Cum să actualizați o temă WordPress fără a pierde personalizarea

Unul dintre cele mai bune lucruri despre WordPress este opțiunile ușoare de personalizare pe care le obțineți cu teme și plugin-uri WordPress.


De asemenea, puteți duce aceste personalizări la nivelul următor adăugând fragmente de cod și stiluri CSS la tema dvs. WordPress.

Problema apare atunci când o actualizare devine disponibilă pentru tema dvs. Dacă nu sunteți atenți, există șanse mari să pierdeți unele dintre acele modificări pe care le-ați făcut în tema dvs..

În acest articol, vă vom arăta cum să actualizați cu ușurință o temă WordPress fără a pierde personalizarea. Vom include, de asemenea, modul de personalizare corectă a temelor, astfel încât să nu fiți afectat atunci când este lansată o nouă actualizare a temei.

Actualizarea corectă a temei WordPress fără a pierde personalizările

Cum funcționează actualizările temelor în WordPress?

WordPress vine cu un sistem puternic pentru a instala actualizări nu doar pentru WordPress în sine, ci și pentru pluginuri și teme.

Site-ul dvs. WordPress verifică în mod regulat actualizările și le afișează sub Panoul de bord »Actualizări pagină.

Actualizări WordPress

Când o actualizare de temă devine disponibilă, veți vedea, de asemenea, o notificare pe Aspect »Teme pagină.

Actualizări de temă

Actualizările sunt cu adevărat importante pentru securitatea și performanța site-ului dvs. WordPress. Pe lângă securitatea și remedierea erorilor, dezvoltatorii de teme pot introduce, de asemenea, noi funcții cu aceste actualizări.

Puteți pur și simplu să faceți clic pe butonul de actualizare pentru a instala noua versiune.

WordPress va descărca apoi pachetul tematic, îl va dezarhiva și va înlocui fișierele vechi cu versiunea mai nouă.

Aceasta va suprascrie toate fișierele cu temă vechi instalate pe site-ul dvs. web. Dacă ați adăugat manual coduri personalizate în fișierele dvs. cu temă WordPress, veți pierde aceste modificări.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la ce schimbări de temă sunt sigure și ce personalizări vor fi șterse.

Ce tip de personalizări de temă poți pierde în timpul unei actualizări?

Există mai multe modalități prin care puteți personaliza o temă WordPress. Unele dintre aceste personalizări de temă sunt sigure, deoarece modificările dvs. sunt stocate în baza de date WordPress.

Aceasta include toate modificările efectuate prin intermediul personalizatorului de temă WordPress integrat la care puteți accesa vizitând Aspect »Personalizare pagină.

Personalizator de teme WordPress

Personalizatorul de teme vă permite să vă modificați tema WordPress și să stocați toate modificările din baza de date WordPress. Puteți modifica imaginea antetului, culorile, aspectul, CSS personalizat și multe altele.

Widgeturile și meniurile dvs. de navigare WordPress nu sunt afectate de actualizările temelor.

Temele populare de tip WordPress, cum ar fi Astra și Ocean WP, vin acum cu plugin-uri însoțitoare. Aceste plugin-uri sunt utilizate pentru a adăuga funcții suplimentare la tema dvs. Nici o modificare de temă făcută cu aceste plugin-uri complementare nu este afectată de actualizarea temei.

Dacă vă personalizați aspectul WordPress utilizând un constructor de pagini WordPress precum Divi, Beaver Builder, Elementor, etc, atunci nici aceste modificări nu vor fi afectate..

Orice alte funcții pe care le-ați adăugat pe site-ul dvs. web folosind un plugin sunt, de asemenea, sigure. De exemplu, formularele dvs. de contact WordPress, Google Analytics, ferestrele de newsletter prin e-mail și multe altele.

Personalizări pe care le veți pierde în timpul actualizării

Dacă ați adăugat orice cod la fișierul funcției.php al temei dvs., acesta va dispărea. Toate modificările CSS pe care le-ați adăugat direct fișierului de stil (style.css) al temei dvs. vor fi, de asemenea, șterse..

Acum că știm ce modificări vor fi șterse, să vorbim despre cum să le păstrăm și să le restaurăm după actualizarea temei.

Pasul 1. Pregătirea pentru actualizarea temei

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă conectați la contul dvs. de găzduire WordPress folosind un client FTP.

Odată conectat, accesați folderul / wp-content / theme / și descărcați folderul tematic pe computer.

Descarcă-ți tema WordPress

Acest folder va fi backup-ul temei dvs. și îl vom folosi mai târziu pentru a copia și insera personalizări după actualizarea temei.

Pasul 2. Descărcați personalizarea actualizată a temei și mutați

Acum vrem să transferăm personalizările pe care le-am făcut în vechile fișiere cu temă în versiunea actualizată.

Pur și simplu accesați site-ul web al temei dvs. și descărcați cea mai recentă versiune pe computer. Localizați fișierul zip al temei și extrageți-l.

Acum ar trebui să aveți atât versiunea nouă, cât și vechea dvs. temă personalizată pe computer.

Dacă vă amintiți modificările aduse la tema dvs., atunci pur și simplu copiați și inserați fragmentele de cod din tema veche în noua versiune.

Pe de altă parte, dacă nu vă amintiți modificările pe care le-ați făcut, atunci va trebui să le găsiți mai întâi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin compararea fișierelor dvs. tematice.

Va trebui să utilizați un software de comparare a fișierelor precum WinMerge (caleidoscop pentru Mac, Meld pentru Linux).

Deschideți ambele dosare tematice în software-ul de comparare a fișierelor. Acesta va afișa fișierele una lângă alta, permițându-vă să comparați rapid fișierele pentru a localiza personalizările pe care le-ați adăugat la tema veche.

Comparați modificările temei

Puteți apoi copia și lipi codul din fișierul tematic vechi în același fișier din noua temă.

Pasul 3. Încărcați noul dosar cu temă

După copierea modificărilor la noua temă, sunteți gata să încărcați versiunea actualizată pe site-ul dvs. web.

Pur și simplu conectați-vă la site-ul dvs. web folosind clientul FTP și accesați folderul / wp-content / theme /. Selectați noul folder cu temă și actualizați-l pe site-ul dvs. web.

Încărcați tema actualizată

Clientul dvs. FTP vă va avertiza că fișierele cu același nume există deja. Trebuie să alegeți pentru a vă asigura că fișierele dvs. teme vechi sunt înlocuite cu fișiere noi.

suprascriere

Asta e tot. Ați actualizat cu succes tema WordPress. Accesați site-ul dvs. pentru a vă asigura că totul funcționează așa cum vă așteptați.

Cum să evitați pierderea schimbărilor în timpul actualizării temelor

Dacă doriți să adăugați fragmente de cod sau stiluri personalizate la tema dvs. WordPress, atunci există câteva bune practici pe care ar trebui să le urmați.

Cea mai bună soluție este să creezi o temă pentru copii și să adaugi codul tău personalizat în fișierele temei pentru copii.

Cu toate acestea, mulți începători WordPress s-ar putea să nu se simtă confortabil creând o temă pentru copii. Din fericire, există soluții mai ușoare disponibile.

Pentru toate modificările dvs. de cod personalizate, puteți utiliza pluginul pentru fragmentele de cod.

Vă permite să adăugați în mod sigur fragmente de cod personalizate fără a vă rupe site-ul, iar modificările dvs. nu vor fi afectate de actualizările temelor. Puteți chiar să vă schimbați tema WordPress fără să pierdeți acele modificări.

Pentru codul CSS, îl puteți salva sub fila „CSS suplimentar” a personalizatorului de teme.

CSS suplimentare

Pentru mai multe informații, consultați ghidul nostru despre cum să adăugați CSS personalizate în WordPress.

În mod alternativ, puteți utiliza, de asemenea, puternicul plugin CSS Hero pentru a personaliza cu ușurință stilurile fără să scrieți niciun cod CSS.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să vă actualizați tema WordPress fără să pierdeți personalizarea. Dacă întâmpinați probleme, consultați ghidul nostru despre cele mai frecvente erori WordPress și cum să le rezolvați.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map