Varför du aldrig ska använda WordPress för att skicka nyhetsbrev-e-post

WordPress levereras med inbyggd e-postfunktion som använder PHPs e-postfunktion för att skicka ut e-postmeddelanden. Det finns flera WordPress-nyhetsbrevplugin som gör att du kan köra ett fullt funktionellt nyhetsbrev med den här funktionen. Nyligen frågade en av våra användare oss: “Om det är möjligt att skicka ut nyhetsbrev via e-post med WordPress-plugins, varför rekommenderar vi att du använder en e-postleverantör som Constant Contact eller Aweber?” I den här artikeln förklarar vi varför du aldrig ska använda WordPress för att skicka nyhetsbrev-e-post.


Varför du bör ta din e-postlista på allvar?

Betydelsen av e-postmarknadsföring

Din e-postlista är ett av de mest pålitliga kommunikationsverktygen. Det hjälper dig att föra tillbaka användare till din webbplats. Det hjälper dig att öka försäljningen, marknadsföra produkter och skapa förtroende kring ditt varumärke.

Om du inte redan gör det bör du börja bygga din e-postlista direkt.

Du kommer att märka att nästan alla seriösa marknadsförare, bloggare och experter rekommenderar att du använder en e-postmarknadsföringstjänst som Aweber eller Constant Contact snarare än att använda WordPress för nyhetsbrev via e-post. Låt oss ta en titt på varför.

Pålitlighet

Din e-post ska landa i användarens inkorg

När du skickar ut e-postmeddelanden med ett nyhetsbrevplugin som bygger på PHP- och WordPress-e-postfunktioner, finns det en stor chans att dina e-postmeddelanden kommer att landa i användarens SPAM-mapp.

E-postleverantörer (gmail, yahoo, etc.) har skräppostverktyg som skulle markera din e-post som skräppost av flera skäl.

Till exempel kommer e-postservern som tar emot din e-post att leta efter en SPF-post för att avgöra om servern som skickar e-post får göra det eller inte. Det kommer att leta efter misstänkta beteenden, ord och fraser för att utesluta skräppost.

Verktygen för skräppostfång kontrollerar också deras databaser för din IP-adress. Vid delad WordPress-webbhotell delar din webbplats samma server-IP-adress med flera andra webbplatser.

Varje tecken på missbruk av en person på den servern kan utlösa databas som fångar skräppost vilket gör din e-postleverans tveksam. Det finns otaliga andra faktorer som kontrolleras av spamfångstalgoritmer, och det är mycket utmanande att tillfredsställa alla dessa.

Å andra sidan arbetar professionella e-posttjänstleverantörer dag och natt för att se till att deras e-postmeddelanden levereras till din användares inkorg. De följer en strikt uppsättning regler och tillämpar den på alla deras utgående e-postmeddelanden för att säkerställa att den når destinationen och inte hamnar i skräppost.

De har högt utbildade ingenjörer, utvecklare och supportpersonal som arbetar dygnet runt för att göra detta möjligt. De är också godkända och kända leverantörer av massposttjänster med de flesta stora Internetleverantörer och e-posttjänster. När en användares e-postserver tar emot e-post från en vitlistad server vet de att den är pålitlig och inte skräppost.

Enbart denna tillförlitlighet är den viktigaste faktorn som borde vara tillräckligt för att övertyga dig om att använda en professionell nyhetsbrevstjänst.

E-postgränser och förseningar

De flesta värdleverantörer har begränsningar för antalet e-postmeddelanden du kan skicka åt gången. Det är möjligt att ditt nyhetsbrevplugin eller skript försöker köa utgående e-postmeddelanden, men det finns alltid en chans att något kan gå fel, och din utgående e-postkö kanske inte ens bearbetar. För stora e-postlistor kan din webbhotell till och med betrakta detta som missbruk av deras tjänster.

Å andra sidan när du använder en professionell e-postmarknadsföringstjänst behöver du inte oroa dig för dessa begränsningar. De har servrar spridda över hela världen och skickar hundratusentals e-postmeddelanden varje dag. De har flexibla planer som gör att du enkelt kan uppgradera när din e-postlista växer.

Enkel användning

E-postleverantörer som Constant Contact och Aweber låter dig enkelt skapa och skicka e-post till dina prenumeranter. De har extremt enkla att använda verktyg för att skapa och designa dina e-postmeddelanden.

De har också API-integration som gör det enkelt för dig att ansluta din e-postlista med andra användbara WordPress-plugins som OptinMonster, Gravity Forms, etc..

En vackert integrerad registreringsformulär

Genom att köra ditt eget nyhetsbrev missar du alla dessa verktyg som underlättar. Istället för att fokusera på din webbplats kommer du att spendera tid på att kämpa för att göra saker som enkelt kan göras på några minuter med en korrekt e-postmarknadsföringstjänst.

Statistik och analys

Professionella e-posttjänstleverantörer erbjuder dig integrerad statistik och analys av dina kampanjer. Du kan se antalet e-postmeddelanden som landats i användarens inkorg, hur många av dem som har öppnats och antalet klick du har fått. Detta gör att du kan förbättra och justera dina kampanjer i enlighet därmed.

Statistik och analysrapporter i Constant Contact

När du skickar ut ditt eget nyhetsbrev via ett nyhetsbrevplugin har du inget sätt att veta hur många e-postmeddelanden som nås till användarens inkorg, öppnade eller klickat. Du måste spendera mycket tid på att försöka integrera Google Analytics i dina kampanjer och målsidor, och fortfarande kommer de uppgifter du skulle samla in att vara begränsade.

En annan anledning till att använda en e-posttjänstleverantör är att vissa av dem erbjuder dig diagnostiska och analysverktyg. Du kan använda dessa verktyg för att se hur dina kampanjer går. Om dina e-postmeddelanden markeras som skräppost kan du ta reda på vad som utlöser skräppostkontrollverktygen för att flagga dina e-postmeddelanden.

Problem med efterlevnad

E-postmarknadsföring är enorm och det är skräppost. För att hantera skräppost har ISP: er och e-postmarknadsföringstjänster infört och implementerat ny lagstiftning, krav och protokoll. När du använder en professionell e-posttjänst för att skicka ut ditt nyhetsbrev behöver du inte oroa dig för alla dessa saker. Dessa e-postleverantörer arbetar mycket hårt för att se till att dina e-postmeddelanden når sin destination.

Å andra sidan, om du skickar ut ditt eget nyhetsbrev, är det mindre troligt att du vet om det händer något nytt i e-postskyddsvärlden.

Kostnadseffektivitet

Vissa användare kanske tror att om de kör sitt eget nyhetsbrev med ett plugin, så sparar de pengar. Först av allt måste du sätta värde på din tid. Den tid du spenderar på att konfigurera ditt nyhetsbrevplugin är mycket mer värdefullt än det belopp du betalar för en bra e-posttjänst.

Beräkna kostnaden för e-posttjänst

Faktum är att du kan använda en av de bästa e-posttjänsterna, Constant Contact gratis i två månader. Den här kostnadsfria testversionen ger dig tillräckligt med tid för att konfigurera och börja samla in e-postadresser. När din rättegång slutar kommer din e-postlista att betala för sig själv.

Slutsats

Med tanke på alla dessa fakta rekommenderar vi våra användare att använda professionell e-postmarknadsföringstjänst.

Om du måste använda ett WordPress-nyhetsbrevplugin använder du bara MailPoet. Kom ihåg att leverans är fortfarande ett problem och till och med MailPoet förstår att det är därför de låter dig använda tredjeparts SMTP-tjänster som SendGrid (vilket kostar pengar).

Vilken e-postmarknadsföringstjänst använder du? Låt oss veta det genom att lämna en kommentar nedan.

Glöm inte att följa oss på Twitter och Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me