Een aangepaste startpagina maken in WordPress

Vaak vragen gebruikers ons of het mogelijk is om een ​​aangepaste startpagina in WordPress te maken.


Standaard toont WordPress uw blogberichten op de startpagina. Als zakelijke website wilt u misschien een aantrekkelijkere startpagina maken waarmee gebruikers kunnen vinden wat ze nodig hebben en uw verkoopconversie kunnen stimuleren.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een aangepaste startpagina kunt maken in WordPress. We laten meerdere methoden zien en u kunt de methode kiezen die voor u gemakkelijker is.

Een aangepaste startpagina maken in WordPress

Wat is een homepage?

Een homepage is een standaard introductiepagina of de voorpagina van een website. Het is de pagina die wordt weergegeven wanneer iemand de domeinnaam van uw website invoert in de adresbalk van zijn browser.

Voorbeeld van homepage

Het belangrijkste doel van de homepage is om gebruikers kennis te laten maken met uw website of bedrijf. Idealiter zou het gebruikers essentiële informatie over uw bedrijf moeten bieden, zodat ze andere pagina’s op uw site kunnen blijven verkennen.

WordPress geeft standaard uw recente blogberichten weer op de startpagina. Dit is niet goed omdat het slechts enkele van uw huidige artikelen laat zien.

Als u een zakelijke website heeft, vertelt de standaard homepage gebruikers niet over uw bedrijf, producten of diensten. Het biedt gebruikers ook geen manier om contact met u op te nemen.

Het goede nieuws is dat WordPress al wordt geleverd met een ingebouwde functionaliteit om een ​​aangepaste startpagina te maken.

Een aangepaste pagina selecteren om als startpagina in WordPress te gebruiken

Met WordPress kunt u eenvoudig elke pagina op uw website gebruiken als uw startpagina. U kunt gewoon naar toe gaan Pagina’s »Nieuw toevoegen pagina in het WordPress-beheergebied om een ​​nieuwe pagina te maken.

Laten we deze pagina een titel ‘Startpagina’ geven en deze publiceren. U gebruikt deze pagina als uw aangepaste startpagina.

Maak u op dit moment geen zorgen over de lay-out of het ontwerp. We zullen u later in dit artikel laten zien hoe u uw startpagina kunt ontwerpen.

Als u nu een blog op uw site wilt uitvoeren, moet u een afzonderlijke blogpagina maken om uw berichten weer te geven.

Ga nogmaals naar Pagina’s »Nieuw toevoegen pagina en maak een pagina met de titel ‘Blog’. Ga je gang en publiceer de lege pagina.

Na het maken van de pagina’s moet je bezoeken Instellingen »Lezen pagina in uw WordPress admin. Selecteer hier de optie ‘Een statische pagina’ onder het gedeelte ‘Uw startpagina wordt weergegeven’.

Selecteer startpagina en blogpagina's

Vervolgens moet u de startpagina en de blogpagina’s selecteren die u eerder hebt gemaakt.

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om uw instellingen op te slaan.

Nu u een pagina heeft ingesteld om als uw aangepaste startpagina te gebruiken, gaan we beginnen met het ontwerpen van de aangepaste startpagina voor uw WordPress-site.

Methode 1. Maak een aangepaste startpagina in WordPress met Gutenberg

WordPress introduceerde in december 2018 een nieuwe blokgebaseerde editor genaamd Gutenberg. Met deze nieuwe editor kunnen gebruikers niet alleen inhoud schrijven, maar ook prachtige lay-outs maken.

Het gebruikt blokken voor elk inhoudselement waarmee u inhoudsblokken kunt organiseren om een ​​gewenste paginastructuur te creëren.

WordPress bevat blokken die kunnen worden gebruikt voor ontwerpdoeleinden zoals omslagafbeeldingen, kolommen, tabellen, tekst en media, galerijen en meer.

Uw aangepaste homepaginalay-out bewerken met Gutenberg

Elk blok heeft zijn eigen instellingen, waarmee u het uiterlijk kunt aanpassen aan uw ontwerpvereisten.

U kunt beschikbare blokken uitbreiden met Gutenberg-blokplug-ins om meer blokken toe te voegen aan uw arsenaal. Met deze plug-ins kunt u geavanceerde elementen gebruiken, zoals getuigenissen, schuifregelaars, services en andere veelvoorkomende ontwerpfuncties.

Geavanceerde plug-ins voor blokbibliotheken gebruiken om de startpagina-indeling te maken

Je kunt ook WordPress-thema’s gebruiken die klaar zijn voor Gutenberg, waardoor je meer flexibiliteit hebt om met blokken te werken.

We raden aan om Astra te gebruiken, het wordt geleverd met Gutenberg-websitesjablonen die u kunt installeren met hun Astra Starter Sites-plug-in.

Nadat u een sjabloon hebt geïmporteerd, kunt u deze bewerken met de standaard WordPress-editor en een zeer professioneel ogende startpagina voor uw website maken.

Methode 2. Maak een aangepaste startpagina in WordPress met Page Builders

Deze methode is heel eenvoudig en vereist geen codeer- of ontwerpvaardigheden. Voor deze methode gebruikt u een plug-in voor WordPress-paginabuilder.

Met een plug-in voor paginabuilder kunt u eenvoudig aangepaste paginalay-outs maken met behulp van een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten.

We raden aan Beaver Builder te gebruiken omdat dit de meest beginnersvriendelijke plug-in voor paginabuilder op de markt is. Het wordt geleverd met tientallen aangepaste startpagina-sjablonen die u met één klik kunt installeren.

Na installatie kunt u de sjabloon bewerken met behulp van aanwijs- en klikgereedschappen. U kunt inhoud en afbeeldingen vervangen door uw eigen inhoud en zelfs de sjabloon uitbreiden door meer modules, widgets en secties toe te voegen.

Een aangepaste startpagina maken met Beaver Builder

Beaver Builder geeft je ook toegang tot Beaver Themer, waarmee je je eigen aangepaste WordPress-thema kunt maken zonder code te schrijven.

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het eenvoudig maken van aangepaste WordPress-lay-outs met Beaver Builder.

Als alternatief kunt u Elementor ook proberen. Het is ook een immens populaire plug-in voor het bouwen van WordPress-pagina’s. Het wordt ook geleverd met slepen-en-neerzetten-sjablonen en een eenvoudig te gebruiken interface.

Een startpagina-indeling maken met Elementor

Zie onze tutorial over het maken van aangepaste paginalay-outs met Elementor voor meer informatie.

Methode 3. Maak handmatig een aangepaste startpagina in WordPress (codering vereist)

Deze methode wordt niet aanbevolen voor beginners omdat het codering vereist. U moet bekend zijn met de coderingspraktijken van WordPress, PHP, HTML en CSS om deze methode te gebruiken.

Laten we eens kijken hoe dit werkt.

Uw WordPress-thema bestaat uit verschillende bestanden. Sommige van deze bestanden worden sjablonen genoemd en bepalen de weergave van bepaalde delen van uw website. Zie onze cheatsheet voor WordPress-sjabloonhiërarchie voor meer informatie.

Een van deze sjablonen heet front-page.php. Als uw thema deze sjabloon heeft, gebruikt WordPress deze automatisch om uw aangepaste startpagina weer te geven.

front-page.php sjabloon

Als uw thema het echter niet heeft, kunt u er zelf een maken /

Maak gewoon een leeg bestand en sla het op als front-page.php. Daarna moet je het met FTP uploaden naar de map van je huidige thema op je WordPress-hostingaccount.

Zodra u dit bestand uploadt, zal WordPress het gaan gebruiken om uw startpagina weer te geven. Aangezien dit bestand echter volledig leeg is, ziet u een lege witte pagina.

Om dit op te lossen, kunt u beginnen met het toevoegen van uw HTML-code om de inhoud van uw aangepaste startpagina weer te geven. Een eenvoudigere aanpak is om de bestaande code en sjablonen in uw WordPress-thema te gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld dezelfde kop- en voettekst gebruiken. WordPress maakt het super eenvoudig om die sjablonen op te nemen.

Hier is een voorbeeldcode waarbij we de inhoud en zijbalken hebben verwijderd met behoud van de header- en navigatiesjablonen van het thema.

<?php / *
Deze pagina wordt gebruikt om de statische voorpagina weer te geven.
* /

// Haal de koptekstsjabloon van het thema op
get_header (); ?>
>

Je aangepaste startpagina-code komt hier


// Haal de voettekst van het thema op
<?php get_footer (); ?>

Tips voor het maken van een effectieve aangepaste startpagina in WordPress

De startpagina van uw website is de belangrijkste pagina op uw website. Gebruikers bekijken het om meer te weten te komen over uw bedrijf, producten en services.

We raden u aan het ontwerp van uw startpagina zo eenvoudig mogelijk te houden. Op onze eigen websites hebben we geleerd dat onze gebruikers eenvoudiger lay-outs nuttiger vinden.

Probeer rommel te vermijden, maar verberg geen belangrijke informatie die uw gebruikers op de startpagina willen zien. U moet ook bepalen welke inhoud het eerst in uw lay-out wordt weergegeven.

Schrijf de doelen op die u wilt bereiken voordat u een aangepaste startpagina voor uw website maakt. Deze oefening helpt je om een ​​duidelijk ontwerpdoel te bedenken.

Voor de meeste bedrijven en blogs is het belangrijkste doel om websitebezoekers om te zetten in klanten. Om dit te bereiken, heb je OptinMonster nodig.

Het is de beste WordPress pop-up plug-in en leadgeneratiesoftware. Het helpt u websitebezoekers om te zetten in abonnees en betalende klanten.

Vervolgens wilt u bijhouden hoe uw aangepaste startpagina presteert. Hiervoor moet u Google Analytics op uw website installeren. Het helpt u te zien waar uw gebruikers vandaan komen en wat ze op uw website doen.

U wilt het ook gemakkelijker maken voor uw gebruikers om contact met u op te nemen. Hiervoor heeft u de WPForms-plug-in nodig, de beste plug-in voor WordPress-formulieren op de markt.

U kunt ook een click-to-call-knop aan uw website toevoegen, zodat mensen gemakkelijk uw zakelijke telefoon kunnen bellen.

Ten slotte raden we u aan om rond te kijken naar uw concurrenten en andere populaire sites in uw branche / niche. We vragen u niet om hun ontwerp te kopiëren, maar om te leren van hun best practices en het vervolgens toe te passen op uw eigen homepage-layout.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om eenvoudig een aangepaste startpagina in WordPress te maken. Misschien wil je ook onze bewezen tips zien om je blogverkeer te vergroten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me