Hvordan starte en WordPress-blogg den rette veien i 7 enkle trinn (2020)

Vil du starte en WordPress-blogg på riktig måte? Vi vet at det å starte en blogg kan være en skremmende tanke spesielt når du ikke er nerdete. Gjett hva – du er ikke alene. Etter å ha hjulpet over 370 000 brukere å opprette en blogg, har vi bestemt oss for å lage den mest omfattende guiden for hvordan du starter en WordPress-blogg uten teknisk kunnskap.


Start en WordPress-blogg

Prosessen er enkel å følge om du er 20 år eller 60 år. Men hvis du trenger hjelp, vil ekspertteamet vårt hjelpe deg med å konfigurere bloggen gratis.

Hva trenger du for å starte en WordPress-blogg?

Det er tre ting du trenger for å opprette en WordPress-blogg:

 1. En idé til et domenenavn (dette vil være navnet på bloggen din, dvs. wpbeginner.com)
 2. En webhotellkonto (det er her nettstedet ditt bor på internett)
 3. Din udelte oppmerksomhet i 30 minutter.

Ja, du har lest den riktig. Du kan starte en blogg fra bunnen av på mindre enn 30 minutter, og vi vil lede deg gjennom hele prosessen trinn for trinn.

I denne opplæringen vil vi dekke:

 • Hvordan registrere et domenenavn gratis
 • Hvordan velge det beste webhotellet
 • Slik installerer og installerer WordPress Blog
 • Hvordan endre bloggdesignmalen
 • Hvordan skrive ditt første blogginnlegg
 • Hvordan tilpasse WordPress Blog med plugins
 • Hvordan legge til et kontaktskjema
 • Hvordan konfigurere sporing av Google Analytics
 • Hvordan optimalisere nettstedet ditt for SEO
 • Hvordan tjene penger på bloggen din
 • Ressurser for å lære og mestre WordPress

Klar? La oss komme i gang.

Videoopplæring

Abonner på WPBeginner

Hvis du ikke liker videoen eller trenger flere instruksjoner, kan du fortsette å lese.

Trinn 1. Oppsett

Den største feilen nybegynnere gjør når de bygger en blogg er å velge feil bloggplattform. Heldigvis er du her, så du ikke gjør den feilen.

For 95% av brukerne er det mer fornuftig å gjøre bruk WordPress.org også kjent som WordPress som er selv vert. Hvorfor?

Fordi det er gratis å bruke, kan du installere plugins, tilpasse bloggdesignet, og viktigst av alt, tjene penger på bloggen din uten noen begrensninger (se forskjellen mellom WordPress.com vs WordPress.org).

WordPress er også den største plattformen som brukes av alle vellykkede blogger. For å sette i perspektiv bruker 34% av alle nettsteder på internett WordPress!

Nå lurer du kanskje på hvorfor er WordPress gratis? Hva er fangsten?

Det er ingen fangst. Det er gratis fordi du må gjøre oppsettet og være vertskap for det selv.

Med andre ord trenger du a domenenavn og webhotell.

Et domenenavn er hva folk skriver for å komme til nettstedet ditt. Det er nettstedets adresse på internett. Tenk google.com eller wpbeginner.com

Webhotell er der nettstedets filer lever. Det er nettstedet ditt på internett. Hvert nettsted trenger webhotell.

Et domenenavn koster vanligvis rundt $ 14.99 / år, og webhotell koster normalt $ 7.99 / måned.

Det er mye penger for nybegynnere som akkurat begynner.

Heldigvis har Bluehost, en offisiell hostingleverandør som anbefalt WordPress, sagt ja til å tilby brukerne våre gratis domenenavn og over 60% avslag på webhotell.

Bluehost er et av de eldste webhotellfirmaene på internett. De er også det største merkenavnet når det kommer til WordPress hosting fordi de er vertskap for millioner av nettsteder inkludert mange av våre egne.

På toppen av alt dette har Bluehost jobbet med WordPress siden 2005, og de er opptatt av å gi tilbake. Derfor har de lovet oss at hvis du ikke kan få bloggen din online innen 30 minutter ved å følge denne opplæringen, så vårt ekspertteam vil fullføre prosessen for deg uten noen kostnad. De vil kompensere oss, så du trenger ikke gjøre det. Kontakt oss for gratis blogghjelp.

MERK: Hos WPBeginner tror vi på åpenhet. Hvis du registrerer deg med Bluehost ved å bruke vår henvisningslink, tjener vi en liten provisjon uten ekstra kostnader for deg (faktisk vil du spare penger og få et gratis domene). Vi vil få denne kommisjonen for å anbefale omtrent ethvert WordPress-vertsfirma, men vi anbefaler bare produkter som vi bruker personlig bruk og mener vil tilføre verdi til leserne våre.

La oss gå videre og kjøpe ditt domene + hosting.

Åpne Bluehost i et nytt vindu og følg med.

Det første du trenger å gjøre er å klikke på den grønne knappen Kom i gang nå for å komme i gang.

Kom i gang med Bluehost

På den neste skjermen velger du planen du trenger (grunnleggende og pluss er den mest populære).

Etter det blir du bedt om å oppgi domenenavnet til nettstedet ditt.

Velg domenenavnet ditt

Til slutt må du legge til kontoinformasjonen din og fullføre pakkeinformasjonen for å fullføre prosessen. Vi anbefaler å gå med 36-månedersplanen fordi det er den beste verdien.

På denne skjermen vil du se tilleggsutstyr du kan kjøpe. Det er helt opp til deg om du kjøper disse eller ikke, men vi anbefaler generelt ikke å kjøpe dem med en gang. Du kan alltid legge dem til senere, hvis du bestemmer deg for at du trenger dem.

Hosting kassen for å starte en blogg

Når dette er fullført, vil du motta en e-post med informasjon om hvordan du logger deg på kontrollpanelet for webhotell (cPanel). Det er her du administrerer alt fra støtte, e-post, blant annet. Men det viktigste er at det er her du installerer WordPress.

Trinn 2. Installer WordPress

Når du registrerer deg med den nye versjonen av Bluehost ved å bruke lenken vår, installerer de WordPress automatisk for deg. Denne nye versjonen ble nylig lansert for å gjøre det lettere for ikke-tekniske brukere å opprette bloggen.

Hva dette betyr er at du ganske enkelt trenger å logge inn på Bluehost-kontoen din, og deretter klikke på Logg inn til WordPress-knappen for å komme i gang.

Logg deg på WordPress-bloggen din fra Bluehost-dashbordet

Du kan også logge deg på WordPress ved å bare gå til yoursite.com/wp-admin/ direkte fra nettleseren din.

Hvis du bruker en annen WordPress-bloggvertjeneste som SiteGround, HostGator, WP Engine, osv., Kan du se vår omfattende guide for hvordan du installerer WordPress for trinnvise instruksjoner for disse leverandørene.

Når WordPress er konfigurert, er du klar til å tilpasse utseendet til bloggen din slik at den blir din egen og begynne å blogge.

Trinn 3. Velge ditt WordPress-tema

Det visuelle utseendet til WordPress-bloggen din styres av temaer. Når du først besøker bloggen din, vil den se slik ut:

Standard WordPress-tema

Dette er ikke veldig tiltalende for folk flest.

Å tilpasse utseendet og følelsen til bloggen din er uten tvil en av de mest spennende og givende delene i reisen til å lage din WordPress-blogg.

Det er tusenvis av ferdiglagde WordPress-temaer som du kan installere på nettstedet ditt. Noen av dem er gratis temaer, mens andre er betalt.

Du kan endre temaet ditt ved å gå til WordPress-oversikten og klikke på Utseende »Temaer.

Legg til nytt WordPress-tema

Gå videre og klikk på Legg til ny-knappen.

På neste skjermbilde kan du søke fra 7 400+ gratis WordPress-temaer som er tilgjengelige i den offisielle WordPress.org-temakatalogen. Du kan sortere etter populære, siste, funksjoner så vel som andre funksjonsfiltre (dvs. industri, layout osv.).

Velg et tema

Du kan ta musen over til et tema, og du vil se en forhåndsvisningsknapp. Hvis du klikker på det, åpnes forhåndsvisningen av temaet, hvor du kan se hvordan designen vil se ut på nettstedet ditt.

Forhåndsvis tema

Forhåndsvisningen av temaet ditt ser kanskje ikke helt ut som på skjermdumpen, noe som er normalt, ettersom du vil tilpasse og konfigurere det senere. Det du trenger å se etter er design, farger, typografi og andre elementer.

Det beste tipset for å velge det perfekte WordPress-temaet er å strebe etter enkelhet i design. Det hjelper deg med å holde ting rene og klare mens du tilbyr en god opplevelse for brukerne dine.

Når du har funnet det temaet du liker, bare ta med musen på det, og det viser Installer-knappen. Klikk på den og vent til temaet blir installert. Etter det vil installasjonsknappen erstattes med en Aktiver-knapp. Du må klikke på det for å aktivere temaet.

Installer og aktiver WordPress-temaet

Når du har installert temaet, kan du tilpasse det ved å klikke på Tilpass-koblingen under Utseende-menyen.

Hvis du trenger hjelp til å velge et tema, kan du se i guiden vår om 9 ting du bør vurdere når du velger et perfekt WordPress-tema.

Når du har valgt ditt WordPress-tema, er du nå klar til å opprette ditt første blogginnlegg.

Trinn 4. Opprett ditt første blogginnlegg

For å skrive et blogginnlegg, klikk på Innlegg »Legg til nytt -menyen i WordPress-oversikten.

Du vil se et redigeringsområde der du kan skrive det første blogginnlegget ditt.

Å skrive et blogginnlegg i WordPress

WordPress bruker en blokkbasert redaktør der hvert element er en blokk. Dette lar deg lage vakre innholdsoppsett for blogginnleggene dine.

For å gjøre deg kjent med redaktøren, se vår opplæring i WordPress-blokkereditor.

Når du er ferdig med å skrive, kan du gå videre og klikke på Publiser-knappen øverst til høyre på skjermen for å gjøre blogginnlegget ditt offentlig tilgjengelig.

Publiser blogginnlegg

På innleggskjermbildet vil du legge merke til flere andre seksjoner som kategorier og tagger. Du kan bruke disse til å organisere blogginnleggene dine i seksjoner. Vi har en flott skriving om forskjellen mellom kategorier og tagger, som vi anbefaler at du leser.

For å bruke alle funksjonene på innleggskjermen, bør du lese artikkelen vår om hvordan du legger til et nytt innlegg i WordPress (video inkludert).

Ofte forveksles nybegynnere mellom innlegg og sidemeny i WordPress-dashbordet. Derfor har vi også skrevet en komplett guide om forskjellen mellom innlegg og sider i WordPress.

Trinn 5. Plugins & tilpasninger

Når du har skrevet ditt første eksempelblogginnlegg, vil du sannsynligvis komme i gang med å legge til andre vanlige elementer på nettstedet ditt, for eksempel kontaktskjemaer, gallerier, glidebrytere, abonnementsskjema for nyhetsbrev osv..

For å legge til alle disse tilleggsfunksjonene, må du bruke plugins.

WordPress-plugins er apper som lar deg legge til nye funksjoner på nettstedet ditt (uten å skrive noen kode).

Det er over 55 000 WordPress-plugins tilgjengelige i den gratis WordPress-plugin-katalogen alene. Dette betyr uansett hva du vil oppnå, det er en plugin til det.

Vi har en trinnvis guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Når det er sagt, la oss se på hvordan du bruker plugins for å legge til noen viktige funksjoner i WordPress-bloggen din.

Hvordan lage et kontaktskjema i WordPress

Hvert nettsted trenger et kontaktskjema. Det lar brukerne dine sende deg direkte e-post. Siden WordPress ikke kommer med et innebygd kontaktskjema, trenger du en WordPress-skjemabygger-plugin for å legge til et kontaktskjema på nettstedet ditt.

Vi anbefaler å bruke WPForms Lite-plugin. Det er en gratis versjon av den populære WPForms-plugin, som er nr. 1 i vår liste over beste kontaktskjema-plugins for WordPress.

Over 3 millioner nettsteder bruker WPForms!

Du kan installere plugin-modulen ved å gå til Plugins »Legg til nytt side og skrive WPForms i søkefeltet. Deretter må du klikke på “Installer” og deretter “Aktiver”. Ved aktivering må du ta turen til WPForms »Legg til nytt side for å opprette ditt første skjema.

Legge til et nytt kontaktskjema i WordPress

Dette vil åpne WPForms-grensesnittet.

Først må du oppgi et navn for kontaktskjemaet ditt og deretter klikke på malen ‘Enkelt kontaktskjema’.

Enkelt kontaktskjema

WPForms vil nå opprette et enkelt kontaktskjema for deg med alle nødvendige felt. Du kan klikke på et hvilket som helst felt for å endre det, eller legge til et nytt felt fra venstre kolonne.

Redigering av kontaktskjemaet

Når du er ferdig med å redigere skjemaet, klikker du på lagre-knappen i øverste høyre hjørne og deretter avslutter skjemabyggeren.

Du kan nå opprette en ny side i WordPress ved å gå til Sider »Legg til nytt og kaller det ‘Kontakt’. På redigeringsskjermen må du legge inn WPForms-blokkeringen i redigeringsprogrammet.

Legg til WPForms-blokkering i redaktøren

Etter det velger du skjemaet du opprettet tidligere fra rullegardinmenyen, og WPForms vil laste inn en direkte forhåndsvisning av skjemaet i redigeringsprogrammet.

Velg kontaktskjema

Du kan nå lagre og publisere siden og besøke den i nettleseren for å se kontaktskjemaet ditt i aksjon.

Hvis du trenger mer detaljerte instruksjoner, kan du se vår trinnvise guide for hvordan du oppretter et kontaktskjema i WordPress.

Hvordan konfigurere sporing av Google Analytics

Google Analytics hjelper deg å se hvor mange som besøker bloggen din, hvor de kommer fra, og hva gjør de på nettstedet ditt?

Det er best å installere Google Analytics når du starter bloggen din, slik at du kan se hvor mye bloggen din har vokst over tid.

Først må du besøke Google Analytics-nettstedet og logge på med Gmail-kontoen din.

Når du er logget inn, kan du gå videre og registrere deg for en gratis Google Analytics-konto.

Registrering av Google Analytics

Du blir bedt om å oppgi informasjonen din og nettadressen til nettstedet. Etter det får du presentert Google Analytics-sporingskoden.

Du kan stoppe her fordi vi bruker en plugin for automatisk å hente og legge til denne koden i bloggen din (sammen med å sette opp riktig WordPress-sporing).

Bytt til ditt WordPress admin-område for å installere og aktivere MonsterInsights-plugin. Det er gratisversjonen av den beste Google Analytics-plugin-en for WordPress, og det er den enkleste måten å legge til Google Analytics på nettstedet ditt (klarert av over 2 millioner nettsteder).

Ved aktivering må du besøke Innsikt »Innstillinger side for å konfigurere plugin-innstillingene.

Koble Google Analytics ved hjelp av MonsterInsights

Klikk på knappen “Connect MonsterInsights” på innstillingssiden for å koble Google Analytics til ditt WordPress-nettsted.

Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen. Når du er ferdig, vil du kunne se nettstedanalyserapporten din direkte fra WordPress-oversikten under fanen MonsterInsights.

Nettstatistikkrapporter i MonsterInsights

For detaljerte instruksjoner, se vår artikkel om hvordan du installerer Google Analytics i WordPress.

Hvordan optimalisere WordPress-bloggen din for SEO

De fleste nybegynnere optimaliserer ikke SEO når de oppretter en blogg. SEO eller søkemotoroptimalisering hjelper brukere å finne bloggen din i søkemotorer. Hvis du vil ha mer trafikk, er det avgjørende at du optimaliserer bloggen din for SEO fra begynnelsen.

For å komme i gang, må du først installere og aktivere Yoast SEO-pluginen. Det er den komplette WordPress SEO-plugin som vil hjelpe deg med å optimalisere bloggen din.

Ved aktivering vil du se et nytt menypunkt merket ‘SEO’. Hvis du klikker på den, kommer du til siden med innstillinger for plugins.

Yoast SEO-innstillinger

Plugin-en har en rask konfigurasjonsveiviser som hjelper deg å gå gjennom konfigurasjonen. Du kan også følge instruksjonene i vår Yoast SEO-guide for manuell konfigurering.

Vi anbefaler deg også å følge vår komplette trinnvise WordPress SEO-guide for å sette opp bloggens SEO.

Flere WordPress-plugins og tilpasninger

Det er mange andre WordPress-plugins som du kan installere. Ofte synes nybegynnere det er litt overveldende å søke etter plugins de trenger.

Hos WPBeginner har vi ofte de beste WordPress-pluginsene som hjelper deg å legge til funksjonaliteten du trenger.

Her er vår ekspertvalg av de beste WordPress-plugins som du bør sjekke ut.

 • backup – UpdraftPlus er den beste WordPress-backup-plugin. Du må lage vanlige sikkerhetskopier av nettstedet ditt i tilfelle noe skulle gå galt.
 • Sikkerhet – Sucuri Security er en gratis sikkerhetsskanner for WordPress. Vi har en komplett trinnvis WordPress sikkerhetsguide for nybegynnere som hjelper deg med å sikre bloggen din.
 • Opptreden – Vi anbefaler å bruke enten WP Rocket (premium) eller WP Super Cache (gratis) for å få fart på WordPress. For mer om dette emnet, se vår artikkel om WordPress hastighet og ytelse med trinnvise instruksjoner.
 • Design & tilpasning – Vi anbefaler å bruke enten Beaver Builder eller Divi sidebygger for å tilpasse hjemmesidedesignet, lage egendefinerte destinasjonssider eller til og med lage egendefinerte temaer (uten å skrive noen kode). For mer om dette emnet, se artikkelen vår om de beste WordPress-sidebyggerne (sammenlignet).

Hvis du er nysgjerrig på plugins og verktøy vi bruker på nettstedet vårt, så sjekk ut. Den har alle plugins og verktøy som vi bruker på WPBeginner-bloggen.

Trenger du flere anbefalinger? Se vår ekspertvalg av must have WordPress-plugins og verktøy for alle nettsteder (håndplukket av vår grunnlegger, Syed Balkhi).

Trinn 6. Tjen penger på bloggen din

Nå som du har opprettet bloggen din og tilpasset den etter din smak, lurer du sannsynligvis på hvordan kan jeg faktisk tjene penger på bloggen min?

Det er mange forskjellige måter du kan tjene penger på bloggen på. Imidlertid er det ikke noe slikt som å bli en rask rask ordning.

Ikke la deg lure av bildene av dyre biler og herskapshus fordi de alle er falske.

I motsetning til andre “tjene penger online” -artikler, har vi laget den mest omfattende guiden for hvordan du kan tjene penger på bloggen din ved hjelp av WordPress.

Tjen penger på nettblogging med WordPress

Det er en 4000+ ordguide som alle som vil tjene penger på bloggen sin trenger å lese. Vi har delt 15+ års online visdom i den ultimate guiden.

Så lenge du er villig til å legge ned det harde arbeidet og innsatsen, vil du høste belønningen. Husk at det ikke er snarveier.

Her er noen av de beste måtene å tjene penger på bloggen din.

1. Google AdSense

Google AdSense

Mange bloggere tjener penger på å vise annonser på bloggen sin. Hvis du lager en blogg med inntektsgenerering, er Google AdSense den beste måten å gjøre dette på.

Det er den største annonseringsplattformen for bloggere og utgivere. Som en mellommann mellom deg og annonsøren lar Google annonsører by for søkeord som samsvarer med innholdet ditt. Dette lar deg få de beste prisene mulig for annonsene.

For mer informasjon, se artikkelen vår om hvordan du kan legge til Google AdSense ordentlig i WordPress-bloggen din.

2. Markedsføring av tilknyttede selskaper

Tilknyttet markedsføring

Affiliate marketing er den nest mest brukte inntektsstrategien blant bloggere. I utgangspunktet anbefaler du favorittproduktene / tjenestene dine til leserne, og når de kjøper får du en henvisningskommisjon.

Nøkkelen i tilknyttet markedsføring er å anbefale produkter og tjenester av høy kvalitet som du allerede bruker og stoler på. Det er mange tilknyttede plugins og verktøy for tilknyttet markedsføring for WordPress som kan hjelpe deg med å tjene mer penger når du markedsfører tilknyttede produkter.

Vi har også en komplett trinnvis markedsføringsguide for nybegynnere, som hjelper deg å komme i gang.

3. Nettbutikk

Legg til en nettbutikk i WordPress-bloggen din

Mange bloggere tjener penger på å selge ting direkte fra bloggen sin. Dette kan være fysiske produkter, digitale nedlastinger som ebøker, kunstverk, musikk og mer. Noen bloggere tilbyr til og med konsulenttjenester.

Vi anbefaler å bruke WooCommerce fordi det er den beste eCommerce-plugin for WordPress. Det er også den mest brukte e-handelsplattformen i verden.

For detaljerte instruksjoner, se vår guide for hvordan du enkelt oppretter en nettbutikk ved hjelp av WordPress.

På toppen av de tre metodene ovenfor, kan du gjøre så mye mer med WordPress-bloggen din. Du kan lage WordPress-blogger spesielt for anmeldelser, moteblogging, matblogging med oppskrifter og mer. Hver av disse bloggtypene gir deg flere unike muligheter til å tjene penger.

Du kan også gjøre bloggen din til et medlemskapsside for å tilby premiuminnhold og kurs.

Trinn 7. Mastering WordPress

Business Learning og Support

WPBeginner er det største gratis WordPress-ressurssiden for nybegynnere.

Hos WPBeginner er hovedmålet vårt å tilby banebrytende nyttige WordPress-tutorials som er enkle å forstå for små bedrifter, bloggere og ikke-tekniske WordPress-eiere (se mer om oss).

For å utvide din WordPress-kunnskap, bør du sjekke ut:

 • WPBeginner Dictionary – Det beste stedet for nybegynnere å starte og gjøre seg kjent med WordPress-lingo
 • WPBeginner-videoer – Er du ny på WordPress? Se disse 23 videoene for å mestre WordPress.
 • WPBeginner Blog – Det sentrale stedet for alle våre WordPress tutorials.

For flere diskusjoner, kan det være lurt å bli med i vår gratis Facebook-gruppe WPBeginner Engage. Med mer enn 24 000 medlemmer er gruppen fokusert på å hjelpe nybegynnere og ikke-teknisk brukere å gjøre mer med WordPress.

Du kan også abonnere på WPBeginners YouTube-kanal der vi regelmessig deler videoopplæringer for å hjelpe deg med å lære WordPress.

Til slutt kan du bruke Google til å skrive inn spørsmålet ditt og legge til WPBeginner foran det. Våre brukere synes at dette trikset alltid er nyttig fordi det gjør det enkelt for deg å finne RETT svar på dine WordPress-spørsmål.

Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt, ikke bekymre deg. Bare bruk kontaktskjemaet vårt for å sende oss en melding. Vårt alltid hjelpsomme WPBeginner-supportteam på heltid, hjelper deg gjerne. Vi elsker å hjelpe brukere i gang med WordPress.

Ofte stilte spørsmål

Etter å ha hjulpet tusenvis av mennesker med å starte en blogg, har vi svart på ganske mange spørsmål. Nedenfor er svarene på de mest stilte spørsmålene om oppretting av en blogg.

Kan jeg opprette en blogg uten WordPress?

Ja, det er flere andre bloggplattformer tilgjengelig. Vi har sammenlignet dem alle, og WordPress er den desidert beste løsningen i markedet for å lage en blogg med fullstendig eierskap og frihet.

Kan jeg bygge en blogg uten å være vert?

Nei, det er ikke mulig. Webhotell er der nettstedsfilene dine er lagret. Alle nettsteder trenger webhotell.

Hvor mye koster det å starte en blogg?

Kostnaden avhenger av tilleggene du kjøper. Vi har en komplett guide for hvor mye koster et WordPress-nettsted, i tillegg til tips om hvordan du kan spare penger.

Kan jeg opprette en blogg uten at foreldrene mine vet om det?

Ja. Du kan gjøre WordPress-bloggen din privat og skjule den på internett. Her er en trinnvis guide for hvordan du gjør WordPress-bloggen din helt privat.

Kan jeg starte en WordPress-blogg og tjene penger med Google Adsense?

Ja, du kan bruke WordPress-bloggen din til å tjene penger på Google AdSense. Vi har en trinnvis guide for hvordan du legger til Google AdSense i WordPress.

Hvordan kan jeg opprette en blogg og være anonym?

Hvis du vil ha en offentlig vendt blogg, men vil være anonym, må du sørge for at domenet ditt har WHOIS-personvern slått på. Ofte bruker folk et pseudonym / kallenavn for å skrive under. Du bør også opprette en unik e-post bare for bloggen din. Det sier seg selv, ikke legg ut bildene dine eller noe på bloggen. For mer detaljerte instruksjoner, se artikkelen vår om hvordan du blogger anonymt ved hjelp av WordPress.

Hvordan legger jeg til en podcast i WordPress-bloggen min?

WordPress gjør det superenkelt å starte en blogg og legge til en podcast til den. Vi har en trinnvis guide for hvordan du starter en podcast med WordPress.

Hvordan kommer jeg på bloggideer å skrive om?

Her er en utmerket guide som har 103 blogginnlegg-ideer som du kan skrive om i dag. Her er en annen guide for 73 typer blogginnlegg som er bevist at de fungerer.

Du kan også følge denne opplæringen fra Blogtyrant om hvordan du skriver et godt blogginnlegg (12 eksperttips) som vil hjelpe deg med å skrive bra innhold.

Kan jeg bygge en blogg på mitt eget språk?

Ja, du kan bruke WordPress på andre språk. Du kan velge språket ditt under installasjonen eller fra Innstillinger-siden i WordPress admin-område. WordPress er fullstendig oversatt til mer enn 56 språk og delvis oversatt til dusinvis av andre språk. Mange populære WordPress-temaer og plugins er også tilgjengelig på flere språk. Du kan også oversette et tema eller en plugin som du vil bruke på nettstedet ditt.

Hvordan lager jeg en blogg på flere språk?

Vil du starte en blogg på hindi, spansk eller flere språk? Her er en trinnvis guide for hvordan du oppretter et flerspråklig nettsted i WordPress.

Kan jeg designe en blogg uten kodingsferdigheter?

Absolutt. Du trenger ikke programmerings-, koding- eller designferdigheter for å lage en profesjonell WordPress-blogg.

WordPress-temaer er enkle å tilpasse, og du kan bare peke og klikke for å sette opp temaet. Det er WordPress-temaer som Astra som kommer med ferdige startnettsteder som du kan importere med ett klikk.

Det er andre kraftige temaer som Divi som gir deg full dra & slipp designalternativer for å tilpasse bloggen din.

Så er det kraftige dra og slipp sidebyggere som Beaver Builder og Divi builder som fungerer med alle WordPress-temaer. Du kan bruke den til å bare dra og slippe elementer og designe dine egne sider.

Du kan til og med lage ditt eget tilpassede tema uten å skrive noen kode.

Kan jeg legge et fotogalleri til bloggen min?

Ja, WordPress kommer med en innebygd gallerifunksjon som gjør det enkelt for deg å legge til fotogallerier i blogginnleggene dine.

Profesjonelle fotografer kan også bruke premium WordPress-galleri-plugins for å vise frem bildene sine og til og med selge bilder for å tjene penger på fotograferingsvirksomheten..

Hvordan kan jeg opprette en profesjonell e-postadresse for bloggen min?

Hvis du ser alvorlig på bloggen din, anbefaler vi at du oppretter en profesjonell e-postadresse for virksomheten (den er gratis).

Alle vellykkede bloggere bruker profesjonell e-postadresse for å skille seg ut og gjøre bedre partnerskapsavtaler for å utvide bloggen.

Vi håper at du fant veiledningen vår om hvordan du starter en WordPress-blogg, til å være nyttig. Det kan også være lurt å sjekke artikkelen vår om 19 nyttige tips for å drive trafikk til det nye WordPress-nettstedet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map