Cum să găsiți ce temă WordPress folosește un site

Ați dorit vreodată să aflați ce temă WordPress folosește un site web? Deseori primim e-mailuri de la cititori care ne solicită ajutor pentru a găsi tema exactă pe care o folosește un anumit site web. În acest articol, vă vom arăta cum să aflați cu ușurință ce temă WordPress folosește un anumit site web.


Ce temă utilizează un site web?

Când începeți un site nou, alegerea temei potrivite este o decizie foarte importantă.

Adesea ai idei și inspirații pe care le-ai văzut pe alte site-uri web. În unele cazuri, este posibil să doriți ca site-ul dvs. web să aibă aproape același aspect și funcții ca un alt site web pe care l-ați văzut pe internet.

Acest lucru ar putea fi posibil mai ales dacă acel site web utilizează una dintre miile de teme WordPress gratuite și plătite disponibile pe piață.

Și din fericire, este destul de ușor să afli ce temă WordPress folosește un site web.

Tutorial video

Abonați-vă la WPBeginner

Dacă nu vă place videoclipul sau aveți nevoie de mai multe instrucțiuni, continuați să citiți.

Metoda 1. Găsiți Tema WordPress folosită de un site Web cu IsItWP

Unul dintre cele mai simple moduri de a detecta tema WordPress folosită de un site web este cu IsItWP. Este un instrument online care vă permite să căutați pluginuri și teme utilizate de un site web WordPress.

În primul rând, trebuie să accesați site-ul web IsItWP și să introduceți adresa URL a unui site web pe care doriți să îl verificați.

Căutarea unui site web pe IsItWP

IsItWP va verifica mai întâi dacă site-ul utilizează WordPress. Dacă este un site web bazat pe WordPress, atunci IsItWP va verifica ce temă WordPress utilizează site-ul. De asemenea, va încerca să detecteze plugin-uri WordPress utilizate de site-ul web.

După aceea, vă va afișa rezultatele cu mai multe detalii despre pluginurile și tema folosită de site-ul web.

Detalii despre tema și pluginul WordPress

Este posibil ca IsItWP să nu vă poată oferi detalii despre o temă personalizată WordPress sau o temă pentru copii.

Cu toate acestea, va afișa numele temei, așa că îl puteți google pentru a vedea dacă este disponibil pentru descărcare.

Metoda 2. Detectează manual tema WordPress folosită de un site Web

Uneori, proprietarii de site-uri web schimbă numele temei WordPress. Acest instrument de oprire, precum IsItWP, pentru a detecta ce temă WordPress folosesc.

Cu toate acestea, ar putea exista încă o mulțime de indicii ascunse în codul pe care îl puteți detecta și găsi tema WordPress pe care o folosesc.

Să începem.

Fiecare temă WordPress trebuie să aibă un fișier style.css. Acest fișier conține antetul temei care indică WordPress numele temei, autorului temei, URI, versiunea etc. Conține, de asemenea, stiluri CSS utilizate de temă.

Pentru a localiza acest fișier, mai întâi trebuie să accesați site-ul. Faceți clic dreapta oriunde pe ecran și selectați „View Source Source” din meniu.

Vizualizați sursa de pagină a unui site web WordPress

Aceasta va deschide codul sursă al paginii pe care o vizualizați într-o nouă filă browser. Acum trebuie să găsiți o linie în codul sursă care să arate așa:

Puteți face clic pe adresa URL din această linie pentru a deschide fișierul style.css.

În partea de sus a fișierului style.css, veți vedea blocul de antet tematic care conține informații despre tema folosită de site-ul web. De obicei, ar arăta așa ceva:

Nume temă: Nume temă
Tema URI: https://example.com
Autor: ThemeAuthorName
Autor URI: https://example.com
Descriere: Tema mea este o temă WordPress flexibilă proiectată pentru site-urile de portofoliu
Versiune: 1.1.47
Licență: GNU General Public License v2 sau o versiune ulterioară
URI de licență: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Domeniul text: hestia
Etichete: blog, logo personalizat, portofoliu, comerț electronic, suport pentru limbajul rtl, post-formate, layout-grilă, o coloană, două coloane, fundal personalizat, culori personalizate, antet personalizat, personalizare- meniu, antet-imagine cu caracteristici, imagini prezentate, antet flexibil, șablon cu lățime întreagă, postare lipicioasă, opțiuni tematice, comentarii filetate, gata de traducere

Aici puteți găsi adresa URL a temei sau adresa URL a autorului temei, care vă va conduce la tema utilizată de site-ul web.

Găsirea temei părintești

Multe site-uri WordPress folosesc teme pentru copii pentru a-și personaliza site-urile. În acest caz, antetul temei lor va conține informații despre tema părinte pe care o folosesc.

*
Numele temei: Tema copilului meu
Descriere: Doar o temă pentru copii
Autor: Peter Smith
URL-ul autorului: Scrieți aici blogul sau adresa URL a site-ului autorului
Model: hestia
Versiune: 1.0
Licență: GNU General Public License v2 sau o versiune ulterioară
URI de licență: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Domeniul text: tema mea-copil
* /

În exemplul de mai sus, acest bloc antet are un parametru suplimentar „Șablon” în blocul de antet tematic. Acest șablon este tema părinte folosită de acest site web.

De asemenea, puteți afla tema părintească consultând codul sursă al site-ului web. Aici veți găsi un alt fișier style.css încărcat dintr-o altă temă. Acest alt fișier style.css este fișa de stil a temei părinte, iar făcând clic pe acesta vă va spune ce temă părinte utilizează un site.

Asta este totul deocamdată, sperăm că acest articol te-a ajutat să înveți cum să găsești ce temă WordPress folosește un site. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră finală cu cele mai căutate sfaturi, trucuri și hack-uri WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me