Hoe u kunt vinden welk WordPress-thema een site gebruikt

Heb je ooit willen weten welk WordPress-thema een website gebruikt? Vaak krijgen we e-mails van lezers die ons om hulp vragen bij het vinden van het exacte thema dat een bepaalde website gebruikt. In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk kunt achterhalen welk WordPress-thema een specifieke website gebruikt.


Welk thema gebruikt een website?

Wanneer u een nieuwe website start, is het kiezen van het juiste thema een zeer belangrijke beslissing.

Vaak heb je ideeën en inspiratie die je op andere websites hebt gezien. In sommige gevallen wilt u misschien dat uw website bijna dezelfde lay-out en functies heeft als een andere website die u op internet hebt gezien.

Dit zou speciaal mogelijk kunnen zijn als die website een van de duizenden gratis en betaalde WordPress-thema’s gebruikt die op de markt beschikbaar zijn.

En gelukkig is het vrij eenvoudig om erachter te komen welk WordPress-thema een website gebruikt.

Video-instructies

Abonneer u op WPBeginner

Als je de video niet leuk vindt of meer instructies nodig hebt, lees dan verder.

Methode 1. Zoek het WordPress-thema dat wordt gebruikt door een website met IsItWP

Een van de gemakkelijkste manieren om het WordPress-thema te detecteren dat door een website wordt gebruikt, is met IsItWP. Het is een online tool waarmee je plug-ins en thema’s kunt opzoeken die worden gebruikt door een WordPress-website.

Eerst moet u de IsItWP-website bezoeken en de URL invoeren van een website die u wilt controleren.

Een website opzoeken op IsItWP

IsItWP controleert eerst of de website WordPress gebruikt. Als het een door WordPress aangedreven website is, zal IsItWP controleren welk WordPress-thema de website gebruikt. Het zal ook proberen WordPress-plug-ins te detecteren die door de website worden gebruikt.

Daarna worden de resultaten weergegeven met meer details over de plug-ins en het thema dat door de website wordt gebruikt.

WordPress-thema en plug-ins

IsItWP kan mogelijk geen details aanbieden over een aangepast WordPress-thema of een kindthema.

Het geeft echter de naam van het thema weer, dus u kunt het googlen om te zien of het beschikbaar is om te downloaden.

Methode 2. Detecteer handmatig het WordPress-thema dat door een website wordt gebruikt

Soms wijzigen website-eigenaren de naam van het WordPress-thema. Deze stop-tools zoals IsItWP om te detecteren welk WordPress-thema ze gebruiken.

Er zijn echter nog steeds genoeg aanwijzingen verborgen in de code die u kunt detecteren en het WordPress-thema vinden dat ze gebruiken.

Laten we beginnen.

Elk WordPress-thema moet een style.css-bestand hebben. Dit bestand bevat een themakoptekst die WordPress de naam van het thema, de thema-auteur, de URI, de versie enz. Vertelt. Het bevat ook CSS-stijlen die door het thema worden gebruikt.

Om dit bestand te vinden, moet u eerst de website bezoeken. Klik met de rechtermuisknop ergens op het scherm en selecteer ‘Paginabron bekijken’ in het menu.

Paginabron van een WordPress-website bekijken

Dit opent de broncode van de pagina die u bekijkt in een nieuw browsertabblad. Nu moet je een regel in de broncode vinden die er ongeveer zo uitziet:

U kunt op de URL in deze regel klikken om het style.css-bestand te openen.

Bovenop het style.css-bestand ziet u het themakoptekstblok met informatie over het thema dat door de website wordt gebruikt. Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

Themanaam: Themanaam
Thema-URI: https://example.com
Auteur: ThemeAuthorName
Auteur URI: https://example.com
Beschrijving: My Theme is een flexibel WordPress-thema dat is ontworpen voor portfoliowebsites
Versie: 1.1.47
Licentie: GNU General Public License v2 of hoger
Licentie-URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tekstdomein: hestia
Tags: blog, custom-logo, portfolio, e-commerce, rtl-taalondersteuning, post-formaten, grid-layout, één kolom, twee kolommen, custom-achtergrond, custom-kleuren, custom-header, custom- menu, featured-image-header, featured-images, flexibele-header, template over de volledige breedte, sticky-post, thema-opties, threaded-commentaren, klaar voor vertaling

Mogelijk vindt u hier de URL van het thema of de URL van de auteur van het thema, die u naar het thema van de website leidt.

Het bovenliggende thema vinden

Veel WordPress-websites gebruiken onderliggende thema’s om hun websites aan te passen. In dat geval bevat hun themakop informatie over het bovenliggende thema dat ze gebruiken.

*
Themanaam: My Child Theme
Beschrijving: Just a child theme
Auteur: Peter Smith
Auteur URL: Schrijf hier de blog of website url van de auteur
Sjabloon: hestia
Versie: 1.0
Licentie: GNU General Public License v2 of hoger
Licentie-URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tekstdomein: mijn-kind-thema
* /

In het bovenstaande voorbeeld heeft dit koptekstblok een extra ‘Sjabloon’ parameter in het themakoptekstblok. Deze sjabloon is het hoofdthema dat door deze website wordt gebruikt.

Je kunt ook het bovenliggende thema ontdekken door naar de broncode van de website te kijken. Daar vindt u een ander style.css-bestand dat vanuit een ander thema is geladen. Dit andere style.css-bestand is het stylesheet van het bovenliggende thema en als u erop klikt, ziet u welk ouderthema een site gebruikt.

Dat is alles voor nu, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren welk WordPress-thema een site gebruikt. Misschien wil je ook onze ultieme lijst met de meest gewilde WordPress-tips, -trucs en -hacks zien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map