckning för att starta en blogg

När du är klar får du ett e-postmeddelande med information om hur du loggar in på din kontrollpanel för webbhotell (cPanel). Det är här du hanterar allt från support, e-post, bland annat. Men viktigast av allt är det här du installerar WordPress.

Steg 2. Installera WordPress

När du registrerar dig med den nya versionen av Bluehost med vår länk kommer de automatiskt att installera WordPress för dig. Den nya versionen lanserades nyligen för att göra det lättare för icke-tekniska användare att skapa sin blogg.

Vad detta betyder är att du helt enkelt behöver logga in på ditt Bluehost-konto och sedan klicka på knappen Logga in till WordPress för att komma igång.

Logga in på din WordPress-blogg från Bluehost-instrumentpanelen

Du kan också logga in på WordPress genom att helt enkelt gå till yoursite.com/wp-admin/ direkt från din webbläsare.

Om du använder en annan WordPress-blogghostningstjänst som SiteGround, HostGator, WP Engine, etc., kan du se vår omfattande guide om hur du installerar WordPress för steg för steg-instruktioner för dessa leverantörer.

När WordPress är inställt är du redo att anpassa din bloggs utseende för att göra den till din egen och börja blogga.

Steg 3. Välj ditt WordPress-tema

Det visuella utseendet på din WordPress-blogg styrs av teman. När du först besöker din blogg kommer den att se ut så här:

Standard WordPress-tema

Detta är inte särskilt tilltalande för de flesta.

Att anpassa utseendet och känslan på din blogg är överlägset en av de mest spännande och givande delarna i resan att skapa din WordPress-blogg.

Det finns tusentals färdiga WordPress-teman som du kan installera på din webbplats. Vissa av dem är gratis teman, medan andra betalas.

Du kan ändra ditt tema genom att gå till din WordPress-instrumentpanel och klicka på Utseende »Teman.

Lägg till ett nytt WordPress-tema

Gå vidare och klicka på knappen Lägg till ny.

På nästa skärm kan du söka från 7 400+ gratis WordPress-teman som är tillgängliga i den officiella WordPress.org-temakatalogen. Du kan sortera efter populära, senaste, presenterade såväl som andra funktionsfilter (dvs industri, layout osv.).

Välj ett tema

Du kan ta musen över till ett tema och se en förhandsgranskningsknapp. Om du klickar på den öppnas temaförhandsvisningen där du kan se hur designen ser ut på din webbplats.

Förhandsgranska tema

Förhandsgranskningen av ditt tema kanske inte ser exakt ut som visas på skärmdumpen, vilket är normalt eftersom du kommer att anpassa och ställa in det senare. Det du behöver leta efter är design, färger, typografi och andra element.

Det bästa tipset för att välja det perfekta WordPress-temat är att sträva efter enkelhet i design. Det hjälper dig att hålla saker rena och tydliga samtidigt som du erbjuder en bra upplevelse för dina användare.

När du har hittat det tema som du gillar tar du bara musen på det, så kommer det att visas Installera-knappen. Klicka på den och vänta tills temat installeras. Därefter kommer installationsknappen att ersättas med en aktiveringsknapp. Du måste klicka på det för att aktivera temat.

Installera och aktivera WordPress-temat

När du har installerat ditt tema kan du anpassa det genom att klicka på länken Anpassa under Utseende-menyn.

Om du behöver hjälp med att välja ett tema, vänligen hänvisa till vår guide om 9 saker du bör tänka på när du väljer ett perfekt WordPress-tema.

När du har valt ditt WordPress-tema är du nu redo att skapa ditt första blogginlägg.

Steg 4. Skapa ditt första blogginlägg

För att skriva ett blogginlägg, klicka på Inlägg »Lägg till nytt -menyn i din WordPress-instrumentpanel.

Du kommer att se ett redigeringsområde där du kan skriva ditt första blogginlägg.

Att skriva ett blogginlägg i WordPress

WordPress använder en blockbaserad redigerare där varje element är ett block. Detta gör att du kan skapa vackra innehållslayout för dina blogginlägg.

För att bekanta dig med redaktören, se vår självstudie för WordPress-blockredigerare.

När du har skrivit, gå vidare och klicka på Publicera-knappen i det övre högra hörnet av skärmen för att göra ditt blogginlägg offentligt tillgängligt.

Publicera blogginlägg

På inläggskärmen kommer du att märka flera andra avsnitt som kategorier och taggar. Du kan använda dessa för att organisera dina blogginlägg i sektioner. Vi har en bra skrivning om skillnaden mellan kategorier kontra taggar, som vi rekommenderar att du läser.

För att använda alla funktioner på inläggskärmen bör du läsa vår artikel om hur du lägger till ett nytt inlägg i WordPress (video ingår).

Ofta förväxlas nybörjare mellan inlägg och sidmeny i WordPress-instrumentpanelen. Det är därför vi också har skrivit en komplett guide om skillnaden mellan inlägg och sidor i WordPress.

Steg 5. Plugins & anpassningar

När du har skrivit ditt första exempelblogginlägg vill du förmodligen komma igång med att lägga till andra vanliga element på din webbplats, t.ex. kontaktformulär, gallerier, reglage, nyhetsbrevabonnemangsformulär, etc..

För att lägga till alla dessa ytterligare funktioner måste du använda plugins.

WordPress-plugins är appar som låter dig lägga till nya funktioner på din webbplats (utan att skriva någon kod).

Det finns över 55 000 WordPress-plugins bara tillgängliga i den kostnadsfria WordPress-plugin-katalogen. Det betyder oavsett vad du vill åstadkomma, det finns en plugin för det.

Vi har en steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du använder plugins för att lägga till några viktiga funktioner i din WordPress-blogg.

Hur man skapar ett kontaktformulär i WordPress

Varje webbplats behöver ett kontaktformulär. Det gör att dina användare kan skicka dig direkt via e-post. Eftersom WordPress inte levereras med ett inbyggt kontaktformulär, behöver du ett WordPress-formulärbyggnadsprogram för att lägga till ett kontaktformulär på din webbplats.

Vi rekommenderar att du använder WPForms Lite-plugin. Det är en gratis version av det populära WPForms-plugin, som är nummer 1 i vår lista över bästa kontaktformulär-plugins för WordPress.

Över 3 miljoner webbplatser använder WPForms!

Du kan installera plugin genom att gå till Plugins »Lägg till nytt sida och skriva WPForms i sökrutan. Därefter måste du klicka på “Installera” och sedan på “Aktivera”. Vid aktivering måste du gå över till WPForms »Lägg till nytt för att skapa ditt första formulär.

Lägga till ett nytt kontaktformulär i WordPress

Det här öppnar gränssnittet WPForms builder.

Först måste du ange ett namn för ditt kontaktformulär och sedan klicka på “Enkelt kontaktformulär” -mallen.

Enkelt kontaktformulär

WPForms skapar nu ett enkelt kontaktformulär för dig med alla obligatoriska fält. Du kan klicka på valfritt fält för att ändra det, eller lägga till ett nytt fält från vänster kolumn.

Redigera ditt kontaktformulär

När du är klar med att redigera formuläret klickar du på spara-knappen i det övre högra hörnet och lämnar sedan formulärbyggaren.

Du kan nu skapa en ny sida i WordPress genom att gå till Sidor »Lägg till nytt och kallar det “Kontakt”. På redigeringsskärmen måste du ange WPForms-blocket i redigeraren.

Lägg till WPForms-block i redaktören

Välj sedan det formulär du skapade tidigare från rullgardinsmenyn och WPForms laddar en direkt förhandsvisning av formen i redigeraren.

Välj ditt kontaktformulär

Du kan nu spara och publicera sidan och besöka den i din webbläsare för att se ditt kontaktformulär i aktion.

Om du behöver mer detaljerade instruktioner, se vår steg för steg-guide för hur du skapar ett kontaktformulär i WordPress.

Så här ställer du in Google Analytics-spårning

Google Analytics hjälper dig att se hur många som besöker din blogg, vart de kommer ifrån och vad de gör på din webbplats?

Det är bäst att installera Google Analytics när du startar din blogg, så att du kan se hur mycket din blogg har vuxit över tid.

Först måste du besöka Google Analytics webbplats och logga in med ditt Gmail-konto.

När du är inloggad kan du gå vidare och registrera dig för ett gratis Google Analytics-konto.

Registrera dig för Google Analytics

Du blir ombedd att ange din information och webbadress till webbplatsen. Därefter får du din spårningskod för Google Analytics.

Du kan stanna här eftersom vi använder ett plugin för att automatiskt hämta och lägga till den här koden till din blogg (tillsammans med att ställa in ordentlig WordPress-spårning).

Byt till ditt WordPress adminområde för att installera och aktivera MonsterInsights plugin. Det är den gratis versionen av det bästa Google Analytics-pluginet för WordPress, och det är det enklaste sättet att lägga till Google Analytics på din webbplats (betrodd av över 2 miljoner webbplatser).

Vid aktivering måste du besöka Insikter »Inställningar för att konfigurera insticksinställningarna.

Anslut Google Analytics med MonsterInsights

Klicka på knappen “Connect MonsterInsights” på inställningssidan för att ansluta Google Analytics till din WordPress-webbplats.

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen. När du är klar kommer du att kunna se din webbplatsanalysrapport direkt från din WordPress-instrumentbräda under fliken MonsterInsights.

Webbplatsstatistikrapporter i MonsterInsights

För detaljerade instruktioner, se vår artikel om hur du installerar Google Analytics i WordPress.

Hur du optimerar din WordPress-blogg för SEO

De flesta nybörjare optimerar inte för SEO när de skapar en blogg. SEO eller sökmotoroptimering hjälper användare att hitta din blogg i sökmotorer. Om du vill ha mer trafik är det viktigt att du optimerar din blogg för SEO från början.

För att komma igång måste du först installera och aktivera Yoast SEO-plugin. Det är den kompletta WordPress SEO-plugin som hjälper dig att optimera din blogg.

Efter aktivering ser du ett nytt menyalternativ märkt ‘SEO’. Om du klickar på den kommer du till inställningssidan för insticksprogram.

Yoast SEO-inställningar

Plugin kommer med en snabb konfigurationsguide som hjälper dig gå igenom installationen. Du kan också följa anvisningarna i vår Yoast SEO-guide för manuell installation.

Vi rekommenderar också att du följer vår kompletta steg för steg WordPress SEO-guide för att ställa in din bloggs SEO.

Fler WordPress-plugins och anpassningar

Det finns massor av andra WordPress-plugins som du kan installera. Nybörjare tycker ofta att det är lite överväldigande att söka efter de plugins de behöver.

Hos WPBeginner har vi ofta de bästa WordPress-plugins som hjälper dig att lägga till den funktionalitet du behöver.

Här är vår expertval av de bästa WordPress-plugins som du bör kolla in.

 • Säkerhetskopiering – UpdraftPlus är det bästa WordPress-backup-pluginet. Du måste skapa regelbundna säkerhetskopior av din webbplats om något någonsin skulle gå fel.
 • säkerhet – Sucuri Security är en gratis säkerhetsskanner för WordPress. Vi har en komplett steg för steg WordPress säkerhetsguide för nybörjare som hjälper dig att säkra din blogg.
 • Prestanda – Vi rekommenderar att du använder antingen WP Rocket (premium) eller WP Super Cache (gratis) för att påskynda WordPress. För mer om detta ämne se vår artikel om WordPress hastighet och prestanda med steg för steg instruktioner.
 • Design & anpassning – Vi rekommenderar att du använder antingen Beaver Builder eller Divi-sidbyggare för att anpassa din hemsidesdesign, skapa anpassade målsidor eller till och med skapa egna teman (utan att skriva någon kod). Mer information om detta ämne finns i vår artikel om bästa WordPress-sidbyggare (jämfört).

Om du är nyfiken på plugins och verktyg som vi använder på vår webbplats, kolla in. Den har alla plugins och verktyg som vi använder på WPBeginner-bloggen.

Behöver du fler rekommendationer? Se vårt expertval av de måste ha WordPress-plugins och verktyg för alla webbplatser (handplockade av vår grundare, Syed Balkhi).

Steg 6. Tjäna pengar på din blogg

Nu när du har skapat din blogg och anpassat den efter din önskan undrar du förmodligen hur kan jag faktiskt tjäna pengar på min blogg?

Det finns många olika sätt att framgångsrikt tjäna pengar på din blogg. Det finns dock inget sådant som ett snabbt snabbt schema.

Låt dig inte luras av bilderna på dyra bilar och herrgårdar eftersom de alla är falska.

Till skillnad från andra artiklar om “tjäna pengar online” har vi skapat den mest omfattande guiden för hur du kan tjäna pengar på din blogg med WordPress.

Tjäna pengar onlinebloggar med WordPress

Det är en 4000+ ordguide som alla som vill tjäna pengar med sin blogg måste läsa. Vi har delat våra 15+ års online-visdom i den ultimata guiden.

Så länge du är villig att satsa hårt och hårt, kommer du att skörda belöningen. Kom ihåg att det inte finns några genvägar.

Här är några av de bästa sätten att tjäna pengar på din blogg.

1. Google AdSense

Google AdSense

Många bloggare tjänar pengar genom att visa annonser på sin blogg. Om du skapar en blogg med intäktsgenerering är Google AdSense det bästa sättet att göra detta.

Det är den största annonseringsplattformen för bloggare och förlag. Genom att fungera som mellanhand mellan dig och annonsören tillåter Google annonsörer att bjuda på nyckelord som matchar ditt innehåll. Detta gör att du kan få de bästa priserna för annonserna.

Mer information finns i vår artikel om hur du adderar Google AdSense ordentligt till din WordPress-blogg.

2. Affiliate Marketing

Affiliate marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är den näst mest använda strategin för intäktsgenerering bland bloggare. I grund och botten rekommenderar du dina favoritprodukter / tjänster till dina läsare, och när de gör ett köp får du en remissprovision.

Nyckeln i affiliate-marknadsföring är att rekommendera produkter och tjänster av hög kvalitet som du redan använder och litar på. Det finns gott om pluginprogram och verktyg för affiliate-marknadsföring för WordPress som kan hjälpa dig tjäna mer pengar när du marknadsför affiliate-produkter.

Vi har också en komplett steg-för-steg-marknadsföringsguide för nybörjare som hjälper dig att komma igång.

3. Onlinebutik

Lägg till en onlinebutik i din WordPress-blogg

Många bloggare tjänar pengar genom att sälja saker direkt från sin blogg. Detta kan vara fysiska produkter, digitala nedladdningar som e-böcker, konstverk, musik och mer. Vissa bloggare erbjuder även konsulttjänster.

Vi rekommenderar att du använder WooCommerce eftersom det är det bästa eCommerce-plugin för WordPress. Det är också den mest använda e-handelsplattformen i världen.

För detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du enkelt skapar en onlinebutik med WordPress.

Ovanpå de tre metoderna ovan kan du göra så mycket mer med din WordPress-blogg. Du kan skapa WordPress-bloggar specifikt för recensioner, modebloggning, matbloggning med recept och mer. Var och en av dessa bloggtyper ger dig fler unika möjligheter att tjäna pengar.

Du kan också förvandla din blogg till en medlemskapssida för att erbjuda premiuminnehåll och kurser.

Steg 7. Behärska WordPress

Affärsinlärning och support

WPBeginner är den största gratis WordPress-resurswebbplatsen för nybörjare.

Hos WPBeginner är vårt huvudmål att erbjuda banbrytande användbara WordPress-tutorials som är lätta att förstå för småföretag, bloggare och ej tekniska WordPress-webbplatsägare (se mer om oss).

För att utöka din WordPress-kunskap bör du kolla in:

 • WPBeginner Dictionary – Det bästa stället för nybörjare att börja och bekanta sig med WordPress-lingo
 • WPBeginner-videor – Nytt för WordPress? Se dessa 23 videor för att behärska WordPress.
 • WPBeginner Blog – Den centrala platsen för alla våra WordPress-tutorials.

För fler diskussioner kanske du vill gå med i vår gratis Facebook-grupp WPBeginner Engage. Med mer än 24 000 medlemmar fokuserar gruppen på att hjälpa nybörjare och icke-tekniska användare att göra mer med WordPress.

Du kan också prenumerera på WPBeginners YouTube-kanal där vi regelbundet delar videohandledning för att hjälpa dig lära dig WordPress.

Slutligen kan du använda Google för att skriva din fråga och lägga till WPBeginner framför den. Våra användare tycker att detta trick alltid är användbart eftersom det gör det enkelt för dig att hitta RÄTT svaret för dina WordPress-frågor.

Om du inte hittar ett svar på din fråga, oroa dig inte. Använd vårt kontaktformulär för att skicka ett meddelande. Vårt alltid hjälpsamma WPBeginner supportteam på heltid hjälper gärna med. Vi älskar att hjälpa användare komma igång med WordPress.

Vanliga frågor (vanliga frågor)

Efter att ha hjälpt tusentals människor att starta en blogg har vi svarat på en hel del frågor. Nedan följer svaren på de vanligaste frågorna om att skapa en blogg.

Kan jag skapa en blogg utan WordPress?

Ja, det finns flera andra bloggplattformar tillgängliga. Vi har jämfört dem alla, och WordPress är den överlägset bästa lösningen på marknaden för att skapa en blogg med fullständigt ägande och frihet.

Kan jag bygga en blogg utan värd?

Nej, det är inte möjligt. Webbhotell är där dina webbplatsfiler lagras. Alla webbplatser behöver webbhotell.

Hur mycket kostar det att starta en blogg?

Kostnaden beror på tillägg som du köper. Vi har en komplett guide för hur mycket kostar en WordPress-webbplats samt tips om hur man sparar pengar.

Kan jag skapa en blogg utan att mina föräldrar vet om det?

Ja. Du kan göra din WordPress-blogg privat och dölja den från internet. Här är en steg för steg-guide om hur du gör din WordPress-blogg helt privat.

Kan jag starta en WordPress-blogg och tjäna pengar med Google Adsense?

Ja, du kan använda din WordPress-blogg för att tjäna pengar på Google AdSense. Vi har en steg för steg-guide för hur du lägger till Google AdSense i WordPress.

Hur kan jag skapa en blogg och förbli anonym?

Om du vill ha en offentligt blogg men vill förbli anonym måste du se till att din domän har WHOIS-sekretess aktiverad. Ofta använder människor en pseudonym / smeknamn för att skriva under. Du bör också skapa ett unikt e-postmeddelande bara för din blogg. Det säger sig själv, skriv inte dina bilder eller någonting på bloggen. För mer detaljerade instruktioner, se vår artikel om hur du bloggar anonymt med WordPress.

Hur lägger jag till en podcast till min WordPress-blogg?

WordPress gör det superlätt att starta en blogg och lägga till en podcast till den. Vi har en steg-för-steg-guide för hur du startar en podcast med WordPress.

Hur kommer jag på bloggidéer att skriva om?

Här är en utmärkt guide som har 103 blogginlägg som du kan skriva om idag. Här är en annan guide om 73 typer av blogginlägg som har visat sig fungera.

Du kan också följa denna tutorial från Blogtyrant om hur du skriver ett bra blogginlägg (12 experttips) som hjälper dig att skriva bra innehåll.

Kan jag bygga en blogg på mitt eget språk?

Ja, du kan använda WordPress på andra språk. Du kan välja ditt språk under installationen eller från sidan Inställningar i WordPress-administrationsområdet. WordPress är helt översatt till mer än 56 språk och översätts delvis till dussintals andra språk. Många topp WordPress-teman och plugins finns också på flera språk. Du kan också översätta ett tema eller ett plugin som du vill använda på din webbplats.

Hur skapar jag en blogg på flera språk?

Vill du starta en blogg på hindi, spanska eller flera språk? Här är en steg för steg-guide om hur du skapar en flerspråkig webbplats i WordPress.

Kan jag designa en blogg utan kodningsförmåga?

Absolut. Du behöver ingen programmerings-, kodnings- eller designfärdigheter för att skapa en professionell WordPress-blogg.

WordPress-teman är enkla att anpassa och du kan bara peka och klicka för att ställa in ditt tema. Det finns WordPress-teman som Astra som kommer med färdiga startwebbplatser som du kan importera med ett klick.

Det finns andra kraftfulla teman som Divi som ger dig full drag & släpp designalternativ för att anpassa din blogg.

Sedan finns det kraftfulla drag-och-drop-sidbyggare som Beaver Builder och Divi builder som fungerar med alla WordPress-teman. Du kan använda den för att bara dra och släppa objekt och designa dina egna sidor.

Du kan till och med skapa ditt eget anpassade tema utan att skriva någon kod.

Kan jag lägga till ett fotograferingsgalleri till min blogg?

Ja, WordPress har en inbyggd gallerifunktion som gör det enkelt för dig att lägga till fotogallerier i dina blogginlägg.

Professionella fotografer kan också använda premium WordPress-galleriplugins för att bättre visa upp sina foton och till och med sälja foton för att tjäna pengar på deras fotograferingsverksamhet.

Hur kan jag skapa en professionell e-postadress för min blogg?

Om du ser allvar med din blogg, rekommenderar vi starkt att du skapar en professionell e-postadress för företag (den är gratis).

Alla framgångsrika bloggare använder professionell e-postadress för att stå ut och göra bättre partnerskapsavtal för att växa sin blogg.

Vi hoppas att du hittade vår handledning om hur du startar en WordPress-blogg för att vara till hjälp. Du kanske också vill kolla in vår artikel om 19 handlingsbara tips för att driva trafik till din nya WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me