Како инсталирати Фацебоок ремаркетинг / Реартгетинг Пикел у ВордПресс-у

Да ли гледате ретаргетинг огласе на Фацебооку? Желите ли инсталирати Фацебоок пиксел за ремаркетинг / ретаргетинг у ВордПрессу? У овом ћемо вам чланку показати како инсталирати Фацебоок поновно тржење / ретаргетинг пиксела у ВордПрессу.


Додавање Фацебоок Ретаргетинг Пикел-а у ВордПресс-у

Зашто користити Фацебоок Ретаргетинг Пикел да бисте побољшали свој друштвени домет

Сиед Балкхи, наш оснивач и извршни директор, објавио је студију случаја о томе како смо повећали саобраћај ВПБегиннер-а на Фацебооку за 332% у 2015. То је изазвало огромно интересовање наших читалаца који су желели да знају на који начин могу учинити исто за своје веб странице.

Када појачавате објаве на Фацебоок страници помоћу Фацебоок огласа, можете да изаберете широк спектар циљне публике. Поновно циљање омогућава вам да сузите публику и постигнете боље резултате уз мање потрошње.

Можете да прикажете своје огласе људима који су већ заинтересовани за вашу веб локацију. Ови људи ће много вероватније одговорити на ваше појачане постове и рекламе на Фацебооку.

Шта је Фацебоок Ретаргетинг Пикел?

Да ли сте приметили да након што посетите веб локацију почнете да видите њихове огласе на Фацебооку? То се назива ретаргетинг или ремаркетинг.

Те веб локације користе Фацебоок технологију усмеравања карата, обично познату као Фацебоок Пикел.

Пиксел за преусмеравање не додаје ништа видљиво на вашој веб локацији. Он једноставно шаље колачић претраживача посетиоцима.

То омогућава Фацебооку да поново усмери кориснике који посећују вашу веб локацију на Фацебооку.

Погледајмо како можете додати пиксел за усмеравање Фацебоок-а на своју ВордПресс локацију.

Стварање Фацебоок-а Пика за ретаргету

Да бисмо вам олакшали, направили смо видео туториал о томе како инсталирати ВордПресс додатак који можете погледати у наставку.

Претплатите се на ВПБегиннер

Међутим, ако само желите да следите текстуална упутства, онда можете да пратите наш корак по корак упутства о томе како инсталирати Фацебоок Ретаргетинг Пикел у ВордПресс-у.

Прво се морате пријавити на свој Фацебоок налог и посјетити Адс Манагер. Затим кликните на Алати »Пиксели да креирате свој Фацебоок пиксел.

Прављење Фацебоок Пикела

Када кликнете на дугме за креирање пиксела, приказаће се скочни прозор. Једноставно унесите име вашег пиксела које може бити име вашег предузећа или производа, а затим притисните дугме за креирање пиксела да бисте наставили.

Унесите име за Фацебоок Пикел

Видећете поруку о успеху са јединственим ИД-ом вашег пиксела.

Ако неко други управља техничким стварима на вашој веб локацији, онда им можете послати е-пошту пикселом. У супротном, кликните на дугме „Инсталирај Пикел Нов“ да бисте га сами инсталирали.

Фацебоок Пикел је спреман за инсталацију

Фацебоок ће вам сада показати Пикел код који треба да инсталирате на своју ВордПресс локацију. Једноставно копирајте пиксел код и показаћемо вам како да га инсталирате у ВордПресс.

Копирајте Фацебоок Пикел код

Инсталирање Фацебоок-а Пикел у ВордПресс-у

Морате додати Фацебоок Пикел код непосредно пре у вашу ВордПресс тему.

Најлакши начин за то је помоћу додатка Инсерт Хеадерс анд Фоотерс. Након инсталирања и активирања додатка, морате да одете на Подешавања »Уметни заглавља и подножја страна.

Додавање Фацебоок пиксел кода коришћењем додатака заглавља и подножја у ВордПрессу

Можете залепити свој Фацебоок Пикел код у одељку заглавља и кликнути на дугме сачувај да бисте спремили промене. Погледајте наш водич о додавању кода заглавља и подножја у ВордПресс-у за детаљна упутства.

То је све, успешно сте инсталирали Фацебоок Пикел на веб страницу ВордПресс.

Корак бонуса: Стварање прилагођене публике помоћу Фацебоок пиксела

Сада када сте успешно инсталирали Фацебоок Пикел на своју ВордПресс локацију. Следећи корак је стварање прилагођене публике за ваше кампање преусмеравања на Фацебооку.

Прилагођена публика омогућава вам да циљате кориснике које већ знате за ваше Фацебоок огласе. Ови корисници могу бити посетиоци ваше веб странице, корисници који воле вашу страницу или корисници који су се пријавили на вашу листу слања.

Ево како можете да креирате прилагођену публику на Фацебооку.

Једноставно посетите контролну таблу Фацебоок Адс Манагер-а и идите на Алати »Публика одељак.

Фацебоок прилагођена публика

Ово ће довести до скочног прозора где треба да одаберете врсту публике коју желите да циљате на Фацебооку.

Можете одабрати листу корисника, саобраћај на веб локацији или активност у апликацијама. Ради овог водича одабирећемо саобраћај на веб локацији.

Изаберите врсту прилагођене публике

Сада ће вас Фацебоок питати на коју публику веб странице желите да циљате. Можете одабрати све посетиоце веб локација, људе који посећују одређене странице, људе који не посећују одређене странице и тако даље. Такође можете да креирате прилагођене комбинације.

Одабир публике из промета на веб локацији

Следеће је потребно да одаберете трајање у броју дана. И на крају, морате навести име публике. Користите нешто што ће вам помоћи да лако препознате ову публику у својим увидима.

Када завршите, кликните на дугме Креирај публику да бисте довршили креирање своје прве прилагођене публике.

Поновите поступак да бисте креирали више прилагођене публике помоћу Фацебоок преусмеравања.

Приказивање огласа прилагођеној публици користећи Фацебоок Ретаргетинг Пикел

Права забава почиње ангажовањем ваше прилагођене публике коришћењем Фацебоок огласа.

Започните креирањем новог огласа на Фацебооку. Можете да приказујете различите врсте огласа за различите циљеве. Као што је појачавање постова на вашој страници, слање промета на вашу веб локацију, повећање конверзије и тако даље.

У зависности од циља који одаберете, моћи ћете да одаберете циљну публику у неком тренутку током прављења огласа.

У истом избору публике, Фацебоок ће вам приказати прилагођену публику, а ви можете да га одаберете да буде циљан својом огласном кампањом.

Преусмеравање прилагођене публике на Фацебооку

Надамо се да вам је овај чланак помогао да инсталирате Фацебоок поновни маркетинг / ретаргетинг пиксела у ВордПрессу. Можда ћете желети да видите и наш водич о томе како да инсталирате и подесите Фацебоок коментаре у ВордПресс-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me