Како подесити ЦлоудФларе Фрее ЦДН у ВордПресс-у

Да ли желите да користите Цлоудфларе ЦДН на вашој ВордПресс веб локацији?


Цлоудфларе је један од најбољих ВордПресс ЦДН и фиревалл услуга на тржишту. Они нуде бесплатан ЦДН који убрзава вашу веб локацију заједно са пакетом моћних безбедносних функција за веб локације малих предузећа.

Изазов је што многи корисници улазног нивоа нису у могућности да користе Цлоудфларе јер сматрају да је то тешко подесити.

У овом водичу ћемо вас провести кроз комплетно подешавање Цлоудфларе-а у ВордПресс-у како бисмо вам помогли да побољшате брзину веб странице.

Постављање ЦД-а без облака у ВордПресс-у

:

  Шта је ЦДН? Зашто вам треба ЦДН за своју веб локацију?

  ЦДН или мрежа за испоруку садржаја је систем дистрибуираних сервера који омогућава брже испоручивање датотека ваше веб локације корисницима на основу њихове географске локације.

  Услуга веб хостинга обично користи посетиоце ваше веб локације са једне локације. Сви корисници приступају истом серверу, без обзира где се налазе. Ово може резултирати кашњењем у испоруци садржаја за кориснике који живе даље од централног хостинг сервера ваше веб локације.

  ЦДН решава овај проблем постављањем више рубних сервера на различитим локацијама широм света. Ови ЦДН сервери кеширају статички садржај са порекла / централног сервера ваше веб локације, чувају их и презентују их корисницима након што то затраже..

  Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН)

  Када постоји кориснички захтев, ЦДН сервер најближи корисниковој локацији ће то обрадити. На пример, ако неко у Америци жели да приступи веб локацији коју хостира Велика Британија, онда ће том захтеву послужити ЦДН сервер у САД, а не главни претрес у Великој Британији..

  Помоћу ЦДН-а са свим захтевима корисника рукује најближи ЦДН сервер. Ово ублажава физичку удаљеност између посетилаца и сервера веб локације. Као резултат тога, ваша веб локација брже се учитава за све кориснике без обзира на њихов географски положај.

  Бржи веб сајт такође побољшава корисничко искуство и пружа веб локацији мало повећања у СЕО рангирању.

  Употреба ЦДН-а такође смањује оптерећење вашег примарног сервера и штити га од падова током застоја у саобраћају. Ако желите да сазнате више, погледајте наш водич зашто вам треба ЦДН за свој ВордПресс блог.

  Шта је Цлоудфларе ЦДН?

  Цлоудфларе

  Цлоудфларе је најпопуларнији бесплатни провајдер ЦДН-а доступан на интернету. То је велика мрежа глобално дистрибуираних сервера који аутоматски кеширају статички садржај и брзо испоручују динамички садржај.

  Поред ЦДН услуге, Цлоудфларе је такође фиревалл веб локације у облаку и дистрибуирани проки сервер. Прати сав долазни саобраћај на вашој веб локацији и блокира сумњиви саобраћај и пре него што дође до вашег сервера.

  Они нуде бесплатни основни план који је погодан за веб локације и блогове. Они такође нуде плаћене планове од 20 долара месечно.

  Цлоудфларе је одличан избор за мала предузећа која траже бесплатан ЦДН. Међутим, ако желите у потпуности да искористите све функције Цлоудфларе-а, тада ће вам требати Пословни план који кошта 200 долара месечно.

  Напомена уредника: Не користимо Цлоудфларе на ВПБегиннер. Уместо тога, за нашу ЦДН услугу користимо МакЦДН (сада део СтацкПатх-а). Не приморавају вас да користите њихов ДНС и нуде разумније цене на скали.

  МакЦДН вс. Цлоудфларе – у чему је разлика?

  МакЦДН и Цлоудфларе су заправо прилично различите услуге. Иако је МакЦДН фокусиран на послуживање вашег садржаја путем свог ЦДН-а, Цлоудфларе је више фокусиран на безбедност и контролу нежељене поште.

  Обоје користе различите технологије за послуживање садржаја путем својих мрежа. МакЦДН служи садржај са ДНС-а ваше веб локације помоћу пуллзонес-а, једноставно ставите да одражавају вашу веб локацију. Цлоудфларе, с друге стране, приказује садржај путем сопственог ДНС-а, а од вас се тражи да промените ДНС своје веб локације тако да укаже на њихове сервере.

  Цлоудфларе делује као проки између вас и посетилаца ваше веб локације, што значи да се одричете велике контроле. Док МакЦДН делује као обрнути проки, што значи да имате сву контролу.

  Цлоудфларе је бољи у оптимизацији брзине странице тако што спречава вашу веб локацију од злонамерних ботова, нападача и сумњивих претраживача. МакЦДН је бољи у побољшању брзине ваше веб странице тако што ће послужити ваш статички садржај путем њихових сервера који се налазе широм света.

  Слабе стране употребе Цлоудфларе-а

  Највећа замерка корисника на Цлоудфларе-у је да, иако убрзава вашу веб локацију, понекад ће додати други екран за учитавање у сврху верификације безбедности, што смањује сврху брзине, јер корисници често морају да сачекају 5 секунди пре него што виде вашу веб локацију.

  Понекад може приказати и страницу ЦАПТЦХА са захтевом корисника да докажу да су људи. Ово ствара лоше искуство за посетиоце који први пут можда никада не посете сајт.

  Постављање Цлоудфларе-а на вашој ВордПресс веб локацији

  Подешавање Цлоудфларе-а на веб локацији ВордПресс прилично је једноставно. Постоје две различите методе:

  1. Коришћењем опције за подешавање Цлоудфларе једним притиском на контролној табли вашег домаћина
  2. Ручним пријављивањем на веб локацији Цлоудфларе

  Први метод је најлакши начин за омогућавање Цлоудфларе ЦДН-а на вашем ВордПресс блогу. Неке од најбољих ВордПресс хостинг услуга као што су СитеГроунд удружиле су се са Цлоудфларе-ом како би понудили једноставну опцију подешавања путем своје контролне табле.

  Ако ваш веб домаћин не нуди уграђену опцију за подешавање Цлоудфларе-а, можете ручно додати услугу на својој веб локацији. Обе ове методе ћемо приказати детаљно у наставку.

  1. метод: Постављање Цлоудфларе ЦДН-а са опцијом подешавања једним кликом у цПанелу

  Као што смо раније споменули, неки ВордПресс хостинг провајдери попут СитеГроунд нуде једноставну опцију за подешавање Цлоудфларе ЦДН-а у ВордПресс-у.

  Ови веб домаћини пружају уграђену апликацију за интеграцију Цлоудфларе у ваш хостинг цПанел како би омогућили услугу са само неколико кликова.

  Ова опција подешавања Цлоудфларе-а функционише слично као и већина хостинг провајдера који имају интеграцију. Ради ваше референце, приказаћемо поступак подешавања на хостингу СитеГроунд.

  Омогућавање Цлоудфларе ЦДН-а на СитеГроунд-у

  Ако користите СитеГроунд као своју ВордПресс хостинг компанију, онда можете поставити Цлоудфларе ЦДН на своју веб локацију за само неколико минута.

  За почетак се пријавите на свој цПанел и идите на одељак „Алати за побољшање веб локације“. Након тога кликните на икону ‘Цлоудфларе’.

  Опција Цлоудфларе-а у СитеГроунд цПанел

  Недавно је СитеГроунд почео да прелази на нову контролну таблу. Ако користите нови панел, видећете Цлоудфларе наведен на картици Спеед. На пример, погледајте екран испод.

  Цлоудфларе СитеГроунд Панел

  Да бисте омогућили бесплатни ЦДН за Цлоудфларе на својој веб локацији, само кликните дугме ‘Постави’ за наставак.

  Након тога видећете скочни прозор са захтевом да отворите Цлоудфларе налог или да се повежете са постојећим.

  Повежите Цлоудфларе са Ситегроундом

  Затим ћете видети поруку која показује да је активирање ЦДН-а у току. Једном када буде готов, Цлоудфларе ЦДН ће бити активан на вашој ВордПресс веб локацији.

  2. метод: Ручно постављање Цлоудфларе ЦДН-а у ВордПресс-у

  Ако ваш веб хостинг нема опцију конфигурације Цлоудфларе са једним кликом, тада можете да користите овај метод. То може потрајати још неколико минута, али је и лако и лако.

  За почетак је потребно да посетите веб локацију ЦлоудФларе и кликнете на дугме „Пријави се“.

  Пријавите се на Цлоудфларе веб локацији

  На следећој страници морате да унесете своју адресу е-поште и лозинку да бисте створили Цлоудфларе налог. Једноставно унесите потребне податке, а затим кликните на дугме ‘Креирај налог’.

  Креирајте страницу налога у Цлоудфларе-у

  Након тога, морате да унесете УРЛ веб локације.

  Додајте сајт Цлоудфларе-у

  На следећем екрану од вас ће се тражити да изаберете план. Ради овог водича одабрат ћемо бесплатан план.

  Изаберите Цлоудфларе план

  Након тога, Цлоудфларе ће вам показати листу свих ДНС записа у њиховим системима. Ово укључује и ваше поддомене.

  ДНС записи које желите да се проследе кроз Цлоудфларе имаће наранџасту икону облака. ДНС записи који ће заобићи Цлоудфларе имаће икону сиве облака.

  Морате прегледати листу да бисте били сигурни да је ваш примарни домен активан на Цлоудфларе-у са наранчастом иконом облака.

  Потврдите ДНС записе да бисте поставили Цлоудфларе

  Након што верификујете своје ДНС записе, кликните на опцију Настави при дну.

  На следећем и последњем кораку вашег подешавања Цлоудфларе ће тражити да ажурирате своје сервере имена. Од вас ће се тражити да промените своје сервере имена и да их усмерите на Цлоудфларе сервере имена.

  Страница Цлоудфларе Намесерверс

  Објава: Промјена сервера имена може потрајати неко вријеме да се прошири по цијелом интернету. За то време, ваша веб локација може да постане недоступна неким корисницима.

  Можете променити сервере имена било са вашег регистра регистра домена, као што је Домаин.цом, или ако сте добили бесплатни домен од свог веб хостинг пружаоца као што је Блуехост, онда ћете морати да промените сервер сервера тако што ћете се пријавити на свој хостинг налог.

  Зарад овог водича, показаћемо вам како да промените имена сервера са контролне табле Блуехост. Иако је поступак сличан код хостинг компанија, увек можете питати свог добављача хостинга за детаљна упутства за њихов контролни панел.

  Након што сте пријављени на контролну таблу Блуехост цПанел, идите на одељак „Домене“ и изаберите име домене. Након тога кликните на картицу „Послужитељи имена“ и опцију „Уреди“.

  Уређивање имена сервера у вашем веб хостинг цПанелу

  Затим морате одабрати „Прилагођено“ и унети сервере имена које пружа Цлоудфларе.

  Додајте Цллоуфларе Намесерверс у свој веб хостинг цПанел

  Након тога морате се вратити на страницу са подешавањем Цлоудфларе-а и кликнути на дугме „Готово, провери намесерверс“ да бисте довршили подешавање..

  Додани прилагођени ДНС намесер - Проверите сервере имена

  То је то! Сада ће вам бити потребно неколико минута да ажурирате сервере домена и активирате Цлоудфларе.

  Када се активира, на вашој Цлоудфларе командној табли ћете видети поруку о успеху.

  Цлоудфларе порука о успеху

  Сада можете прилагодити подешавања Цлоудфларе-а са ове надзорне табле. Показаћемо вам најважнија подешавања у следећем одељку.

  Белешка: На горњим екранима се види Блуехост контролна табла. Поставке вашег послужитеља имена могу изгледати другачије ако користите другог пружатеља услуга хостинга.

  Конфигурисање најважнијих поставки Цлоудфларе-а

  Основно подешавање Цлоудфларе-а је завршено, али постоји неколико основних поставки које морате да конфигуришете да бисте заштитили своју ВордПресс локацију.

  1. Конфигуришите ВордПресс правила за одређене странице

  Постављањем правила на страници можете прилагодити начин рада Цлоудфларе-а на одређеним страницама на вашој веб локацији. Посебно је корисно у обезбеђивању критичних страница попут странице за пријаву, вп-админ подручја, итд.

  Бесплатни налог Цлоудфларе омогућава вам да подесите три правила за страницу. Ако желите да додате још правила на страници, онда морате плаћати 5 долара месечно за пет додатних правила.

  Најприје морате кликнути на опцију Страница правила на врху, а затим кликнути на дугме Створи правило правила.

  Креирајте правило странице у Цлоудфларе-у

  Након тога, можете поставити следећа три странице правила.

  а) Осигурајте своју ВордПресс страницу за пријаву

  УРЛ странице: екампле.цом/вп-логин.пхп*
  Подешавање: Ниво сигурности; Високо

  Направите правило правила да бисте осигурали страницу за пријаву на ВордПресс на Цлоудфларе-у

  б) Изузмите ВордПресс контролну таблу из Цлоудфларе-а и омогућите високу сигурност

  УРЛ странице: екампле.цом/вп-админ*
  Подешавања: Ниво заштите; Високо
  Ниво предмеморије; Заобићи
  Онемогући перформансе
  Онемогући апликације

  Направите правило странице да бисте осигурали ВордПресс контролну таблу на Цлоудфларе-у

  ц) Присилите ХТТПС

  УРЛ странице: хттп: //*екампле.цом/*
  Подешавање: Увек користите ХТТПС

  Направите правило странице за употребу ХТТПС-а у ВордПресс-у

  2. Конфигуришите поставке ССЛ цертификата

  Друго важно подешавање је ССЛ сертификат доступан у менију „ССЛ / ТСЛ“ на врху.

  ССЛ подешавања Цлоудфларе-а

  Обавезно изаберите „Фулл“ ако већ користите ССЛ.

  Ако немате ССЛ сертификат, погледајте наш водич како да добијете бесплатан ССЛ сертификат за своју веб локацију.

  Када то учините, Цлоудфларе ће вам пружити завјештен зелени катанац који ће означити да је ваша веб локација сигурна.

  Оптимизација Цлоудфларе-а за ВордПресс помоћу додатка

  Цлоудфларе нуди наменски ВордПресс додатак за подешавања оптимизована за ВордПресс једним кликом. Додатак вам омогућава да брзо поставите Цлоудфларе на вашој ВордПресс веб локацији, додате скупове правила ватрозида веб апликација (ВАФ), аутоматски прочистите кеш меморију и још много тога.

  Да бисте започели, инсталирајте и активирајте додатак Цлоудфларе на вашој веб локацији. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

  Једном када завршите, морате да посетите Подешавања »Цлоудфларе са вашег администраторског панела за подешавање поставки Цлоудфларе-а.

  На страници са подешавањима видећете дугме Креирај свој бесплатни налог и опцију за пријаву за већ постојеће налоге. Једноставно кликните на опцију за пријаву.

  Пријавите се на Цлоудфларе налог са ВордПресс-ом

  На следећем екрану мораћете да унесете своју Цлоудфларе е-пошту и АПИ кључ.

  Унесите образац вјеродајница АПИ-ја Цлоудфларе

  АПИ кључ можете пронаћи у подручју вашег налога на веб локацији Цлоудфларе.

  Једноставно отворите страницу „Мој профил“, а затим кликните на АПИ токене. Након тога, идите на одељак Глобал АПИ Кеи и кликните на дугме Виев.

  Погледајте Цлоудфларе АПИ кључ

  Ово ће отворити скочни прозор и приказати ваш АПИ кључ. Морате копирати кључ.

  Копирајте Цлоудфларе АПИ кључ

  Затим се вратите на своју ВордПресс контролну таблу и унесите своју адресу е-поште и АПИ кључ.

  Сачувајте АПИ Цлоудфларе АПИ-јеве податке у ВордПресс-у

  Након тога, почетна страница Цлоудфларе-а појавит ће се на вашој надзорној плочи. Одатле можете применити ВордПресс оптимизацију једним кликом, очистити кеш меморију, омогућити аутоматску кеш меморију итд.

  Оптимизирајте Цлоудфларе за ВордПресс

  Можете пронаћи више Цлоудфларе опција кликом на опцију Сеттингс.

  Цлоудфларе за подешавања ВордПресс-а

  Такође приказује статистику као што су посетиоци, сачувани пропусни опсег, претње блокиране итд. Са опције Аналитика.

  Цлоудфларе Аналитицс у ВордПресс-у

  Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да поставите бесплатни Цлоудфларе ЦДН у ВордПресс-у. Такође бисте желели да видите наш целокупни водич за безбедност веб локација за ВордПресс.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me