6 viktiga skäl till varför du bör använda WordPress för din webbplats

En av frågorna som vi ofta ställs är: Varför ska jag använda WordPress? Är min gamla webbplats inte tillräckligt bra? Varför måste jag byta till WordPress från en annan plattform? Om du ställer dessa frågor är du på rätt plats. I den här artikeln kommer vi att dela 6 viktiga skäl till varför du bör använda WordPress. Vi kommer också att täcka alla olika typer av webbplatser du kan skapa med WordPress samt visa upp populära webbplatser som använder WordPress.


Varför du ska använda WordPress

Notera: Under hela denna artikel, när vi säger WordPress, talar vi om WordPress.org, även känd som självhostad WordPress. Vänligen förväxla inte detta med WordPress.com, som är en webbhotell. För mer information, se vår jämförelse av WordPress.org vs WordPress.com.

En av de vanligaste missuppfattningarna om WordPress är att det bara är en bloggplattform.

Det är det inte.

Medan WordPress började som ett bloggverktyg har det utvecklats genom åren till en kraftfull webbplatsbyggare och ett robust innehållshanteringssystem (CMS).

Det bästa med WordPress är att det är lätt att använda och tillräckligt flexibelt för att skapa olika typer av webbplatser. Det är det främsta skälet till att WordPress har vuxit så mycket i popularitet. Enligt en ny undersökning driver WordPress 32,3% av alla webbplatser på internet.

På grund av dets robusta funktioner använder många av de bästa märkena WordPress för att driva sina webbplatser inklusive Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times och mer.

Låt oss titta på varför du ska använda WordPress för att skapa din webbplats.

1. WordPress är gratis som i frihet

WordPress är gratis och öppen källkod

WordPress är en gratis programvara. Det betyder att du är gratis att ladda ner, installera, använda och ändra den för att passa dina behov. Du kan använda den för att skapa alla typer av webbplatser. För mer information, se vår artikel om varför är WordPress gratis?.

Medan WordPress-själva själva är gratis, behöver du ett domännamn och webbhotell för att installera det.

Ett domännamn är adressen till din webbplats på internet. Det här är vad dina användare skriver i sin webbläsares adressfält för att komma åt din webbplats (till exempel wpbeginner.com).

Webbhotell är din webbplats där alla dina webbplatsfiler lagras.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost. De är ett av världens största värdföretag och en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör.

De erbjuder också WPBeginner-användare 60% rabatt på hosting och ett gratis domännamn. I princip kan du komma igång för $ 2,75 per månad.

Behöver du fler värdsrekommendationer? Se vårt val av de bästa leverantörerna av WordPress-webbhotell.

Om du vill ha någon erfaren att installera din WordPress-webbplats, hjälper våra duktiga medarbetare gärna dig komma igång. Det bästa är att vi erbjuder en gratis WordPress-blogginställningstjänst.

Du kan också göra det själv genom att följa vår steg-för-steg-guide för hur du installerar WordPress.

Om du stöter på problem med WordPress skriver du bara din fråga i Google och lägger till wpbeginner i slutet av din fråga. Du hittar sannolikt svaret på vår webbplats.

2. WordPress är lätt att anpassa med teman och plugins

WordPress-teman

En stor del av människor som använder WordPress är varken webbdesigners eller programmerare. Faktum är att de flesta människor börjar använda WordPress utan någon förkunskaper om att designa webbplatser.

För icke-tekniska kunniga människor är WordPress den perfekta lösningen eftersom det finns tusentals gratis webbplatsmallar (teman) som du kan välja mellan. Det finns ett perfekt WordPress-tema för nästan alla typer av webbplatser (oavsett om det är en blogg, företagssida eller en onlinebutik).

WordPress-teman är enkla att anpassa eftersom många av dem har en egen alternativpanel som gör att du kan ändra färger, ladda upp logotyp, ändra bakgrunden, skapa vackra reglage och verkligen anpassa den efter dina behov utan att skriva någon kod alls..

Du kan också lägga till anpassad funktionalitet på din WordPress-webbplats med hjälp av plugins. WordPress-plugins är som appar för din webbplats som du kan använda för att lägga till avancerade funktioner som analys, kontaktformulär, medlemsområde och mer.

Precis som teman finns det tusentals gratis och premium-plugins som du kan använda. För mer information, se vår artikel om WordPress-plugins och hur fungerar de.

WordPress-plugins

Förutom att lägga till extra funktionalitet kan vissa WordPress-plugins låta dig förvandla din webbplats till en helt ny plattform. Ta en titt på vårt expertutbud av viktiga WordPress-plugins för varje webbplats.

3. WordPress är SEO-vänligt

WordPress är skriven med standardkod av hög kvalitet och producerar semantisk markering. I icke-geekiska termer gör detta Google och andra sökmotorer att älska WordPress.

Det är därför WordPress-webbplatser tenderar att rankas högre än andra i sökmotorerna.

Genom design är WordPress mycket SEO-vänlig ut ur lådan. Du kan också använda WordPress SEO-plugins för att ytterligare optimera din webbplats. För fullständiga steg-för-steg-instruktioner, se vår ultimata SEO-guide för WordPress för att optimera din webbplats korrekt.

4. WordPress är lätt att hantera

WordPress levereras med ett inbyggt uppdateringshanteringssystem. Detta gör att du kan uppdatera dina plugins och teman från din WordPress admin-instrumentpanel.

WordPress meddelar dig också när det finns en ny version av WordPress tillgänglig, så du kan uppdatera din webbplats genom att helt enkelt klicka på en knapp.

För att skydda dina data från olyckor eller hacking kan du enkelt använda ett WordPress-backup-plugin för att automatiskt skapa säkerhetskopior och lagra dem säkert på en avlägsen plats.

Du kan också hantera din WordPress-webbplats när du är på farten med WordPress-mobilappar.

5. WordPress är säkert och säkert

WordPress-säkerhet

WordPress är utvecklat med säkerhet i åtanke, och det anses vara en mycket säker och säker plattform för att driva en webbplats. Men precis som den verkliga världen kan internet vara en osäker plats.

Det finns inkräktare där ute som vill ta hand om så många webbplatser som de kunde. För att skydda din WordPress-webbplats finns det några enkla saker du kan göra för att göra det ännu säkrare. För detaljer, se vår steg-för-steg WordPress säkerhetsguide för nybörjare.

Vi använder Sucuri på våra webbplatser för att skydda mot vanliga hot som brute Force Attacks och malware.

6. WordPress kan hantera olika mediatyper

WordPress media typer

WordPress är inte bara begränsat till att skriva text. Det levereras med en inbyggd mediaöverförare för att hantera bilder, ljud och videofiler.

WordPress stöder oEmbed-aktiverade webbplatser vilket innebär att du kan bädda in YouTube-videor, Instagram-foton, tweets och Soundcloud-ljud genom att bara klistra in webbadressen i WordPress-postredigeraren.

Vilka sätt att använda WordPress?

WordPress kan användas på många olika sätt från enkla webbplatser till e-handelsmarknader och allt däremellan.

Följande är bara några exempel på olika typer av webbplatser du kan skapa med WordPress.

  • Starta en blogg
  • Skapa en företagswebbplats
  • Starta en onlinebutik
  • Bygg en medlemswebbplats
  • Sälj online-kurser

Se vår fullständiga lista med 19 olika typer av webbplatser du kan skapa med WordPress.

Vi hoppas att den här artikeln besvarade din fråga om varför du ska använda WordPress. Det bästa sättet att verkligen uppleva kraften i WordPress är att använda den. Testa det och låt oss veta vad du tycker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me