Hoe de auteursnaam uit WordPress-berichten te verwijderen (2 eenvoudige manieren)

Wilt u de auteursnaam verwijderen uit uw WordPress-blogposts? Normaal gesproken zouden blogposts de naam van de auteur moeten tonen met andere metadata zoals datum en categorie.


Het is echter mogelijk dat sommige blogeigenaren de auteursnaam niet naast hun blogberichten willen weergeven.

WordPress heeft standaard geen optie om de naam van de auteur te verwijderen en je moet een auteur selecteren om een ​​bericht te publiceren.

In dit artikel laten we u twee manieren zien om de auteursnaam gemakkelijk uit uw WordPress-berichten te verwijderen. We zullen ook de voor- en nadelen van elke aanpak bespreken.

Verwijder de auteursnaam uit WordPress-berichten

Waarom zou u de auteursnaam willen verwijderen??

De auteursnaam is een belangrijk type metadata dat standaard aan uw WordPress-berichten wordt toegevoegd. Hiermee kunnen uw lezers meer te weten komen over auteurs die inhoud op uw blog maken.

Het kan echter voorkomen dat u de naam van de auteur wilt verbergen.

Bijvoorbeeld: als meerdere medewerkers in uw team samenwerken aan elke blogpost, lijkt het misschien oneerlijk om één medewerker te crediteren voor het werk.

In een ander scenario heeft u mogelijk meerdere bijdragers / freelanceschrijvers die af en toe artikelen schrijven, maar u wilt een consistente stijl en stem behouden voor uw blog.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar oplossingen voor het eenvoudig verwijderen van de auteursnaam uit WordPress-berichten, terwijl toch meerdere auteurs op de achtergrond kunnen werken.

Methode 1: verwijder handmatig de naam van de auteur uit WordPress-berichten

Uw WordPress-thema bepaalt wanneer en hoe de auteursnaam in uw blogposts wordt weergegeven. Thema’s gebruiken meerdere benaderingen om dat te doen, waardoor het voor een plug-in moeilijker wordt om een ​​generieke oplossing te bieden voor het verwijderen van auteursnamen.

U moet een aantal code bewerken om te voorkomen dat uw thema de auteursnaam weergeeft. Als u zich ongemakkelijk voelt bij het bewerken van code, probeer dan in plaats daarvan de tweede methode.

Voor de eerste methode moet je WordPress-themabestanden bewerken. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, bekijk dan onze handleiding over het kopiëren en plakken van de code in WordPress.

Notitie: Zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw thema of kindthema voordat u wijzigingen aanbrengt. Als er iets misgaat, helpt dit u om wijzigingen gemakkelijk terug te draaien.

WordPress-thema’s gebruiken verschillende codevariaties om de naam van de auteur weer te geven. U moet de code vinden die verantwoordelijk is voor het weergeven van de naam van de auteur in uw themabestanden en deze verwijderen.

De meest voorkomende locaties om deze code te vinden, zijn single.php-, content.php-, archive.php- en index.php-bestanden.

In veel gevallen zult u de code die de naam van de auteur uitvoert niet kunnen vinden. In plaats daarvan vindt u een sjabloontag die is gedefinieerd in het bestand functions.php of template-tags.php.

Het standaard Twenty Nineteen-thema gebruikt bijvoorbeeld de functie twentynineteen_posted_by om de auteursnaam weer te geven. Deze functie is gedefinieerd in het template-tags.php-bestand en gebruikt de volgende code:

functie twentynineteen_posted_by () {
printf (
/ * vertalers: 1: SVG-pictogram. 2: post auteur, alleen zichtbaar voor schermlezers. 3: auteur link. * /
‘% 1 $ s% 2 $ s% 4 $ s’,
twentynineteen_get_icon_svg (‘person’, 16),
__ (‘Geplaatst door’, ‘twentynineteen’),
esc_url (get_author_posts_url (get_the_author_meta (‘ID’))),
esc_html (get_the_author ())
);
}
stop als;

Zodra u de code heeft gevonden die de naam van de auteur weergeeft, moet u deze verwijderen.

U moet bijvoorbeeld de code van de tweede regel naar de negende regel in de bovenstaande code verwijderen. Daarna ziet de resterende code er als volgt uit.

functie twentynineteen_posted_by () {
}
stop als;

Vergeet niet uw wijzigingen op te slaan nadat u de naam van de auteur heeft verwijderd. Upload de bestanden vervolgens terug naar uw website.

U kunt nu uw website bezoeken om uw wijzigingen in actie te zien:

Naam auteur verwijderd in WordPress Post Demo

Deze methode verbergt de auteursnaam op al je berichten; de archiefpagina’s van de auteur blijven echter intact. Een auteurarchiefpagina is waar WordPress een lijst maakt van alle artikelen die door een specifieke gebruiker zijn geschreven.

U kunt de archiefpagina van de auteur vinden op een URL zoals deze:

https://example.com/author/samsmith/

Deze URL is vindbaar door zoekmachines, wat betekent dat u mogelijk nog steeds verkeer naar die pagina’s krijgt.

U kunt de auteurarchieven eenvoudig uitschakelen met de Yoast SEO-plug-in. Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, gaat u naar SEO »Uiterlijk zoeken uw dashboard en klik vervolgens op het tabblad ‘Archieven’.

Nu kunt u de archiefinstellingen van de auteur zien. U kunt de schakelaar Auteurarchieven omschakelen en auteurarchieven op uw site uitschakelen.

Yoast SEO Auteur Archiefinstellingen

Als u dit doet, worden de archieven van de auteur uitgeschakeld en wordt het auteur-sitemap.xml-bestand verborgen dat is gemaakt door de Yoast SEO-plug-in.

Methode 2: Maak een generieke auteursnaam voor het publiceren van WordPress-berichten

Deze methode verwijdert de auteursnaam niet, maar kan als tijdelijke oplossing worden gebruikt.

U maakt een generieke auteursnaam en gebruikt deze voor al uw eerdere en toekomstige artikelen. U moet de naam van de auteur wijzigen voordat u elk bericht publiceert.

Notitie: Deze methode is onomkeerbaar. Als je dit doet en je wilt teruggaan, dan zul je elk bericht moeten bewerken en het handmatig aan de oorspronkelijke auteur moeten toewijzen.

Dat gezegd hebbende, laten we beginnen.

Voeg eerst een nieuwe auteur toe aan uw WordPress-site en geef deze een generieke gebruikersnaam zoals redactieteam.

Voeg een nieuwe gebruiker toe

Vervolgens moet je bezoeken Gebruikers »Alle gebruikers pagina en klik op de link ‘Bewerken’ onder de gebruikersnaam die u zojuist heeft toegevoegd.

Bewerk gebruiker

Scrol op het scherm met het gebruikersprofiel omlaag naar de optie ‘Bijnaam’ en voer de naam in die u wilt weergeven (bijvoorbeeld redactieteam).

Klik daarna op het vervolgkeuzemenu naast de optie ‘Naam openbaar weergeven als’ en selecteer de bijnaam die u zojuist heeft ingevoerd.

Selecteer weergavenaam

U kunt ook een generieke bio toevoegen en zelfs een gravatar maken voor dat gebruikersaccount.

Ga nu naar Berichten »Alle berichten pagina en klik op het menu met schermopties bovenaan. Voer 999 in voor het aantal items dat moet worden weergegeven.

Toon alle berichten op het scherm

Hiermee kun je snel de naam van een auteur bewerken en wijzigen voor een groot aantal berichten.

U moet alle berichten selecteren met behulp van het selectievakje en vervolgens Bewerken selecteren in het vervolgkeuzemenu Bulkacties. Klik daarna op de knop ‘Toepassen’ om door te gaan.

Selecteer alle berichten voor bulkbewerking

WordPress toont u nu de bulkbewerkingsopties. U moet de auteur wijzigen in de generieke auteursnaam die u eerder hebt toegevoegd en vervolgens op de knop Bijwerken klikken.

Naam auteur in bulk wijzigen

WordPress zal nu alle geselecteerde berichten bijwerken en de naam van de auteur wijzigen. Onthoud dat dit proces enige tijd kan duren, afhankelijk van hoe snel uw WordPress-hosting is.

Als je meer dan 999 berichten hebt, moet je naar pagina 2 gaan en het proces herhalen.

Dat is alles. U kunt nu uw website bezoeken om deze in actie te zien.

Redactieteam als auteur

Onze aanbeveling

Het verwijderen van de auteursnaam met behulp van de coderingsmethode klaart de klus, maar het is niet de beste oplossing. Als u bijvoorbeeld geen kindthema gebruikt, heeft een thema-update voorrang op uw wijzigingen.

Daarom raden we de tweede methode aan om een ​​generieke auteursnaam te maken.

Als u dit doet, kunt u de ingebouwde WordPress-functionaliteit gebruiken en hoeft u geen code te bewerken. Het verwijdert de naam of archieven van de auteur niet, maar maakt ze generiek. Het helpt ook om de consistentie van het auteurschap op uw site te waarborgen.

Ben je goed in coderen, dan kun je ook een combinatie van beide benaderingen gebruiken. U kunt een generieke auteursnaam maken om al uw blogberichten te publiceren en vervolgens een hard-code auteursprofiel in een WordPress-kinderthema.

Bij WPBeginner hanteren we een vergelijkbare aanpak. Je kunt ‘Redactie’ als auteur zien voor alle blogposts, inclusief deze die je nu aan het lezen bent.

Generieke auteursnaam op WPBeginner-artikel

Je kunt dat ook zien in het informatievenster van de auteur onderaan het artikel.

Generieke informatiebox voor auteurs in WPBeginner-artikel

Als je een informatiebox voor auteurs als deze wilt toevoegen, bekijk dan de beste gratis bio-plug-ins voor auteurs.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je de auteursnaam verwijdert uit WordPress-berichten. Mogelijk wilt u ook onze lijst met 30 effectieve manieren bekijken om inkomsten te genereren met uw website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map