Ce, de ce și de ce sunt posturile de formulare în WordPress 3.1

Formatele de postare sunt una dintre caracteristicile interesante care apar în WordPress 3.1. Dar majoritatea începătorilor nu au idee care sunt formatele de postare, de ce ar trebui să conteze pentru tine și cum poți profita de această caracteristică minunată. Ei bine, după ce am trecut prin versiunea alfa a WordPress 3.1, am decis să explicăm ce anume, de ce și de ce este caracteristica formatelor de postare care aparține WordPress 3.1.


Ce sunt formate postare?

Formate de post sunt meta informații care pot fi utilizate de teme pentru a personaliza prezentarea unei postări. Bine, acum în format simplu de postare în engleză sunt o metodă de a crea un post specific. Utilizând această caracteristică, puteți specifica „formatul” afișat pentru o anumită postare. Această caracteristică extinde aspectul micro-blogging al WordPress, deoarece acum puteți avea videoclipuri, link-uri, imagini, audio, citate, stări etc., toate într-un singur loc, iar cea mai bună parte este că acestea vor fi stilate în consecință.

Exemple de utilizare

Să aruncăm o privire la Săpat în blogul oficial WordPress. Au două tipuri de stiluri de postare pe pagina de start. Unul este o postare completă care afișează un extras, la fel ca orice alt blog. Dar ceea ce este interesant este faptul că au un stil specific al unei postări care sunt link-uri externe către alte postări pe blog pe care le consideră utile cititorilor lor.

Săparea în WordPress Exemplu Utilizarea formatelor de postare

Blogging-ul se referă la distribuirea resurselor și deseori este cazul în care bloggerul dorește doar să facă legătura cu o resursă externă, deoarece consideră că este util pentru cititorii lor. Principala problemă cu care se confruntă este că trebuie să facă o nouă postare pentru a le spune cititorilor să meargă pe un alt site. Acest lucru creează confuzie pentru utilizatorul final, deoarece nu știu ce tip de post este. Adesea, utilizatorul trebuie să facă clic pe vizualizarea completă a postării doar pentru a afla că autorul dorește ca aceștia să vadă un link extern. Chiar dacă există trucuri ca acesta, care vă permit să faceți legături către linkuri externe din titluri de postare, această problemă de format post va rezolva totul. Designerii de temă pot stiliza „formatele de legături” pentru a fi afișate într-un mod diferit, așa cum are Jeff Starr pentru Digging in WordPress.

Puterea acestei caracteristici este prea mult de descris. Pentru că acum puteți scrie postări scurte, cum ar fi pe twitter și să-l modelați diferit, fără a face prea multă muncă. Dacă ați găsit o ofertă care vă place, puteți să o împărtășiți și să o evidențiați cu un singur clic. Concluzia este că funcția „formate post” va face din WordPress o platformă de bloguri mai completă.

De ce vrei să folosești Post Formats?

Formatele Post înlocuiesc nevoia de a utiliza categorii pentru a îndeplini funcțiile de styling similare. Până acum, dezvoltatorii au piratat categoriile WordPress pentru a realiza acest efect, ceea ce ajunge să creeze o mulțime de dezordine și confuzie pentru noii bloggeri. Folosirea formatelor de postare nu va reduce doar dezordinea în ceea ce privește categoriile, ci va face blogul dvs. portabil între temele care acceptă aceste formate.

De asemenea, va face blogul dvs. mai ușor de utilizat pentru cititorii dvs., deoarece utilizatorul dvs. va ști exact ce tip de post vizionează. În plus, vă va face blogul mai plin de viață, deoarece veți avea un stil diferit de postări pe pagina dvs. de blog. În momentul de față, majoritatea afișării postărilor pe blog arată foarte plictisitoare, deoarece toate postările arată la fel. Formatele de post vor umple un gol foarte necesar în cadrul site-urilor WordPress.

Cum să adăugați și să folosiți formate de postare în WordPress 3.1

La fel ca miniaturile postării, Meniurile, Fundalurile personalizate și anteturile personalizate, formatele de post vor fi, de asemenea, o caracteristică activată pe temă. Ce înseamnă acest lucru este că această caracteristică va fi disponibilă numai dacă tema dvs. este compatibilă.

Avertisment: trebuie să aveți o înțelegere corectă HTML, CSS și funcțiile buclei WordPress pentru a urma acest tutorial.

Pentru a activa „formate post” în WordPress 3.1, va trebui să deschideți fișierul funcției dvs. tema.php și să lipiți următorul cod:

add_theme_support (‘post-formate’, array (‘la o parte’, ‘galerie’));

Notă: deoparte și galeria nu sunt singurele formate de post disponibile. Lista disponibilă de formate de post este:

 • deoparte – tipic, fără titlu. Similar cu o actualizare a stării Facebook.
 • chat – o transcriere de chat.
 • galerie – O galerie de imagini.
 • link – Un link către un alt site.
 • imagine – O singură imagine.
 • citat – O cotație.
 • status – O actualizare de stare scurtă, de obicei limitată la 140 de caractere. Similar cu o actualizare a stării Twitter.
 • video – Un singur videoclip.

Pentru lista completă de formate de postare, consultați WordPress Codex.

După ce ați adăugat acest cod, veți vedea un câmp nou în panoul dvs. de scriere postare în coloana din dreapta unde vedeți publicarea.

Opțiunea de formatare a postului în panoul de scriere postare

După scrierea postării, puteți schimba formatul și apăsați pe publicație. Acest lucru vă va permite să afișați postarea într-un format pre-stilat.

Dar așteptați, încă nu am specificat aceste formate de posturi pre-stilate nicăieri în tema noastră. Deci, chiar acum, chiar dacă selectați formatul în panoul dvs. de postare WordPress, nu va face diferența, deoarece tema dvs. nu știe să-l afișeze. Pentru aceasta, va trebui să edităm bucla noastră post.

Vom folosi eticheta condițională: has_post_format ()

if (has_post_format (‘la o parte’)) {
// cod pentru a afișa postarea de format deoparte aici
} else if (has_post_format (‘galerie’)) {
// chestii pentru a afișa postarea în format galerie aici
} else if (has_post_format (‘link’)) {
// chestii pentru a afișa postarea formatului linkului aici
} altfel {
// cod pentru afișarea postării în format normal aici
}

Acum ce aștepți? Începeți să vă pregătiți pentru această caracteristică minunată. Putem doar să ne imaginăm că WordPress este folosit din ce în ce mai mult ca o platformă de micro-blogging, cu teme noi, care vor apărea folosind această caracteristică.

s:

Formate WordPress Post Codex
Tipuri și formate de post și taxonomii, Oh my!
Formate de postare vs. Tipuri de postare personalizate

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map