Како креирати прилагођене сталне везе у ВордПресс-у

Да ли желите да креирате прилагођене пермалинкс у програму ВордПресс за постове, странице и друге врсте поста?


Недавно је један од наших читалаца питао да ли је могуће креирати сопствене прилагођене пермалинкс ака структуре УРЛ странице у ВордПресс-у.

У овом чланку показаћемо вам како да креирате прилагођене трајне везе у ВордПресс-у без утицаја на ваш СЕО.

Стварање прилагођених пермалинкс-ова у ВордПресс-у

Пошто је ово свеобухватни водич за креирање прилагођених пермалинкова у ВордПресс-у, направили смо једноставну навигацију до садржине:

  Шта је прилагођени Пермалинк у ВордПресс-у?

  Пермалинкс су стални УРЛ-ови ваших појединачних блогова, страница и осталих архивских страница на вашем ВордПресс сајту. Прилагођени пермалинк у основи је структура УРЛ-а која је примењена на одређеној страници у ВордПресс-у без утицаја на остатак ваше УРЛ адресе.

  ВордПресс долази са СЕО пријатном структуром УРЛ-а која вам омогућава коришћење лако разумљиве структуре УРЛ-а за људе и претраживаче.

  На пример: хттпс://екампле.цом/бест-рефригераторс-фор-тини-китцхенс/

  Ово је много боље од УРЛ-ова из старих времена: хттпс://екампле.цом/индек.пхп?п=4556

  ВордПресс пружа власницима веб локација више опција за избор. Можете их погледати посетом Подешавања »Пермалинкс страна.

  Изаберите структуру сталне везе

  Поред промене главне структуре сталних веза, ВордПресс такође нуди начине прилагођавања појединачних УРЛ адреса постова, страница, категорија, тагова и других подручја вашег вебсајта.

  Такође можете да користите ВордПресс додатке да креирате потпуно прилагођене пермалинкс за одређене одељке веб локације који поништавају подразумевана подешавања за ВордПресс.

  Погледајмо све опције једну по једну. Почећемо са подразумеваним уграђеним опцијама које долазе са вашим веб страницама ВордПресс.

  Видео Туториал

  Претплатите се на ВПБегиннер

  Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

  Како променити структуру сталне везе у програму ВордПресс

  Ако желите да промените целокупну шему генерисања УРЛ адреса за своју веб локацију, идите на Подешавања »Пермалинкс страна.

  Изаберите структуру сталне везе

  Једноставно одаберите структуру УРЛ-а за појединачне постове. Такође можете да користите ознаке приказане на екрану да бисте креирали прилагођену структуру за своје ВордПресс УРЛ адресе.

  Не заборавите да кликнете на дугме Сачувај промене да бисте спремили промене.

  Препоручујемо употребу структуре УРЛ-а која садржи назив поста у УРЛ-у. То чини ваше УРЛ адресе СЕО пријатељскијим и значајнијим.

  Белешка: Требали бисте се пребацити на СЕО пријатан трајни линк за све нове ВордПресс блогове и веб локације. Међутим, ако имате постојећу веб локацију која већ остварује саобраћај са претраживача, промена трајних веза може утицати на вашу СЕО ранг листу.

  Како променити префикс УРЛ-а категорије и ознаке у ВордПресс-у

  Подразумевано, ВордПресс користи / категорију / као основу за УРЛ адресе ваше категорије и / таг / за странице са ознакама. На пример:

  хттпс://екампле.цом/цатегори/тецхнологи/
  хттпс://екампле.цом/таг/финтецх/

  Категорија и база ознака

  Можете променити ове основне префиксе из Подешавања »Пермалинкс страницу на све што вам се допада. На пример,

  хттпс://екампле.цом/топицс/тецхнологи/ (за странице са категоријама)
  хттпс://екампле.цом/хасхтаг/финтецх (за странице са ознакама)

  Како променити УРЛ поруке појединачне ВордПресс поруке или странице

  Једном када поставите структуру сталне везе, ВордПресс то користи као предложак за све везе на вашој веб локацији. Међутим, имате могућност да измените УРЛ адресе слуга ака кључне речи унутар структуре УРЛ-а за појединачне постове, странице и прилагођене типове постова..

  Део УРЛ-а можете прилагодити са екрана за уређивање порука у уређивачу садржаја ВордПресс-а.

  Једноставно уредите пост, страницу или прилагођену врсту поста и кликните на насловно поље. Примјетићете да се изнад њега појављује поље Пермалинк.

  Измените пробни запис да бисте креирали прилагођени УРЛ

  Само напред и кликните на дугме Уреди поред њега, а затим промените УРЛ папучу у прилагођену сталну везу. Након што завршите, кликните на дугме Сачувај да бисте спремили нову трајну везу.

  Прилагодите пост пермалинк

  Ову методу можете користити за све врсте поста, укључујући ВооЦоммерце производе, курсеве МемберПресс, итд.

  Како променити ВордПресс категорију или УРЛ ознаке

  У ранијем кораку показали смо вам како да промените префикс категорије и базе тагова у ВордПресс-у. У овом кораку показаћемо вам како да промените УРЛ кључне речи за појединачну категорију или ознаку.

  Једноставно идите на Поруке »Категорије на страници и кликните на везу Уреди испод категорије коју желите прилагодити.

  Уређивање детаља о категорији у ВордПресс-у

  ВордПресс ће сада учитати детаље о категорији. Одавде можете променити категорију пужа да прилагодите његову сталну везу.

  Промените категорију пужа да бисте прилагодили пермалинк

  Слично томе, можете да уредите појединачну ознаку тако што ћете посетити Постс »Тагс страна.

  Уређивање ознаке

  Такође можете да измените било које прилагођене таксономије користећи исти метод.

  Како променити УРЛ адресе аутора у ВордПресс-у

  ВордПресс аутоматски додаје базу ‘/ аутхор /’ УРЛ адресама које воде до страница архива аутора. На пример:

  хттпс://екампле.цом/аутхор/јсмитх/

  Проблем је у томе што ВордПресс не нуди опцију за промену УРЛ адресе аутора или шљаке.

  Срећом, као што каже, постоји додатак који може помоћи.

  Једноставно инсталирајте и активирајте Едит Аутхор Слуг. За детаље погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

  Након активирања идите на Корисници »Сви корисници страна. Затим кликните на везу „Уреди“ испод корисничког имена.

  Уређивање детаља о кориснику у ВордПресс-у

  На следећој страници, померите се према доле до дела „Уређивање ауторских слугова“ и моћи ћете да изаберете ауторског пужа или да додате свог. Не заборавите да кликнете на дугме са изменама да бисте спремили подешавања.

  Ако желите променити базу пермалинк аутора, једноставно пређите на Подешавања »Уређивање крила аутора страна. Овде ћете видети опцију за промену базе аутора, па чак и одабир различитих ауторских база за кориснике са различитим корисничким улогама.

  Промените базу аутора

  За више детаља погледајте наш водич о томе како променити ауторски УРЛ пуг и базу у ВордПресс-у.

  Како креирати потпуно прилагођене трајне везе у ВордПресс-у

  Све горе наведене методе омогућавају вам да у одређеној мери прилагодите трајне везе за ВордПресс. Међутим, не могу вам помоћи да створите потпуно прилагођене трајне везе.

  То је зато што ВордПресс подразумевано не нуди ову функцију.

  Срећом, постоји додатак који вам може помоћи. Ако желите да надјачате задану структуру ВордПресс УРЛ-а за одређене одељке на вашој веб локацији, следите кораке овде.

  Прво што требате да урадите је инсталирати и активирати прилагођени додатак Пермалинкс. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

  Након активирања, морате да уредите пост у коме желите да креирате прилагођену трајну везу. Уместо да уређујете поље сталне везе на врху, наћи ћете опцију да креирате прилагођену сталну везу испод уређивача.

  Стварање потпуно прилагођене сталне везе за пост

  Слично томе, можете да креирате и прилагођене пермалинкс за категорије. Иди на Поруке »Категорије страници и кликните на везу за уређивање испод категорије коју желите да промените.

  Уређивање детаља о категорији у ВордПресс-у

  На страници с детаљима о категорији наћи ћете могућност да креирате прилагођену сталну везу за ту одређену категорију. Можете чак да креирате и УРЛ префикс без основног префикса категорије.

  Уређивање пермалинк категорије

  Можете да управљате и онемогућите све своје прилагођене пермалинкс кликом на мени ‘Цустом Пермалинкс’ у административној бочној траци.

  Управљајте својим прилагођеним сталним везама

  Једноставно одаберите прилагођене пермалинкс које желите да избришете, а затим кликните на мени Булк Ацтионс да бисте изабрали опцију “Делете пермалинкс”.

  Након тога кликните на дугме ‘Аппли’ (Примени) и додатак ће уклонити те прилагођене трајне везе. Избрисана пермалинк веза биће замењена вашом заданом шему трајне везе у програму ВордПресс.

  Како поставити преусмери преусмерити и избећи 404 грешке

  ВордПресс аутоматски рукује променама које су унете у УРЛ адресе поста и страница. Међутим, можда неће поставити преусмеравања за прилагођене ауторске пермалинкс или потпуно прилагођене пермалинкс.

  У том случају, морат ћете поставити исправна преусмеравања да бисте избегли 404 грешке на веб локацији.

  Прво морате инсталирати и активирати додатак за преусмеравање.

  Након активације потребно је посетити Алати »Преусмеравање страницу за подешавање преусмеравања. Морате да додате стару везу у поље „Изворни УРЛ“ и нову УРЛ адресу у пољу „Циљни УРЛ“.

  Подешавања преусмеравања

  Након тога кликните на дугме „Додај преусмеравање“ да бисте спремили промене. За више детаља погледајте водич за почетнике за подешавање преусмеравања у ВордПресс-у.

  Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да креирате прилагођене трајне везе у ВордПресс-у. Такође бисте желели да видите наш ултимативни водич за ВордПресс СЕО како бисте добили више промета претраживања на вашој веб локацији.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map