Како поправити бели екран смрти ВордПресс-а (корак по корак)

ВордПресс бели екран смрти једна је од најчешћих грешака у програму ВордПресс. Такође је једна од најстрашнијих јер не постоји порука о грешци и закључани сте из ВордПресс-а.


Други проблем са белим екраном грешке смрти је што понекад утиче само на одређени део ваше веб странице.

На пример, можете видети само бели екран смрти унутар администраторског дела ВордПресс-а, док све остало делује добро. У другим случајевима то можете видети само на одређеном посту док све остало делује добро.

У овом чланку ћемо вам показати како поправити бели екран смрти ВордПресс-а гледајући различита решења.

Поправљање белог екрана ВордПресс грешке смрти

Белешка: Пре него што унесете било какве измене на своју веб локацију, проверите да ли имате резервну копију своје ВордПресс странице. Ако немате приступ административној области, погледајте наш водич о ручном креирању резервне копије базе података ВордПресс.

Зашто видите бели екран смрти у ВордПресс-у?

Највећи део времена када видите бели екран смрти, значи да је скрипта на вашој веб локацији исцрпила ограничење меморије.

Неодговарајућу скрипту убија ваш ВордПресс хостинг сервер или је једноставно истекне. Због тога се не генерише стварна порука о грешци и видите обичан бели екран.

ВордПресс приказује бели екран уместо веб странице

Ова грешка се такође може догодити због лоше кодиране теме или додатка инсталираног на вашој веб локацији. Понекад се то може догодити ако постоји проблем са вашим веб хостинг сервером.

Будући да грешку на белом екрану може да проузрокује било који број ствари, неопходно је методично отклањање грешака да бисте га исправили.

Да ли се проблем појављује на другим веб локацијама?

Ако имате друге ВордПресс локације инсталиране на истом хостинг налогу, тада желите да проверите да ли се проблем појављује и на другим веб локацијама..

Ако јесте, онда је то јак показатељ да нешто није у реду са вашом ВордПресс услугом хостинга. Ово би могло бити привремени проблем који утиче на њихову услугу и за додатну помоћ морате контактирати њихову подршку.

С друге стране, ако се проблем догађа само са једном веб страницом или одређеним делом те веб локације, онда знате да је проблем са том одређеном веб страницом.

Исправљање грешке на белом екрану помоћу начина опоравка програма ВордПресс

Ако је бели екран грешке смрти узрокован ВордПресс додатком или темом, можда ће ВордПресс моћи да га ухвати.

Нова значајка заштите од кобне грешке која је уведена у ВордПресс 5.2 понекад може примити грешку, тако да можда не видите ни бели екран. Уместо тога, видећете поруку да на сајту постоје техничке потешкоће.

Техничке потешкоће

На вашу адресу е-поште ћете такође добити е-поруку са насловом „Ваша веб локација има техничко питање“.

Електроничка пошта са техничким проблемом послата администратору

Ова порука е-поште ће указати на додатак који узрокује грешку, а такође ће садржати и посебну везу. Ова веза ће вам омогућити да се пријавите у режим опоравка ВордПресс-а и деактивирате неисправан додатак.

Режим опоравка ВордПресс-а

Међутим, ако видите обичан бели екран смрти без опције е-поште или начина опоравка, онда морате ручно да исправите грешку.

Повећање ограничења меморије

Обично се та грешка дешава зато што је скрипта исцрпила меморију и затворила се у средини. Да бисте то решили, морате да повећате ПХП меморију доступну ВордПресс-у. То ће омогућити скрипту да користи више меморије за завршетак посла који је требао обавити.

Можете да следите упутства из нашег водича о томе како повећати ПХП меморију у ВордПресс-у.

Онемогућавање свих додатака

Ако повећање лимита меморије није помогло или ако имате висок лимит меморије попут 256М или 512М, онда морате да почнете са решавањем проблема.

У нашем искуству у решавању овог проблема, увек смо открили да је проблем са одређеним додатком или темом. Идемо напред и онеспособимо све додатке.

Ако и даље можете да приступите административној области ВордПресс-а, онда једноставно можете кренути Додаци »Инсталирани додаци страна. Одаберите све инсталиране додатке, а затим одаберите „Деактивирај“ у падајућем изборнику „Скупне радње“.

Деактивирајте све додатке преко администраторског подручја ВордПресс

Међутим, ако немате приступ административном делу ВордПресс-а, морат ћете деактивирати све додатке путем ФТП-а.

Прво се повежите на своју ВордПресс локацију користећи ФТП клијент. Када се повежете, идите у мапу вп-цонтент где ћете видети фасциклу ‘плугинс’.

Преименујте мапу додатака да бисте деактивирали све додатке

Сада треба да кликнете десним тастером миша на мапу додатака, а затим изаберете преименовање. Мапу додатака можете преименовати у деактивиране додатке.

Додаци су деактивирани

Ваш ФТП клијент ће сада преименовати мапу додатака.

ВордПресс тражи фасциклу под називом додаци за учитавање свих додатака. Када не може да пронађе фасциклу, једноставно деактивира све додатке.

Ако ово реши проблем, активирајте један додатак истовремено да бисте дошли до дна проблема. Када пронађете додатак који узрокује проблем, можете га заменити алтернативним или пријавити проблем ауторима додатка.

Замените тему заданом темом

Ако решавање проблема са додатком не реши проблем, покушајте да замените тренутну тему заданом темом.

Прво се повежите на веб локацију помоћу ФТП клијента и идите на / вп-цонтент / тхемес / фолдер. Садржи све инсталиране теме на вашој веб локацији.

Кликните десним тастером миша да бисте одабрали вашу тренутну ВордПресс тему и пренесите је на рачунар као резервну копију.

Преузмите тренутну тему као резервну копију

Затим треба да избришете своју тренутну тему са веб локације. Кликните десним тастером миша на фасциклу са темама и одаберите ‘Делете’. Ваш ФТП клијент ће сада избрисати тему са ваше веб локације.

Избришите тренутну тему

Сад ако имате подразумевану ВордПресс тему попут (Двадесет осамнаест или двадесет деветнаест) инсталирану на вашој веб локацији, ВордПресс ће је аутоматски почети користити као задану тему.

Међутим, ако немате задану тему инсталирану, тада је морате ручно инсталирати помоћу ФТП-а.

Ако ово реши проблем, требало би да погледате датотеку фунцтион.пхп своје теме. Ако на дну датотеке постоје додатни размаци, морате их уклонити, а понекад и то решава проблем.

Ако користите лоше кодирану функцију у датотеци фунцтион.пхп своје теме, тада може изазвати и бели екран грешке смрти.

Размислите о преузимању нове копије теме из њеног извора и затим је инсталирајте.

Омогућите режим отклањања грешака за откривање грешака у ВордПрессу

Ако до сада ништа није помогло, следећи корак је укључивање грешке у ВордПресс-у. Ово ће вам омогућити да видите која врста грешака се емитује.

Једноставно додајте следећи код у своју вп-цонфиг.пхп датотеку.

дефине (‘ВП_ДЕБУГ’, истина);
дефине (‘ВП_ДЕБУГ_ЛОГ’, истина);

Након што ово додате, празан екран ће сада имати грешке, упозорења и обавештења. Ово ће вам можда помоћи да утврдите узрок.

Ако не видите ниједну грешку, можда ћете и даље желети да проверите дневник грешака. Једноставно посетите директоријум вп садржаја на својој веб локацији помоћу ФТП клијента. Тамо ћете наћи нову датотеку дебуг.лог која садржи дневник свих грешака, обавештења и упозорења.

Дневник грешака

Цлеар ВордПресс Цацхе

Понекад можете имати приступ повратном простору, али предњи део веб странице има бели екран смрти. То се може догодити због додатка за кеширање. Једноставно испразните кеш меморију.

Погледајте наш водич о томе како очистити предмеморију у програму ВордПресс за детаљна упутства.

Фиксирање дужих чланака

Ако имате бијели екран смрти само на врло дугом посту или страници, онда би овај мали трик могао успјети.

Овај трик у основи повећава ПХП могућност обраде текста повећањем ограничења рекурзије и повратног записа. Следећи код можете да залепите у своју вп-цонфиг.пхп датотеку.

/ ** Трик за дуге постове * /
ини_сет (‘пцре.рецурсион_лимит’, 20000000);
ини_сет (‘пцре.бацктрацк_лимит’, 10000000);

Разумијемо да је то врло фрустрирајућа грешка и надамо се да ће један од трикова изнад ријешити то питање за вас. Такође бисте желели да видите наш водич за решавање проблема у програму ВордПресс који подучава кораке које бисте требали предузети да бисте сами пронашли и решили проблеме са ВордПрессом..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map