Een WordPress-thema bijwerken zonder de aanpassing te verliezen

Een van de beste dingen van WordPress zijn de eenvoudige aanpassingsmogelijkheden die je krijgt met WordPress-thema’s en plug-ins.


U kunt deze aanpassingen ook naar een hoger niveau tillen door uw eigen codefragmenten en CSS-stijlen toe te voegen aan uw WordPress-thema.

Het probleem doet zich voor wanneer er een update beschikbaar komt voor uw thema. Als je niet oppast, is de kans groot dat je sommige van de wijzigingen die je in je thema hebt aangebracht, kwijtraakt.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een WordPress-thema kunt bijwerken zonder de aanpassing te verliezen. We zullen ook bespreken hoe u uw thema’s op de juiste manier kunt aanpassen, zodat u niet wordt beïnvloed wanneer een nieuwe thema-update wordt uitgebracht.

WordPress-thema correct bijwerken zonder aanpassingen te verliezen

Hoe thema-updates werken in WordPress?

WordPress wordt geleverd met een krachtig systeem om updates te installeren, niet alleen voor WordPress zelf, maar ook voor plug-ins en thema’s.

Uw WordPress-website controleert regelmatig op updates en geeft deze weer Dashboard »Updates bladzijde.

WordPress-updates

Wanneer een thema-update beschikbaar komt, zie je ook een melding op de Uiterlijk »Thema’s bladzijde.

Thema-updates

Updates zijn erg belangrijk voor de beveiliging en prestaties van uw WordPress-website. Afgezien van beveiliging en bugfixes, kunnen thema-ontwikkelaars ook nieuwe functies introduceren met deze updates.

U kunt eenvoudig op de updateknop klikken om de nieuwe versie te installeren.

WordPress downloadt vervolgens het themapakket, unzipt het en vervangt de oude bestanden door de nieuwere versie.

Dit overschrijft alle oude themabestanden die op uw website zijn geïnstalleerd. Als je handmatig aangepaste code aan je WordPress-themabestanden hebt toegevoegd, gaan die wijzigingen verloren.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken welke themawijzigingen veilig zijn en welke aanpassingen worden gewist.

Welk type thema-aanpassingen kunt u verliezen tijdens een update?

Er zijn meerdere manieren om een ​​WordPress-thema aan te passen. Sommige van deze thema-aanpassingen zijn veilig omdat uw wijzigingen worden opgeslagen in de WordPress-database zelf.

Dit omvat alle wijzigingen die zijn aangebracht via de ingebouwde WordPress-thema-aanpasser die u kunt openen door naar te gaan Uiterlijk »Aanpassen bladzijde.

WordPress thema-aanpasser

Met de thema-aanpassing kunt u uw WordPress-thema wijzigen en alle wijzigingen in de WordPress-database opslaan. U kunt de afbeelding van de koptekst, kleuren, lay-out, aangepaste CSS en meer wijzigen.

Uw WordPress-widgets en navigatiemenu’s worden ook niet beïnvloed door de thema-updates.

Populaire WordPress-thema’s zoals Astra en Ocean WP worden nu geleverd met bijbehorende plug-ins. Deze plug-ins worden gebruikt om extra functies aan uw thema toe te voegen. Alle themawijzigingen die met deze bijbehorende plug-ins zijn aangebracht, worden ook niet beïnvloed door de thema-update.

Als u uw WordPress-lay-out aanpast met een WordPress-paginabuilder zoals Divi, Beaver Builder, Elementor, enz., Dan zullen deze wijzigingen ook niet worden beïnvloed.

Alle andere functies die u met een plug-in aan uw website heeft toegevoegd, zijn ook veilig. Bijvoorbeeld uw WordPress-contactformulieren, Google Analytics, pop-ups van e-mailnieuwsbrieven en meer.

Aanpassingen die u tijdens de update verliest

Als je code hebt toegevoegd aan het functies.php-bestand van je thema, verdwijnt deze. Alle CSS-wijzigingen die u rechtstreeks aan het stijlblad (style.css) van uw thema heeft toegevoegd, worden ook weggevaagd.

Nu we weten welke wijzigingen worden gewist, gaan we het hebben over hoe we ze kunnen bewaren en herstellen na de thema-update.

Stap 1. Voorbereiding op de thema-update

Het eerste dat u hoeft te doen, is verbinding maken met uw WordPress-hostingaccount via een FTP-client.

Eenmaal verbonden, ga naar de map / wp-content / themes / en download je themamap naar je computer.

Download uw WordPress-thema

Deze map is de back-up van uw thema en we zullen deze later gebruiken om aanpassingen te kopiëren en plakken na het bijwerken van het thema.

Stap 2. Download het bijgewerkte thema en verplaats aanpassingen

Nu willen we aanpassingen die we hebben aangebracht aan de oude themabestanden overdragen naar de bijgewerkte versie.

Bezoek gewoon de website van uw thema en download de nieuwste versie naar uw computer. Zoek het zip-bestand van het thema en pak het uit.

U zou nu zowel de nieuwe versie als uw oude aangepaste thema op uw computer moeten hebben.

Als u de wijzigingen die u in uw thema hebt aangebracht, onthoudt, kopieert en plakt u eenvoudig de codefragmenten van het oude thema naar de nieuwe versie.

Aan de andere kant, als u de door u aangebrachte wijzigingen niet meer weet, moet u ze eerst vinden. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door uw themabestanden te vergelijken.

U moet een software voor bestandsvergelijking gebruiken, zoals WinMerge (caleidoscoop voor Mac, Meld voor Linux).

Open beide themamappen in software voor bestandsvergelijking. Het toont bestanden naast elkaar, zodat u snel bestanden kunt vergelijken om de aanpassingen te lokaliseren die u aan het oude thema hebt toegevoegd.

Vergelijk themawijzigingen

Vervolgens kunt u de code van het oude themabestand naar hetzelfde bestand in het nieuwe thema kopiëren en plakken.

Stap 3. Upload de nieuwe themamap

Nadat u uw wijzigingen in het nieuwe thema heeft gekopieerd, bent u nu klaar om de bijgewerkte versie naar uw website te uploaden.

Maak eenvoudig verbinding met uw website met behulp van de FTP-client en ga naar de map / wp-content / themes /. Selecteer de nieuwe themamap en werk deze bij naar uw website.

Upload bijgewerkt thema

Uw FTP-client waarschuwt u dat de bestanden met dezelfde naam al bestaan. Je moet kiezen om ervoor te zorgen dat uw oude themabestanden worden vervangen door nieuwe bestanden.

Overschrijven

Dat is alles. U heeft uw WordPress-thema met succes bijgewerkt. Bezoek uw website om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Hoe u kunt voorkomen dat u wijzigingen verliest tijdens het bijwerken van het thema

Als u codefragmenten of aangepaste stijlen aan uw WordPress-thema wilt toevoegen, zijn er enkele praktische tips die u moet volgen.

De beste oplossing is om een ​​kindthema te maken en uw aangepaste code toe te voegen aan de bestanden van het kindthema.

Veel WordPress-beginners voelen zich echter niet op hun gemak bij het maken van een kinderthema. Gelukkig zijn er eenvoudigere oplossingen beschikbaar.

Voor al uw aangepaste codewijzigingen kunt u de plug-in voor codefragmenten gebruiken.

Hiermee kunt u veilig aangepaste codefragmenten toevoegen zonder uw website te verbreken, en uw wijzigingen worden niet beïnvloed door thema-updates. U kunt zelfs uw WordPress-thema wijzigen zonder die wijzigingen te verliezen.

Voor CSS-code kunt u alles opslaan onder het tabblad ‘Extra CSS’ van de thema-aanpasser.

Extra CSS

Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het toevoegen van aangepaste CSS in WordPress voor meer informatie.

Als alternatief kunt u ook de krachtige CSS Hero-plug-in gebruiken om de stijlen eenvoudig aan te passen zonder zelfs maar CSS-code te schrijven.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen je WordPress-thema bij te werken zonder de aanpassing te verliezen. Als je problemen tegenkomt, bekijk dan onze gids over de meest voorkomende WordPress-fouten en hoe je ze kunt oplossen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map