Kako odstraniti ime avtorja iz objav v WordPressu (2 enostavna načina)

Ali želite odstraniti ime avtorja iz svojih objav v spletnem dnevniku WordPress? Običajno naj bi objave na blogu vsebovale ime avtorja z drugimi metapodatki, kot sta datum in kategorija.


Nekateri lastniki blogov pa morda ne bodo želeli prikazati imena avtorja poleg objav v svojih blogih.

WordPress privzeto nima možnosti odstraniti imena avtorja in za objavo morate izbrati avtorja.

V tem članku vam bomo pokazali dva načina za enostavno odstranjevanje avtorjevega imena iz vaših objav v WordPressu. Govorili bomo tudi o prednostih in slabostih vsakega pristopa.

Odstranite ime avtorja iz objav v WordPressu

Zakaj bi želeli odstraniti ime avtorja?

Ime avtorja je pomembna vrsta metapodatkov, ki so privzeto dodane v vaše objave v programu WordPress. Vašim bralcem omogoča spoznavanje avtorjev, ki ustvarjajo vsebino na vašem blogu.

Vendar pa obstajajo časi, ko boste morda želeli skriti ime avtorja.

Na primer: če več članov osebja v vaši ekipi sodeluje pri vsaki objavi spletnega dnevnika, se morda zdi nepošteno, če bi za delo zaslužili enega samega uslužbenca..

V drugem scenariju imate lahko več avtorjev / samostojnih piscev, ki občasno pišejo članke, vendar želite ohraniti dosleden slog in glas za svoj blog.

Glede na to si poglejmo rešitve za enostavno odstranjevanje avtorjevega imena iz objav v programu WordPress, hkrati pa še vedno omogočamo več avtorjem, da delajo v ozadju.

1. način: Ročno odstranite ime avtorja iz objav v WordPressu

Vaša tema WordPressa določa, kdaj in kako v avtorskih objavah objaviti ime avtorja. Teme uporabljajo več pristopov za to, kar oteži vtičnik za generično rešitev za odstranjevanje imen avtorjev.

Morali boste urediti neko kodo, da preprečite, da bi tema prikazala ime avtorja. Če vam je neugodno urejanje kode, potem poskusite z drugo metodo.

Prva metoda zahteva, da uredite datoteke s temi WordPress. Če tega še niste storili, si oglejte naš vodič, kako kopirati in prilepiti kodo v WordPress.

Opomba: Prepričajte se, da ustvarite varnostno kopijo teme ali otroške teme, preden spremenite kakršne koli spremembe. Če bo šlo kaj narobe, vam bo to pomagalo, da boste spremembe zlahka povrnili.

Teme WordPress za prikaz imena avtorja uporabljajo različne različice kode. V tematskih datotekah boste morali najti kodo, ki je odgovorna za prikazovanje avtorjevega imena, in ga izbrisati.

Najpogostejše lokacije za iskanje te kode so datoteke single.php, content.php, archive.php in index.php.

V mnogih primerih ne boste mogli najti kode, ki izda ime avtorja. Namesto tega boste našli datoteko predloge, ki je določena v datoteki function.php ali datoteki template-tags.php.

Na primer, privzeta tema Dvajset devetnajst uporablja funkcijo dvajsetnajst_posted_by za prikaz imena avtorja. Ta funkcija je določena v datoteki template-tags.php in uporablja naslednjo kodo:

funkcija dvajsetnajst_posted_by () {
printf (
/ * prevajalci: 1: SVG ikona. 2: avtor objav, viden samo bralcem zaslona. 3: avtorjeva povezava. * /
‘% 1 $ s% 2 $ s% 4 $ s’,
dvaindvajset_get_icon_svg (‘oseba’, 16),
__ („Objavil“, „dvajsetnajst“),
esc_url (get_author_posts_url (get_the_author_meta (‘ID’))),
esc_html (get_the_author ())
);
}
endif;

Ko najdete kodo, ki izda avtorjevo ime, jo morate izbrisati.

Na primer, morate kodo izbrisati iz druge vrstice v deveto vrstico v zgornji kodi. Po tem bo preostala koda videti spodaj.

funkcija dvajsetnajst_posted_by () {
}
endif;

Po brisanju kode imena avtorja ne pozabite shraniti sprememb. Nato naložite datoteke nazaj na svoje spletno mesto.

Zdaj lahko obiščete vaše spletno mesto in si ogledate spremembe v akciji:

Ime avtorja je odstranjeno v predstavitvenem programu WordPress

Ta metoda skriva ime avtorja v vseh vaših objavah; vendar bodo strani arhiva avtorjev ostale nedotaknjene. Stran z arhivom avtorjev je tista, kjer WordPress ustvari seznam vseh člankov, ki jih je napisal določen uporabnik.

Stran s arhivom avtorjev lahko najdete na takem naslovu URL:

https://example.com/author/samsmith/

Iskalniki lahko ta URL odkrijejo, kar pomeni, da lahko še vedno dobite promet na teh straneh.

Avtorski arhiv lahko enostavno onemogočite s pomočjo vtičnika Yoast SEO. Ko namestite in aktivirate vtičnik, pojdite na SEO »Videz iskanja na nadzorni plošči in nato kliknite kartico »Arhivi«.

Zdaj si lahko ogledate nastavitve arhiva avtorjev. Lahko preklopite stikalo Avtorski arhivi in ​​onemogočite avtorski arhiv na svojem spletnem mestu.

Nastavitve arhiva avtorja Yoast SEO

S tem onemogočite avtorski arhiv in skrijete avtor-sitemap.xml datoteko, ki jo je ustvaril vtičnik Yoast SEO.

2. način: ustvarite splošno ime avtorja za objavo objav v WordPressu

Ta metoda ne odstrani imena avtorja, vendar ga je mogoče uporabiti kot rešitev.

Ustvarili boste splošno ime avtorja in ga uporabili za vse svoje pretekle in prihodnje članke. Pred objavo vsake objave boste morali spremeniti ime avtorja.

Opomba: Ta metoda je nepovratna. Če to storite in želite vrniti nazaj, boste morali urediti vsako objavo in jo ročno dodeliti izvirnemu avtorju.

Kot rečeno, začnimo.

Najprej dodajte novega avtorja na svoje mesto WordPress in mu dodajte splošno uporabniško ime, kot je editorialteam.

Dodaj novega uporabnika

Nato morate obiskati Uporabniki »Vsi uporabniki stran in kliknite povezavo »Uredi« pod uporabniškim imenom, ki ste ga pravkar dodali.

Urejanje uporabnika

Na zaslonu uporabniškega profila se pomaknite navzdol do možnosti »Vzdevek« in vnesite ime, ki ga želite prikazati (na primer Uredništvo).

Po tem kliknite spustni meni poleg možnosti »Prikaži ime javno kot« in izberite vzdevek, ki ste ga pravkar vnesli.

Izberite prikazno ime

Dodate lahko tudi generično biografijo in celo ustvarite gravatar za ta uporabniški račun.

Zdaj pa pojdi na Objave »Vse objave strani in kliknite na meni z možnostmi zaslona na vrhu. Vnesite 999 za število predmetov za prikaz.

Pokaži vse objave na zaslonu

Tako boste lahko hitro uredili in spremenili ime avtorja za večje število objav.

V potrditvenem polju morate izbrati vse objave in nato v spustnem meniju za množična dejanja izberite urejanje. Po tem kliknite gumb »Uporabi« za nadaljevanje.

Izberite vse objave za skupno urejanje

WordPress vam bo zdaj pokazal možnosti urejanja v velikem obsegu. Avtorja morate spremeniti v splošno ime avtorja, ki ste ga dodali prej, in kliknite na gumb Posodobi.

Skupno spreminjanje imena avtorja

WordPress bo zdaj posodobil vse izbrane objave in spremenil ime avtorja. Ne pozabite, da lahko ta postopek traja nekaj časa, odvisno od tega, kako hitro je gostovanje v programu WordPress.

Če imate več kot 999 objav, boste morali iti na stran 2 in ponoviti postopek.

To je vse. Zdaj lahko obiščete vaše spletno mesto in si ogledate akcijo.

Uredniška ekipa kot ime avtorja

Naše priporočilo

Odstranitev imena avtorja s pomočjo metode kodiranja opravilo opravi, vendar to ni najboljša rešitev. Če na primer ne uporabljate podrejene teme, bo posodobitev teme nadvladala vaše spremembe.

Zato priporočamo drugo metodo za ustvarjanje generičnega imena avtorja.

To vam omogoča uporabo vgrajene funkcije WordPress in ne potrebujete urejanja nobene kode. Ne bo odstranil imena avtorja ali arhivov, ampak jih bo naredil splošne. Pomagalo bo tudi zagotoviti doslednost avtorstva na vašem spletnem mestu.

Če ste dobri s kodiranjem, potem lahko uporabite tudi kombinacijo obeh pristopov. Ustvarite lahko splošno ime avtorja za objavo vseh objav v svojem spletnem dnevniku in nato trdi koder avtorski profil v otroški temi WordPress.

Podoben pristop uporabljamo pri WPBeginner. Za vse objave v blogu, vključno s tisto, ki jo trenutno berete, lahko »uredništvo« vidite kot avtorja.

Generično ime avtorja v članku WPBeginner

To lahko vidite tudi v polju z informacijami o avtorju na dnu članka.

Splošno polje za avtorje v članku WPBeginner

Če želite dodati polje z informacijami o avtorju, kot je ta, si oglejte najboljše brezplačne avtorjeve vtičnike za bio polje.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako odstraniti ime avtorja iz objav v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš seznam 30 učinkovitih načinov za zaslužek na svojem spletnem mestu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me