Како лако створити прилагођену ВордПресс тему (без икаквог кода)

Да ли желите да креирате прилагођену ВордПресс тему испочетка?


У прошлости сте морали да следите ВордПресс кодекс и да стекнете пристојно знање за кодирање да бисте израдили прилагођену ВордПресс тему. Али захваљујући новим генераторима ВордПресс тема, сада свако може креирати потпуно прилагођену ВордПресс тему у року од сат времена (није потребно знање кодирања).

У овом чланку ћемо вам показати како лако креирати прилагођену ВордПресс тему без писања било каквог кода.

Креирање прилагођене ВордПресс теме без писања било каквог кода

Креирање прилагођене ВордПресс теме за почетнике

За разлику од статичких ХТМЛ локација, ВордПресс теме су скуп шаблонских датотека написаних у ПХП, ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт. Обично би требало да пристојно разумете све ове језике веб дизајна или да унајмите веб програмера да креира прилагођену ВордПресс тему.

Ако сте ангажирали програмера или агенцију, тада цена прилагођене теме за ВордПресс може достићи хиљаде долара.

Будући да многи власници малих предузећа нису могли да приуште велике трошкове прилагођене ВордПресс теме, многи од њих су се само сложили са заданим темама које су стигле са ВордПресс-ом.

Они који се нису хтели населити и желели су прилагодбе или су користили повлачење & испустите ВордПресс паге буилдер или су користили тематски оквир да би направили прилагођену тему.

Иако су оквири тема ВордПресса олакшали изградњу ВордПресс теме, они су решење за програмере, а не за просечног власника веб локација.

С друге стране, ВордПресс додаци за прављење страница олакшали су креирање прилагођених изгледа страница коришћењем превлачења & дроп интерфејс, али они су били ограничени само на изглед. С њом не бисте могли да правите прилагођене теме.

Све до Беавер Буилдер-а, један од најбољих додатака за прављење страница ВордПресс-а није одлучио да овај проблем реши својим додатком који се зове Беавер Тхемер.

Беавер Буилдер најбољи додатак за креирање страница за ВордПресс

Беавер Тхемер је додатак за прављење веб локација који вам омогућава да креирате прилагођене распореде тема помоћу сучеља за превлачење и повлачење и без учења кодирања.

Погледајмо како се користи Беавер Тхемер за лако креирање ВордПресс теме.

Видео Туториал

Претплатите се на ВПБегиннер

Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

Постављање Беавер Тхемер-а за израду прилагођене теме

Беавер Тхемер је додатак за Беавер Буилдер, тако да ће вам за овај чланак бити потребна оба додатка.

Прво морате инсталирати и активирати додатке Беавер Буилдер и Беавер Тхемер. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Беавер Тхемер вам омогућава да креирате прилагођену тему, али још увек ће вам требати тема за почетак. Препоручујемо употребу лагане теме која укључује предложак странице пуне ширине да би вам био почетна тема.

Много таквих тема можете пронаћи у директоријуму ВордПресс.орг. Већина модерних тема за ВордПресс укључује предложак пуне ширине. Наш најбољи избор је:

 • Астра – бесплатна, свестрана ВордПресс тема за лагану тежину која долази са уграђеном подршком за Беавер Буилдер.
 • ОеанВП – Још једна популарна бесплатна вишенаменска ВордПресс тема која долази са потпуном подршком за израду страница.
 • Теме СтудиоПресса – Све њихове теме компатибилне су са програмом Беавер Буилдер и одлично би функционирале са Беавер Тхемером.

За потребе овог туторијала користићемо Астру која је лагана и једноставна за прилагођавање ВордПресс теме.

Постављање теме за Беавер Тхемер

Приликом израде прилагођене ВордПресс теме помоћу Беавер Тхемера, важно је осигурати да Беавер Тхемер има приступ целом телу странице (од ивице до ивице).

Ово је подразумевани изглед Астре. Као што можете видети да овај изглед укључује бочну траку са којом може бити тешко радити када користите Беавер Тхемер.

Задани изглед теме са бочном траком

То можете променити тако што ћете посетити административни панел на вашој веб локацији и онда се померити до Изглед »Прилагоди страна. Одавде морате прећи на Изглед »Бочне траке картицу.

Искључивање бочних трака у вашој теми

Кад тамо стигнете, једноставно одаберите „Но Сидебар“ испод подразумеване опције изгледа и кликните на дугме Објави да бисте спремили промене.

Ваша тема ће сада почети да користи изглед без бочних трака. Ово је најбољи изглед који се користи са Беавер Тхемер-ом.

Тема изгледа без бочних трака

Овај распоред на пуној страници омогућава Беавер Тхемер-у да користи сваки инч екрана, тако да можете да створите прелепо визуелно искуство од краја до краја.

Већина тема ВордПресс-а садржи датотеку шаблона за странице пуне ширине. Ако користите неку другу тему, можда ћете у подешавањима теме пронаћи могућност да уклоните бочне траке.

Ако га не можете пронаћи, обратите се свом програмеру тема и можда ће вам моћи помоћи у томе.

Након што поставите тему на изглед пуне ширине, спремни сте да креирате своју прилагођену ВордПресс тему користећи Беавер Тхемер.

Основе брзог Беавера Тхемер-а

Беавер Тхемер ради на Беавер Буилдеру. Као додатак за прављење страница, Беавер Буилдер вам омогућава да повучете и испустите ставке на страницу да бисте креирали прилагођене распореде.

Има следеће ставке које можете да користите у својим изгледима:

 • Предложак: Збирка редака ступаца и модула који чине читав изглед странице.
 • Ступци: Модули вертикалног изгледа који помажу хоризонтално поравнање садржаја.
 • Редови: Хоризонтална колекција више модула
 • Модул: Ставка која емитује одређене информације као што су наслов, блок текста, табела, галерија итд.

Једноставно уредите страницу у програму Беавер Буилдер, а затим кликните на дугме за додавање у горњем десном углу. Затим можете да превучете и испустите ступце, редове, модуле на своју страницу и одмах почнете да их уређујете.

Коришћење Беавер Буилдер-а

Ако не желите да кренемо испочетка, изаберите са листе унапред направљених образаца за почетак.

Предлошци Беавер Буилдер-а

Беавер Буилдер вам такође омогућава да сачувате своје обрасце и касније их користите као предлошке.

Да бисте сазнали више погледајте наш чланак о томе како креирати прилагођени изглед странице помоћу Беавер Буилдер-а.

Међутим, не желимо само да креирамо изглед страница. Желимо да створимо комплетну прилагођену тему.

Тада долази Беавер Тхемер.

То додаје још једну ставку Беавер Буилдеру под називом „Тхемер Лаиоут“.

Тхемер Лаиоут

Тхемер лаиоут вам омогућава да креирате прилагођене распореде за заглавље, подножје, подручја са садржајем, страницу 404 и остале делове шаблона.

Ово су саставни блокови свих ВордПресс тема и помоћу њих ћете моћи да креирате прилагођену тему која одговара вашим потребама.

Коришћење предложака Беавер Тхемер за креирање прилагођене теме ВордПресс

У следећим упутствима ћемо вас провести кроз кораке који су потребни да бисте направили најпопуларније прилагођене елементе теме. Кад завршите, потпуно ћете трансформисати своју основну тему у потпуно прилагођену дечију ВордПресс тему.

Изградња прилагођеног заглавља за вашу тему

Кренимо од подручја заглавља ваше веб локације. Прилагођено заглавље је суштинска компонента теме и израда ставке може бити варљива користећи традиционалне методе.

Срећом, Беавер Тхемер има уграђене функције заглавља. Можете користити претходно креирани предложак или користити мени и сликовне модуле са двоструким колоном.

Да бисмо дошли до овог подручја заглавља, прво ћемо морати да поставимо распоред заглавља у Беавер Тхемеру. Посетите Беавер Буилдер »Додајте ново странице и унесите наслов заглавља.

Израда прилагођеног изгледа заглавља

Након тога, изаберите „Тхемер Лаиоут“ као тип и „Хеадер“ као опцију изгледа. Након што завршите, кликните на дугме „Додавање распореда“ да бисте наставили.

Ово ће вас довести до странице са поставкама изгледа. Одавде морате одабрати ‘Цела веб локација’ као локацију на којој ће се приказати предложак заглавља.

Подешавања распореда

Затим кликните на дугме ‘Лаунцх Беавер Буилдер’ да бисте отворили интерфејс алата за изградњу.

Беавер Буилдер ће се покренути са основним једноредним колоном и дворедним распоредом заглавља као почетном тачком.

Изглед заглавља

Можете користити исте алатке за повлачење и испуштање Беавер Буилдер-а за промену позадине, боја, текста итд. Такође можете додати друге модуле, учитати унапред направљене шаблоне и додати редове / ступце кликом на дугме за додавање у горњем десном углу. угао.

Након што сте задовољни дизајном, кликните на дугме Готово да сачувате или објавите свој изглед.

Сада можете посјетити вашу веб локацију да видите своје прилагођено заглавље тема у акцији. Као што видите, распоред заглавља смо применили на нашу прилагођену тему.

Прилагођено заглавље у вашој прилагођеној теми

Осим заглавља, још увек неће приказивати никакав садржај, па ће вероватно видети подручје подножја ваше основне теме.

Променимо ово.

Изградња прилагођеног подножја за вашу тему

Можете да креирате прилагођено подножје за своју тему користећи Беавер Тхемер баш као што сте креирали прилагођено заглавље.

Иди до Беавер Буилдер »Додајте ново страници и унесите наслов за изглед подножја Затим одаберите „Тхемер Лаиоут“ као врсту и „Фоотер“ као опцију изгледа.

Изглед подножја

За наставак кликните на дугме „Додај распоред размештаја“.

Ово ће вас довести до странице са поставкама изгледа. Одавде морате одабрати ‘Цела веб локација’ као локацију на којој ће бити приказан предложак.

Подешавања распореда подножја

Након тога кликните на дугме ‘Лаунцх Беавер Буилдер’ да бисте отворили интерфејс за изградњу.

Беавер Буилдер ће се покренути са изгледом подножја користећи три колоне. Можете користити овај изглед као почетну тачку и започети с уређивањем.

Уређивање изгледа подножја

Можете додати модуле, текстуалне блокове или било шта друго што желите. Увек можете да промените боје, фонтове, додате позадинску слику и још много тога.

Након што сте задовољни дизајном, кликните на дугме Готово да сачувате или објавите свој изглед.

Изградња подручја садржаја за пошту и странице

Сада када смо направили заглавља и подножја за сваку страницу и пост на веб локацији, време је да изградите пост или тело странице (област садржаја).

Почећемо на готово исти начин као што смо изградили заглавље и подножје додавањем изгледа „Сингулар“ на страници Додај нову.

Прављење постова и изгледа страница

Затим ћете одабрати где желите да прикажете овај изглед. Можете одабрати јединицу да бисте је користили за све појединачне постове и странице, или можете одабрати постове или само странице.

Подешавања појединачног изгледа

Након тога кликните на дугме ‘Лаунцх Беавер Буилдер’ да бисте отворили интерфејс за изградњу.

Уређивање јединственог изгледа

Беавер Буилдер ће учитати узорак јединственог изгледа са насловом / насловом странице при врху, а затим садржајем, биолошком кутијом аутора и областима коментара.

Можете усмјерити и кликнути да бисте уредили било коју од ових ставки или додали нове модуле, ступце и редове по потреби.

Након што сте задовољни изгледом, кликните на дугме Готово да сачувате и објавите своје измене.

Сада можете посјетити вашу веб страницу да бисте је видјели у акцији.

Тема са садржајем

Израда нацрта архиве за вашу прилагођену тему

Сада када је ваша прилагођена тема почела да се обликује, можете прећи на креирање изгледа других делова веб локације. Странице архиве су где ВордПресс приказује ваше категорије, ознаке, аутора и месечне архиве.

Креирајмо изглед за архиве страница у вашој прилагођеној теми.

Почећете посетом Беавер Буилдер »Додајте ново странице и пружање наслова за изглед вашег архива.

Израда распореда архиве за вашу прилагођену тему

Након тога као врсту одаберите ‘Тхемер Лаиоут’ и ‘Арцхиве’ као опцију изгледа. За наставак кликните на дугме „Додај распоред размештаја“.

Ово ће вас довести до странице са поставкама изгледа. Одавде морате одабрати ‘Алл Арцхиве’ као локацију на којој ће се приказати предложак. Такође можете да креирате одвојене распореде за сваку појединачну врсту архиве, као што су датум, резултати претраге, категорија, ознаке итд.

Поставке распореда архиве

Након тога кликните на дугме ‘Лаунцх Беавер Буилдер’ да бисте отворили интерфејс за изградњу.

Беавер Буилдер ће се лансирати с основним распоредом архива једног ступца. При врху ће се приказати наслов архиве, иза чега слиједе постови.

Уређивање изгледа Архива за вашу тему

Можете да укажете и кликнете на било који предмет да бисте уредили његова својства. Можете додати и нове модуле, редове и ступце по потреби.

Након тога, кликните на дугме „Готово“ да бисте измене сачували и објавили.

Креирање других изгледа за вашу прилагођену ВордПресс тему

Беавер Тхемер вам такође омогућава да креирате распореде за друге странице у хијерархији шаблона, на пример, страницу 404, делове шаблона, страницу резултата претраге и још много тога.

Користећи уграђену функцију превлачења и пуштања Беавер Буилдер-а, лако можете креирати властиту прилагођену ВордПресс тему без почетка, без икаквог писања кода. Ово је заиста најпопуларнији начин развоја ВордПресс теме за почетнике.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да креирате прилагођену ВордПресс тему без учења шифрирања. Можда ћете желети да видите и наш водич о томе како да убрзате своју веб страницу ВордПресс за бољи СЕО и корисничко искуство.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map