Sluta använda FeedBurner – Flytta till FeedBurner-alternativ

2010 skrev vi vår populära steg-för-steg-guide för hur du ställer in FeedBurner. För lite över ett år sedan beslutade vi att sluta använda FeedBurner för alla våra webbplatser. Ända sedan vi har fått hundratals frågor om olika FeedBurner-buggar, problem osv. I den här artikeln kommer vi att prata om varför du bör undvika att använda FeedBurner. Om du redan använder det så visar vi dig varför du behöver sluta använda FeedBurner och hur du kan gå till pålitliga FeedBurner-alternativ.


FeedBurner är död

FeedBurner är Googles RSS-flödeshanteringstjänst som många bloggare litade på för flera år sedan (Vad är RSS?). Även om Google inte har stängt av det ännu, har det ryktats ganska länge att Google kommer att stänga av det.

FeedBurner har inte sett några funktioner eller uppdateringar så länge vi kan komma ihåg. FeedBurner API togs ner. De gick också tillbaka Adsense for Feeds-funktionen. Allt detta hände 2012.

Så varför skriver jag om detta nu – två år senare?

Tja för att vi fortfarande får e-postmeddelanden från användare om FeedBurner. Under de senaste 30 dagarna fick vår gamla FeedBurner installationsguide över 3500 unika besökare från sökmotortrafik. Eftersom FeedBurner inte har något stöd har vi tagit emot dussintals bugrapporter och supportförfrågningar.

Vi vill peka alla berörda användare på en mer aktuell artikel.

FeedBurner-alternativ

Förutom abonnentanalys och förmåga att tjäna pengar med Adsense, erbjöd FeedBurner två huvudfunktioner som bloggare älskade.

  1. FeedBurner gav bloggare ett bättre sätt att visa sitt RSS-flöde tillsammans med att erbjuda delningsalternativ till användare.
  2. FeedBurner erbjöd ett gratis och enkelt sätt för användare att prenumerera på din blogg via e-post.

Låt oss titta på hur vi ersatte FeedBurner med alternativ som är bättre.

På WPBeginner använder vi standard WordPress-flöden och hanterar dem på egen hand. Med hjälp av standard WordPress-flöden ger du kontrollen på ditt flöde. Vi rekommenderar våra användare att förlita sig på WordPress-standardfunktionen och hantera flöden på egen hand. Så här är:

Pretty Feed Display med delningsalternativ

Google Play Newsstand

Du måste förstå att folk inte besöker din feed-URL för att läsa ditt innehåll. Istället använder de flesta flödesläsare som Feedly, Flipbook, Googles tidningskiosk, etc. Dessa flödesläsare utför redan de flesta uppgifter som FeedBurner gjorde för fem år sedan.

Om du använder FeedBurner för bättre fodervisning och social delning, behöver du inte göra det längre. Men du kan definitivt utbilda dina användare om hur du prenumererar på din webbplats.

Bloggabonnemang via e-post

Många användare föredrar fortfarande att få blogginlägg via e-post, så det är viktigt att du byter ut denna funktion.

Medan JetPack-pluginet erbjuder det närmaste alternativet till FeedBurner prenumerera via e-postfunktionalitet, rekommenderar vi våra användare att inte använda det.

Varför? För precis som FeedBurner kan du inte skicka exklusiva uppdateringar till dina prenumeranter. Det enda sättet att uppdatera dina prenumeranter är genom att göra ett offentligt inlägg.

Eftersom du har fattat beslutet att göra saker på rätt sätt rekommenderar vi att du börjar bygga en e-postlista.

Professionella e-postmarknadsföringstjänster som MailChimp, AWeber, etc. gör att du kan erbjuda bloggabonnemang via e-post tillsammans med att ge dig full kraft av en robust e-postmarknadsföringsplattform. Du får bättre analys såsom hur många användare som öppnade din e-post, hur många som klickade på den osv.

Du får också högre leveransgrad vilket innebär att fler av dina användare får dina uppdateringar. Sist men inte minst får du flexibilitet och alternativ.

Till exempel kan du erbjuda ett flertal prenumerationsalternativ (dagliga uppdateringar, uppdateringar varje vecka osv.) – se vår guide om hur du skapar ett dagligt och veckoblad nyhetsbrev.

Vi använder MailChimp för vår webbplats och det är GRATIS för upp till 2000 prenumeranter.

Nu när vi har behandlat alternativen, låt oss ta en titt på hur du kan flytta dig från FeedBurner.

Flytta bort från FeedBurner

Om du hade använt FeedBurners e-postabonnemangstjänst är det första du behöver göra att exportera dina e-postprenumeranter. Logga bara in på ditt FeedBurner-konto och klicka på ditt flöde. Efter det klickar du på länken “Se mer om dina prenumeranter”.

Hantera dina FeedBurner-prenumeranter

På nästa skärm rullar du ner till avsnittet E-postabonnemangstjänster och klickar på FeedBurner-e-postabonnemang. Detta kommer att utöka avsnittet, och du kan se en länk för att hantera din e-postprenumerationslista. Klicka på länken för att se dina e-postprenumeranter.

FeedBurner-e-postprenumeranter

FeedBurner visar dig nu listan över dina e-postprenumeranter. Du kommer att se en Exportera CSV-länk ovanför listan. Klicka bara på den så hämtar du listan i CSV-format. Du kan sedan importera den här filen till en e-postmarknadsföringstjänst som du väljer, till exempel MailChimp, AWeber, etc..

Exportera dina FeedBurner-e-postprenumeranter

Eftersom vi använder MailChimp för vår webbplats kommer vi att visa dig hur importfunktionaliteten fungerar i MailChimp. De flesta andra leverantörer har en liknande process.

Det första du behöver göra är att logga in på din MailChimp-instrumentpanel och skapa en ny lista i MailChimp.

Skapa en ny lista för din bloggs e-postprenumeranter i MailChimp

När du har skapat en ny lista kan du importera dina e-postabonnenter med hjälp av CSV-filen som du laddade ner från FeedBurner. Börja med att klicka på List-menyn i MailChimp-instrumentpanelen och välj din nyskapade lista. Detta tar dig till listhanteringssidan. Där måste du klicka på Prenumeranter »Importera prenumeranter.

Importera FeedBurner-e-postprenumeranter till MailChimp

På nästa skärm klickar du på alternativet “Importera från en CSV- eller TXT-fil” och importerar sedan CSV-filen som du laddade ner från FeedBurner.

När du har importerat din lista måste du skapa en RSS-till-e-postkampanj.

Olika e-postmarknadsföringstjänster har olika namn för den här funktionen. I MailChimp kallar de det RSS to Email-kampanj. I AWeber kallar de det för sändningar. Bara Google “namnet på din e-postmarknadsföringstjänst och RSS-blogg”, så hittar du en tutorial för det.

När du har installerat all denna inställning kan du stänga av dina e-postabonnemang i FeedBurner så att dina användare inte får två e-postmeddelanden. Du kan göra detta genom att gå under Publicera-fliken i FeedBurner och klicka på länken E-postabonnemang i vänstra kolumnen.

Kom ihåg att när du övergår dina e-postprenumeranter till en ny e-posttjänst kan du tappa vissa prenumeranter, men det är inaktiva prenumeranter som du förmodligen inte vill ha.

Omdirigera FeedBurner-prenumeranter Tillbaka till WordPress-flöde

Det var vanligt att bloggare omdirigerade sin WordPress-feed-URL till sin FeedBurner-sida. Vissa gjorde det med ett plugin som FD FeedBurner, medan andra använde sitt temas inbyggda funktionalitet, och de mer kunniga använde ett kodavsnitt.

Om du använder någon av ovanstående metoder för att omdirigera ditt standard WordPress-flöde, vänligen sluta använda dem direkt.

Det bästa sättet att kontrollera om du omdirigerar ditt flöde är genom att besöka din RSS-flödesadress:

http://www.yoursite.com/feed/

Om det här omdirigeras till FeedBurner, har du inte fixat det.

Därefter skriver du ett blogginlägg och ber dina prenumeranter att uppdatera webbadressen och eventuellt utbilda dem om hur de kan prenumerera på din webbplats med andra läsare.

Viktig: RADERA INTE ditt FeedBurner-flöde. Det finns några webbplatser som säger att du ska radera dina FeedBurner-flöden som förmodligen kommer att omdirigera dina prenumeranter, men det gör det inte. Det är en hemsk idé, och du kommer att förlora dina prenumeranter. Varför?

För när du tar bort ditt flöde lägger FeedBurner till ett nytt inlägg som meddelar dina läsare att ditt flöde har flyttats. Detta uppdaterar inte automatiskt flödesadressen på din användares flödesläsare. Om användaren inte vidtar några åtgärder inom 15 dagar förlorar du abonnenten för alltid. Vidare efter 30 dagar kan en konkurrent göra anspråk på din FeedBurner URL och alla användare som inte uppdaterade sina flöden kommer att börja få sina uppdateringar.

Återigen RADERA INTE dina FeedBurner-flöden.

Skriv bara ett blogginlägg för att meddela dina läsare att uppdatera sina webbadresser. Utbilda dem med resurser om hur de kan göra det.

Låt sedan FeedBurner-fodret dö långsamt.

På detta sätt fortsätter de som inte uppdaterar din feed-URL i sin RSS-läsare fortfarande att få nytt innehåll, men alla dina nya läsare prenumererar på rätt sätt.

Skapa prenumerationsformulär, prenumerationssida och mer

Nu när du har skapat din e-postlista och som standard tillbaka till WordPress-flödesadressen, bör du göra lämpliga uppdateringar på din webbplats, till exempel ta bort alla omnämnanden av FeedBurner URL, uppdatera dina e-postregistreringsformulär etc..

OptinMonster Banner

För att lägga till registreringsformulär till din webbplats rekommenderar vi att du använder OptinMonster. Det gör att du kan skapa effektiva opt-in-formulär som sidofält-anmälningsformulär, efter postformulär, flytande sidfot, diabild, lightbox-popups, etc..

Vi använder den på vår webbplats och det har hjälpt oss att växa vår e-postlista med 600%.

Nästa vill du förmodligen skapa en prenumerationssida som visar läsarna hur de kan prenumerera på din webbplats.

Eftersom du använder WordPress-standardflödet har du mycket flexibilitet och anpassningsalternativ.

Du kan lägga till miniatyrer till dina RSS-flöden, lägga till annat anpassat innehåll till RSS-flöden eller så kan du helt skapa egna RSS-flöden..

En annan snygg funktion som är inbyggd med WordPress är kategorispecifika flöden. Du kan tillåta dina användare att prenumerera på enskilda kategorier med RSS-flöde. Läs vår artikel om hur du tillåter användare att prenumerera på kategorier i WordPress.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att hitta ett sätt att hantera FeedBurners bortgång och gå vidare till bättre alternativ. Vi rekommenderar starkt att du slutar använda FeedBurner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map