Yoast SEO vs Allt i ett SEO-paket – Vilket är det bästa WordPress SEO-pluginet?

Letar du efter det bästa WordPress SEO-plugin? Om du är det, har du troligen minskat ditt val till de två mest populära WordPress SEO-plugins: Yoast SEO och Allt i ett SEO-paket. På WPBeginner frågas vi ofta vilken som är bättre? I den här artikeln kommer vi att jämföra Yoast SEO vs Allt i ett SEO-paket för att ta reda på vilken som är den bästa WordPress SEO-plugin.


Yoast SEO vs Allt i ett SEO - Vilken är bäst WordPress SEO-plugin

Om våra utmanare

Både Allt i ett SEO-paket och Yoast SEO-plugins har hängiven användarbas, och de är bland de mest populära och mest använda WordPress-pluginsen genom tiderna.

Allt i ett SEO-paket skapades 2007 av Michael Torbert och Steve Mortiboy. Sedan dess har det tjänat en massiv användarbas och har blivit en av de mest nedladdade WordPress-pluginsna genom tiderna.

Yoast SEO, började som WordPress SEO av Yoast 2010. Det skapades av Joost de Valk. Med ihållande och kontinuerliga förbättringar i plugin blev det snart den största rivalen för All in One SEO. .

Dessa är båda utmärkta plugins och erbjuder alla de funktioner du behöver för att få maximal SEO-fördelar på din WordPress-webbplats.

Med det sagt, låt oss jämföra Yoast SEO vs All in One SEO för att ta reda på vilken av dem som är den bästa WordPress SEO-plugin.

Installation och installation

Det krävs mycket utbildning och övning för att förstå och framgångsrikt implementera begreppen SEO på webbplatser. En WordPress SEO-plugin bör göra det enkelt för nybörjare att ställa in bästa metoder för SEO utan speciella färdigheter.

Låt oss se hur dessa två plugins staplas när det gäller installation och inställning av grundläggande SEO-inställningar på WordPress-webbplatser.

Yoast SEO

Det första du behöver göra är att installera och aktivera Yoast SEO-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering kan användare gå till SEO »Instrumentbord och starta konfigurationsguiden under fliken Allmänt.

Starta Yoast SEO-konfigurationsguiden

Detta kommer att ta fram en steg-för-steg-guide som leder dig genom installationsprocessen. Detta gör det möjligt för nybörjare att komma igång snabbt utan att känna sig överväldigad av komplex jargong och alternativ.

onfiguration guiden i Yoast SEO

Yoast SEO är ett kraftfullt plugin, och det har många alternativ som du behöver gå igenom en efter en. Vi har gjort det enkelt för dig, ta en titt på vår guide om hur du installerar och konfigurerar Yoast SEO-plugin i WordPress.

Inställningsavsnittet i Yoast SEO är snyggt uppdelat i sidor där varje sida har olika flikar för respektive inställning.

Detta gör det enkelt för användare att hitta ett alternativ i inställningarna.

Inställningar i Yoast SEO

På skärmen finns hjälp på alla sidor i Yoast SEO-inställningar. Klicka bara på den purpurfärgade Hjälpknappen längst upp, så utvidgas den för att visa video eller text om alternativen på sidan.

Yoast SEO på skärmen hjälp

Snyggt organiserade inställningar, konfigurationsguiden för nybörjare och hjälpalternativ på skärmen gör det superlätt för nybörjare att ställa in Yoast SEO på sin WordPress-webbplats.

Allt i SEO-paketet

Först måste du installera och aktivera All in One SEO Pack-plugin. Mer information finns i vår steg för steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering hittar du menyalternativet Allt i ett SEO strax under instrumentpanelen. Om du klickar på den kommer du till plugins inställningssida.

Allt i ett SEO-paket har alla inställningar på en enda sida. Detta gör att det ser lite överväldigande ut, men vissa användare kan hitta den här metoden enklare och snabbare än flersidiga inställningar för Yoast SEO.

Inställningssidan är indelad i olika avsnitt. Varje avsnitt behandlar inställningarna för ett visst område eller funktion, till exempel: hemsidesinställningar, titelinställningar, visningsinställningar osv.

Det finns en hjälpikon bredvid varje alternativ. Klicka på ikonen visar en kort beskrivning och ibland en länk till ytterligare dokumentation. Detta gör det enkelt för nybörjare att förstå vad de gör.

Här är vår användarhandbok för Allt i ett SEO-paket, som hjälper dig att konfigurera plugin ordentligt.

När du noggrant har gått igenom allmänna inställningar är du redo att använda All in One SEO på din WordPress-webbplats.

Slutsats:

Både Yoast SEO och All in One SEO har många alternativ. Detta gör att installationen ser lite skrämmande ut. Båda pluginsna gör sitt bästa för att förenkla saker och göra det enklare för användare att ställa in sina SEO-inställningar. Vi anser att Yoast SEO gör något bättre jobb än All in One SEO med deras flersidiga inställningar och flikar.

Vinnare: Yoast SEO

Dag till dag SEO-uppgifter

SEO är en pågående process, och varje nytt inlägg eller sida som du lägger till på din webbplats har sin egen SEO-poäng. Detta innebär att du kommer att använda ditt SEO-plugin för att optimera ditt innehåll för sökmotorer när du lägger till det. Se vår guide om hur du optimerar dina WordPress-blogginlägg för SEO.

Låt oss se hur våra utmanare samlas när det gäller att utföra dagliga SEO-uppgifter på din WordPress-webbplats.

Yoast SEO

Yoast SEO kommer med ett kraftfullt innehållsanalysverktyg som hjälper dig att optimera varje inlägg eller sida på din webbplats.

Strax under redaktören för posten hittar du Yoast SEO-metabox med en förhandsgranskning av kodavsnitt, fokus på sökord och innehållsanalys.

Yoast SEO meta box i WordPress

Förhandsgranskningen av utdraget visar hur din webbplats titel och beskrivning ser ut i sökmotorerna. Yoast SEO använder automatiskt din inläggstitel som titel och utdrag som beskrivning, men vi rekommenderar att du ändrar den genom att klicka på knappen Redigera utdrag.

Om du anger ett nyckelord i fokus i Yoast SEO kommer plugin att analysera ditt innehåll för det specifika sökordet.

Analysen visas i innehållsanalysområdet, där Yoast SEO kommer att ge förslag på hur du kan förbättra dina inlägg SEO poäng.

Metoboxen Yoast SEO har ytterligare två avsnitt. Du kan klicka på växelsymbolen för att växla till den avancerade vyn.

Avancerade inläggsinställningar i Yoast SEO

Den avancerade vyn är något som de flesta nybörjare aldrig bör använda om du inte vet vad du gör. Det låter dig stoppa sökmotorer från att följa eller indexera inlägget / sidan.

För det andra är den sociala ikonen som visar de sociala inställningarna för ditt inlägg.

Yoast SEO sociala inställningar för inlägg

Det är här du kan ställa in en artikelbild för Facebook och Twitter. Du kan lämna beskrivning och titelbank eftersom Yoast SEO kommer att använda din huvudtitel och beskrivning i metataggarna i den öppna grafen.

Allt i ett SEO-paket

Allt i ett SEO kommer med en liknande metabox för att redigera SEO-inställningar post efter post. Redigera helt enkelt ett inlägg och under inläggsredigeraren hittar du metodrutan All in One SEO.

Allt i ett SEO-metabox för enstaka inlägg och sidor

Till skillnad från Yoast SEO är denna meta-box mycket enkel. Du kan redigera titeln och beskrivningen, men det finns ingen innehållsanalys eller SEO-poäng.

Allt i ett SEO erbjuder avancerade verktyg för varje inlägg som gör att du kan kontrollera indexering och följa av sökmotorer. Det har till och med ett alternativ som stänger av Allt i ett SEO för det specifika inlägget eller sidan.

För sociala funktioner måste du aktivera Social Meta-tillägg genom att besöka Allt i ett SEO »Funktionshanterare sida.

Lägga till sociala funktioner till allt i ett SEO

Aktivering av detta tillägg kommer att lägga till en flik Sociala inställningar i All in One SEO-metrutan under redigeraren. Med detta tillägg kan du ställa in anpassade bilder och beskrivningar som ska användas av Facebook och Twitter.

Sociala inställningar i All in One SEO för att lägga till metadata med öppen graf

Slutsats

Båda plugins gör det enkelt att redigera SEO-inställningar per post per post. Allt i ett SEO-paket tar en smal och ren metod som gör det möjligt för användare att lägga till ytterligare fält om de vill.

Yoast å andra sidan går med beslut om alternativet tillvägagångssätt och lägger till de funktioner som de tror är viktiga för alla webbplatser.

Vi anser dock att innehållsanalys, fokuseringssökord och SEO-poäng ger Yoast SEO en stor fördel.

Vinnare: Yoast SEO

Ytterligare verktyg och funktioner

På sidan SEO är en omfattande process som är anledningen till att båda dessa plugins har ytterligare verktyg och funktioner bortsett från bara metataggar.

Dessa funktioner finns för att eliminera behovet av att installera flera andra SEO-plugins och ge dig en verklig allt-i-ett-lösning.

Yoast SEO

Yoast SEO kommer med en omfattande uppsättning funktioner som täcker de flesta aspekter av optimering på plats. Några av dessa verktyg är:

 • XML-webbplatskartor
 • Breadcrumb Navigation
 • Öppna grafiska metataggar
 • Importera data från Googles verktyg för webbansvariga
 • Inbyggd robots.txt- och .htaccess-redigerare
 • Importera / exportera SEO-data

Allt i ett SEO-paket

Allt i ett SEO kommer också med massor av funktioner men några av dem är inte aktiverade som standard. Du måste besöka Allt i ett SEO »Funktionshanterare för att aktivera dem.

 • XML-webbplatskarta
 • robots.txt
 • File Editor
 • Bad Bot Blocker
 • Öppna grafiska metataggar
 • Importera och exportera SEO-data
 • Prestationschef

Slutsats

Båda insticksprogrammen har nästan samma uppsättning verktyg och funktioner. Allt i ett SEO har inte brödkrummens navigering och importerar data från Google Search Console-funktioner. Att inte ha dessa två funktioner skulle dock inte ha någon drastisk inverkan på din webbplats SEO.

Vi gillar också hur All in One SEO låter dig aktivera funktionalitet endast när det behövs.

Vinnare: Slips

Support och Addons

Även om båda insticksprogrammen är ganska enkla att använda och har omfattande gratis dokumentation, är dina gratis supportalternativ mycket begränsade.

Låt oss se hur båda plugins hanterar professionellt stöd och tillägg.

Yoast SEO

Den grundläggande kostnadsfria Yoast SEO-plugin kommer utan stöd, och du använder det på din egen risk. Medan du kan ställa frågor på WordPress.org supportforum och hitta hjälp från andra användare, garanteras du inte ett officiellt svar från teamet Yoast.

För professionellt stöd måste du köpa Yoast SEO-premium. Priserna för en enda webbplatslicens är 69 $ och den går upp när du lägger till fler webbplatser.

Premiumlicensen kommer också med några ytterligare funktioner som flera nyckelord med fokus och en omdirigeringshanterare.

Yoast SEO erbjuder också några betalda addon-plugins tillgängliga för nischsajter med specifika SEO-behov. Dessa tilläggsprogram är:

 • Video SEO
 • Lokal SEO
 • Nyheter SEO

Allt i ett SEO-paket

Den kostnadsfria versionen av All in One SEO har inget stöd. All in One SEO Pack Pro-versionen kommer med ett års professionellt stöd.

Licens för proversionen kostar $ 97 per år för en webbplats. WPBeginner-användare kan få $ 20 rabatt med vår All in One SEO Pro-kupong.

Pro-versionen av All in One SEO är vanligtvis en större version före det gratis plugin-programmet. Det kommer också med extrafunktioner som stöd för WooCommerce-produkter, alternativ för kategori SEO, video XML-webbplatskarta osv.

Slutsats

Yoast SEO-licens är billigare om du behöver den för bara en webbplats. Priserna går dock upp när du lägger till fler webbplatser. Å andra sidan kan en enda licens för All in One SEO användas på obegränsade webbplatser.

Vinnare: Allt i ett SEO-paket

Vår dom

Allt i ett SEO och Yoast SEO är båda fantastiska plugins så alla jämförelser mellan de två pluginsna måste vara mycket nära.

Vi använder personligen Yoast SEO på alla våra webbplatser och tycker att det är den bästa WordPress SEO-plugin. Det har fler funktioner att erbjuda som import av data från webbansvariga verktyg, brödsnackning, din informationsavsnitt, sociala funktioner, etc..

Men den bästa funktionen är innehållsanalys som vi tror hjälper många nybörjare att förstå hur de ska skriva inläggstitlar, beskrivningar och använda nyckelord i sitt innehåll.

Vi hoppas att denna jämförelse av Yoast SEO vs Allt i ett SEO-paket hjälpte till att hitta den bästa WordPress SEO-plugin för din webbplats. Du kanske också vill se vår lista med 9 bästa WordPress SEO-plugins och verktyg som du bör använda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me