Како поправити грешку сервиса 503 у програму ВордПресс

Да ли видите погрешку сервиса 503 у услузи ВордПресс? Проблем са грешком 503 је што не даје трагове о томе шта је узрокује, што почетницима чини изузетно фрустрирајуће. У овом чланку показаћемо вам како да поправите грешку сервиса 503 у ВордПресс-у.


Поправка 503 услуге недоступна у ВордПресс-у

Шта узрокује погрешку сервиса 503 услуге у ВордПрессу?

Све ВордПресс хостинг компаније нуде фиксну количину ресурса за сваки хостинг налог. За веб странице на дељеном хостингу, ово ограничење не може да поднесе велику употребу ресурса сервера.

Грешка услуге 503 недоступна догађа се када ваш веб сервер не може добити одговарајући одговор из ПХП скрипте. Ова ПХП скрипта може бити ВордПресс додатак, тема или прилагођени исечак кода који се лоше понаша.

Ако је грешка изазвана великим коришћењем, грешком на серверу или ДДоС нападом, онда може аутоматски нестати за неколико минута.

Међутим, ако је узрокован лошим кодом на вашој веб локацији, онда ће се стално појављивати уколико не пронађете и онемогућите код који га узрокује.

Како је речено, погледајмо како лако поправити грешку услуге 503 која није доступна у ВордПрессу.

Поправка 503 сервиса није доступна у ВордПрессу

Као што смо горе споменули, ова грешка је настала када ваш веб сервер не може добити одговарајући одговор из ПХП скрипте која ради у позадини.

Да бисмо то исправили, онемогућићемо све непотребне ПХП скрипте једну по једну док се грешка не реши.

Хајде да почнемо.

Деактивирајте све ВордПресс додатке

Сви ваши ВордПресс додатци су ПХП скрипте, тако да прво морате да деактивирате све своје ВордПресс додатке.

Пошто се не можете пријавити на ВордПресс контролну таблу због грешке 503, мораћете да се повежете на веб локацију користећи ФТП клијент или Филе Манагер у цПанелу. Када се повежете, идите на / вп-цонтент / фолдер и преименујте мапу додатака у плуг-олд.

Преименујте мапу додатака

Затим морате креирати нову фасциклу и именовати је додацима.

Сада је потребно да посетите своју ВордПресс локацију да бисте видели да ли је то решило грешку.

Ако јесте, то значи да је додатак инсталиран на вашој веб локацији изазвао грешку. Горњи кораци деактивирали су све ВордПресс додатке.

Да бисте схватили који додатак је проузроковао проблем, морате се пребацити на ФТП клијент или управитељ датотека у цПанелу. Затим морате отићи у / вп-цонтент / фолдер и избрисати празну мапу додатака.

Избришите празну мапу додатака

Након тога морате преименовати стару мапу додатака у додатке. На овај начин ће сви претходно инсталирани додаци бити доступни ВордПрессу. Међутим, ови додаци ће остати деактивирани.

Потребно је да посетите административно подручје за ВордПресс, а затим да одете на страницу додатака. Можете да активирате своје додатке један по један и да посећујете различите странице на вашој веб локацији након што активирате сваки додатак. Наставите тако док не пронађете додатак који узрокује грешку 503.

Ако је овај корак решио проблем, не морате следити остатак упутстава на овој страници. У супротном, можете прећи на следећи корак.

Пребаците се на подразумевану ВордПресс тему

Ако деактивирање додатака није решило проблем, следећи корак би био прелазак на задану ВордПресс тему. Ово ће деактивирати вашу тренутну ВордПресс тему.

Прво се морате повезати на своју ВордПресс локацију користећи ФТП клијент или Филе Манагер у цПанелу. Када се повежете, идите на / вп-цонтент / тхемес / фолдер.

Преузмите вашу тренутну ВордПресс тему

Пронађите тренутно активну тему програма ВордПресс и преузмите је на рачунар као резервну копију.

Након преузимања теме можете наставити и обрисати је са веб локације

Ако већ имате задану тему попут Твенти Севентеен или Твенти Сиктеен, онда ће се она аутоматски активирати. Ако то не желите, можете да наставите и инсталирате задану тему на своју веб локацију.

Темељито проверите вашу веб локацију да бисте били сигурни да је грешка 503 недоступна услуга решена.

Решавање проблема

Ако обе методе не успеју да реше грешку, можете да предузмете следеће кораке:

  • Обратите се својој ВордПресс хостинг компанији јер ће можда моћи да утврде шта узрокује проблем.
  • Као крајње средство, можете поново инсталирати ВордПресс са новом копијом.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да поправите погрешку сервиса 503 у програму ВордПресс. Такође бисте желели да видите наш коначан списак најчешћих грешака у ВордПресс-у и како их исправити.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map