Izbira popolne WordPress teme – 9 stvari, ki jih morate upoštevati

Večina začetnikov se počuti preobremenjene, ko gre za izbiro teme za svoje WordPress spletno mesto. Obstaja na tisoče brezplačnih in plačljivih možnosti. Vsaka tema je videti bolje kot druga. Kako izberete najboljšo temo za WordPress? V tem članku bomo delili 9 stvari, ki jih morate upoštevati, tako da lahko izberete najboljšo temo WordPress za svoje spletno mesto.


Izbira popolne teme za vaše WordPress spletno mesto

Zakaj bi morali biti previdni pri izbiri teme WordPress?

WordPress se uporablja za ustvarjanje vseh vrst spletnih strani. Zato vsaka tema skrbi za drugačen trg.

Vaša WordPress tema bi morala dopolnjevati vsebino vašega spletnega mesta. Če na primer začenjate blog o politiki ali družbenih vprašanjih, bi si želeli temo, ki izboljšuje berljivost.

Berljivost

Veliko tem WordPress ima na voljo številne možnosti prilagajanja. Če niso pravilno kodirane, vam lahko te možnosti težko spremenijo teme ali uporabite druge vtičnike WordPress. Zaklenjeni boste v to temo ali pa boste morali plačati razvijalcu, da vam bo pomagal pri prehodu.

Po drugi strani pa lahko nekatere teme WordPress-a, ki so videti izvrstno, naredijo vaše spletno mesto neverjetno počasno. Nihče ne mara počasnih spletnih mest, zlasti Google, ki raje hitreje uvršča višja spletna mesta.

Vaša tema je obraz vašega spletnega mesta WordPress in igra pomembno vlogo pri tem, kako jo uporabniki in iskalniki dojemajo.

Verjetno ste že slišali rek: “Vse, kar blešči, ni zlato”.

Po tem si oglejmo korake, ki jih lahko izvedete, da izberete najboljšo temo za svoje WordPress spletno mesto.

1. Prizadevajte si za preprostost

Enostavnost je najboljše pravilo pri oblikovanju

Številne teme WordPress imajo veliko barv, zapletene postavitve, bliskovite animacije itd. Včasih boste te stvari morda potrebovali, v večini primerov pa tega resnično ne potrebujete.

Enostavnost je vrhunska prefinjenost.
~ Leonardo da Vinci

Poiščite temo z oblikovalsko postavitvijo, ki vam pomaga podpreti vaš cilj. Izgledati mora dobro, vendar brez ogrožanja uporabnosti in preprostosti.

Prepričajte se, da slog predstavitve teme ni preveč zapleten. Namen spletnega oblikovanja je pomagati uporabnikom najti informacije, ki jih potrebujejo, in pomagati lastnikom spletnih strani hkrati doseči svoje cilje.

Če je tema videti super, vendar vam ne pomaga pri pridobivanju novih podjetij ali naročnikov, potem to ni dobra tema. Prav tako ni dobra tema, ko vaši uporabniki res ne morejo najti poti po svojem spletnem mestu.

Za nekaj navdiha si oglejte teh 37 preprostih tem WordPress.

2. Odzivnost ni več neobvezna

Izberite odzivno temo WordPress

Odzivne teme prilagodijo svojo postavitev v različnih velikostih zaslona in napravah.

Pomembno število spletnega prometa ustvarijo mobilne in druge ročne naprave. Glede na teme vašega spletnega mesta bi lahko ta številka presegla 50% vašega prometa.

Google v svojih rezultatih iskanja v mobilnih napravah prikazuje vrhunska mobilna spletna mesta. Ne glede na teme in demografske podatke vašega spletnega mesta morajo biti vsa spletna mesta odzivna in popolnoma mobilna.

Večina tem WordPress je privzeto že odzivna. Vendar še vedno obstajajo prodajalci, ki prodajajo postavitve s fiksno širino, ki sploh niso prijazne za mobilne naprave. Prepričajte se, da je tema, ki jo izberete za svoje spletno mesto, mobilna.

Testiranje teme za mobilno pripravljenost

Najlažji način preverjanja, ali se tema odziva ali ne, je s spreminjanjem velikosti zaslona brskalnika. Ko spremenite velikost zaslona brskalnika, boste opazili, da se bo postavitev teme prilagodila širini zaslona.

Za natančnejše testiranje lahko kopirate URL predstavitvene strani teme in jo prilepite na Googlovo stran za prijazen mobilni test.

Testiranje odzivne teme na Google Friendly Test

Upoštevajte, da bo ta test pokazal nekaj opozoril, ne glede na to, kako dobra je tema. Bodite pozorni na rdeče zastave, kot je premalo besedila, vsebine širše od zaslona itd.

3. Združljivost brskalnika

Preizkušanje primerljivosti brskalnika

Vaši uporabniki bodo uporabljali različne brskalnike. Vaša tema morda izgleda brezhibno v brskalniku, ki ga uporabljate, v drugih brskalnikih pa je morda nekaj zlomljeno.

Tukaj prihaja združljivost brskalnika. Večina razvijalcev tem WordPress strogo preizkuša svoje teme z uporabo naprednih orodij za testiranje združljivosti brskalnikov..

To lahko jasno navedejo na svoji spletni strani. Če pa ne, lahko vedno izvedete nekaj osnovnih testov, da preverite temo v različnih brskalnikih, kot so Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari itd..

Ne pozabite preizkusiti tudi v različnih brskalnikih.

4. Podprti vtičniki

Podprti vtičniki

Resnična moč WordPressa je vtičnikov WordPress. Ti vtičniki vam omogočajo, da na svojem mestu WordPress storite karkoli.

Čeprav je vtičnikov WordPress veliko, so nekateri obvezni WordPress vtičniki za vsa spletna mesta. Tako kot Gravity Forms, Yoast SEO, W3 Total Cache itd.

Prepričajte se, da vaša WordPress tema podpira vse priljubljene vtičnike. Če niste prepričani, o tem povprašajte razvijalca teme.

5. Prevod + večjezični pripravljen

WordPress teme so večjezične in s prevodom pripravljene

Veliko število mest WordPress ni v angleškem jeziku. Morda ustvarjate spletno mesto v jeziku, ki ni angleški. Mogoče imate v prihodnosti načrte za oblikovanje večjezičnega spletnega mesta WordPress.

Prepričajte se, da je vaša WordPress tema pripravljena za prevod in podpira večjezične vtičnike WordPress.

6. Builders strani

Povlecite in spustite ustvarjalce strani za teme WordPress

Ustvarjalci strani so vtičniki WordPress, ki vam omogočajo ustvarjanje postavitev strani z uporabniškim vmesnikom povleci in spusti.

Številne vrhunske teme WordPress prihajajo z vnaprej nameščenimi ustvarjalci strani. Nekatere od teh ustvarjalcev strani uporablja samo ta razvijalec tem.

Uporaba takšnega ustvarjalca strani za ustvarjanje ciljnih strani lahko ustvari veliko nezaželene kode. Če boste kdaj preklopili temo, bo za te strani potrebno veliko čiščenja.

Izberite teme, ki jih pošiljate z enim od najpogosteje uporabljenih vtičnikov za ustvarjanje strani. Te ustvarjalce strani lahko kupite tudi ločeno, če jih želite uporabljati tudi z drugimi temami.

7. Možnosti podpore, ko potrebujete pomoč

Podpora za vašo WordPress temo

Slaba stran uporabe brezplačne teme WordPress je, da ni zagotovljena podpora. Medtem ko nekateri razvijalci nudijo odlično podporo svobodnim temam, veliko brezplačnih tem nima možnosti za podporo.

Če boste zbrisali svojo WordPress temo, potem jo boste morali razbrati sami. Za reševanje najmanjših težav lahko plačate tudi drugega proizvajalca.

Prepričajte se, da ste izbrali temo WordPress, ki ima dobro dokumentacijo in možnost podpore. Večina vrhunskih tem WordPress ponuja podrobno dokumentacijo z enoletno podporo na podlagi e-pošte.

8. Prijaznost do SEO

Preverite svojo temo za prijaznost do SEO

Vaša tema WordPress igra ključno vlogo pri prijaznosti do vašega spletnega mesta. Dobro videti tema lahko še vedno ustvari slabo kodiran HTML, kar lahko vpliva na uspešnost vašega spletnega mesta v spletnih iskalnikih.

Začetniki bi lahko sami težko analizirali izvorno kodo teme. Zato bodo številni vrhunski razvijalci tem WordPress sporočili, da so njihove strani optimizirane za SEO.

Prav tako si lahko ogledate, ali stran ustvarja ustrezen HTML5, tako da ga preverite s storitvijo za preverjanje označevanja W3C. Upoštevajte, da bo orodje W3C ustvarilo veliko opozoril, ki vas ne skrbijo.

9. Ocene in ocene

Preverite ocene in ocene za temo WordPress

Drug trden pokazatelj kakovosti teme WordPress so ocene in ocene, ki jih zagotavljajo njihovi uporabniki. Če se tema prodaja na trgu drugih proizvajalcev, boste videli ocene strank.

Za brezplačne WordPress teme najdete razdelek z ocenami tik pod gumbom za prenos. Prikazalo se bo število mnenj in zvezd, ki so jih dali uporabniki. Če kliknete 5 zvezdic, vam bo pokazal vse ocene, ki so dale temo 5 zvezdic.

Preberite teme in ocene drugih uporabnikov

Skoraj vse WordPress teme lahko dobijo nekaj slabih pregledov. če pa je število slabih ocen nenavadno veliko, jih natančno preberite.

Naša priporočila

Na voljo je ogromno brezplačnih tem WordPress, vsakodnevno se sproščajo nove. Zato v našem razstavnem delu redno objavljamo seznam najljubših brezplačnih tem.

Nekateri izmed priljubljenih predmetov v naši tematski vitrini so:

 • 41 najboljših brezplačnih tem za WordPress fotografijo (strokovni izbor)
 • 21 najboljših brezplačnih poslovnih tem WordPress
 • 37 Enostavne teme WordPress, ki jih morate poskusiti
 • 43 lepe brezplačne teme za WordPress

Kot smo že omenili, je podpora eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri teme. Brezplačne teme WordPress ne nudijo zagotovljene podpore in posodobitev.

Večina vrhunskih tem WordPress ponuja enoletno podporo in posodobitve. Tu je nekaj tematskih trgovin, ki jih toplo priporočamo.

 • Tema Astre
 • Divi tema Elegantne teme
 • Themify
 • StudioPress
 • Artisan teme

Kako namestiti temo v WordPress

Namestitev teme WordPress je res preprosta. Najprej morate v računalnik prenesti zip datoteko teme.

Po tem se prijavite v skrbniško območje programa WordPress in pojdite na Videz »Teme stran.

Stran s temami v upravnem območju WordPress

Na vrhu strani s temami morate klikniti povezavo Dodaj novo.

Odprlo se bo dodajanje nove tematske strani. Na tej strani lahko iščete brezplačne teme za namestitev. Ker pa smo že prenesli temo, morate samo klikniti povezavo Naloži temo na vrhu.

Naložite temo

Zdaj boste videli polje za nalaganje teme. Kliknite gumb za izbiro datoteke, da izberete zip datoteko, ki ste jo prej naložili na računalnik, in nato kliknite gumb Namestite zdaj.

Naložite in namestite zip datoteko teme

WordPress bo temo naložila iz računalnika na vaše spletno mesto in jo namestila namesto vas. Ko je to končano, boste videli sporočilo o uspehu s povezavami za predogled ali aktiviranje teme.

Namestitev teme je uspešna

Če teme ne želite takoj uporabiti, lahko s klikom na gumb za predogled v živo preizkusite temo, ne da bi jo aktivirali.

Upoštevajte, da boste morali aktivirati temo, da jo boste lahko uporabljali na svojem spletnem mestu.

Za podrobnejša navodila si oglejte navodila za začetnike o namestitvi teme WordPress.

Kako varno spremeniti teme WordPress

Za nova mesta WordPress lahko preprosto izberete popolno temo in jo namestite na svoje spletno mesto. Če pa imate vzpostavljeno spletno mesto WordPress, morate svojo temo pravilno preklopiti, da se izognete kakršnemu koli učinku na uspešnost in SEO.

Najprej morate razumeti, kaj se zgodi s spletnim mestom WordPress, ko preklopite teme. Tukaj je naš vodič o tem, kaj se zgodi, ko preklopite svojo WordPress temo.

Nekatere nastavitve na vašem mestu WordPress izginejo in se ne bodo samodejno nanašale na vašo novo temo. Te stvari morate razumeti in kako jih lahko postavite na novo temo.

Sestavili smo priročen seznam stvari, ki jih morate storiti, preden spremenite teme WordPress.

Po tem morate slediti navodilom v našem tutorialu, kako pravilno preklapljati teme WordPress na svojem spletnem mestu.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izbrati popolno temo za vaše spletno mesto WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš seznam obveznih WordPress vtičnikov za poslovna spletna mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map