Kako dodati stran s profilom po meri avtorja v WordPress

Ali želite na stran WordPress dodati stran s profilom avtorja po meri? Številne teme WordPress imajo na svoji strani arhiva avtorjev omejene podatke o avtorskih profilih. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko v WordPressu ustvarite stran s profilom avtorja po meri.


Dodajanje strani s profilom avtorja po meri v WordPress

Način 1. Dodajte stran s profilom avtorja po meri v WordPress s programom WP User Manager

Ta metoda je priporočljiva vsem uporabnikom. Nastavitev je enostavna in ima več funkcij.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik WP User Manager. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Uporabniki »Nastavitve WPUM stran za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Stran z nastavitvami upravitelja WP

Vtičnik bo samodejno ustvaril različne strani, ki se bodo uporabljale kot prijava po meri, registracija uporabnika po meri, pozabljeno geslo, račun in strani profila.

WP User Manager je močan vtičnik in ima veliko možnosti. Pozorno jih morate pregledati in izklopiti funkcije, ki jih ne želite uporabljati.

Nato morate zagnati kartico »Profili«, da nastavite nastavitve uporabniškega profila.

Nastavitve strani uporabniškega profila

Tu lahko omogočite možnost strani s profili za goste, kar pomeni, da si lahko vsakdo ogleda profile uporabnikov. Članom lahko tudi omogočite ogled profilov drug drugega. Če počistite to možnost, si bodo uporabniki lahko ogledali samo svoje strani profilov.

Uporabnikom lahko tudi omogočite, da naložijo fotografijo profila po meri in prikažejo svoje zadnje članke, pa tudi komentarje na njihovi strani profila.

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje sprememb, da shranite nastavitve.

Nato morate za strani s profilom avtorja izbrati URL-je, prijazne do SEO. To lahko storite z obiskom Nastavitve »Povezave strani in se pomaknite navzdol do razdelka »Baza uporabniških profilov«.

Izberite strukturo URL-jev za strani uporabniških profilov

Vtičnik vam omogoča, da v URL-ju uporabite ID uporabnika, uporabniško ime ali vzdevek. Tako vzdevek kot uporabniško ime sta bolj prijazni možnosti SEO kot ID uporabnika. Kliknite, če želite izbrati katerega koli od njih, in nato kliknite gumb za shranjevanje sprememb, da shranite svoje nastavitve.

Vaše strani avtorskih profilov po meri so skoraj pripravljene. Zdaj moramo uporabnikom preprosto omogočiti, da lažje najdejo svoje strani s profili na vašem spletnem mestu.

Pojdite na Videz »gradniki stran in dodajte [WPUM] pripomoček za prijavo v stransko vrstico.

Na stransko vrstico dodajte pripomoček za prijavo uporabnika in profil povezave

Zdaj lahko obiščete svoje spletno mesto in si ogledate stran s profilom avtorja v akciji. Ko ste prijavljeni uporabnik, boste v pripomočku za stransko vrstico videli podatke o svojem računu. S klikom na uporabniško ime se boste preusmerili na vašo stran avtorskih profilov.

Stran s profilom avtorja

Pripomoček za stransko vrstico bo prikazal prijavni obrazec za odjavljene uporabnike. Če uporabnikom dovolite, da se registrirajo na vašem spletnem mestu, potem obrazec vsebuje tudi povezavo za prijavo.

Vtičnik bo tudi spremenil avtorjeve povezave na vašem spletnem mestu in jih usmeril na stran s profilom avtorja namesto na privzete strani avtorja.

Spreminjanje videza strani avtorskih profilov

Če želite samo spremeniti barve ali obrobe, lahko to storite tako, da dodate CSS po meri.

Če pa želite spremeniti postavitev in vrstni red stvari, boste morali urediti datoteke s predlogi vtičnika. WP User Manager ima podporo za predloge po meri, kar pomeni, da lahko ustvarite svoje predloge znotraj svoje trenutne teme za uporabo vtičnika.

Najprej se morate povezati s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in pojdite na / wp-content / plugins / wp-user-manager / predloge / mapo. Na računalnik naložite vse datoteke, ki jih vidite.

Nato morate iti do trenutne mape teme in v njej ustvariti novo mapo “wpum”. Zdaj datoteke, ki ste jih prej prenesli, naložite v mapo wpum.

Zdaj lahko te datoteke uredite tako, da po potrebi prilagodite videz svojih profilov.

2. način 2. Ročno ustvarite stran s profilom avtorja po meri v svoji temi

Ta metoda zahteva, da uredite svoje WordPress teme ali otroške teme. Če tega še niste storili, si oglejte naš vodnik o kopiranju in lepljenju kode v WordPressu.

Najprej se boste morali povezati s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in pojdite na / wp-content / themes / your-current-topic / folder.

Znotraj trenutne mape s temami morate ustvariti datoteko avtor.php. Po tem morate kopirati vsebino datoteke archive.php in jih prilepiti v novo predlogo avtor.php.

Če ima vaša tema že avtor.php datoteko, jo lahko tudi uredite.

Vaš cilj tukaj je pridobiti podatke o avtorjevem profilu in jih nato prikazati. Odločiti se boste morali, kje želite začeti urejati. Običajno lahko med get_header () uredite karkoli; in vrstice get_sidebar ().

<?php
// Nastavite trenutno avtorsko spremenljivko $ curauth
$ curauth = (isset ($ _ GET [‘ime_ avtorja’]))? get_user_by (‘slug’, $ author_name): get_userdata (intval ($ avtor));
?>

O: <?php odmeva $ curauth->vzdevek; ?>

<?php odmev get_avatar ($ curauth->user_email, ’90 ‘); ?>

Spletna stran: user_url; ?>"><?php odmeva $ curauth->user_url; ?>
Bio: <?php odmeva $ curauth->uporabniški opis; ?>

Objave avtorja <?php odmeva $ curauth->vzdevek; ?>:

<?php if (have_posts ()): while (have_posts ()): the_post (); ?>

" rel ="zaznamek" naslov ="Trajna povezava: <?php the_title (); ?>">
<?php the_title (); ?>

Objavljeno na: <?php the_time (‘d M Y’); ?>

<?php the_excerpt (); ?>

<?php končno;

// Navigacija po prejšnji / naslednji strani.
the_posts_pagination ();

drugo: ?>

<?php _e (“Ni avtorja tega avtorja.”); ?>

<?php endif; ?>

Ta koda preprosto doda kartico avtorjevega profila na vrhu strani in nato prikaže nedavne avtorjeve objave.

Če želite prilagoditi to kodo, kolikor potrebujete. Na svoje spletno mesto lahko dodate dodatna polja uporabniških profilov, dodate avtorjeve povezave na Twitter in Facebook profil, prikažete predstavljene slike za objave itd..

Tu je nekaj vzorčnih CSS-jev, s katerimi lahko dobite videz kartice avtorskih profilov. Lahko ga dodate kot CSS po meri v svoji temi in nato spremenite tako, da ustreza barvam teme.

.avtor-profil-kartica {
ozadje: #eee;
obroba: 1px trdna #ccc;
oblazinjenje: 20px;
zgornja meja: 20px;
}
.fotografija avtorja {
plovec: levo;
poravnava besedila: levo;
oblazinjenje: 5px;
}

Takole je izgledalo na naši demo strani:

Stran s profilom avtorja po meri v WordPressu

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako dodati stran s profilom po meri avtorja na svoje WordPress spletno mesto. Morda boste želeli videti tudi naš zadnji korak za korakom WordPress SEO vodič za začetnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map