Како додати претплате путем е-поште на свој ВордПресс блог

Да ли желите да додате претплату путем е-поште на свој ВордПресс блог? Недавно нас је један од корисника питао који је најбољи начин да се претплатите путем опције е-поште у ВордПресс-у? У овом чланку показаћемо вам како да додате претплате путем е-поште на свој ВордПресс блог и започнемо са прављењем своје листе е-поште.


Претплата путем е-поште за ВордПресс

Зашто бисте требали додати претплату путем опције е-поште на своју страницу?

Иако су друштвени медији одличан начин за интеракцију са својим читаоцима, е-пошта је најпоузданији и директнији начин комуникације. Нудећи претплату путем е-поште на свом блогу, можете изградити стални ток редовних посетилаца за своју веб локацију.

Претплата путем е-поште такође пружа вашим корисницима још један начин да конзумирају ваш садржај јер неки људи можда нису на друштвеним мрежама. Погледајте наш цјеловити водич о томе зашто бисте требали одмах почети да правите своју листу е-поште.

Често почетници мисле да је додавање претплате путем е-поште неки компликован процес. То уопште није тачно.

Подешавање претплате на ВордПресс РСС за е-пошту прилично је једноставно, а требаће вам мање од 30 минута. Једном када га подесите, ваши читаоци ће аутоматски добијати дневне или недељне поруке е-поште са вашим новим садржајем.

Будући да постоји више сервиса и додатака који вам омогућавају да подесите претплате путем е-поште у ВордПресс-у, покрит ћемо само три највећа додатка и услуге за претплату путем е-поште..

МаилЦхимп РСС за е-пошту

МаилЦхимп је један од најпопуларнијих провајдера сервиса за е-пошту. То је услуга која се плаћа, али они нуде бесплатну опцију за оне са мање од 2000 претплатника.

Да бисте брзо започели са МаилЦхимп-ом, погледајте наш водич о коришћењу МаилЦхимп-а и ВордПресс-а.

Због овог чланка претпостављамо да сте се пријавили на МаилЦхимп и направили своју прву листу е-поште. Следећи корак је подешавање кампање са РСС-ом е-поште.

Једноставно посетите Кампање »Креирајте кампању за креирање нове кампање.

Креирање нове МаилЦхимп кампање

МаилЦхимп ће вам сада показати различите врсте кампања које можете да креирате. Морате да кликнете на опцију РСС Дривен Цампаигн.

Креирање РСС кампање за е-пошту у МаилЦхимп-у

Ово ће вас одвести на страницу са подешавањима кампање на којој морате да наведете РСС феед веб локације ВордПресс веб локације. УРЛ феед-а је вашитеите.цом/феед/

Такође ћете морати да одаберете време и учесталост порука е-поште. Можете да шаљете дневне, недељне или месечне е-поруке.

РСС за подешавања е-поште

На следећој страници мораћете да наведете информације о кампањи. Примјетићете да је МаилЦхимп већ попунио већину поља на страници. Ова подешавања требало би да раде за већину блогова, али слободно их промените по потреби.

Промена РСС информација о кампањи путем е-поште

Сада морате да кликнете на следеће дугме да бисте изабрали предложак за своју е-пошту. МаилЦхимп вам омогућава да прилагодите предложак додавањем сопственог логотипа, по линији и свих осталих елемената које можда желите да додате.

Дизајнирајте свој РСС предложак е-поште

Када завршите са прилагођавањем, кликните на следеће дугме, а затим кликните на Спреми и Изађи.

То је све, успешно сте креирали свој ВордПресс РСС то Емаил билтен помоћу МаилЦхимп-а.

Да бисте додали образац за претплату путем е-поште на своју веб локацију, једноставно посетите страницу Листе на вашем МаилЦхимп налогу и кликните на икону стрелице надоле поред листе е-поште. Након тога у менију одаберите обрасце за пријаву.

Прављење обрасца за пријаву путем е-поште МаилЦхимп

Затим ће вас МаилЦхимп питати какав образац за пријаву желите да направите. Изаберите Уграђени обрасци.

На следећем екрану можете да прилагодите образац за пријаву путем е-поште и генеришете уграђени код. Затим можете да копирате и залепите овај код у текстуални виџет на веб локацији ВордПресс.

Алтернативно, можете да користите ОптинМонстер додатак креиран од стране ВПБегиннер тима који ће овај процес знатно олакшати и понудити вам лепе обрасце за регистрацију, плутајуће шипке, слајдове, скочне прозоре, и још много тога.

РСС за е-пошту Авебер

Авебер је још један од популарних провајдера сервиса за е-пошту. То је услуга која се плаћа, али нуде бесплатну пробну верзију од 30 дана. Много блогера и интернет маркетинга радије користи АВебер.

Ако се тек придружујете Авеберу, бићете усмерени да креирате своју прву листу е-поште када се први пут пријавите..

Једном када се пријавите на своју Авебер командну таблу, једноставно посетите Поруке »Блог емисије.

Прављење блогова - РСС за претплату путем е-поште у Авебер-у за ВордПресс

На следећем екрану кликните на зелено дугме са натписом „Креирајте емитовање блога“.

Креирајте емитовање блога

Ово ће вас довести до нове странице на којој можете подесити свој РСС у е-маил кампању. Прво морате да унесете УРЛ РСС фееда вашег блога. Након тога требате навести наслов теме за е-поруке.

РСС подешавања РСС за е-пошту

Померите се мало доле и можете одабрати предложак за своју е-пошту. Изаберите онај који вам се допада а затим кликните на предложак за учитавање.

Одабир предлошка за вашу е-пошту

Након што одаберете свој предложак, помакните се доље да бисте конфигурирали вријеме и учесталост порука е-поште. Можете да подесите да пошаљете е-пошту чим се нова ставка појави у вашем РСС фееду. Такође можете да шаљете дневне, недељне или чак месечне пробаве путем е-поште.

Подесите време и фреквенцију е-поште у Авебер-у

Једном када завршите са подешавањем ових опција, морате да кликнете на дугме Саве Блог Броадцаст.

То је све, успешно сте поставили Авебер РСС за претплату путем е-маила.

Ако већ нисте додали образац за пријаву е-поште на своју ВордПресс локацију, следећи корак је додавање обрасца за регистрацију на вашу ВордПресс бочну траку. Једноставно кликните на “Обрасци за пријаву” на контролној табли Авебер да бисте дизајнирали образац за пријаву путем е-поште.

Израда обрасца за пријаву путем Авебер-а

Следите упутства на екрану и сачувајте образац. Коначно ћете стићи до одјељка за објављивање. Тамо требате да кликнете на дугме „Инсталирам свој образац“ и копирате уграђени код обрасца.

Копирајте код обрасца за пријаву путем е-поште за своју ВордПресс локацију

Сада иди на Изглед »Додаци на вашу ВордПресс локацију и залепите овај код у текстуални виџет.

Алтернативно, можете да користите ОптинМонстер додатак креиран од стране ВПБегиннер тима који ће овај процес знатно олакшати и понудити вам лепе обрасце за регистрацију, плутајуће шипке, слајдове, скочне прозоре, и још много тога.

Коришћење Јетпацк претплате

Јетпацк је још једна опција за кориснике који желе да додају претплате путем е-поште на своју ВордПресс локацију. Потпуно је бесплатно, али слаба страна је што ви не контролишете своју листу.

Претплате на Јетпацк нису цео билтен. На пример, ако желите да пошаљете е-пошту осим дневних постова на блогу, то нећете моћи да користите помоћу Јетпацк претплате. Такође, ако се касније одлучите да пређете на одговарајући сервис за маркетинг путем е-поште који ради већина блогера, ваши корисници ће се морати поново пријавити на листу е-поште.

Рекавши то, ево како да додате претплате за е-пошту Јетпацк на своју ВордПресс веб локацију која је домаћин. Прво што требате да урадите је инсталирати и активирати Јетпацк додатак. По активирању, додатак ће додати нову ставку менија са ознаком Јетпацк у вашу ВордПресс административну траку. Када кликнете на њега, одвест ћете се на страницу поставки додатака.

Јетпацк захтева да повежете своју веб страницу са ВордПресс.цом

Додатак за Јетпацк захтева да креирате ВордПресс.цом налог и повежете своју веб локацију са њим (Погледајте наш водич о разлици између ВордПресс.цом и веб локација са ВордПресс.орг који је сам домаћин). Ако имате ВордПресс.цом налог, онда то можете користити или можете креирати бесплатан налог.

Једном када повежете Јетпацк са ВордПресс.цом, морате да посетите Изглед »Додаци. Превуците и испустите видгет Блог претплате (Јетпацк) на бочну траку, а затим кликните на дугме Сачувај да бисте сачували подешавања виџета.

Такође можете да омогућите опцију претплате испод свог обрасца за коментаре. Посетите Подешавања »Дискусија странице и помакните се према доље до одјељка претплате на Јетпацк. Означите поље поред могућности претплате на блогове и коментара за коментаре. Кликните на дугме са изменама да сачувате своје поставке.

Додавање опција претплате у образац за коментаре

То је све што сте успешно поставили претплату за е-пошту Јетпацк на својој веб локацији ВордПресс. Ако се икада желите пребацити на другу услугу е-поште, ево како прећи са претплате на Јетпацк на МаилЦхимп, Авебер итд..

Надамо се да вам је овај чланак помогао да додате претплату путем е-поште на свој ВордПресс блог. Такође бисте желели да проверите како смо помоћу претплатника ОптинМонстер повећали број претплатника за 600%.

Иако постоје десетине других додатака и услуга који вам омогућавају да подесите претплате путем е-поште за свој ВордПресс блог, горе су они које препоручујемо. За оне који се питају, користимо МаилЦхимп и ОптинМонстер за руковање претплатама за ВПБегиннер е-пошту. Ево водича о томе како да креирате дневни и недељни билтен у програму ВордПресс сличан ВПБегиннер.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како правилно додати претплате путем е-поште на свој ВордПресс блог. Такође бисте желели да погледате наш водич за маркетинг путем поште 101 како бисте започели своју листу е-поште.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me