Adakah Anda Betul Memerlukan VPS? Hosting VPS WordPress Terbaik Berbanding – 2020

Adakah anda ingin membandingkan hosting VPS terbaik perkhidmatan untuk WordPress?


Mencari hosting VPS terbaik untuk WordPress boleh menjadi luar biasa dengan begitu banyak pilihan yang berbeza di pasaran. Kadang-kadang VPS bukanlah pilihan terbaik untuk keperluan anda. Hanya kerana laman web anda telah melebihi hosting yang dikongsi, tidak bermakna anda memerlukan VPS.

Mungkin anda memerlukan hosting WordPress yang dikendalikan atau bahkan pelayan khusus.

Sangat penting untuk memahami kebaikan dan keburukan hosting VPS, jadi anda boleh membuat keputusan yang tepat untuk keperluan anda.

WPBeginner adalah laman sumber WordPress bebas terbesar yang menerima berjuta-juta paparan halaman setiap bulan. Setelah membantu 100,000+ pengguna dan pengalaman bertahun-tahun dengan syarikat hosting WordPress, kami telah membuat panduan paling komprehensif yang akan membantu anda memahami semua yang perlu anda ketahui mengenai hosting VPS serta membandingkan syarikat hosting VPS teratas, sehingga anda dapat memilih yang terbaik Perkhidmatan hosting VPS untuk WordPress.

Apa itu VPS Hosting?

Pengehosan VPS bermaksud “Hosting Pelayan Peribadi Maya.”

VPS pada dasarnya adalah partisi bebas dari pelayan fizikal. Syarikat hosting sering membuat banyak partisi maya dari satu pelayan fizikal, jadi setiap laman web dan fail dapat disimpan secara terpisah.

Hosting VPS menggabungkan yang terbaik dari hosting yang dikongsi dan dikhaskan: ini memberi anda lebih banyak kawalan dan kebebasan dengan kos yang lebih rendah daripada pelayan khusus yang sebenar.

Apabila laman web WordPress anda mengatasi hosting yang dikongsi, pilihan peningkatan terbaik adalah hosting VPS atau hosting WordPress yang dikendalikan.

Hosting VPS memberi anda kawalan dan fleksibiliti yang lebih besar terhadap pelayan anda. Dengan kawalan itu juga timbul tanggungjawab untuk penyediaan dan penyelenggaraan.

Hosting WordPress terurus adalah seperti perkhidmatan concierge di mana aspek teknikal seperti keselamatan, kelajuan, kemas kini WordPress, sandaran harian, waktu operasi laman web, dan skalabilitas semuanya dijaga oleh syarikat hosting web anda.

Kebaikan dan Keburukan VPS Hosting

Hosting VPS adalah langkah dari hosting bersama. Ia menawarkan banyak fleksibiliti dan ciri pelayan khusus, tanpa kos yang tinggi.

Tetapi adakah betul untuk laman web anda? Pertimbangkan faedah dan kekurangan ini sebelum membeli rancangan.

Kelebihan Hosting VPS

 • Fleksibiliti dan Kawalan – Mempunyai pelayan maya anda sendiri memberi anda akses pentadbiran. Ini membolehkan anda memasang dan mengkonfigurasi perisian yang anda mahukan, menyesuaikan tetapan konfigurasi pelayan anda, dan banyak lagi.
 • Buat Pelbagai Akaun cPanel – Anda akan dapat menguruskan akaun hosting VPS anda menggunakan cPanel dan WHM. WHM memberi anda kemampuan untuk membuat banyak akaun cPanel untuk laman web yang berbeza. Ini boleh berguna untuk keselamatan. Ini juga memudahkan untuk menguruskan sejumlah besar fail dan laman web. Anda juga boleh membuat akaun cPanel untuk pelanggan, rakan, dan keluarga.

Kekurangan VPS Hosting

 • Kos – Hosting VPS lebih mahal daripada hosting bersama. Banyak rancangan bermula dari sekitar $ 29 sebulan, sementara anda dapat mencari hosting bersama dengan harga serendah $ 3,95 sebulan.
 • Kemahiran teknikal – Menguruskan pelayan anda sendiri, bahkan yang maya, memerlukan lebih banyak kepakaran teknikal daripada hosting bersama. Dengan semua kawalan ke atas pelayan anda, tanggungjawab penuh untuk penyelenggaraan, kemas kini perisian, keselamatan dan banyak lagi.

Sekiranya anda berminat dengan fleksibiliti hosting VPS, tetapi tidak mahu menguruskan semua aspek teknikal dan penyelenggaraan, maka anda perlu memilih apa yang disebut hosting VPS terurus.

Semua penyedia hosting yang kami cadangkan menawarkan hosting VPS yang dikendalikan. Itu bermakna mereka akan mengurus semua butiran teknikal untuk anda, seperti pemasangan dan kemas kini perisian.

Bilakah Anda Memerlukan Hosting VPS?

Sekiranya anda seorang pemula baru memulakan blog WordPress, maka tidak perlu mendapatkan hosting VPS. Pelan hosting bersama akan menyediakan semua sumber yang anda perlukan untuk memulakan. Pelan hosting bersama adalah mesra bajet dan tidak memerlukan banyak kemahiran teknikal untuk memulakannya.

Tetapi setelah laman web anda mula berkembang, anda mungkin perlu meningkatkan hosting anda.

Tanda-tanda Anda Melebihi Perkongsian Hosting

 1. Laman web perlahan – Sekiranya anda telah melakukan semua yang anda mampu untuk mempercepat WordPress, dan masih perlahan, mungkin sudah waktunya untuk meningkatkan hosting anda. Ini benar terutamanya jika anda melihat laman web anda lebih perlahan semasa waktu lalu lintas puncak.
 2. Kesalahan – Adakah laman web anda terus turun, atau adakah anda terus mendapat 500 kesalahan pelayan dalaman? Sekiranya penyelesaian masalah tidak menyelesaikan kesilapan WordPress yang biasa, mungkin itu adalah hosting web anda.
 3. Isu keselamatan – Apabila laman web anda semakin popular, ia juga menjadi sasaran yang lebih popular bagi penggodam. Sekiranya laman web anda terus diserang atau diretas, meningkatkan hosting anda dapat membantu menjadikannya lebih selamat.

Hosting VPS vs Hosting WordPress Terurus

VPS dan hosting WordPress yang dikendalikan setanding dengan kos, dan kedua-duanya menawarkan peningkatan dari hosting bersama.

Hosting VPS mungkin merupakan pilihan yang tepat untuk anda sekiranya:

 • Anda adalah pengguna yang lebih cenderung secara teknikal dan tidak keberatan menguruskan pelayan anda sendiri
 • Anda mahukan lebih banyak kebebasan dan fleksibiliti untuk memasang perisian anda sendiri dan mengkonfigurasi tetapan anda sendiri

Hosting WordPress Terurus mungkin lebih baik untuk anda sekiranya:

 • Anda tidak mempunyai masa atau kecenderungan untuk bersusah payah dengan perincian teknikal – anda hanya mahu membuat blog atau mengurus laman web anda.
 • Anda tidak perlu menyediakan perisian khas atau mengkonfigurasi pelayan anda dengan cara yang tidak standard.

Sekarang setelah anda membaca semua tentang hosting VPS, sudah tiba masanya anda membuat keputusan.

Kami menjalankan beberapa laman web yang mendapat jutaan tontonan halaman setiap bulan. Kami telah menguji dan bekerja dengan semua syarikat web hosting teratas dalam industri ini. Setelah menolong 100,000+ pengguna dan pengalaman bertahun-tahun, pengasas kami Syed Balkhi secara peribadi memilih beberapa penyedia hosting VPS yang paling terkenal untuk anda.

Setiap syarikat hosting VPS ini memberikan perkhidmatan dan sokongan yang sangat baik. Kami memberikan masing-masing nilai 5 daripada 5 bintang yang sempurna. Lihat senarai penyedia hosting VPS terbaik.

Penyedia Hosting VPS Terbaik untuk WordPress

Tapak Tapak

4.091 Ulasan

SiteGroundSavings

SiteGround adalah salah satu penyedia hosting yang paling popular dan dinilai tertinggi dalam komuniti WordPress. Mereka menyediakan penyelesaian kelajuan dan keselamatan WordPress yang unik untuk menjadikan laman web anda secepat dan selamat mungkin. Mereka terkenal dengan sokongan 24/7 terbaik dalam industri dan itulah sebabnya mereka adalah penyedia hosting rasmi ‘WordPress’ yang disyorkan. Ciri SiteGround termasuk peningkatan automatik, cache WP bawaan, CDN, pementasan satu klik dan kawalan versi GIT. Mereka juga merupakan salah satu dari sedikit syarikat yang menawarkan hosting khusus lokasi dengan 3 pusat data di Amerika Syarikat, Eropah, dan Asia.

Web Cecair

17 Ulasan

Penjimatan Web Cecair

Bermula pada tahun 1997, Liquid Web telah menjadi pemimpin dalam hosting VPS yang dikendalikan, hosting awan yang dikendalikan, dan hosting pelayan khusus. Mereka terkenal dengan sokongan pantas dan berkualiti tinggi, yang dikenali sebagai ‘Heroic Support’. Semua pelayan hosting Web Cecair sangat diselaraskan untuk kepantasan, prestasi, dan keselamatan menjadikannya solusi hosting yang tidak mudah. Pilihan hosting WordPress mereka merangkumi laman pementasan, kemas kini automatik, dan papan pemuka intuitif untuk menguruskan semua laman web anda di satu tempat. Ada sebab mengapa syarikat teratas seperti Motorola, Red Bull, ESPN, Audi, dan FedEx menggunakan Liquid Web.

HostGator

80 Ulasan

HostGatorSavings

HostGator menjadi tuan rumah lebih daripada 8 juta domain dan merupakan salah satu hos web yang paling popular di industri ini. Dengan pemasangan WordPress 1 klik, jaminan masa 99.9%, dan sokongan 24/7, ini adalah pilihan bijak bagi setiap pemilik laman web. Kami menganggap mereka hosting web terbaik untuk perniagaan. Dengan HostGator VPS, anda mendapat ciri maksimum pada harga terbaik. Pengguna WPBeginner mendapat potongan 75% dari semua rancangan VPS.

Logo Bluehost

299 Ulasan

Penjimatan Bluehost

Salah satu hos web tertua yang dimulakan pada tahun 1996, Bluehost telah menjadi nama jenama terbesar dalam hal hosting WordPress. Mereka adalah penyedia hosting yang disyorkan ‘WordPress’ rasmi. Dengan Bluehost, anda tidak perlu risau laman web anda menjadi perlahan walaupun terdapat banyak lalu lintas. Sokongan pakar 24/7 mereka sentiasa ada untuk membantu apabila anda memerlukannya melalui telefon, e-mel, atau sembang langsung. Mereka diberi nilai # 1 dalam web hosting untuk perniagaan kecil. Selain itu, mereka menawarkan potongan harga eksklusif 63% kepada pengguna WPBeginner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map