Ce este nou în WordPress 5.0 (funcții și capturi de ecran)

WordPress 5.0 a fost lansat în urmă cu doar câteva ore. Este prima și singura versiune majoră WordPress din 2018, cu un set complet nou de îmbunătățiri și câteva modificări importante. În acest articol, vă vom arăta ce este nou în WordPress 5.0 și ce caracteristici ar trebui să încercați după actualizarea site-urilor dvs..


Ce este nou în WordPress 5.0

WordPress 5.0 este o versiune majoră și, dacă nu sunteți pe un serviciu de găzduire WordPress gestionat, va trebui să inițiați manual actualizarea.

Important: Nu uitați să creați o copie de rezervă completă WordPress înainte de a începe actualizarea.

Prezentarea Gutenberg Noul editor bazat pe bloc

WordPress 5.0 vine cu un editor complet nou numit Gutenberg. Este un editor bazat pe blocuri care permite utilizatorilor să creeze machete frumoase folosind blocuri de conținut.

Noul editor bazat pe bloc în WordPress 5.0

Vechiul editor WordPress era o simplă fereastră de text. În timp ce a funcționat bine, a trebuit să utilizați diferite abordări pentru a adăuga imagini, a crea galerii, coduri scurte, încorporari video și alte elemente de conținut..

Noul editor le înlocuiește cu o experiență de scriere simplificată în care fiecare element de conținut este învelit într-un bloc. Puteți să le mutați în jurul editorului, să le schimbați setările și să creați machete implicante fără a scrie cod.

În mod implicit, vine cu mai multe blocuri pentru a adăuga cele mai utilizate elemente de conținut. Aceasta include blocuri pentru adăugarea de imagini, audio, video, galerie foto, imagine de copertă, liste, citat, media, text, butoane și multe altele.

Adăugarea blocurilor pentru crearea de conținut

Blocurile vin cu bara de instrumente și setările proprii. În afară de opțiunile de formatare de bază, puteți modifica, de asemenea, lățimea, culorile și alte atribute.

Setări bloc

Widget-urile sunt de asemenea incluse ca blocuri, astfel încât să puteți adăuga cu ușurință coduri scurte, postări recente, comentarii recente, categorii și arhive.

Dacă te-ai bazat pe adăugarea codurilor scurte la articolele tale, poți continua să le folosești ca bloc.

Blocuri widget

Noul editor face, de asemenea, încorporarea mult mai ușoară. Pur și simplu extindeți secțiunea de încorporare sub butonul de adăugare a blocului și veți putea vedea toate opțiunile de încorporare acceptate.

Adăugarea încorporațiilor sub formă de blocuri

Acest lucru face ca adăugarea de videoclipuri, tweet-uri și facebook să încorporeze mult mai ușor. Fiecare încorporare este propriul bloc, astfel încât să puteți ajusta setările lor la fel ca orice alte blocuri.

Încorporare video

Dacă vă simțiți un pic distras de bara laterală a administratorului WordPress, atunci treceți pur și simplu la modul ecran complet fără distracții. Aceasta va ascunde bara laterală de administrare WordPress și veți avea mult mai mult spațiu pentru a vă proiecta conținutul.

Modul ecran complet în noul editor WordPress

Veți găsi toate caracteristicile obișnuite de editare a postării, bine plasate sub bara laterală. Aceasta include opțiuni de publicare și salvare, permalink sau post-slug, categorii și etichete, extras și multe altele.

Publicați setările în noul editor WordPress

Crearea și reutilizarea blocurilor

Dacă adesea adăugați lucruri cu același stil sau conținut, acum le puteți salva ca blocuri refolosibile pentru a le utiliza ulterior, atunci când este nevoie.

Pur și simplu editați un bloc pe care doriți să îl reutilizați. După ce sunteți mulțumit de acesta, faceți clic pe punctele de meniu din bara de instrumente a blocului și selectați „Adăugați blocuri reutilizabile”.

Blocuri reutilizabile

Vi se va solicita să furnizați un nume pentru acest bloc. După aceea, WordPress va salva acest lucru ca un bloc reutilizabil. Îl puteți găsi sub butonul Adăugați blocuri și îl puteți refolosi în alte postări.

Introduceți blocul reutilizabil

Editarea conținutului existent după actualizarea la WordPress 5.0

WordPress 5.0 nu va afecta niciun conținut vechi și totuși vei putea edita articole mai vechi. Când editați un articol mai vechi, veți vedea conținutul dvs. învelit într-un bloc de editor „Clasic”.

Editarea articolelor vechi într-un nou editor WordPress 5.0

Puteți continua editarea articolului în interiorul blocului clasic. Puteți, de asemenea, să o împărțiți în mai multe blocuri care vă vor permite să utilizați toate caracteristicile noului editor WordPress.

Pot încă folosi vechiul editor WordPress?

Da, puteți utiliza vechiul editor WordPress prin simpla instalare și activare a pluginului Classic Editor. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru pas cu pas despre cum să instalați un plugin WordPress.

Trecerea la editorul clasic

După activare, pluginul va dezactiva noul editor bazat pe blocuri și veți putea utiliza WordPress cu vechiul editor clasic cu care sunteți obișnuit. Pentru mai multe detalii, consultați articolul nostru despre cum să dezactivați Gutenberg și să păstrați editorul clasic în WordPress.

Douăzeci și noua – Noua temă WordPress implicită

WordPress 5.0 este livrat cu o nouă temă implicită, numită douăzeci și nouzeci. Este o temă WordPress versatilă și minimalistă care poate fi folosită pentru a porni un blog sau a face un site web.

Douazeci si nouzeci

Douăzeci și nouzeci se bazează pe tema de început a lui Gutenberg, ceea ce înseamnă că este complet compatibil cu noul editor WordPress. Oferă o pânză curată cu distracții minime, ceea ce vă oferă libertatea de a experimenta cu noul editor și de a crea machete frumoase pentru postările și paginile dvs. WordPress.

Compatibilitate WordPress 5.0 cu teme și plugin-uri

WordPress 5.0 aduce o schimbare mare în modul în care utilizatorii creează conținut utilizând WordPress. Acesta este în curs de dezvoltare de ceva timp, ceea ce a oferit dezvoltatorilor de pluginuri și teme suficient timp pentru a-și testa produsele și pentru a adăuga compatibilitatea pentru noul editor.

Cele mai multe plugin-uri esențiale WordPress precum WPForms și Yoast SEO sunt deja compatibile cu WordPress 5.0 și cu noul editor.

Toate magazinele tematice WordPress de top și-au făcut compatibile temele cu noul editor.

Cu toate acestea, dacă un plugin sau o temă de pe site-ul dvs. nu funcționează corect, atunci adresați-vă la acel plugin sau dezvoltator de teme și rugați-i să-l actualizeze.

Dacă nu auziți de la ei, atunci puteți dezactiva temporar pluginul / tema și puteți găsi o alternativă. În mod alternativ, puteți instala Editorul clasic până când pluginul / tema preferată au trecut.

Sperăm că acest articol v-a oferit o informație bună despre noutățile din WordPress 5.0. Suntem deosebit de încântați de noul editor WordPress și de noile modalități de a crea conținut în WordPress. De ce ești încântat??

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me