Kako odstraniti stransko vrstico v programu WordPress

Ali želite odstraniti stransko vrstico s svojega mesta WordPress? Stranska vrstica je območje, pripravljeno na gradnike v temi WordPress. Pogosto se pojavlja na desni ali levi strani ali pod območjem vsebine na vsaki strani. V tem članku vam bomo pokazali, kako preprosto odstraniti stransko vrstico v WordPressu.


Kako odstraniti stransko vrstico v programu WordPress

Zakaj odstraniti stransko vrstico v programu WordPress?

Večina brezplačnih in plačljivih tem WordPress je na voljo z več stranskimi vrsticami ali območji, ki so pripravljena na gradnike.

Namen stranskih vrstic v WordPressu je prikazati elemente, ki niso del objave ali vsebine strani. Običajno so to povezave do različnih področij vašega spletnega mesta, oglasi, obrazci za prijavo na seznam e-poštnih sporočil, profili družbenih medijev itd. Te elemente lahko preprosto dodate na stransko vrstico teme s pomočjo WordPress widget-ov.

Stranska vrstica na spletnem mestu s pogonom na WordPress

V večini tem WordPress se stranska vrstica prikaže drugače, ko uporabnik gleda vaše spletno mesto z mobilne naprave. Zaradi zmanjšane širine velikosti zaslona se stranske vrstice, ki so prikazane na desni ali levi strani na namizju, premaknejo na dno na mobilnih zaslonih.

Stranske vrstice so izjemno koristne in vam lahko pomagajo pri razvoju podjetja. Oglejte si te trike WordPress s stransko vrstico za največje rezultate.

Vendar nekateri lastniki spletnih mest menijo, da odstranitev stranske vrstice pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo. Če želite odstraniti stransko vrstico na svojem WordPress spletnem mestu, potem je ta vadnica za vas.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

Odstranitev stranskih vrstic od povsod v WordPressu

Ta metoda vam omogoča, da preprosto odstranite stranske vrstice z vsake strani in objavite na svojem mestu WordPress. Od vas zahteva urejanje datotek teme WordPress. Če tega še niste storili, si oglejte navodila za kopiranje in lepljenje kode v WordPressu.

Najprej se morate povezati s svojim WordPress spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in nato pojdite na / wp-content / themes / your-current-topic / folder.

Teme WordPress-a so sestavljene iz različnih predlog, zato boste morali urediti vse predloge, na katerih je prikazana stranska vrstica.

Na primer, v običajni temi WordPress boste morda morali urediti index.php, page.php, single.php, archive.php, home.php in tako naprej.

Odprite datoteko predloge, da jo uredite, nato pa poiščite vrstico, ki je videti tako:

<?php get_sidebar (); ?>

Če ima vaša tema več stranskih vrstic, boste v tej funkciji videli različne primere te kode z imenom stranske vrstice. Na primer:

<?php get_sidebar (“območje podnožja-gradnikov”); ?>

Izbrišite vrstico, ki predstavlja stransko vrstico, ki je ne želite prikazati.

Zdaj shranite in naložite datoteko nazaj na svoje spletno mesto. Postopek ponovite za vse datoteke predloge, ki so odgovorne za prikaz različnih strani na vašem spletnem mestu.

Ko končate, lahko obiščete svoje spletno mesto in si ga ogledate v akciji.

Morda boste opazili, da se vaše stranske vrstice še vedno pojavljajo z enako širino, čeprav stranskih vrstic ni več in pušča prazno območje stranske vrstice.

Prazno območje stranske vrstice v temi WordPress

Zato je vaša tema določila širino območja z vsebino. Zdaj, ko stranske vrstice ni več, morate prilagoditi širino območja z vsebino, tako da svoji temi dodate CSS po meri.

Najprej boste morali ugotoviti razred CSS, ki ga vaša tema uporablja za določitev širine območja vsebine. To lahko storite z orodjem Inspect v svojem brskalniku.

Tu je vzorec CSS, ki smo ga uporabili na našem demo mestu z uporabo teme Twenty Sixteen.

.območje vsebine {
širina: 100%;
marža: 0px;
meja: 0px;
oblazinjenje: 0px;
}

.spletna stran vsebine {
marža: 0px;
}

Takole je izgledalo brez stranskih vrstic:

Stranske vrstice so odstranjene iz teme WordPress

Odstranjevanje stranskih vrstic s posameznih strani v WordPressu

Mogoče je, da želite odstraniti stranske vrstice samo na določenih straneh, medtem ko jih prikazujete v drugih delih svojega spletnega mesta.

Na primer, veliko spletnih mest prikazuje stranske vrstice na njihovi spletni strani spletnega dnevnika, ne pa tudi v posameznih objavah na spletnem dnevniku. Nekateri raje prikažejo stranske vrstice povsod, razen statičnih strani.

Oglejmo si različne scenarije in kako odstraniti stranske vrstice iz različnih področij.

Odstranjevanje stranskih vrstic s statične strani v WordPressu

Številne teme WordPress so pripravljene za uporabo predloge strani v polni širini. Te predloge je mogoče uporabljati s katero koli statično stranjo v WordPressu in ne prikažejo stranskih vrstic na obeh straneh vsebine.

Morali boste le urediti stran, na kateri želite odstraniti stransko vrstico, nato pa izberite meta predlogo celotne širine pod meta-poljem „Atributi strani“..

Predloga strani s celotno širino brez stranskih vrstic

Če ne vidite možnosti za izbiro predloge, potem to pomeni, da vaša tema ne vsebuje predloge strani s celotno širino.

V tem primeru boste morali ročno izdelati predlogo strani s celotno širino. Odprite urejevalnik navadnega besedila, kot je Beležnica in v prazno datoteko prilepite to kodo:

<?php
/ *
*
Ime predloge: Polna širina
* /
get_header (); ?>

Zdaj shranite to datoteko kot full-width.php na namizju.

Povežite se s svojim WordPress spletnim mestom z odjemalcem FTP in pojdite na / wp-content / themes / your-current-topic / folder. Uredite datoteko, imenovano page.php, in kopirajte vse, kar se pokaže <?php get_header (); ?> črta.

Zdaj prilepite to kodo v datoteko full-width.php. Po tem morate najti in izbrisati vrstico, ki je videti takole:

<?php get_sidebar (); ?>

Shranite spremembe in naložite datoteko full-width.php v trenutno tematsko mapo.

Zdaj lahko urejate katero koli stran na svojem mestu WordPress in lahko boste izbrali predlogo celotne širine strani.

Za več podrobnosti glejte naš vodič o ustvarjanju predloge strani s celotno širino v WordPressu.

Odstranite stransko vrstico s strani objav v dnevniku v WordPressu

WordPress vam omogoča, da za svoje objave na spletnem dnevniku uporabite statično sprednjo stran in ločeno stran. Običajno večina tem WordPress prikazuje stranske vrstice na strani objav na spletnem dnevniku.

Če ne želite prikazati stranskih vrstic na strani objav v dnevnikih, potem morate iti Nastavitve »Branje stran. Opazite ime strani, ki jo uporabljate kot stran s svojimi objavami na spletnem dnevniku.

Poiščite svojo spletno stran WordPress

Zdaj pa pojdi na Strani »Vse strani in uredite stran, ki se uporablja za prikaz vaših objav na spletnem dnevniku. Pod razdelkom o atributih strani izberite predlogo celotne širine in nato shranite spremembe.

Predloga strani s celotno širino brez stranskih vrstic

Če ne vidite možnosti predloge polne širine, boste morali ročno ustvariti predlogo polne širine. Za podrobna navodila glejte prejšnji razdelek tega članka.

Odstranite stransko vrstico iz ene same objave v programu WordPress

Če želite odstraniti stransko vrstico iz določenih posameznih objav, potem lahko ustvarite predlogo za posamezne objave po meri.

WordPress 4.7 je prišel z vgrajeno podporo za predloge. Upoštevati morate korake, opisane v našem priročniku, kako ustvariti predloge za posamezne objave po meri v WordPressu.

V predlogi za posamično objavo po meri morate samo odstraniti del kode s stransko vrstico.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako preprosto odstraniti stransko vrstico v WordPress temah. Morda boste želeli pogledati tudi naš korak za korakom navodila o tem, kako povečati WordPress hitrost in zmogljivost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me