50 Kesalahan WordPress Paling Umum dan Cara Memperbaikinya

Walaupun WordPress sangat mudah digunakan, terdapat beberapa kesalahan WordPress biasa yang boleh membuat anda panik. Perkara yang baik adalah bahawa kesalahan WordPress yang anda lihat di laman web anda kemungkinan besar dilaporkan dan diselesaikan oleh seseorang sebelum anda. Di WPBeginner, kami telah menulis tutorial bagaimana memperbaiki beberapa kesalahan WordPress yang popular. Dalam artikel ini, kami akan membahas 40 kesalahan WordPress yang paling biasa bersama dengan menunjukkan kepada anda cara memperbaiki semua kesalahan WordPress biasa ini.


Memperbaiki ralat WordPress biasa

Penting: Sebelum cuba memperbaiki sebarang kesalahan WordPress, pastikan anda mempunyai sandaran WordPress yang lengkap. Anda boleh menggunakan UpdraftPlus atau menggunakan tutorial ini untuk membuat sandaran WordPress secara manual.

Sekiranya anda tidak dapat menyelesaikan masalah anda dari langkah-langkah yang disebutkan dalam artikel ini, maka hubungi syarikat hosting WordPress anda.

Oleh kerana ini adalah artikel panjang, kami telah membuat di bawah ini untuk memudahkan navigasi.

  Mari kita lihat bagaimana menyelesaikan ralat WordPress yang paling biasa (satu persatu).

  Contents

  1. Cara Memperbaiki Ralat Pelayan Dalaman

  Ralat pelayan dalaman

  Mungkin kesalahan WordPress yang paling membingungkan yang mungkin dihadapi oleh pemula adalah “Ralat Pelayan Dalaman”, atau kadang-kadang “Ralat Pelayan Dalaman 500”.

  Kesalahan ini biasanya muncul apabila ada yang tidak betul, tetapi pelayan tidak dapat mengenal pasti di mana masalahnya. Oleh kerana mesej ralat tidak menunjukkan di mana anda harus mencari ralat itu, anda harus memikirkannya.

  Kami telah menyusun senarai penyelesaian yang boleh anda cuba dan salah satunya akan membantu anda menyelesaikannya. Lihat cara memperbaiki ralat pelayan dalaman di WordPress.

  []

  2. Laman web ini Mengalami Kesukaran Teknikal

  Laman web mengalami masalah teknikal

  WordPress memperkenalkan ciri perlindungan kesalahan fatal di WordPress 5.2. Ciri ini memaparkan mesej ralat sederhana yang menyatakan bahawa “Laman web ini mengalami kesulitan teknikal”.

  Untuk maklumat lengkap, WordPress kemudian menghantar pemberitahuan e-mel di alamat e-mel pentadbir WordPress anda. Mesej e-mel ini mengandungi pautan untuk mengakses backend dan berusaha memperbaiki kesalahan.

  Mod pemulihan WordPress

  Mesej ralat ini dapat dipicu oleh salah satu kesalahan fatal yang disebutkan dalam artikel ini. Sekiranya anda tidak mempunyai akses ke e-mel pentadbir atau tidak dapat menerima e-mel WordPress, maka menjadi lebih sukar untuk mengetahui ralat apa yang berlaku.

  Cara termudah untuk memperbaikinya adalah dengan memastikan bahawa alamat e-mel pentadbir WordPress anda betul dan anda dapat menerima e-mel pemberitahuan WordPress. Sekiranya anda tidak dapat menerima e-mel WordPress, lihat panduan kami untuk memperbaiki masalah tidak menghantar e-mel WordPress.

  []

  3. Cara Memperbaiki Kesalahan Sintaks di WordPress

  Ralat sintaks di WordPress

  Kesalahan ini biasanya berlaku semasa anda cuba menambahkan coretan kod ke dalam WordPress dan tidak sengaja terlepas sesuatu atau kod tersebut mempunyai sintaks yang salah. Ini akan menyebabkan ralat penghuraian PHP dan anda akan melihat notis seperti:

  Ralat parse- ralat sintaks, $ end yang tidak dijangka di /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php pada baris 278

  Mesej ralat akan menunjukkan perkara tidak dijangka yang terdapat dalam kod dan lokasi skrip di mana kesalahan berlaku dengan nombor baris. Untuk menyelesaikan masalah ini, anda harus membetulkan sintaksnya. Selalunya ia adalah tanda kurung yang hilang, atau beberapa watak yang tidak dijangka dalam kod tersebut. [Betulkan ralat sintaks di WordPress]

  []

  4. Cara Memperbaiki Ralat Membuat Sambungan Pangkalan Data di WordPress

  Ralat semasa membuat sambungan pangkalan data

  Mesej ralat ini jelas bahawa laman web anda tidak dapat menyambung ke pangkalan data. Walau bagaimanapun, menyelesaikan ralat ini boleh menjadi sukar bagi pemula.

  Biasanya ini berlaku apabila pengguna memasukkan atau mengubah kelayakan pangkalan data mereka (host pangkalan data, nama pengguna pangkalan data, dan kata laluan pangkalan data) dengan tidak betul. Kadang-kadang pelayan pangkalan data anda mungkin tidak responsif, atau pangkalan data anda mungkin rosak.

  Walau bagaimanapun, kebanyakannya adalah kelayakan log masuk pangkalan data yang salah. Lihatlah penyelesaian biasa untuk masalah ini. [Betulkan ralat semasa membuat sambungan pangkalan data di WordPress]

  []

  5. Cara Memperbaiki Skrin Kematian Putih WordPress

  Skrin putih mengenai kesalahan kematian di WordPress

  Kesalahan ini biasanya menghasilkan skrin putih biasa tanpa mesej ralat. Ini menjadikannya paling membingungkan kerana anda tidak tahu di mana mencarinya dan apa yang harus diperbaiki.

  Selalunya disebabkan skrip menghabiskan had memori PHP. Ia juga boleh berlaku kerana konfigurasi pada pelayan. Ada kemungkinan pengguna hanya akan melihat paparan kematian putih di bahagian tertentu di laman web mereka. [Lihat cara memperbaiki skrin putih kematian WordPress]

  []

  6. Cara Memperbaiki Kesalahan Posting WordPress yang Mengembalikan 404

  Catatan WordPress mengembalikan ralat 404

  Gejala ralat ini ialah apabila pengguna mengunjungi satu catatan di laman web mereka, mereka mendapat halaman 404 – tidak dijumpai ralat.

  Pengguna boleh melayari semua bahagian lain di laman web mereka termasuk kawasan pentadbir. Penyebab paling umum masalah ini adalah tetapan permalink di WordPress. Untuk menyelesaikan masalah ini, pengguna perlu mengkonfigurasi semula tetapan permalink mereka atau mengemas kini peraturan penulisan semula mereka secara manual. [Betulkan catatan WordPress yang mengembalikan ralat 404]

  []

  7. Cara Memperbaiki Ralat Kandungan Bilah Sisi Di Bawah di WordPress

  Bilah sisi muncul di bawah kandungan

  Masalah lain yang sering dihadapi oleh pemula adalah ketika bar sisi muncul di bawah kandungan ketika sepatutnya muncul di sebelah kandungan. Masalah ini kebanyakannya disebabkan oleh tema WordPress.

  Kadang kala ketika pengguna menambahkan potongan kode ke laman web mereka, mereka mungkin secara tidak sengaja lupa untuk menutup tag div html atau menambahkan div penutup tambahan yang boleh mengakibatkan melanggar tata letak tema. Sebab lain yang biasa adalah menggunakan lebar yang tidak seimbang dalam CSS atau tidak membersihkan pelampung dengan betul. [Betulkan bar sisi yang muncul di bawah ralat kandungan di WordPress]

  []

  8. Cara Memperbaiki Teks Putih dan Butang yang Hilang di Editor Visual WordPress

  Butang tiada dalam penyunting visual WordPress TinyMCE

  Sekiranya anda menggunakan editor WordPress klasik, kadangkala butang dari editor visual mungkin hilang atau mula menunjukkan ruang kosong kosong dan bukannya butang.

  Masalah ini mungkin berlaku apabila gabungan Java tidak berfungsi. Ia juga disebabkan oleh fail TinyMCE yang hilang atau rosak, atau bertentangan dengan beberapa pemalam lain yang mengubah atau memperluas TinyMCE yang dihantar dengan WordPress. [Betulkan teks putih dan butang yang hilang di editor visual WordPress]

  []

  9. Betulkan: Kesalahan Memori WordPress Memori – Tingkatkan Memori PHP

  Kesalahan ukuran memori

  Petunjuk ralat ini mungkin berupa skrin putih kematian, atau mesej ralat seperti ini:

  Ralat maut: Ukuran memori yang dibenarkan sebanyak 33554432 bait habis (cuba memperuntukkan 2348617 bait) di /home/username/public_html/site1/wp-includes/plugin.php on line xxx

  Kesalahan ini berlaku apabila skrip atau pemalam WordPress menghabiskan had ukuran memori yang diperuntukkan secara lalai. [Betulkan ralat kehabisan memori WordPress]

  []

  10. Apa yang Perlu Dilakukan Apabila Anda Terkunci daripada Pentadbir WordPress (wp-admin)

  Terkunci dari kawasan pentadbir WordPress

  Kadang-kadang anda mungkin mendapati diri anda terkunci dari kawasan pentadbir WordPress. Ini boleh berlaku sekiranya anda terlupa kata laluan anda dan tidak perlu mengakses e-mel pemulihan kata laluan.

  Plugin atau kod yang salah untuk membuat perubahan pada bahagian pentadbir juga boleh mengunci anda. Anda juga mungkin kehilangan akses ke kawasan admin kerana laman WordPress yang diretas. [Perbaiki masalah admin WordPress yang terkunci]

  []

  11. Cara Memperbaiki Masalah Menyegarkan dan Mengalihkan Halaman Log Masuk WordPress

  Ralat pengalihan masuk WordPress

  Gejala masalah ini adalah apabila pengguna cuba masuk ke papan pemuka WordPress, mereka diarahkan oleh WordPress kembali ke halaman log masuk.

  Selalunya ia berlaku kerana nilai yang salah untuk medan url laman web dan url rumah di jadual pilihan WordPress. Ini juga boleh disebabkan oleh tetapan permalink yang tidak dikonfigurasi dengan baik atau penyesuaian pengalihan dalam fail .htaccess. [Perbaiki masalah penyegaran dan pengalihan semula halaman log masuk WordPress]

  []

  12. Cara Memperbaiki Masalah Muat Naik Gambar di WordPress

  Masalah muat naik gambar WordPress

  Kadang-kadang pengguna tiba-tiba menyedari bahawa semua gambar dari laman web mereka hilang dan menunjukkan tempat letak gambar yang rosak. Apabila pengguna cuba memuat naik gambar ke pos menggunakan pengunggah media, ia akan menjadi kesalahan.

  Semua fail ini di perpustakaan media akan kelihatan rosak. Kesalahan ini berlaku kerana kebenaran fail dan direktori yang salah dalam pemasangan WordPress. Sejumlah faktor boleh menyebabkan masalah ini. [Selesaikan masalah muat naik gambar di WordPress]

  []

  13. Cara Memperbaiki Masalah Imej Biasa di WordPress

  Masalah imej biasa di WordPress

  Memuat naik gambar ke laman WordPress boleh membingungkan seseorang yang baru menggunakan WordPress. Pengguna mungkin tidak dapat mengetahui bagaimana menyelaraskan gambar, mengubah ukuran atau memotongnya, atau memaparkannya dalam format galeri.

  Ini bukan ralat atau masalah di WordPress. Anda hanya perlu membiasakan diri dengan cara WordPress mengendalikan media. [Selesaikan masalah imej biasa di WordPress]

  []

  14. Cara Memperbaiki Kesalahan “Adakah Anda Yakin Mahu Melakukan Ini” di WordPress

  Adakah anda pasti mahu melakukan kesalahan ini di WordPress

  Pengguna mungkin menemui ralat ini di kawasan pentadbir WordPress. Penyebab ralat ini yang paling biasa adalah plugin atau tema yang gagal menggunakan Nonce dengan betul.

  Nonce adalah kunci keselamatan khas yang dapat ditambahkan ke URL ketika melakukan tindakan pentadbir di WordPress. Kadang kala plugin atau tema boleh menggunakannya dengan tidak betul yang boleh menyebabkan pengguna melihat ralat ini. [Betulkan adakah anda pasti mahu melakukan kesalahan ini di WordPress]

  []

  15. Cara Memperbaiki Ringkas Tidak Tersedia untuk Kesalahan Penyelenggaraan Berjadual di WordPress

  WordPress tidak tersedia kerana kesalahan penyelenggaraan

  Kadang-kadang kerana kemas kini WordPress yang belum selesai atau terganggu, anda mungkin melihat ralat “Ringkas Tidak Tersedia untuk Penyelenggaraan Berjadual” di WordPress.

  Apa yang berlaku ialah WordPress meletakkan laman web anda dalam mod penyelenggaraan semasa kemas kini. Sekiranya atas sebab tertentu kemas kini terganggu, maka WordPress tidak berpeluang untuk meletakkan laman web anda dari mod penyelenggaraan. Kesalahan ini akan mengunci seluruh laman web anda dan menjadikannya tidak tersedia untuk pentadbir dan juga pengunjung. [Perbaiki tidak tersedia sebentar untuk ralat penyelenggaraan berjadual]

  []

  16. Cara Memperbaiki WordPress Tidak Menghantar Masalah E-mel

  Memperbaiki WordPress tidak menghantar masalah e-mel

  Simptom yang paling biasa dari masalah ini adalah tidak menerima borang kenalan atau e-mel pemberitahuan WordPress dari laman web anda.

  Masalah ini biasanya disebabkan kerana kebanyakan penyedia hosting yang dikongsi melumpuhkan atau membatasi modul yang digunakan untuk menghantar e-mel untuk mengelakkan penyalahgunaan pelayan mereka. [Betulkan WordPress tidak menghantar masalah e-mel]

  []

  17. Cara Memperbaiki Kesalahan Suapan RSS WordPress

  Memperbaiki ralat suapan RSS di WordPress

  Sebilangan besar kesalahan suapan RSS WordPress disebabkan oleh pemformatan yang buruk. Anda mungkin melihat kesilapan seperti ini:

  Ralat Penguraian XML: Pengisytiharan XML atau teks tidak pada permulaan entiti
  Lokasi: http://example.com/feed
  Baris Nombor 2, Lajur 1:

  Bergantung pada penyemak imbas yang anda gunakan, mesej ralat suapan RSS anda mungkin berbeza. Anda juga dapat melihat mesej ralat ini semasa mengunjungi suapan anda di penyemak imbas.

  Amaran: Tidak dapat mengubah maklumat tajuk – tajuk sudah dihantar oleh (output bermula pada /home/username/example.com/wp-content/themes/twentysixteen/functions.php:433) di /home/username/example.com/wp- merangkumi / pluggable.php di talian 1228

  WordPress mengeluarkan suapan RSS dalam XML yang merupakan bahasa markup yang ketat. Jeda baris yang hilang atau tab tambahan boleh merosakkan suapan RSS anda. [Betulkan ralat suapan RSS WordPress]

  []

  18. Cara Memperbaiki Kesalahan 403 Terlarang di WordPress

  403 Kesalahan terlarang

  403 Kod ralat terlarang ditunjukkan apabila kebenaran pelayan anda tidak membenarkan akses ke halaman tertentu. Inilah sebabnya mengapa kesalahan biasanya disertakan dengan teks:

  403 Dilarang – Anda tidak mempunyai kebenaran untuk mengakses ‘/’ di pelayan ini.
  Selain itu, ralat 403 Terlarang ditemui semasa cuba menggunakan ErrorDocument untuk menangani permintaan.

  Terdapat senario yang berbeza apabila anda dapat melihat ralat ini. Kebenaran fail yang salah, plugin keselamatan yang tidak dikodkan dengan betul, atau konfigurasi pelayan adalah penyebab yang paling biasa. [Betulkan 403 Kesalahan terlarang di WordPress]

  []

  19. Cara Memperbaiki Ralat Terlalu Banyak Masalah Pengalihan di WordPress

  Terlalu banyak ralat pengalihan di WordPress

  Kesalahan ini biasanya berlaku kerana masalah pengalihan yang salah dikonfigurasi. Seperti yang anda ketahui bahawa WordPress mempunyai Struktur URL mesra SEO yang menggunakan fungsi pengalihan. Beberapa plugin WordPress yang popular juga menggunakan fungsi pengalihan juga.

  Oleh kerana salah konfigurasi pada salah satu alat pengalihan ini, laman web anda mungkin akan mengalihkan pengguna ke URL yang sebenarnya mengarahkan mereka kembali ke URL yang merujuk. Sekiranya penyemak imbas pengguna terperangkap di antara dua halaman menyebabkan gelung pengalihan. [Betulkan terlalu banyak masalah pengalihan di WordPress]

  []

  20. Cara Memperbaiki Kesalahan “Muat Naik: Gagal Menulis Fail ke Cakera” di WordPress

  Ralat muat naik gagal di WordPress

  Kesalahan ini boleh berlaku kerana beberapa sebab. Walau bagaimanapun, yang paling biasa adalah kebenaran folder yang salah.

  Setiap fail dan folder di laman web anda mempunyai satu set kebenaran. Pelayan web anda mengawal akses ke fail berdasarkan kebenaran ini. Kebenaran yang salah ke folder dapat menghilangkan kemampuan anda menulis fail di pelayan. Ini bermaksud pelayan web anda tidak dapat membuat atau menambahkan fail baru ke folder tersebut. [Betulkan Muat naik: Gagal menulis fail ke ralat cakera]

  []

  21. Cara Memperbaiki Kesalahan “Laman web ini di hadapan mengandungi program berbahaya” di WordPress

  Kesalahan program berbahaya di Google Chrome

  Google menandakan laman web dengan amaran ini jika mereka menemui kod mencurigakan yang mungkin berupa malware atau trojan. Kadang-kadang alasan untuk ini adalah bahawa laman web anda digodam dan kini digunakan untuk menyebarkan kod jahat.

  Sebab lain yang sering berlaku untuk kesilapan ini ialah menunjukkan iklan dari rangkaian iklan berkualiti rendah. Rangkaian ini kadang-kadang dapat memaparkan iklan yang menghubungkan ke laman web yang menyebarkan kod berbahaya. [Perbaiki laman di hadapan mengandungi ralat program berbahaya di WordPress]

  []

  22. Cara Memperbaiki Kesalahan Posting Jadual yang Terlepas di WordPress

  Jadual pos terlepas

  WordPress mempunyai ciri hebat ini yang membolehkan anda menjadualkan catatan untuk diterbitkan secara automatik pada waktu yang ditentukan. Sebilangan besar blogger bergantung pada masa depan untuk menguruskan jadual penerbitan mereka.

  Walau bagaimanapun, kadang-kadang WordPress boleh kehilangan catatan yang dijadualkan kerana beberapa sebab. Sekiranya ini berlaku kepada anda lebih daripada beberapa kali, maka anda perlu mengatasi masalah ini. [Betulkan ralat catatan jadual yang tidak dijawab di WordPress]

  []

  23. Cara Memperbaiki Kesalahan Maut: Masa Pelaksanaan Maksimum Dilebihi di WordPress

  Kesalahan masa pelaksanaan maksimum di WordPress

  WordPress dikodkan terutamanya dalam bahasa pengaturcaraan PHP. Untuk melindungi pelayan web dari penyalahgunaan, ada had masa yang ditetapkan untuk berapa lama skrip PHP dapat dijalankan.

  Beberapa penyedia hosting WordPress telah menetapkan nilai ini ke tahap yang lebih tinggi sementara yang lain mungkin menetapkannya ke tahap yang lebih rendah. Apabila skrip mencapai had waktu pelaksanaan maksimum, ia mengakibatkan kesalahan pelaksanaan melebihi masa pelaksanaan. [Betulkan masa pelaksanaan maksimum yang melebihi ralat di WordPress]

  []

  24. Cara Memperbaiki Masalah Thumbnail Facebook yang Tidak Betul di WordPress

  Menetapkan lakaran kecil Facebook di WordPress menggunakan Yoast SEO

  Terdapat banyak sebab yang boleh menghalang Facebook daripada meneka gambar kecil yang betul. Salah satu sebab yang paling umum adalah menetapkan beberapa gambar dalam tag og: image di mana gambar pilihan anda lebih kecil daripada gambar yang lain.

  Facebook menggunakan teg Open Graph (og), dan plugin seperti Yoast SEO secara automatik menambahkannya ke laman web anda untuk mengelakkan masalah gambar kecil hilang. [Betulkan masalah lakaran kecil Facebook yang tidak betul di WordPress]

  []

  25. Cara Memperbaiki WordPress Mengelakkan Masalah Log Keluar

  WordPress terus keluar

  WordPress menetapkan kuki di penyemak imbas anda untuk mengesahkan sesi log masuk. Kuki ini ditetapkan untuk URL WordPress yang disimpan di bahagian tetapan anda. Sekiranya anda mengakses dari URL yang tidak sepadan dengan URL dalam tetapan WordPress anda, maka WordPress tidak akan dapat mengesahkan sesi anda. [Betulkan WordPress terus keluar masalah]

  []

  26. Cara Memperbaiki Ralat Kandungan Campuran di WordPress

  Kesalahan kandungan bercampur

  Kesalahan kandungan campuran disebabkan oleh tetapan HTTP / SSL yang salah di laman WordPress anda. Mereka mungkin atau tidak mempengaruhi fungsi laman web anda, tetapi mereka boleh mempengaruhi SEO dan pengalaman pengguna laman web anda.

  Pada dasarnya, di laman web yang diaktifkan SSL semua sumber harus dimuat menggunakan URL HTTP. Laman web anda mungkin mempunyai kandungan dengan URL HTTP, atau plugin atau tema mungkin memuat fail dengan HTTP. Ini menyebabkan ralat kandungan bercampur kerana sumber tersebut tidak dimuat menggunakan protokol selamat.

  Untuk memperbaikinya, anda perlu mengetahui sumber mana yang dimuat dengan tidak selamat, dan kemudian membetulkan URL mereka. Anda boleh melakukan ini dengan pemalam atau anda juga boleh melakukannya secara manual. [Betulkan kesalahan kandungan campuran di WordPress]

  []

  27. Cara Memperbaiki Tambah Butang Media Tidak Berfungsi di WordPress

  Butang tambah media tidak berfungsi

  Butang Tambah Media di skrin edit pos WordPress menggunakan JavaScript untuk melancarkan perpustakaan media dan pengunggah. Walau bagaimanapun, kadangkala konflik kod plugin atau tema dengan inti WordPress dapat mengelakkan JavaScript berfungsi.

  Apa yang berlaku ialah WordPress menggabungkan semua skrip di dalam kawasan pentadbir WordPress untuk meningkatkan prestasi. Plugin atau skrip tema boleh mengganggu ini yang akan menjadikan kod lain dalam skrip berhenti berfungsi. [Betulkan butang tambah media yang tidak berfungsi di WordPress]

  []

  28. Cara Memperbaiki Kesalahan 502 Bad Gateway di WordPress

  Kesalahan 502 Bad Gateway

  502 Kesalahan pintu masuk yang buruk adalah satu lagi kesalahan membingungkan yang mungkin muncul di laman web WordPress anda. Ini biasanya disebabkan apabila permintaan pengguna ke pelayan terlalu lama diproses tanpa memberikan kesalahan lain.

  Kelewatan ini boleh menjadi gangguan sementara yang disebabkan oleh lalu lintas yang tinggi. Ini juga boleh disebabkan oleh tema atau pemalam WordPress yang kurang dikodkan. Akhir sekali, salah konfigurasi pelayan juga dapat menghasilkan ralat ini. [Betulkan 502 ralat gerbang buruk di WordPress]

  []

  29. Cara Memperbaiki Kesalahan 503 Perkhidmatan yang Tidak Tersedia di WordPress

  Kesalahan 503 ‘perkhidmatan tidak tersedia’ sering disebabkan oleh skrip PHP yang tidak responsif. Ini mungkin plugin WordPress, tema, atau coretan kod tersalah laku.

  Ia juga dapat dipicu oleh beban pelayan yang berat, gangguan pelayan, atau serangan brute force. Sekiranya berlaku, ia akan hilang secara automatik dalam beberapa minit. Sekiranya tidak hilang, anda perlu menyelesaikan masalah dan memperbaikinya. [Betulkan 503 ralat tidak tersedia perkhidmatan di WordPress]

  []

  30. Cara Memperbaiki Kesalahan 504 Gateway Timeout di WordPress

  Kesalahan masa tamat gerbang 504 sering disebabkan apabila permintaan ke pelayan anda diproses melalui proksi atau firewall tetapi gagal berhubung dengan pelayan hulu.

  Anda lebih cenderung melihat ralat ini, jika anda menggunakan firewall WordPress seperti Sucuri atau Cloudflare. [Betulkan ralat waktu tunggu gerbang 504 di WordPress]

  []

  31. Cara Memperbaiki Ralat WordPress Gagal Membuka Aliran

  Gagal membuka ralat aliran

  Kesalahan ‘Gagal membuka aliran’ berlaku apabila WordPress tidak dapat memuatkan fail yang disebut dalam kod laman web. Kadang-kadang WordPress akan terus memuatkan laman web ini dan hanya menunjukkan mesej amaran, sementara yang lain akan mengakibatkan kesalahan yang fatal.

  Mesej ralat boleh berbeza, bergantung pada di mana kesalahan dipicu dalam kod dan apa yang menyebabkannya. Dalam setiap contoh, frasa gagal membuka aliran akan diikuti oleh alasan. Contohnya, kebenaran ditolak, tidak ada fail atau direktori seperti itu, operasi gagal dan banyak lagi. [Betulkan WordPress gagal membuka ralat aliran]

  []

  32. Cara Memperbaiki Kesalahan Permintaan WordPress 429 Terlalu Banyak

  429 terlalu banyak ralat permintaan

  Kesalahan 429 adalah langkah pencegahan untuk melindungi pelayan daripada penyalahgunaan. Kesalahan ini dipicu ketika bot, skrip, atau pengguna membuat terlalu banyak permintaan ke pelayan.

  Namun, jika tidak dikonfigurasi dengan benar, maka ia dapat menyekat enjin carian dan API lain dari mengakses laman web anda. Untuk memperbaikinya, anda perlu mencari kod, pemalam, atau perkhidmatan yang tidak berfungsi dengan baik yang menyebabkan ralat. [Betulkan kesalahan 429 terlalu banyak permintaan WordPress]

  []

  33. Cara Memperbaiki Kesalahan Permintaan 413 Entiti Terlalu Besar di WordPress

  413 Entiti permintaan terlalu besar

  Biasanya, kebanyakan syarikat hosting WordPress telah dikonfigurasi pelayannya, sehingga pengguna WordPress dapat memuat naik gambar besar dan media lain dengan mudah. Walau bagaimanapun, kadang-kadang tetapan ini tidak cukup tinggi untuk memuat naik fail tema atau pemalam.

  Ini juga akan menghalang anda memuat naik fail besar di perpustakaan media. Sekiranya demikian, anda akan melihat mesej yang berbeza, dengan jelas menyatakan bahawa saiz fail melebihi had maksimum yang dibenarkan. [Betulkan 414 entiti permintaan ralat terlalu besar di WordPress]

  []

  34. Cara Mematikan Kesalahan PHP di WordPress

  Kesalahan dan amaran PHP di WordPress

  Laman web WordPress anda kadang-kadang menunjukkan kesalahan dan amaran di dalam kawasan pentadbir WordPress atau laman web anda. Kesalahan ini tidak menghalang WordPress daripada memaparkan laman web anda. Mereka membantu dalam masalah penyahpepijatan tetapi laman web anda akan kelihatan sangat tidak profesional jika menunjukkan kesalahan ini di bahagian depan.

  WordPress dilengkapi dengan trik konfigurasi yang mudah untuk mengawal ralat PHP dan bagaimana ia dipaparkan atau dilog masuk di laman web anda. Anda hanya perlu mengatasinya dan kesalahan PHP akan hilang dari laman web anda. [Betulkan Kesalahan PHP di WordPress]

  []

  35. Cara Memperbaiki Ralat Sambungan Selamat di WordPress

  Ralat sambungan selamat di WordPress

  WordPress dilengkapi dengan sistem pengurusan kemas kini yang secara berkala memeriksa kemas kini yang tersedia di laman web WordPress.org. Laman web anda mungkin gagal tersambung dengan laman web WordPress.org, kerana salah konfigurasi pada pelayan hosting anda, yang akan menyebabkan kesalahan sambungan selamat.

  Kemas kini memainkan peranan penting dalam keselamatan dan prestasi WordPress. Inilah sebabnya mengapa anda perlu memperbaiki ralat ini untuk meneruskan kemas kini WordPress. [Betulkan ralat sambungan selamat di WordPress]

  []

  36. Cara Memperbaiki Folder Destinasi Sudah Ada Kesalahan di WordPress

  Folder sudah ada ralat

  Kesalahan ini berlaku semasa pemasangan tema atau pemalam WordPress. WordPress mengekstrak fail zip tema atau plugin anda ke dalam folder yang dinamakan mengikut fail itu sendiri.

  Sekiranya folder dengan nama yang sama sudah ada, maka WordPress menghentikan pemasangan dengan mesej ralat berikut.

  Folder destinasi sudah ada. /home/user/example.com/wp-content/plugins/wpforms/

  Pemasangan plugin gagal.

  Untuk memperbaikinya, anda hanya perlu memadam folder yang ada dan kemudian meneruskan pemasangan. [Perbaiki folder sudah ada ralat di WordPress]

  []

  37. Cara Memperbaiki Kesalahan ‘Kemas Kini Lain dalam Proses’ di WordPress

  Kemas kini lain dalam ralat proses

  Kesalahan ini biasanya muncul semasa proses kemas kini teras WordPress. Sekiranya pengguna memulakan proses kemas kini yang lain semasa kemas kini sedang dijalankan, anda akan melihat mesej ralat ini.

  Apa yang berlaku ialah WordPress secara automatik menetapkan pilihan kunci kemas kini dalam pangkalan data. Pilihan pangkalan data ini menghalang anda menjalankan kemas kini serentak di laman web anda. Pilihan ini hilang secara automatik selepas beberapa ketika. Namun, jika tidak atau anda tidak mahu menunggu, anda juga boleh memperbaikinya secara manual. [Betulkan kemas kini lain dalam ralat proses di WordPress]

  []

  38. Cara Memperbaiki Ralat Kunci Tetapkan Semula Kata Laluan di WordPress

  Kesalahan kunci tetapan semula kata laluan di WordPress

  Kesalahan ini memaksa halaman log masuk untuk terus menyegarkan dan tidak membenarkan anda menyimpan kunci tetapan semula kata laluan. Walaupun bahagian depan laman web anda berfungsi seperti biasa, anda tidak dapat log masuk dan bekerja di laman web anda.

  Ia disebabkan oleh kekurangan ruang cakera pada akaun hosting WordPress anda. Oleh kerana tidak ada lagi ruang cakera, WordPress gagal menyimpan data baru ke dalam pangkalan data. Cara mudah untuk memperbaikinya adalah dengan memadamkan beberapa fail yang tidak diperlukan dari laman web anda. [Betulkan kesalahan kunci tetapan semula kata laluan di WordPress]

  []

  39. Cara Memperbaiki Kesalahan “Hilang Folder Sementara” di WordPress

  Folder sementara tiada

  Kesalahan ini disebabkan apabila WordPress tidak mempunyai akses ke folder yang digunakan PHP untuk menyimpan fail sementara. Kesalahan itu mengganggu muat naik, plugin, dan pemasangan tema WordPress anda.

  Untuk memperbaiki ralat ini, anda perlu menentukan folder sementara untuk WordPress digunakan atau meminta penyedia hosting WordPress anda memperbaikinya untuk anda. [Perbaiki kehilangan ralat folder sementara di WordPress]

  []

  40. Cara Memperbaiki Kesalahan Fail Pluggable.php di WordPress

  Kesalahan fail Pluggable.php di WordPress

  Fail Pluggable.php mengandungi beberapa fungsi WordPress teras yang boleh diganti oleh pengguna dan pembangun dalam kod mereka sendiri. Namun, jika pemalam WordPress atau coretan kod tersuai gagal menangani salah satu fungsi ini dengan betul, maka anda akan melihat ralat seperti ini:

  Amaran: Tidak dapat mengubah maklumat header – header sudah dihantar oleh (output dimulakan di /home/username/demosite/wp-content/themes/mytheme/functions.php:1035) di / home / username / demosite / wp-include / pluggable. php di talian 1179

  Kadang kala anda dapat terus bekerja di laman web anda walaupun terdapat kesalahan, kadangkala kesalahan itu boleh membawa maut dan menjadikan laman web anda tidak dapat diakses sepenuhnya. [Betulkan ralat fail pluggable.php di WordPress]

  41. Cara Memperbaiki Masalah SSL Umum di WordPress

  Memperbaiki masalah SSL biasa di WordPress

  Laman web yang membolehkan SSL / HTTPS menggunakan sijil SSL yang unik untuk tujuan pengenalan. Sekiranya pelayan berpura-pura menggunakan HTTPS, dan sijilnya tidak sepadan, maka kebanyakan penyemak imbas moden akan memberi amaran kepada pengguna agar tidak menyambung ke laman web.

  Cara termudah untuk memperbaikinya adalah dengan meminta penyedia hosting WordPress anda memasang sijil SSL anda dengan betul. Untuk maklumat lebih lanjut dan ralat lain yang disebabkan oleh salah konfigurasi SSL, lihat panduan kami mengenai cara menyelesaikan masalah SSL biasa di WordPress.

  []

  42. Cara Memperbaiki Kesalahan Kebenaran Fail dan Folder di WordPress

  Kebenaran fail dan folder di WordPress

  WordPress memerlukan kebenaran fail dan folder tertentu untuk berfungsi dengan baik. Sebilangan besar syarikat hosting WordPress sudah menyiapkannya tetapi kebenaran ini boleh berubah secara tidak sengaja atau disebabkan oleh salah konfigurasi.

  Anda boleh menetapkan kebenaran ini secara manual dengan menggunakan klien FTP. Cukup pilih semua fail dan folder WordPress dan kemudian gunakan kebenaran untuk folder dan fail secara berulang.

  Anda perlu menetapkan semua kebenaran folder ke 755 dan semua izin fail ke 655. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat artikel kami mengenai cara memperbaiki kebenaran fail dan folder di WordPress.

  []

  43. Cara Memperbaiki Ralat Muat Naik Imej HTTP di WordPress

  Kesalahan HTTP semasa memuat naik gambar

  Adakah anda melihat ralat HTTP ketika cuba memuat naik gambar atau media ke laman web WordPress anda? Terdapat sejumlah hal yang dapat menyebabkan kesalahan HTTP ketika memuat naik fail menggunakan pemuat media media WordPress.

  Selalunya, ralat ini adalah masalah sementara dan diselesaikan dalam beberapa minit. Walau bagaimanapun, pada masa lain ia berterusan dan memerlukan penyelidikan lebih lanjut.

  Untuk arahan langkah demi langkah, lihat panduan lengkap kami untuk memperbaiki ralat muat naik gambar HTTP di WordPress.

  []

  44. Cara Memperbaiki Sambungan Anda Bukan Kesalahan Peribadi

  Sambungan anda tidak peribadi

  Kesalahan ‘Sambungan anda bukan peribadi’ muncul di laman web yang menggunakan protokol SSL / HTTP ketika penyemak imbas anda tidak dapat mengesahkan sijil SSL yang dikeluarkan oleh laman web.

  Penyemak imbas yang paling popular akan memaparkan mesej ralat dan bukannya laman web anda, ini mengakibatkan penurunan lalu lintas laman web secara tiba-tiba dan kerosakan pada imej jenama anda.

  Masalahnya adalah mencari punca ralat ini. Kami telah menyediakan panduan langkah demi langkah untuk memperbaiki sambungan dengan mudah bukan kesalahan peribadi di laman web anda.

  []

  45. Cara Memperbaiki Kesalahan “Pautan yang Anda Ikuti Tamat Tempoh” di WordPress

  Pautan yang anda ikuti telah tamat tempoh

  Kesalahan ini biasanya berlaku semasa anda cuba memuat naik tema WordPress atau pemalam ke laman web anda dari kawasan pentadbir WordPress.

  Syarikat hosting WordPress meletakkan had pada ukuran fail yang boleh anda muat naik dan berapa lama skrip dapat dijalankan di laman web. Sekiranya fail yang anda muat naik besar atau mengambil masa lebih lama untuk dimuat, anda akan melihat ralat ‘Pautan yang anda ikuti telah tamat’.

  Bergantung pada apa yang menyebabkan ralat, anda perlu meningkatkan had memori dan saiz muat naik fail di WordPress. Untuk arahan terperinci, lihat artikel kami mengenai cara membetulkan pautan yang anda ikuti telah berlaku kesilapan di WordPress.

  []

  46. ​​Laman Web WordPress Tidak Mengemas kini Isu Segera

  Laman web tidak dikemas kini

  Adakah laman web WordPress anda tidak menunjukkan perubahan terkini yang anda buat? Sebab yang paling biasa untuk masalah ini adalah cache.

  Pada dasarnya, penyemak imbas penyemak imbas atau WordPress anda menyimpan sementara versi setiap halaman yang dilihat di laman web anda. Ini membolehkan mereka melayani halaman dengan pantas dan bukannya meminta salinan baru dari pelayan anda.

  Sekiranya laman web anda tidak dikemas kini dengan segera, maka kemungkinan besar penyebabnya ialah anda melihat versi cache. Kami telah mengumpulkan panduan terperinci yang menunjukkan cara membersihkan cache WordPress pada semua penyemak imbas dan pemalam cache yang popular.

  []

  47. Cara Memperbaiki Kesalahan “Gagal Memuatkan Sumber” Di WordPress

  Gagal memuatkan ralat sumber

  WordPress merangkumi beberapa fail semasa memuatkan mana-mana halaman di laman web anda. Di sebalik tabir, setiap halaman memuat beberapa gambar, skrip, helaian gaya, dan banyak lagi. Fail-fail ini kemudian dimuat oleh penyemak imbas pengguna.

  Namun, jika fail ini tidak dijumpai, maka anda akan melihat ralat “Gagal memperoleh sumber daya” di alat Periksa penyemak imbas.

  Penyelesaian paling mudah adalah memastikan bahawa fail itu benar-benar ada di laman web anda. Walau bagaimanapun, jika itu tidak berfungsi, anda perlu menyemak URL WordPress anda untuk memastikannya betul.

  Untuk arahan terperinci, lihat panduan kami mengenai cara memperbaiki ralat “Gagal memuat sumber” di WordPress.

  []

  48. Cara Memperbaiki Kesalahan “Hilang Folder Sementara” di WordPress

  Hilang folder sementara

  WordPress menyimpan sementara fail dalam folder sementara semasa anda memuat naik media, menaik taraf pemalam, dan tema. Sekiranya tidak dapat membuat atau menulis dalam folder sementara, muat naik anda gagal dengan mesej ralat ‘Hilang folder sementara’.

  Untuk memperbaikinya, anda perlu menambahkan kod berikut dalam fail wp-config.php anda.

  define (‘WP_TEMP_DIR’, nama panggilan (__ FILE__). ‘/ wp-content / temp /’);

  Selepas itu, anda perlu menyambung ke laman web anda menggunakan klien FTP dan membuat folder baru bernama ‘temp’ di dalam folder wp-content.

  Untuk keterangan lebih lanjut, lihat panduan kami mengenai cara membetulkan kehilangan ralat folder sementara di WordPress.

  []

  49. Cara Memperbaiki Kesalahan “Googlebot tidak dapat mengakses fail CSS dan JS” di WordPress

  Kesalahan sumber yang disekat di Google Search Console

  Adakah anda melihat kesalahan perayapan di konsol carian Google dengan mesej ‘Googlebot tidak dapat mengakses sumber’? Untuk memahami halaman, Googlebot perlu melihatnya dengan fail CSS dan JavaScript yang disertakan.

  Namun, jika Google tidak dapat memuatkan file-file ini maka akan menyebabkan kesalahan dalam laporan liputan Konsol Carian Google Anda.

  Penyebab ralat ini yang paling biasa adalah pengguna menyekat sumber ini secara tidak sengaja menggunakan fail .htaccess atau robots.txt. Lihat kedua-dua fail di folder root laman web anda untuk memastikan anda tidak menyekat sumber statik.

  Untuk arahan terperinci, ikuti artikel kami mengenai cara memperbaiki Googlebot tidak dapat mengakses kesalahan fail CSS dan JS di WordPress.

  []

  50. Menyelesaikan Masalah Kesalahan WordPress Sendiri

  Kami telah merangkumi beberapa kesalahan WordPress yang paling biasa dalam artikel ini. Walau bagaimanapun, kekuatan sebenar WordPress berasal dari ribuan plugin dan tema yang boleh anda gunakan di laman web anda. Segala plugin atau tema yang dipasang di laman web anda boleh menyebabkan kesilapan.

  Sangat sukar bagi pemula untuk mengetahui apa yang menyebabkan masalah di laman web mereka dan bagaimana mereka dapat menyelesaikannya.

  Kami telah mengumpulkan panduan langkah demi langkah lengkap untuk menyelesaikan masalah kesalahan WordPress untuk pemula. Ini akan membantu anda belajar bagaimana mendiagnosis masalah WordPress dan bagaimana memperbaikinya seperti profesional.

  []

  Itu sahaja, kami harap panduan ini dapat membantu anda mencari dan memperbaiki ralat WordPress yang anda hadapi.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me