Како исправити грешку приликом успостављања везе са базом података у ВордПресс-у

Да ли на вашој ВордПресс веб страници видите обавештење „Грешка у успостављању везе са базом података“? То је фатална грешка која вашу веб страницу ВордПресс чини недоступном корисницима.


До ове грешке долази када ВордПресс није у могућности да успостави везу с базом података. Бројне ствари могу утицати на вашу везу са базом података ВордПресс што почетницима мало отежава решавање проблема.

У овом чланку показаћемо вам како лако поправити грешку у успостављању везе са базом података у ВордПресс-у.

Исправљање грешке у вези са базом података у ВордПресс-у

Шта узрокује грешку при успостављању везе са базом података у ВордПресс-у?

Проблем са „грешком у успостављању везе са базом података“ може бити проузрокован нетачним подацима о бази података у вашим подешавањима ВордПресс-а, оштећеном базом података или неодговорним сервером базе података.

Грешка у повезивању базе података у ВордПресс-у

База података је софтвер који олакшава складиштење, организовање и преузимање података у други софтвер.

Као систем за управљање садржајем, ВордПресс користи базу података за смештање свих ваших садржаја и других података на веб локацији. Затим се повезује са базом података сваки пут када неко посети вашу веб локацију.

ВордПресс-у су потребне следеће информације за повезивање са базом података:

  • Назив базе података
  • Корисничко име базе података
  • Лозинка базе података
  • Сервер базе података

Ове информације се чувају у вашој ВордПресс конфигурацијској датотеци званој вп-цонфиг.пхп.

Ако је било која од ових ставки нетачна, ВордПресс се не може повезати са сервером базе података и видећете грешку „Погрешка приликом успостављања везе са базом података“.

То је једна од најчешћих грешака у програму ВордПресс. Осим погрешних акредитива, ова грешка се може појавити и ако је сервер базе података у паду или су датотеке базе података оштећене.

Погледајмо како да поправимо грешку у успостављању проблема са везом базе података у ВордПресс-у, корак по корак, решавање проблема.

1. Провјерите своје вјеродајнице за ВордПресс базу података

Најчешћи разлог за грешку у повезивању са базом података у ВордПресс-у су неисправни подаци базе података. Ако сте недавно преместили своју ВордПресс веб локацију на нови хост, то би могао бити највјероватнији разлог.

Акредитиве за вашу ВордПресс базу података се чувају у датотеци вп-цонфиг.пхп. То је ВордПресс конфигурациона датотека која садржи важна подешавања ВордПресс-а, укључујући податке о бази података.

Ако раније нисте уређивали вп-цонфиг.пхп датотеку, погледајте наш водич о томе како да уредите вп-цонфиг.пхп датотеку у програму ВордПресс.

Тражите следеће редове у датотеци вп-цонфиг.пхп.

// ** МиСКЛ подешавања – Можете да добијете ове информације од свог веб хостова ** //
/ ** Назив базе података за ВордПресс * /
дефине (‘ДБ_НАМЕ’, ‘име_датотеке_овде’);
/ ** Корисничко име за МиСКЛ базу података * /
дефине (‘ДБ_УСЕР’, ‘усернаме_хере’);
/ ** лозинка за базу података МиСКЛ * /
дефине (‘ДБ_ПАССВОРД’, ‘пассворд_хере’);
/ ** МиСКЛ име хоста * /
дефине (‘ДБ_ХОСТ’, ‘лоцалхост’);

Морате бити сигурни да су подаци за име базе података, корисничко име, лозинку и хост базе података тачни.

Ове информације можете да потврдите на надзорној табли вашег рачуна за ВордПресс хостинг рачуне. Једноставно се пријавите на свој хостинг рачун и кликните на МиСКЛ базе података у одељку базе података.

Информације о бази података

Ово ће вас одвести на страницу за управљање базама података на вашем контролном инструменту. Одавде можете сазнати име своје базе података и корисничко име.

Име и корисничко име базе података

Испод ћете пронаћи кориснике базе података и линкове за промену корисничке лозинке.

Промјена корисничке лозинке базе података

Након што потврдите име, корисничко име и лозинку базе података, те податке можете променити у вашој вп-цонфиг.пхп датотеци ако је потребно.

Након тога, покушајте поново да посетите веб локацију да бисте видели да ли је нестала грешка у повезивању базе података.

Ако и даље можете видети грешку, то значи да нешто друго није у реду. Наставите са читањем за више корака за решавање проблема.

2. Проверите информације о хосту базе података

Ако сте сигурни да су име ваше базе података, корисничко име и лозинка тачне, можда ћете желети да се уверите да користите исправне податке о хосту базе података.

Већина ВордПресс хостинг компанија користи лоцалхост као домаћин базе података. Међутим, неке компаније за управљање ВордПресс хостинг хостингом користе засебне сервере за хост база података. У том случају, подаци о хосту ваше базе података неће бити лоцалхост.

Морате да се обратите својој компанији за ВордПресс хостинг да бисте потврдили податке о хосту своје базе података.

3. Поправите ВордПресс базу података

Ако добијате другачију грешку на вп-администратору, на пример, нешто попут „Једна или више табела база података нису доступне. Можда ће требати поправити базу података “, тада ћете морати да поправите базу података.

То можете учинити додавањем следећег ретка у вашу вп-цонфиг.пхп датотеку. Обавезно га додајте пре „То је све, престаните са уређивањем! Срећно блогање ‘вп-цонфиг.пхп.

дефине (‘ВП_АЛЛОВ_РЕПАИР’, истина);

Након што то учините, поставке можете видети тако што ћете посетити ову страницу: хттп://ввв.иоурсите.цом/вп-админ/маинт/репаир.пхп

Поправите ВордПресс базу података

Белешка: корисник не мора бити пријављен да би приступио страници поправке базе података. Након што завршите поправку и оптимизацију базе података, обавезно уклоните овај код са вп-цонфиг.пхп.

4. Проверите да ли је ваш сервер база података искључен

Ако се чини да је све исправно, а ВордПресс се још увек не може повезати са базом података, можда ће ваш сервер базе података (МиСКЛ сервер) бити у паду.

То се може догодити због великог промета на серверу. У основи, ваш хост сервер једноставно не може да поднесе оптерећење (посебно када сте на дељеном хостингу).

Ваша веб локација ће постати јако успорена и за неке кориснике је чак могућа грешка. Зато је најбоље што треба да урадите разговарати на телефон или разговарати уживо са својим провајдером хостинга и питати их да ли је ваш МиСКЛ сервер одзиван.

Ако имате друге веб локације које раде на истом серверу, онда можете проверити те веб локације да бисте потврдили да је ваш СКЛ сервер у паду.

Ако немате ниједну другу веб локацију на истом хостинг налогу, једноставно идите на своју контролну таблу и покушајте да приступите пхпМиАдмин-у и повежете базу података.

Ако се можете повезати, морамо проверити да ли корисник ваше базе података има довољно дозвола. Креирајте нову датотеку под називом тестцоннецтион.пхп и у њу залепите следећи код:

<?пхп
$ линк = мискли_цоннецт (‘лоцалхост’, ‘корисничко име’, ‘лозинка’);
иф (! $ линк) {
дие (‘Не могу се повезати:’. мискли_еррор ());
}
јека ‘Повезано је успешно’;
мискли_цлосе ($ линк);
?>

Обавезно замените корисничко име и лозинку. Сада можете да учитате ову датотеку на своју веб локацију и приступите јој путем веб прегледача.

Ако се скрипта успешно повезала, то значи да ваш корисник има довољно дозволе, а постоји још нешто што није у реду.

Вратите се на своју вп-цонфиг датотеку како бисте били сигурни да је све исправно (поново скенирајте за погрешне уносе).

Остала решења која су функционисала за кориснике

Ако горе наведени савети за решавање проблема нису успели да исправе грешку у вези са базом података на вашој веб локацији, покушајте са овим додатним корацима.

Ови кораци су, према извештајима наших корисника, помогли неким корисницима да реше грешку у повезивању базе података на својим веб локацијама.

1. Ажурирајте ВордПресс УРЛ веб локацију

Покушајте да ажурирате УРЛ веб локације ВордПресс користећи пхпМиАдмин. Једноставно приступите пхпМиАдмин-у са контролне табле вашег хостинг рачуна и изаберите своју ВордПресс базу података.

Покретање СКЛ-а у пхпМиАдмин-у

Након тога кликните на СКЛ мени на врху и унесите следећи МиСКЛ упит.

УПДАТЕ вп_оптионс СЕТ оптион_валуе = ‘ИОУР_СИТЕ_УРЛ’ ВХЕРЕ оптион_наме = ‘ситеурл’

Не заборавите да наведете свој УРЛ веб локације и промените вп_оптионс у своје име табеле јер сте можда променили префикс табеле ВордПресс табеле.

2. Поновно покретање веб сервера

Корисници на наменским серверима, локалном серверу и виртуелним приватним серверима (ВПС) могу покушати поново да покрену своје сервере.

Ово ће поново покренути ваш веб и сервер базе података што може да поправи неке привремене пропусте који узрокују грешку.

3. Затражите помоћ

Ако све друго не успе, можда ћете морати да се обратите својој компанији за веб хостинг. Све добре ВордПресс хостинг компаније помоћи ће вам да решите проблем, усмеравати вас у правом смеру или чак решити за вас.

Такође можете да запослите програмере ВордПресс-а од Цодеабле-а који вам могу помоћи да решите овај проблем по повољним ценама. Најбољи део је што тим програмерима високо прегледава програмере, тако да знате да им се може веровати.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да исправите грешку у успостављању везе са базом података у ВордПресс-у. Такође бисте желели да погледате наш водич за решавање проблема са ВордПресс-ом за савете о самосталном решавању ВордПресс проблема.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me