Kaj, Whys in kako je s formati objave v WordPressu 3.1

Oblike objav so ena izmed vznemirljivih funkcij, ki prihajajo v programu WordPress 3.1. Toda večina začetnikov nima pojma, kaj so formati objave, zakaj bi bili pomembni za vas in kako lahko izkoristite to super funkcijo. Potem ko smo preučili alfa različico WordPressa 3.1, smo se odločili, da vam razložimo, kaj, kaj in kako uporabljati funkcijo Oblika zapisa, ki spada v WordPress 3.1.


Kaj so Obliki Objave?

Oblike objav so meta informacije, ki jih lahko teme uporabijo za prilagajanje predstavitve objave. Ok, zdaj so v obliki navadne angleške pošte način oblikovanja določene objave. S to funkcijo lahko določite prikazno obliko zapisa določene objave. Ta funkcija širi vidik mikro bloganja programa WordPress, ker lahko zdaj na enem mestu imate videoposnetke, povezave, slike, zvočne zapise, narekovaje, statuse itd., Najboljši del pa je, da bodo ustrezno oblikovani.

Primeri uporabe

Oglejmo si Kopanje v uradnem blogu WordPress. Na domači strani imajo dve vrsti slogov objav. Ena je celovita objava, ki prikazuje izsek, tako kot vsak drug blog. Zanimivo pa je, da imajo določen slog objave, ki so zunanje povezave do drugih objav na spletnem dnevniku, ki se jim zdijo koristne za njihove bralce.

Kopanje v WordPress primeru Uporaba naknadnih formatov

Blogging je namenjen skupni rabi virov in pogosto se zgodi, da se želi bloger samo povezati z zunanjim virom, ker se mu zdi koristno za njihove bralce. Glavna težava, s katero se soočajo, je, da morajo napisati novo objavo, da bi bralcem preprosto sporočili, da gredo na drugo spletno mesto. To končnemu uporabniku ustvarja zmedo, saj ne vedo, za katero vrsto objave gre. Pogosto mora uporabnik klikniti celoten prikaz objave samo zato, da ugotovi, da avtor želi, da si ogleda zunanjo povezavo. Čeprav obstajajo triki, kot je ta, ki vam omogočajo povezave do zunanjih povezav iz naslovov objav, bo ta težava z objavo zapisa vse odpravila. Oblikovalci tem lahko oblikujejo “forme povezav”, da se prikažejo na drugačen način, kot ga ima Jeff Starr za kopanje v WordPress.

Moč te funkcije je preveč opisljiva. Ker zdaj lahko pišete kratke objave o stanju, kot bi jih imeli na twitterju, in jih oblikujte drugače, ne da bi preveč delali. Če ste našli ponudbo, ki vam je všeč, jo lahko daste v skupno rabo in jo izstavite z enim klikom. Izhodišče je, da bo funkcija “formati objav” naredila WordPress popolnejšo platformo za bloganje.

Zakaj želite uporabljati Oblike objave?

Oblike objav objav nadomestijo potrebo po uporabi kategorij za doseganje podobnih značilnosti oblikovanja. Do zdaj so razvijalci vdrli v kategorije WordPress, da bi dosegli ta učinek, kar na koncu ustvari veliko nereda in zmede za nove blogerje. Uporaba formatov objav ne bo samo zmanjšala nereda glede kategorij, temveč bo vaš spletni dnevnik prenesla med teme, ki podpirajo te formate.

Prav tako bo vaš blog bolj prijazen za vaše bralce, saj bo vaš uporabnik natančno vedel, kakšno objavo si ogleduje. Poleg tega bo vaš blog bolj živahen, ker boste na svoji spletni strani bloga imeli različne sloge objav. Trenutno je večina prikazov na spletnem dnevniku videti zelo dolgočasna, ker so vse objave podobne. Oblike objav bodo zapolnili prepotrebno praznino na spletnih mestih, ki jih poganja WordPress.

Kako dodati in uporabljati objave v WordPressu 3.1

Tako kot sličice objav, meniji, ozadja po meri in glave po meri bodo tudi oblike objave tematsko aktivirane funkcije. To pomeni, da bo ta funkcija na voljo le, če je vaša tema združljiva.

Opozorilo: Če želite slediti tej vadnici, morate imeti dobro razumevanje HTML, CSS in funkcij zanke WordPress..

Če želite v programu WordPress 3.1 aktivirati “forme objave”, boste morali odpreti datoteko function.php v temi in prilepiti to kodo:

add_theme_support (‘post-formats’, matrika (‘stran’, ‘galerija’));

Opomba: stran in galerija niso edini razpoložljivi formati objav. Na voljo je seznam formatov objav:

 • na stran – Običajno oblikovan brez naslova. Podobno kot pri posodobitvi stanja na Facebooku.
 • chat – prepis klepeta.
 • galerija – Galerija slik.
 • povezava – povezava do drugega spletnega mesta.
 • slika – enojna slika.
 • citat – citat.
 • stanje – kratko posodobitev stanja, običajno omejena na 140 znakov. Podobno kot pri posodobitvi stanja na Twitterju.
 • video – en sam video.

Za celoten seznam formatov objav poglejte v WordPress Codex.

Ko dodate to kodo, boste v desnem stolpcu, kjer vidite objavo, na polju za pisanje objav objavljeno novo polje.

Možnost zapisa objave na plošči za pisanje sporočil

Po pisanju objave lahko spremenite obliko in pritisnete na objavo. Tako boste lahko svojo objavo prikazali v vnaprej oblikovani obliki.

Toda počakaj, teh vnaprej oblikovanih formatov objav še nismo določili nikjer v naši temi. Torej, tudi če izberete obliko na vaši plošči za WordPress, to ne bo spremenilo, ker vaša tema ne ve, kako naj jo prikaže. Za to bomo morali urediti našo zanko.

Uporabljali bomo pogojno oznako: has_post_format ()

če (has_post_format (‘na stran’)) {
// koda, da se tukaj prikaže objava v stranski obliki
} else if (ima_post_format (‘galerija’)) {
// stvari za prikaz objave v galeriji
} else if (ima_post_format (‘povezava’)) {
// stvari za prikaz objave v obliki povezave tukaj
} else {
// koda za prikaz tukaj običajne objave
}

Kaj zdaj čakaš? Začnite se pripravljati na to super funkcijo. Lahko si samo predstavljamo, da se WordPress vedno pogosteje uporablja kot platforma za mikro blogging z novimi temami, ki se bodo pojavile z uporabo te funkcije.

s:

WordPress Codex Post Formats
Vrste in formati objav in taksonomije, moj!
Oblika objav v primerjavi z vrstami po meri po meri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map