Како поправити 500 грешака унутрашњег сервера у програму ВордПресс

Видите ли 500 грешака у унутрашњем серверу у програму ВордПресс? Интерна грешка сервера је једна од најчешћих грешака у програму ВордПресс. Будући да грешка не даје никакве друге информације, многи почетници сматрају да је то прилично фрустрирајуће. У овом чланку показаћемо вам како лако поправити унутрашњу грешку сервера у ВордПресс-у.


Како да поправите унутрашњу грешку сервера у ВордПресс-у

Шта узрокује унутрашњу грешку сервера у ВордПресс-у?

Интерна грешка сервера није специфична за ВордПресс. То се може догодити са било којим вебсајтом који се покреће на веб серверу. Због генеричке природе ове грешке, програмеру ништа не говори.

Постављање питања како да поправите грешку на унутрашњем серверу је као да питате свог лекара како да поправи бол без да им каже где је бол.

Пример веб локације ВордПресс која приказује унутрашњу грешку на серверу

Унутрашња грешка сервера у ВордПресс-у често је узрокована функцијама додатка или тема. Остали могући узроци грешке унутрашњег сервера у ВордПрессу за које знамо су: оштећена .хтаццесс датотека и ограничење ПХП меморије.

Такође смо чули да се грешка у интерном серверу појављује само када покушавате да приступите административној области, док остатак веб локације функционише у реду.

Као што је речено, сада погледајмо како да решимо грешке у решавању унутрашње грешке сервера у ВордПресс-у.

Видео Туториал

Претплатите се на ВПБегиннер

Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

Проверавање оштећене .хтаццесс датотеке

Прво што треба да урадите приликом решавања грешке унутрашњег сервера у ВордПресс-у јесте провера оштећене датотеке .хтаццесс.

То можете учинити преименовањем ваше главне .хтаццесс датотеке у нешто попут .хтаццесс_олд. Да бисте преименовали датотеку .хтаццесс, мораћете да се пријавите на своју веб локацију помоћу апликације ФТП или Филе Манагер у цПанел контролној табли вашег хостинг рачуна.

Једном када се повежете, .хтаццесс датотека ће се налазити у истом директоријуму где ћете видети фасцикле попут вп-садржаја, вп-админ-а и вп-инцлуде.

Уређивање .хтаццесс датотеке у ВордПресс-у

Након што сте преименовали датотеку .хтаццесс, покушајте да посетите веб локацију да бисте видели да ли је то решило проблем. Ако јесте, тада се потапшајте по леђима јер сте исправили унутрашњу грешку на серверу.

Пре него што наставите са другим стварима, обавезно крените Подешавања »Пермалинкс страници у Адвисовој области ВордПресс-а и кликните на дугме за спремање без промене. Ово ће генерисати нову .хтаццесс датотеку за вас с правилним правилима преписивања како би се осигурало да ваше странице порука не враћају грешку 404..

Ако провјера за оштећено рјешење .хтаццесс датотеке не ради за вас, тада морате наставити с читањем овог чланка.

Повећање ограничења ПХП меморије

Понекад се може догодити интерна грешка сервера ако исцрпите ограничење ПХП меморије. Користите наш туториал о томе како повећати ограничење ПХП меморије у ВордПресс-у да то поправите.

Ако видите унутрашњу грешку сервера само када покушавате да се пријавите на ВордПресс администратора или пренесете слику у свој вп-админ, требало би да повећате ограничење меморије следећи следеће кораке:

  1. Направите празну текстуалну датотеку која се зове пхп.ини
  2. Залепите овај код унутра: меморија = 64МБ
  3. Сачувајте датотеку
  4. Пошаљите је у / вп-админ / фолдер помоћу ФТП-а

Неколико корисника је рекло да су извршавањем наведеног ријешили проблем на страни администратора.

Ако је повећање лимита меморије решило проблем за вас, проблем сте решили само привремено. И даље треба да пронађете узрок који исцрпљује вашу меморију.

Ово би могао бити лоше кодиран додатак или чак тематска функција. Топло вам препоручујемо да затражите од компаније за веб хостинг ВордПресс да погледа евиденције сервера како би вам помогли да пронађете тачну дијагностику.

Ако повећање ограничења ПХП меморије није решило проблем за вас, чека вас још неко решавање проблема.

Деактивирајте све додатке

Ако ниједно од горе наведених решења није радило за вас, највероватније је да је ова грешка проузрокована одређеним додатком. Такође је могуће да је то комбинација додатака који се не играју добро један с другим.

Нажалост, не постоји једноставан начин да се то сазна. Морате да деактивирате све ВордПресс додатке одједном.

Следите упутства из нашег водича о томе како деактивирати све ВордПресс додатке без ВП-Админ-а.

Деактивирајте све ВордПресс додатке

Ако је онемогућивањем свих додатака исправљена грешка, тада знате да је један од додатака који узрокује грешку.

Једноставно идите на администраторску област ВордПресс-а и кликните на „Додаци“. Сада морате поново да активирате један додатак док не пронађете онај који је проузроковао проблем. Ослободите се додатка и пријавите грешку аутору додатка.

Поновно учитавање основних датотека

Ако опција додатка није поправила грешку унутрашњег сервера, онда је вредно поново учитати директоријум вп-админ и вп-инцлуде из нове ВордПресс инсталације.

Ово НЕ уклања ваше податке, али може решити проблем у случају да је било која датотека оштећена.

Прво морате да посетите веб локацију ВордПресс.орг и кликнете на дугме за преузимање.

Преузмите ВордПресс

Ово ће инсталирати ВордПресс зип датотеку на ваш рачунар. Морате издвојити зип датотеку и унутар ње ћете пронаћи фасциклу вордпресс.

Затим се морате повезати са веб страницом ВордПресс користећи ФТП клијент. Када се повежете, идите у коријенску фасциклу веб локације. То је фасцикла која садржи вп-админ, вп-инцлуде и вп-фолде са садржајем.

У левој колони отворите фасциклу ВордПресс на рачунару. Сада је потребно да изаберете мапе вп-инцлуде и вп-админ, а затим кликните десним тастером миша и изаберите „Уплоад“.

Отпремите нове ВордПресс датотеке

Ваш ФТП клијент ће сада те мапе пренети на ваш сервер. Питаће вас да ли желите да замените датотеке. Изаберите „Препиши“, а затим одаберите „Увек користи ову радњу“.

Преписати датотеке

Ваш ФТП клијент ће сада заменити ваше старије ВордПресс датотеке новијим, свежим примерцима. Ако су ваше ВордПресс датотеке оштећене, онда ће овај корак поправити унутрашњу грешку сервера за вас.

Питајте свог пружатеља услуга хостинга

Ако све методе не успеју да исправе унутрашњу грешку сервера на вашој веб локацији, дошло је време да се добије још помоћ. Обратите се свом тиму за подршку веб хостинга и они ће моћи да провере евиденцију сервера и да пронађу основни узрок грешке.

Ако желите самостално наставити са решавањем проблема, погледајте наш крајњи ВордПресс водич за решавање проблема за почетнике.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да исправите унутрашњу грешку сервера у ВордПресс-у. Такође бисте желели да видите нашу комплетну листу најчешћих грешака у програму ВордПресс и како их исправити.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me