36 skäl till att ha en ”gratis webbplats” är en dålig idé

Tanken på att få gratis webbplats är frestande. Internet är fullt av företag som erbjuder gratis webbhotell även för självhostad WordPress. Du undrar förmodligen vad är fångsten? Varför använder inte alla andra en gratis WordPress-webbplats? I den här artikeln kommer vi att dela 36 skäl till att det är en dålig idé att ha en gratis webbplats och något du bör undvika till varje pris.


Varför gratis webbplats är en dålig idé

Vad menar vi med gratis webbplats?

De flesta nybörjare som vill starta sin egen webbplats vill hålla kostnaderna låga vilket är förståeligt.

Så du vanligtvis Google termen gratis webbplats och hitta många företag som erbjuder gratis webbhotell tjänster gratis.

Tanken på att ha gratis webbhotell och bygga din webbplats utan att betala något är frestande.

Tills du får en verklighetskontroll. När du registrerar dig på de så kallade “gratis webbplatstjänsterna” börjar du långsamt upptäcka begränsningarna och många av dem visar sig inte vara gratis alls.

Om du eller din vän funderar på att få en gratis webbplats, sluta nu.

Och läs dessa 36 skäl till varför gratis webbplatser nästan alltid är en dålig idé.

1. Extremt långsamma webbplatser

De flesta gratis webbhotellleverantörer sätter hundratals webbplatser som delar samma server. Detta gör att alla deras webbplatser laddas i mycket låga hastigheter. Långsamma webbplatser skapar dålig användarupplevelse och är dåliga för SEO.

2. Oprofessionell webbadress

Att ha en webbplatsadress som mysmallbusiness.Freewebsite.com ser inte alls professionell ut. Besökare på din webbplats och potentiella kunder skulle ha svårt att ta din webbplats på allvar när du inte ens har ett riktigt domännamn.

Och när du ber dessa företag om en anpassad domän måste du vanligtvis betala en premie – något som $ 19 – $ 25 för en domän som normalt kostar $ 10.

3. Prövningstjänsten är inte riktigt gratis

Många av dessa gratis webbplatstjänster visar sig ofta vara begränsade försök. Efter ett tag blir du ombedd att betala för det. I de flesta fall är detta pris vanligtvis högre än vanliga WordPress-värdstjänster. Om du har lagt till ett kreditkort under registreringen kan de debitera dig utan att ge dig någon varning.

4. Dolda avgifter för gratis webbplats

Som alla andra företag måste dessa gratis webbplatsföretag tjäna pengar också. En del av dem debiterar sina användare för ytterligare tjänster som bildhosting, e-postkonton, FTP-åtkomst, webbplatsöverföring etc. Dessa avgifter är ofta upprörande höga.

5. De kan låsa dina data

Många användare som börjar med en gratis webbplats och sedan vill flytta till en betaltjänst tycker att det är omöjligt att flytta sin webbplatsinformation. Dessa tjänsteleverantörer erbjuder inga verktyg för att enkelt migrera din webbplats. Användare slutar betala frilansare för att manuellt exportera sitt innehåll som snabbt kan öka din faktura.

6. Irrelevanta annonser på din webbplats

De flesta av dessa gratis webbplatstjänster stöds av annonser. Du skapar innehåll och bygger din webbplats, men de får betalt för annonserna. Ofta är dessa annonser distraherande, påträngande och ser ful ut.

Det värsta är att ibland kan dina kunniga konkurrenter betala dessa gratis webbhotellföretag för att annonsera på din webbplats. Prata om att sabotera ditt företag.

7. De kan stänga av din webbplats

Villkoren för dessa tjänster anger tydligt att de kan stänga av din webbplats när som helst utan att ge dig en anledning. Om de stänger av en webbplats ger de vanligtvis inte dina data eller ger dig ett sätt att spara ditt innehåll.

Webbplatsen hittades inte

8. Dessa företag kan försvinna när som helst

När som helst kan det gratis webbplatsföretaget besluta att packa upp sin verksamhet och gå. De skulle helt enkelt stänga av sina servrar, och du kommer att förlora din webbplats och all data. Deras tjänstevillkor ger dem fullt rättsligt skydd för att göra det.

9. Du kommer att förlora din webbplatsadress

Om de väljer att stänga tjänsten eller stänga av din webbplats kommer du att förlora din webbadress. För det mesta är det ett underdomän som är kopplat till tjänsten. Du kan inte kopiera den adressen eller omdirigera användare till din nya webbplats någon annanstans.

10. De kan sälja din information

Kom ihåg att dessa tjänster måste tjäna pengar på något sätt för att stanna kvar i branschen. En bra tumregel är att om du inte betalar för det är du produkten.

Dessa företag hittar andra sätt att tjäna pengar som att sälja din e-postadress, personlig information och din webbplatsadress till andra företag. Deras villkor som ingen verkligen läser ger dem total rättslig immunitet.

11. Inga verktyg för byggande av webbplatser

Till skillnad från en riktig webbhotelltjänst erbjuder dessa företag mycket begränsade verktyg och tjänster till sina användare. Med hjälp av dessa verktyg kommer webbplatsen du skapar att se ännu mer oprofessionell ut.

12. Inget WordPress

Många av dessa gratis tjänster tillåter dig inte att installera WordPress på din gratis webbplats. WordPress kräver lite mer resurser än en gratis webbplatstjänst har råd.

13. Begränsad WordPress

Även om de tillåter dig att vara värd för WordPress kan deras servrar helt enkelt inte köra det. Du kommer att stöta på många fel och det kommer att förstöra din WordPress-upplevelse.

14. Distribution av skadlig programvara

Gratis webbplatstjänster är ökända för att distribuera skadlig programvara. Detta kan bero på deras dåliga säkerhet, eller de kan göra det för ekonomiska fördelar. I båda fallen skadar det webbplatsens rykte och SEO.

15. Du kan bli en del av en länkgård

Anledningen till att dessa tjänster fortsätter att försvinna och sedan dyker upp igen är för att de försöker generera pengar med oetiska metoder. Att bygga länkgårdar är en sådan praxis där de säljer tusentals sidor som skapats av sina användare till spammare, falska droger och spelwebbplatser, online-bedrägerier osv..

16. Begränsad bandbredd

Bandbredd är mängden data som överförs från server till användarwebbläsare. Det kostar pengar och de flesta gratis webbplatser har en mycket begränsad bandbreddskåpa.

17. Låg disklagring

Gratis webbplatsföretag har hundratals webbplatser som delar samma server och hårddiskar. De ger dig vanligtvis mycket begränsad lagring för att lagra dina data. När du når den gränsen ombeds du ofta att betala för mer lagring.

18. Sårbart för hackingförsök

Hackade webbplatser

På grund av dålig säkerhet är gratis webbplatser ofta mer sårbara för hackförsök. Om din webbplats är hackad, blir det mycket svårare att få den återställd eftersom dessa företag ger dig mycket begränsad tillgång till dina egna filer och data.

19. HTML-webbplatser med begränsat antal sidor

Vissa av dessa gratis webbplatsföretag erbjuder endast ett begränsat antal sidor på din webbplats. Om du vill lägga till fler sidor måste du uppgradera till en betald plan.

20. Låg trovärdighet bland dina användare

När din webbplats är värd på en gratistjänst känner dina användare mindre benägna att lita på den. Om användarna inte trivs med att dela sin information kommer det att döda hela syftet med att skapa en webbplats.

21. Begränsade designval

Design och layouter

Till skillnad från en självhostad WordPress-webbplats där du kan välja mellan tusentals WordPress-teman, erbjuder gratis webbplatser bara en handfull dåligt utformade mallar. Du kan inte använda dina egna mönster eller använda någon annan design från webben.

22. Ingen hjälp eller kundservice

Dessa gratis webbplatser erbjuder ingen hjälp för användare. Du måste konfigurera din webbplats på egen hand med hjälp av mycket begränsad och dåligt presenterad dokumentation. Du är ganska ensam om du inte kan räkna ut det.

23. Du kan inte köra annonser eller tjäna pengar

Även om ditt gratis webbplatsföretag visar sina egna annonser på din webbplats tillåter de dig inte att visa annonser eller tjäna pengar på din webbplats. Du kommer inte att kunna lägga till affiliate-länkar eller lägga till Google Adsense på din webbplats.

24. Det finns inga säkerhetskopior

Det finns inget begrepp om regelbundna säkerhetskopior på dessa gratis webbplatser. De säkerhetskopierar inte dina data och om något dåligt händer med din webbplats finns det inget sätt för dig att återställa dina data.

25. Svårt att bli av

De företag som erbjuder dessa tjänster tjänar ofta pengar på innehåll skapat av användare som du. De gör det medvetet svårt för dig att radera din egen webbplats. Detta betyder att din webbplats kommer att finnas kvar på deras servrar, och att du har svårt att ta bort den.

26. Ingen statistik eller anständig analys

Med ett bra värdföretag kan du få gratis statistik om webbplatsens besökare. Du kan till och med installera Google Analytics eller andra trafikräknare. På gratis webbplatser tillåter de dig inte att lägga till Google Analytics eftersom de har sin egen analyskod på din webbplats.

27. Du kommer att riktas mot e-posterbjudanden

Kom ihåg att dessa företag måste täcka sina kostnader genom att tjäna pengar med hjälp av alternativa metoder. De kommer kontinuerligt att maila dig med specialerbjudanden. För att inte tala om att de också kan sälja din e-postadress till andra marknadsföringsföretag.

28. Inget stöd för mobila enheter

Du kan inte uppdatera din webbplats från dina mobila eller handhållna enheter. Gratis webbplatsföretag har oftast sina instrumentpaneler utformade för stationära datorer. Detta kommer att göra det svårare att uppdatera din webbplats från mobil.

29. Inga responsiva mönster

De flesta gratis webbplatsföretag erbjuder webbdesign som är väldigt gamla och inte fungerar på mobiltelefoner. Mobilanvändare utgör en betydande del av internettrafiken. Genom att inte ha en responsiv design förlorar du alla dessa användare.

30. Ingen märkesmail

Du kan inte skapa e-postkonton med ditt eget domännamn. Detta innebär att du måste använda ditt gmail- eller hotmail-e-postkonto som inte ser mycket professionellt ut.

31. Inga kontaktformulär eller e-post vidare

Varje webbplats på internet behöver ett bra kontaktformulär. Dessa gratis webbplatsföretag har inte ett sätt för dig att lägga till anpassade kontaktformulär. Du får inte heller vidarebefordra e-postmeddelanden som tas emot på sina egna dåligt konfigurerade formulärskript.

32. Begränsade filöverföringsfunktioner

Med betalda värdföretag kan du ladda upp obegränsade filer till din webbplats med en FTP-klient eller mediauppladdare i WordPress. Gratis webbplatsföretag erbjuder bara ett webbaserat gränssnitt där du kan ladda upp en fil åt gången.

34. Inget sätt att konfigurera omdirigeringar

Med WordPress kan du ställa in omdirigering på många olika sätt. Detta är ett mycket användbart sätt att upprätthålla webbplatsens SEO-poäng. Med gratis webbplatser kan du inte konfigurera någon form av omdirigeringar alls. Även om du flyttar till en betald tjänst senare kommer du inte att kunna omdirigera användare från din gratis webbplats.

35. Att investera tid på gratis webbplats är oklokt

Om du har någon allvarlig avsikt att bygga något på webben, bör du aldrig börja med en gratis webbplats. Som du har läst i den här artikeln är de opålitliga, osäkra, svåra och begränsar dina tillväxtalternativ kraftigt.

36. Inte ens för övning

Gratis webbplatser är fruktansvärda, även om du bara vill öva.

Bra alternativ till en gratis webbplats

Det bästa alternativet till en gratis webbplats är naturligtvis en betald webbplats. Det finns gott om värdtjänster som erbjuder WordPress-värd till mycket låga kostnader.

Du kan börja med Bluehost, de erbjuder delad webbhotelltjänst och är en av de officiella WordPress-värdtjänsterna. För WPBeginner-läsare erbjuder de 60% extra rabatt och en gratis domän.

Du kan följa vår steg-för-steg-guide om hur du skapar en webbplats (på rätt sätt).

Om du inte vill betala alls och bara vill lära dig kan du öva på din egen dator. Du kan enkelt installera WordPress på din Windows-dator med Wamp eller Mamp for Mac.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att veta varför det är en dålig idé att ha en gratis webbplats. Här är några bra skäl som förklarar varför du bör använda WordPress.

Det skulle också vara till hjälp för dig att läsa: Varför är WordPress gratis, vad är kostnaderna och vad är fången?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me