Како деинсталирати и поново инсталирати ВордПресс

Недавно, један од наших корисника питао нас је како могу да деинсталирају и поново инсталирају ВордПресс? Поновна инсталација ВордПресс-а може решити проблеме ако не успеју сви други савети за решавање проблема. У овом чланку показаћемо вам како безбедно деинсталирати и поново инсталирати ВордПресс без губитка података или СЕО-а.


Како деинсталирати и поново инсталирати ВордПресс

Када требате поново инсталирати ВордПресс?

Поновна инсталација ВордПресс-а никада не би требало да буде прва опција. Најчешће грешке у програму ВордПресс лако се могу поправити, а то ће вас спасити од гњаваже око поновне инсталације ВордПресс-а.

Ако не можете да откријете узрок проблема, следите упутства у нашем водичу за решавање проблема са ВордПрессом. То ће вам помоћи да решите проблем и пронађете решење.

У случају хаковане ВордПресс странице, можете испробати савете из нашег водича о томе како очистити хакирану ВордПресс локацију.

Ако све друго не успе, деинсталација и поновна инсталација нове копије ВордПресс-а може се користити као крајње средство.

Корак 0. Креирајте сигурносну копију

Пре него што било шта урадите, прво бисте требали да направите потпуну сигурносну копију вашег постојећег ВордПресс сајта. Да бисте то учинили можете користити резервни додатак за ВордПресс. Обавезно похраните резервне датотеке на рачунар или услугу складиштења у облаку као што су Гоогле Дриве или Дропбок.

Нећемо користити ову резервну копију за поновну инсталацију ВордПресс-а, али добро је имати то у случају да нешто пође по злу.

Корак 1. Извезите свој ВордПресс садржај

Прво што треба да урадите је да извозите свој ВордПресс садржај креирањем извозне датотеке ВордПресс. Ова датотека ће садржати све ваше постове, странице, категорије, ознаке и коментаре.

Обнављање ВордПресс веб локације помоћу ове датотеке за извоз омогућава вам да изоставите податке створене ВордПресс додатцима.

Ево како бисте креирали извозну датотеку за ВордПресс.

Прво се пријавите у административно подручје за ВордПресс, а затим идите на Алати »Извези страна. Изаберите сав садржај, а затим кликните на дугме ‘Преузми извозну датотеку’.

Преузмите извозну датотеку ВордПресс

Ако на вашој веб локацији имате пуно регистрованих корисника, можда ћете их морати и извозити. Погледајте наш водич о томе како лако увести / извозити кориснике у ВордПресс.

Корак 2. Преузмите вп-фолдер директоријум

Све ваше ВордПресс теме, додаци, слике и уплоад-ови чувају се у / вп-цонтент / фолдеру на вашој веб локацији.

Пренесите овај садржај на рачунар, како бисте га касније могли користити за поновну инсталацију ВордПресс-а.

Повежите се на своју ВордПресс локацију користећи ФТП клијент или Филе Манагер у цПанелу. Једном када сте повезани, одаберите фасциклу вп-цонтент и преузмите је на рачунар.

Преузмите директоријум вп-цонтент

Након преузимања фасцикле вп-цонтент, спремни сте за деинсталирање ВордПресс-а.

Корак 3. Правилно деинсталирајте ВордПресс

Да бисте деинсталирали ВордПресс, морате се повезати на своју ВордПресс локацију користећи ФТП клијент или Филе Манагер у цПанелу. Тада морате обрисати све ВордПресс датотеке.

Не морате заиста да бришете своју ВордПресс базу података. Већина ВордПресс хостинг компанија омогућава вам да креирате онолико база података и корисничких имена колико вам је потребно.

Уместо брисања постојеће базе података, можете да креирате нову са новим корисничким именом и лозинком.

Да бисте креирали нову базу података, потребно је да се пријавите на свој цПанел налог и кликнете на икону МиСКЛ Датабасес.

МиСКЛ базе података

Ово ће вас довести до додавања нове странице базе података.

Прво, треба да унесете име за нову базу података и кликнете на дугме Креирај базу података.

Креирајте нову базу података

Након тога, идите према доле да бисте додали одељак „МиСКЛ Корисници“ и додали новог корисника. Требаће да унесете корисничко име и лозинку, а затим кликните на дугме „Креирај корисника“.

Додајте новог МиСКЛ корисника

Сада морате да додате корисника у базу података коју сте раније створили. Помакните се према доле до одјељка „Додавање корисника у базу података“, а затим одаберите корисничко име и базу података које сте креирали раније.

Додавање корисника у базу података

Кликните на дугме „Додај“ за наставак.

Ваша нова база података спремна је за употребу када поново инсталирате ВордПресс.

Сада када сте успешно деинсталирали ВордПресс, погледајмо како га поново инсталирати и обновити веб локацију.

Корак 4. Свеже инсталирајте ВордПресс

Морате преузети нову копију ВордПресс-а са веб локације ВордПресс.орг.

Преузмите ВордПресс

Након преузимања ВордПресс-а, морате распакирати датотеку за преузимање.

Унутра ћете пронаћи фасциклу ВордПресс. Отворите директоријум ВордПресс и видећете све ВордПресс датотеке.

Сада, те датотеке морате да пренесете на своју веб локацију помоћу ФТП клијента.

Отпремите ВордПресс датотеке

Након што отпремите ВордПресс датотеке, наставите и посетите своју веб локацију. ВордПресс ће вас сада тражити да унесете податке своје базе података.

Додајте податке о бази података

Потребно је да унесете име базе података, корисничког имена и лозинке које сте креирали раније. Информације о домаћину ће највероватније бити лоцалхост.

Када завршите са попуњавањем информација, кликните на дугме за слање да бисте наставили.

ВордПресс ће се сада покушати повезати с вашом базом података. Након успешне везе, приказаће вам поруку о успеху. Сада можете да кликнете дугме „Покрени инсталацију“ да бисте наставили.

Покрените инсталацију ВордПресс-а

У следећем кораку, ВордПресс ће тражити да наведете информације о свом веб локацији као што су наслов, опис, адреса е-поште и лозинка администратора.

Информације о сајту

Након што попуните информације, кликните на дугме „Инсталирај ВордПресс“ да бисте наставили.

ВордПресс ће сада завршити инсталацију. Напредујте и пријавите се у административно подручје за ВордПресс користећи корисничко име и лозинку које сте унели раније.

Једном када сте пријављени у ВордПресс, морате да обришете подразумевани садржај.

Пређите на постове и избришите пост „Хелло Ворлд“. Посетите одељак „Коментари“ и избришите задани коментар. На крају, идите на Странице и обришите огледну страницу.

Успешно сте поново инсталирали нову копију ВордПресс-а.

Сада прелазимо на обнављање вашег садржаја.

Корак 5. Вратите датотеке за пренос, слике и теме

Прво ћете морати да вратите датотеке за пренос, слике и теме које се налазе унутар мапе вп садржаја коју сте преузели раније.

Да бисте то учинили, потребно је да се повежете на веб локацију помоћу ФТП клијента и идите на / вп-цонтент / фолдер.

Затим треба да одаберете / вп-цонтент / уплоад / фолдер са свог рачунара и пошаљете га на своју веб локацију.

Отпремите директоријум за отпрему

Ако сте унели измене у ВордПресс тему или датотеке за дечије теме, сада их можете отпремити. Мапе тема налазе се у / вп-цонтент / тхемес / фолдеру.

Корак 6. Увези садржај

Сада увезимо ваше постове, странице, категорије, ознаке и други садржај.

Прво морате да идете Алати »Увези на страници, а затим кликните на везу „Инсталирај одмах“ испод ВордПресс-а.

Инсталирајте ВордПресс увозник

ВордПресс ће сада преузети и инсталирати ВордПресс увозник. Након тога морате кликнути на везу ‘Рун Импортер’.

Ово ће вас одвести на страницу увозника ВордПресс-а на којој морате да кликнете на дугме „Селецт Филе“, а затим изаберете КСМЛ датотеку коју сте преузели током нашег корака 1.

Увоз ВордПресс КСМЛ датотеке

Кликните на дугме ‘Уплоад филе анд импорт’ да бисте наставили.

ВордПресс ће вас питати да ли желите да створите нове ауторе и доделите им објаве или желите да доделите све постове свом тренутном корисничком налогу.

Увези поставке

Ако је реч о аутору веб страница ВордПресс, онда можете да доделите све постове себи. У супротном, немојте ништа радити и ВордПресс ће увести ауторе.

Такође морате да проверите да ли потврдите избор у пољу „Увези привитке“. Ово ће омогућити ВордПресс-у да правилно увози слике у / вп-цонтент / уплоад / фолдер у ВордПресс медијску библиотеку.

Само напред и кликните на дугме Пошаљи за наставак.

ВордПресс ће сада почети да увози садржај из КСМЛ датотеке у вашу свежу ВордПресс инсталацију.

Када завршите, моћи ћете да видите свој садржај посећивањем ваше веб странице.

Корак 7. Инсталирајте ВордПресс додатке (један по један)

Након успешног увоза садржаја на поново инсталирану ВордПресс локацију, можете прећи на инсталирање додатака.

Требате инсталирати све додатке један за другим, а затим их активирати. Можда ћете морати да ручно подесите додатке да бисте подесили њихове поставке.

То је све, успешно сте деинсталирали и поново инсталирали ВордПресс. Сада можете да прегледате своју веб локацију и подесите ствари онакве какве су биле пре, као што су навигациони мени, видгети са бочне траке, образац за контакт и још много тога.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како деинсталирати и поново инсталирати ВордПресс. Такође бисте желели да видите наш крајњи корак по корак ВордПресс водич за безбедност.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me