Како направити страницу прилагођене архиве у ВордПресс-у

Страница прилагођених архива је одличан начин за обједињавање свих старих садржаја на једној страници. Омогућава вам да имате посвећену страницу на којој можете да наведете месечне архиве, архиве категорија, архиве ознака, архиве аутора и све остало што бисте можда желели да додате. Имамо прилагођену страницу архива за ВПБегиннер. Недавно је један од наших корисника предложио да напишемо туториал о томе. У овом чланку показаћемо вам како да креирате страницу прилагођене архиве у ВордПресс-у.


Проблем

Подразумевано имате могућност да прикажете годишње архиве користећи видгете са бочне траке. То вам може испасти из руке након што блогирате више од годину дана. Замислите сајтове попут ВПБегиннер који су активни скоро 4 године. Имали бисмо 48 месечних архивских веза у бочној траци. Такође можете да додате архиве категорија, спискове аутора итд. На своју бочну траку. Али зашто преметати бочну траку са толико веза, када можете створити једну страницу да бисте их све навели. Тада се појављује прилагођена страница са архивима. Не само да вам омогућава да избегавате нереде, већ корисницима омогућава и ефикасан начин прегледавања кроз старији садржај.

Нажалост, већина ВордПресс тема не долази са прилагођеним шаблоном странице архива. Погледајмо шта вам је потребно да направите предложак странице прилагођених архива у ВордПресс-у.

Белешка: Немојте бркати прилагођене архиве са шаблоном арцхиве.пхп који долази са већином ВордПресс тема. Шаблон арцхиве.пхп користи се за приказивање месечних, категорија, тагова, аутора и осталих архивских страница. Наша прилагођена страница архива била би једна страна која ће објединити све ваше остале архиве.

Израда предлошка странице прилагођених архива

Прво што требате да урадите је да направите предложак странице за страницу прилагођених архива. Једноставно отворите нову датотеку у уређивачу текста (тј. Бележницу) и додијелите јој име паге-арцхиве.пхп. Затим додајте следеће редове кода на врху:

<?пхп
/ *
Назив шаблона: Архива
* /
?>

Отпремите паге-арцхиве.пхп у директоријум ВордПресс тема и направили сте предложак странице Арцхивес. Сада морамо да се уверимо да ли овај предложак странице одговара дизајну ваше веб локације. Копирајте садржај датотеке паге.пхп која се налази у мапи ваше теме и залепите је у паге-арцхиве.пхп.

Испод је пример како ће изгледати датотека паге-арцхиве.пхп:

<?пхп
/ *
Назив шаблона: Архива
* /
гет_хеадер (); ?>

<?пхп док (хаве_постс ()): тхе_пост (); ?>

<?пхп тхе_титле (); ?>

<?пхп тхе_цонтент (); ?>

/ * Прилагођене функције архива Идите испод ове линије * /

/ * Прилагођене функције архива Иди изнад ове линије * /

<?пхп ендгетхер; // крај петље. ?>


<?пхп гет_сидебар (); ?>
<?пхп гет_фоотер (); ?>

Прављење странице прилагођене архиве у ВордПресс-у

Сада када имате спреман основни образац странице, морате да креирате нову страницу прилагођених архива у ВордПрессу. Идите на администраторски панел ВордПресс-а и додајте нову страницу (Странице »Ново). Можете позвати ову страницу Архива, Библиотека или било шта друго што желите. Сада погледајте мета поља испод дугмета за објављивање на десној страни екрана. Требали бисте видети мета оквир под називом Атрибути странице. Кликните падајући мени испод Предлога и изаберите Архивирај као предложак странице. Сачувајте и објавите страницу.

Изаберите предложак Архива странице у програму ВордПресс

Сада сте направили страницу која користи предложак странице архива, али она неће приказивати никакав садржај. Кренимо напред и додајмо прилагођене елементе странице архиве попут годишњих архива, категорија итд.

Додавање месечних архива са компактним архивима

Ако погледате нашу страницу прилагођених архива, приметићете да не користимо подразумевани месечни списак архива који долази са ВордПрессом. Уместо тога, користимо додатак који се зове Цомпацт Арцхивес. Имајте на уму да смо прихватили овај додатак и сада га одржавамо.

Инсталирајте и активирајте додатак Цомпацт Арцхивес. Након активирања додатка, додајте следећи код у образац странице прилагођених архива (паге-арцхиве.пхп):

По датуму

  <?пхп цомпацт_арцхиве ($ стиле = ‘блок’); ?>

Приказујеће ваше месечне архиве овако:

Приказивање месечних архива годину дана по реду помоћу компактних архива

Додавање листе свих категорија

Категорије резимирају главне теме вашег вебсајта и најбољи су начин за сортирање вашег садржаја. Погледајте зашто користимо Категорије у односу на ознаке. Пошто користимо категорије као главни начин да организујемо наш садржај, мислимо да је апсолутно пресудно да набројимо архиве наших категорија. Да бисмо уштедели на простору, приказаћемо га инлине листу.

Прво додајте овај код у датотеку шаблона странице ваше архиве:

Категорије:

  <?пхп вп_лист_цатегориес (‘титле_ли =’); ?>

Сада морамо да сложимо ову листу, учинимо је редном и побољшамо њихов изглед. Додајте ово у датотеку стиле.цсс теме:

ул.бицатегориес {
маргина: 0;
паддинг: 0;
}
ул.бицатегориес ли {
лист-стиле: ниједан;
лист-стиле-типе: ноне;
маргина: 0;
паддинг: 0;
}
ул.бицатегориес ли а {
лист-стиле: ниједан;
лист-стиле-типе: ноне;
маргина: 0 20пк 15пк 0;
плута: лево;
позадина: #еее;
боја: # 464646;
паддинг: 5пк 10пк;
обруб границе: 5пк;
-мож-радијус: 5пк;
-веб-граница-радијус: 5пк;
}
ул.бица категории ли: ховер {
уређење текста: ниједно;
позадина: # фф6200;
боја: #ффф;
}
.цлеар {јасно: оба;}

Ваше ће категорије изгледати овако:

Приказивање категорија линија на страници архива у ВордПресс-у

Истражите? Преусмерите кориснике на насумичан пост

На нашој страници архива имамо дугме Екплоре ВПБегиннер. Ово дугме преусмерава кориснике на случајни пост. Сврха је корисницима омогућити да се насумично пробијају кроз чланке. Сазнајте како да преусмерите кориснике на случајни пост у програму ВордПресс.

Иако су ово све информације које имамо на нашој страници прилагођених архива, сигурно можете додати још. Погледајмо неке друге ствари које можете да додате.

Додавање облака ознаке

Ако желите да прикажете облак ознака најпопуларнијих ознака које се користе на веб локацији, једноставно додајте следећи код у датотеку цустом-арцхиве.пхп:

Ознака облака:

<?пхп вп_таг_цлоуд (); ?>

Функција вп_таг_цлоуд () долази са пуно параметара за подешавање броја тагова, максималних и минималних величина тагова, итд..

Додавање листе страница

Ако желите да прикажете листу свих страница на својој веб локацији, једноставно додајте следећи код:

<?пхп вп_лист_пагес (‘титле_ли =’); ?>

Додавање списка аутора

Да бисте приказали листу аутора на веб локацији, једноставно додајте следећи код:

<?пхп вп_лист_аутхорс (‘изузети_админ = 0&оптионцоунт = 1 ‘); ?>

Додавање недавних постова

Ако желите да прикажете листу својих најновијих постова, додајте овај код:

<?пхп вп_гет_арцхивес (‘типе = постбипост)&лимит = 10 ‘); ?>

Опсежна страница архива омогућава вашим корисницима да ефикасно прегледају ваш стари садржај. Надамо се да вам је овај чланак помогао да направите прилагођену страницу архива у ВордПресс-у. Ако имате било каквих питања или предлога, молимо вас да нас обавестите остављајући коментар испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map