Wordfence vs Sucuri – Vilken är bättre? (Jämfört)

Wordfence och Sucuri är två av de bästa och mest populära WordPress-säkerhetsplugins på marknaden.


De är båda starkt rekommenderade och oerhört hjälpsamma för att skydda din WordPress-webbplats. Detta gör det svårt för nybörjare att välja vilken som är rätt för dem.

Medan Sucuri och Wordfence har många liknande funktioner, har var och en sina egna för- och nackdelar.

I den här artikeln kommer vi att jämföra Wordfence vs Sucuri för att dela vilken som är bättre för övergripande WordPress-säkerhet enligt vår expertutlåtande.

Sucuri vs Wordfance vilken är bättre för säkerheten

Jämför Wordfence vs Sucuri – Vad man ska leta efter?

Wordfence och Sucuri är de två bästa WordPress-säkerhetsplugins. De erbjuder båda ett omfattande skydd mot brute force-attacker, infektion med skadlig kod och stöld av data.

Som webbplatsägare måste du välja ett säkerhetsplugin som inte bara skyddar din webbplats utan gör det effektivt. Du vill också ha något som kräver lite underhåll, så att du kan fokusera på att växa ditt företag.

Slutligen måste du välja ett säkerhetsplugin som är lätt att använda och som inte kräver tekniska färdigheter för att installera / underhålla.

För den här guiden kommer vi att jämföra Sucuri vs Wordfence sida vid sida. Vår jämförelse är indelad i följande kategorier:

 • Enkel användning
 • Firewall för webbplatsapplikation (WAF)
 • Säkerhetsövervakning och aviseringar
 • Malware skanner
 • Hackad webbplats städa upp

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur Wordfence vs Sucuri staplar upp och vilken som är den bästa övergripande WordPress-säkerhetsplugin.

Enkel användning

Webbplatssäkerhet är ett mycket komplext och tekniskt område. Det är därför vår första jämförelsekategori är användarvänlighet.

Låt oss se hur lätt det är att använda Wordfence vs Sucuri för att skydda din webbplats.

Wordfence – Användarvänlighet

Det är ganska enkelt att installera Wordfence. Omedelbart efter installationen av plugin kommer den att be dig ange en e-postadress där du vill få säkerhetsmeddelanden. Du måste också acceptera deras användarvillkor.

Wordfence-installation

Därefter ser du en onboardingguide som hjälper dig att bekanta dig med Wordfence-instrumentbrädan. Den pekar på var du ser säkerhetsmeddelanden och skanningar.

Wordfence instrumentbräda

Plugin aktiverar webbplatsens applikationsvägg i inlärningsläget och kör en automatisk skanning i bakgrunden. Beroende på storleken på din webbplats ser du aviseringar när skanningen är klar.

Om du klickar på en avisering visas dess detaljer med rekommenderade åtgärder som du måste vidta. Här visade vi till exempel att vårt WordPress-tema har en nyare version tillgänglig.

Säkerhetsproblem

Brandväggen fungerar som standard som ett WordPress-plugin som inte är särskilt effektivt. Wordfence tillåter dig att köra det i det utökade läget för bättre skydd, men du måste ställa in det manuellt (mer om detta senare).

Den grundläggande inställningen för Wordfence-plugin är ganska enkel och kräver inte för mycket användarinmatning. Användargränssnittet är lite rörigt vilket kan göra det svårt för nybörjare att hitta vissa inställningar / alternativ.

Sucuri – användarvänlighet

Sucuri erbjuder ett renare användargränssnitt utan onödiga instruktioner som dyker upp på skärmen. Det kör också en snabb skanning vid aktivering, och du kommer att se aviseringar på plugin-instrumentets instrumentbräda.

Sucuri instrumentbräda

Sucuris webbplatsapplikationsbrandvägg (WAF) är en molnbaserad brandvägg vilket innebär att den inte körs på din server. Med andra ord, inget tekniskt underhåll krävs för ditt slut.

Du måste lägga till din API-nyckel och konfigurera DNS-inställningar för ditt domännamn. Detta gör att brandväggen kan fånga skadlig trafik innan den ens når din WordPress-värdserver.

När installationen är klar behöver du inte oroa dig för att uppdatera eller underhålla den i framtiden.

Sucuri gör det också enkelt att utföra rekommenderade säkerhetshärdningsinställningar på din webbplats. Allt du behöver göra är att klicka för att tillämpa olika säkerhetshärdningsinställningar.

Hårdare WordPress-säkerhet med Sucuri

Det övergripande användargränssnittet är trevligt. Men användare kommer fortfarande att behöva gräva djupare för att hitta alternativ som de letar efter.

Uppdatering av namnservrar på domänregistratorn är ett ytterligare steg som krävs för att konfigurera Sucuris brandvägg, och det kan vara lite svårt för vissa icke-tekniska användare. Det goda är att de mest populära domänregistratorerna som Domain.com, GoDaddy, etc. kan hjälpa dig att konfigurera det.

Vinnare: Sucuri

Firewall för webbplatsapplikation (WAF)

En webbapplikationsbrandvägg övervakar din webbplatstrafik och blockerar vanliga säkerhetshot. Det finns olika sätt att implementera en brandvägg (applikationsbaserat kontra molnbaserat).

Vi tror att molnbaserade brandväggar är mer effektiva och pålitliga på lång sikt.

Både Sucuri och Wordfence erbjuder webbplatsväggen brandvägg, låt oss se hur de skiljer sig åt.

Wordfence Webbplatsens brandvägg

Wordfence erbjuder en webbplatsväggen brandvägg som övervakar och blockerar skadlig webbplats trafik.

Wordfence brandvägg

Detta är en applikationsnivå-brandvägg, vilket innebär att den körs på din server och är mindre effektiv än en molnbaserad brandvägg.

Som standard aktiverar Wordfence det med grundläget. Detta betyder att brandväggen körs som ett WordPress-plugin, så innan en attack kan blockeras måste WordPress laddas. Det här kan ta upp många serverresurser och det är inte effektivt.

För att ändra det måste du manuellt ställa in Wordfence-brandväggen i det utökade läget. Detta gör att Wordfence-brandväggen kan övervaka trafiken innan den når din WordPress-installation.

Eftersom det är en endpoint-brandvägg kan Wordfence bara blockera trafik när den redan har nått din webbhotell. Vid DDOS-attacker eller brute force-försök kommer dina serverresurser fortfarande att påverkas och webbplatsens prestanda kommer att vara nere. Det kan till och med krascha.

När du först aktiverar Wordfence är deras brandvägg i inlärningsläge. Det lär dig hur du och andra användare kommer åt din WordPress-webbplats. Under denna tid tillämpas inte flera brandväggsregler för att se till att legitima webbplatsanvändare inte av misstag blockeras.

Sucuri-webbplatsens brandvägg

Sucuri erbjuder en molnbaserad webbplatsapplikationsbrandvägg, vilket innebär att den blockerar misstänksam trafik redan innan den når din webbhotell.

Sucuri WAF

Detta sparar mycket serverresurser och förbättrar omedelbart din webbplatshastighet. Sucuris CDN-servrar finns i olika regioner, vilket är ytterligare en bonus för webbplatsens hastighet.

Om du vill använda brandväggen måste du ändra ditt domännamns DNS-inställningar. Denna ändring skulle göra det möjligt för all din webbplatstrafik att gå via Sucuris servrar.

Det finns inget grundläggande eller utökat läge. När installationen är klar börjar Sucuris WAF börja skydda din webbplats från skadliga begäranden, DDOS-attacker och gissningsförsök.

De har en robust maskininlärningsalgoritm som är tillräckligt sofistikerad för att förhindra falska positiver.

Sucuri låter dig gå från hög säkerhetsläge till paranoidläge när du upplever DDoS. Detta ser till att din webbplatsserver inte kraschar.

Vinnare: Sucuri

Säkerhetsövervakning och aviseringar

Som webbplatsägare måste du veta om något är fel på din webbplats så snart som möjligt. En säkerhetsproblem kan kosta kunder och pengar.

För att få dessa aviseringar måste du se till att din WordPress-webbplats kan skicka e-post. Det bästa sättet att säkerställa det är genom att använda en SMTP-tjänst för att skicka WordPress-e-postmeddelanden.

Låt oss se hur Wordfence och Sucuri hanterar webbplatsövervakning och varningar.

Wordfence Monitoring and Alerts

Wordfence har ett utmärkt anmälnings- och varningssystem. Först kommer meddelanden att markeras bredvid Wordfence-menyn i WordPress-administratörssidan och instrumentpanelen.

Dashboard-aviseringar i Wordfence

De markeras enligt deras svårighetsgrad. Du kan klicka på ett meddelande om du vill veta mer om det och hur du åtgärdar det.

Du skulle dock se detta bara när du loggar in på WordPress-instrumentpanelen.

Wordfence kommer också med omedelbara aviseringar via e-post. Gå till till om du vill konfigurera e-postvarningar Wordfence »Alla alternativ och bläddra ner till avsnittet “E-postvarningspreferenser”.

E-postvarningar i Wordfence

Härifrån kan du slå på / stänga av e-postvarningar. Du kan också välja svårighetsgraden för att skicka en e-postvarning.

Sucuri-övervakning och varningar

Sucuri visar också kritiska aviseringar på din instrumentbräda. Det övre högra hörnet på skärmen är dedikerat för att visa status för kärn WordPress-filer.

Sucuri instrumentpanel varnar

Nedanför ser du revisionsloggarna och statusen för webbplatshälsa.

Sucuri kommer med ett komplett larmhanteringssystem. Besök bara Sucuri Security »Inställningar och växla till fliken Varningar.

Sucuri-varningar

Du kan lägga till e-postadresser som du vill bli meddelad. Efter det kan du ytterligare anpassa e-postvarningar.

Anpassa Sucuri-aviseringar via e-post

Du kan välja händelser du vill bli meddelad om, antal varningar per timme och anpassa inställningar för brute Force Attacks, posttyper och alert e-postämnen.

Deras webbplatsapplikationsbrandvägg skickar också automatiserade varningar på hög nivå till din e-post.

Vinnare: Slips

Malware Scanner

Båda insticksprogrammen har inbyggda säkerhetsskannrar för att kontrollera din WordPress-webbplats för skadlig programvara, ändrade filer och skadlig kod.

Låt oss se hur Wordfence och Sucuri söker efter skadlig programvara och andra problem.

Wordfence Malware Scanner

Wordfence kommer med en kraftfull skanner som är mycket anpassningsbar för att möta din värdmiljö och säkerhetsproblem.

Som standard är skanningen aktiverad med begränsade skanningsinställningar (för att spara serverresurser på delade värdplaner).

Wordfence scanner

För gratisversion bestämmer Wordfence automatiskt ett skanningsschema för din webbplats. Användare av premiumversioner kan välja sitt eget skanningsschema.

Du kan ställa in skannern så att den körs i olika lägen. Vissa skannalternativ är bara tillgängliga med premiumversionen.

Wordfence-skanner kan också kontrollera din plugin och teman för att matcha förvarversionen.

Sucuri Malware Scanner

Sucuri Malware-skanner använder Sucuris API för Sitecheck. Detta API kontrollerar din webbplats automatiskt mot flera API: er för säker surfning för att säkerställa att din webbplats inte är svartlistad.

Den kontrollerar automatiskt integriteten för dina kärn WordPress-filer för att se till att de inte ändras.

Du kan anpassa skanningsinställningarna från Sucuri Security »Inställningar och klicka på skannerns flik.

Sucuri-skannerinställningar

Sucuris gratis skanner körs på de offentligt tillgängliga filerna på din webbplats. Det är inte en WordPress-specifik skanner, så den är otroligt bra på att upptäcka alla typer av skadlig programvara och skadlig kod.

Det är också mindre påträngande för dina serverresurser som är en extra bonus.

Vinnare: Sucuri

Hackad webbplats Rensa upp

Att rensa upp en hackad WordPress-webbplats är inte lätt. Malware kan påverka flera filer, injicera länkar i ditt innehåll eller blockera dig från din egen webbplats.

Att manuellt rengöra allt själv är inte möjligt för de flesta nybörjare.

Lyckligtvis erbjuder både Wordfence och Sucuri webbplatsrensning och borttagning av skadlig programvara. Låt oss titta på vilken som gör det bättre.

Wordfence Site Clean Up

Wordfence-rengöringstjänster ingår inte i deras gratis- eller premiumplaner. Det säljs separat som en tilläggstjänst.

Wordfence-städningstjänst

Webbstädning kommer också att ge dig en premium Wordfence-licens för en webbplats.

Processen för rensning av skadlig programvara är ganska rak. De skannar din webbplats efter skadlig kod / infektioner och rensar sedan upp alla påverkade filer.

Deras team kommer också att undersöka hur hackare fick tillgång till din webbplats. De kommer att utarbeta en detaljerad rapport om hela saneringsprocessen med förslag till framtida förebyggande.

Sucuri-webbplats Rensa upp

Alla betalda Sucuri-planer inkluderar städningstjänster på webbplatsen. Detta kommer med webbplatsrensning, borttagning av svartlista, SEO-skräpreparation och WAF-skydd för framtida förebyggande.

Sucuri webbplatsrensning

De är riktigt bra på att städa upp skadlig programvara, injicerad skräppostkod och åtkomstfiler för bakdörrar.

Processen är ganska rak framåt. Du öppnar en supportbiljett och deras team kommer att börja arbeta med saneringsprocessen.

De kommer att använda dina inloggningsuppgifter för FTP / SSH-åtkomst eller cPanel. Under processen håller de en logg över varje fil de berör och säkerhetskopierar automatiskt allt.

winnner: Slips

Slutsats

Både Wordfence och Sucuri är utmärkta WordPress-säkerhetsplugins. Vi anser dock att Sucuri är det bästa WordPress-säkerhetsplugin totalt sett.

Det erbjuder en molnbaserad WAF som förbättrar webbplatsens prestanda och hastighet samtidigt som skadlig trafik och attacker av brute force blockeras.

Wordfence är ett bra gratisalternativ om du inte bryr dig om att använda en brandvägg och skanner på serversidan.

Om du letar efter en gratis molnbaserad webbplats-brandvägg kan du använda Cloudflare som ett gratis alternativ, men det erbjuder inget omfattande skydd. Se vår jämförelse av Sucuri vs Cloudflare.

Redaktörens anmärkning: Vi använder Sucuri på WPBeginner webbplats för att öka vår säkerhet. Se vår detaljerade Sucuri-recension.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att jämföra Wordfence vs Sucuri och ta reda på vilken som är bättre för dina behov. Du kanske också vill följa vår kompletta WordPress-säkerhetsguide för steg för steg-instruktioner för att skydda din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map