Како потпуно онемогућити коментаре у програму ВордПресс (Ултимате Гуиде)

Питате се како искључити коментаре ВордПресс-а? Иако су коментари одличан начин за интеракцију са посетиоцима ваше веб локације, неки власници веб локација не желе да дозволе коментаре на њиховој веб локацији.


Захваљујући ВордПрессу, имате могућност било да онемогућите коментаре на одређене постове, странице, прилагођене врсте постова или чак у потпуности уклоните коментаре са целе веб странице.

У овом чланку показаћемо вам корак по корак како да онемогућите коментаре у ВордПресс-у.

Како потпуно онемогућити коментаре у програму ВордПресс

Зашто онемогућити коментаре у програму ВордПресс?

Многи власници малих предузећа користе ВордПресс за креирање веб странице. Ове пословне веб странице често немају одељак блога и углавном имају статичке странице попут услуга, о нама, контактима итд. У таквим случајевима нема смисла уопште дозволити коментаре.

У другим случајевима, блогери могу објављивати одређене постове попут најава да не желе допустити коментарима троловима. У тим случајевима коментаре на те одређене постове или странице можете лако онемогућити.

Други сценарио су неки пословни блогови одлучили да у потпуности онемогуће коментаре како би спречили нежељену пошту. Иако увек можете користити технике заштите од нежељене поште (о којима ћемо делити касније у овом чланку), онемогућавање одељка за коментар дефинитивно ће решити проблем.

Без обзира на ваш разлог, коментаре сигурно можете онемогућити, па чак и уклонити одељак са коментара са странице ВордПресс.

Ево кратког прегледа онога што ћете научити у овом чланку:

  Првих неколико метода ће објаснити како можете онемогућити коментаре на страницама, постовима или медијима без употребе додатка. Касније ћемо објаснити како да уклоните одељак коментара са ваше ВордПресс веб локације уз помоћ додатка.

  Уз то речено, погледајмо различите начине за онемогућавање коментара у ВордПресс-у.

  Видео Туториал

  Претплатите се на ВПБегиннер

  Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

  Онемогући коментаре на будуће постове

  Ако сте тек покренули своју ВордПресс страницу, лако можете зауставити коментаре на своје будуће постове.

  Да бисте то урадили, идите на Подешавања » Дискусија са леве бочне траке вашег ВордПресс администраторског панела.

  На овој страници морате поништити опцију која каже „Допусти људима да објављују коментаре на нове чланке“, а затим кликнемо на Сачувај промене дугме за чување подешавања.

  Онемогући коментаре на будуће постове

  Ово ће онемогућити коментаре на све ваше будуће постове. Међутим, ако желите да допустите или онемогућите коментаре на одређену објаву, то можете и даље учинити без промене ове поставке.

  То ћемо покрити у следећем одељку.

  Онемогућите коментаре на одређеној страници или посту

  Коментари су према заданим поставкама искључени на свим вашим страницама.

  Међутим, ВордПресс вам даје слободу да омогућите или онемогућите коментаре на појединим страницама и постовима.

  Једноставно пређите на Пагес » Све странице са леве бочне траке. На следећој страници морате да поставите показивач миша изнад наслова странице за коју желите да омогућите или онемогућите коментаре и кликнете на Уредити линк.

  Опција за уређивање странице ВордПресс странице

  У горњем десном углу странице видећете икону 3 вертикалне тачке. Морате да кликнете на њу да бисте отворили падајући мени, а затим кликните на њега Опције.

  Ово ће отворити скочни оквир, а ви морате да то уверите Дискусија овде је омогућено поље.

  Опције документа странице

  Једном када затворите овај модални оквир, видећете картицу Дискусија мета оквир са десне стране уредника. Ако га не видите, обавезно кликните на Документ картицу да бисте је видели.

  Дискусијски мета оквир

  Сада можете поништити ознаку Дозволи коментаре да бисте онемогућили коментаре на овој страници и кликнули на ажурирање да сачувате измене.

  С друге стране, ако желите селективно омогућити коментаре, онда можете само потврдити оквир да бисте га омогућили за одређене странице.

  Можете да пратите исти поступак за искључивање коментара на појединачне постове или друге прилагођене врсте поста.

  Онемогућите скупно коментаре на страницама и постовима

  Желите да онемогућите коментаре на све ваше објављене постове и странице, а да то не радите појединачно? То можете учинити без употребе додатка.

  Пре свега, идите на Постови » Све поруке да видите све ваше чланке.

  Затим одаберите све постове, одаберите Уредити из падајућег оквира Булк Ацтионс и кликните на Применити.

  Скупно уређивање постова

  Сада ћете моћи да радите скупне радње, укључујући промену имена аутора и искључивање коментара за све одабране постове.

  Изаберите Не дозвољавају из падајућег оквира за коментаре и кликните на ажурирање. Ово ће онемогућити коментаре на све ваше одабране постове.

  Онемогући коментаре на објаве на велико

  Можете да пратите исти поступак да бисте искључили коментаре на својим страницама.

  Избриши све коментаре на ВордПрессу

  Иако ће горњи методи онемогућити коментаре на ваше постове и странице, неће уклонити постојеће коментаре са ваше ВордПресс странице.

  Да бисте избрисали све коментаре са своје веб локације, кликните на Коментари са леве бочне траке вашег администраторског панела.

  Избришите све коментаре на ВордПрессу

  Затим изаберите све коментаре, изаберите Пошаљи у ђубре опцију из падајућег оквира Булк Ацтионс и кликните на Применити. Ово ће обрисати све постојеће коментаре са ваше веб локације.

  Ако ваша веб локација има пуно коментара, овај корак ћете морати поновити више пута.

  Онемогући коментаре на медију

  Ако желите да онемогућите коментаре на медијским страницама, постоје два начина да се то постигне.

  Можете ручно онемогућити коментаре на појединачне датотеке у прилогу медија слиједећи горе описане методе, али то може бити много времена.

  Једноставнији начин за онемогућавање коментара на све прилоге медија је помоћу исечка кода. Једноставно залепите следећи код у датотеку фунцтион.пхп теме или додатак за локацију.

  функција филтер_медиа_цоммент_статус ($ опен, $ пост_ид) {
  $ пост = гет_пост ($ пост_ид);
  ако ($ пост->пост_типе == ‘прилог’) {
  ретурн фалсе;
  }
  врати $ опен;
  }
  адд_филтер (‘цомментс_опен’, ‘филтер_медиа_цоммент_статус’, 10, 2);

  У случају да вам није горе од горе наведеног решења, можете да погледате следећи одељак где ћемо вам показати како помоћу додатка да бисте онемогућили коментаре на прилоге за медије.

  Онемогући ВордПресс коментаре на једноставан начин помоћу додатка

  Ако не желите ручно да онемогућите коментаре, тада можете да употребите додатак Дисабле Цомментс да то урадите само једним кликом.

  Омогућује вам да потпуно онемогућите коментаре свуда на вашој ВордПресс веб локацији. Такође их можете онемогућити на одређеним типовима постова, попут постова, страница, медија и других. Такође уклања облик обрасца за коментаре и зауставља приказивање постојећих коментара.

  Онемогућите додатак за коментаре

  Прво што треба да урадите је да инсталирате и активирате додатак Дисабле Цомментс. Можете да пратите наш корак по корак водич о томе како инсталирати ВордПресс додатак за детаљна упутства.

  Након активирања додатка, пређите на Подешавања » Онемогући коментаре са леве бочне траке вашег администраторског панела.

  Избор прве опције омогућава вам да онемогућите коментаре на вашој ВордПресс веб локацији. Додатак ће такође уклонити ставку менија са коментарима из вашег административног подручја ВордПресс.

  Онемогући коментаре Плугин Сеттингс

  Помоћу друге опције можете селективно онемогућити коментаре на своје постове, странице или медије.

  Ако желите да уклоните коментаре само из медијских прилога, онда можете да изаберете За одређене врсте поста радио дугме, а затим проверите Медији поље за потврду.

  То можете учинити ако желите искључити коментаре на ВордПресс страницама. Употреба додатка је најлакши начин за онемогућавање коментара на ВордПресс страницама.

  Када завршите, једноставно кликните на Сачувај промене да бисте довршили поступак.

  Уклоните „Коментари су затворени“ у програму ВордПресс

  Ако ваша ВордПресс тема не провјерава исправно стање коментара, онда ће и даље моћи приказати образац за коментаре, постојеће коментаре или чак приказати поруку „Коментари су затворени“.

  Можете тражити од свог програмера теме да то поправи јер то није стандардан компатибилан приступ.

  Алтернативно, можете и сами да покушате да је поправите тако што ћете следити упутства испод.

  Прво се повежите на своју ВордПресс локацију помоћу ФТП клијента или Филе Манагера на вашој ВордПресс управљачкој плочи. Сада идите до тренутне мапе тема која ће се налазити у / вп-цонтент / тхемес / фолдер.

  У фасцикли са темама морате пронаћи датотеку цомментс.пхп, десним тастером миша кликните ту датотеку и преименовати је у цомментс_олд.пхп.

  Преименујте коментаре пхп датотеку

  Затим треба да кликнете десним тастером миша на десну плочу вашег ФТП клијента и изаберете Креирајте нову датотеку опција. А затим, нову датотеку именовајте као цомментс.пхп и кликните на У реду дугме.

  Направите нову датотеку са коментарима

  Овај трик једноставно служи празан предложак коментара вашој ВордПресс теми, тако да се неће појављивати коментари или поруке везане за коментаре.

  Ако ваша ВордПресс тема нема датотеку цомментс.пхп, тада морате питати свог програмера коју датотеку треба да измените.

  Технике заштите од нежељене поште

  Ако планирате да онемогућите коментаре ВордПресс-а само ради заштите ваше веб локације од нежељене поште и градитеља веза, онда бисмо вам препоручили да користите неке од следећих техника за борбу против нежељене поште.

  Акисмет

  Акисмет ВордПресс додатак

  Акисмет је један од најбољих додатака за бављење коментарима нежељене поште. А најбољи део је то што га је саградио тим који стоји иза ВордПресс-а.

  Овај додатак проверава сваки коментар на вашој веб локацији и проверава да ли је нежељена пошта или не. За више детаља, можете погледати наш водич о додатку Акисмет.

  Затварање коментара

  Да ли сте знали да коментаре можете затворити након одређеног времена?

  Затвори коментаре након одређеног периода

  Иди до Подешавања » Дискусија и проверите поље на коме пише „Аутоматски затворите коментаре на чланке старије од 14 дана“.

  Ово ће аутоматски затворити образац за коментаре након 14 дана. Такође можете да промените број дана у складу са својим потребама.

  Обично спамери циљају старије постове, па неколико корисника мења ову поставку на 180 дана што значајно смањује нежељену пошту.

  Мед са пчелом Антиспам

  На ВПБегиннеру нам је било корисно додати други додатак зван Антиспам Бее који ради заједно са Акисметом како би значајно смањио нежељену пошту на вашој веб локацији.

  Додаје невидљиви медени блок који блокира 99% коментара нежељених ботова.

  Коментирај Цаптцха

  Иако додавање капуса у образац за коментаре није прилагођено кориснику, ипак вам помаже да заштитите своју веб локацију од нежељене поште.

  Можете употребити додатак Адванцед ноЦаптцха и Инвисибле Цаптцха да додате Гоогле реЦаптцха непосредно пре дугмета за слање у образац за коментар.

  Уклоните поље обрасца УРЛ адресе веб локације

  Други начин за решавање градитеља веза и нежељене поште је уклањање поља УРЛ веб локације из обрасца за коментар. Ево примера са веб локације ВПФормс:

  Уклоните поље УРЛ веб локације из обрасца за коментар

  У ту сврху можете користити додатак Алат за уклањање и коментаре везе за коментаре. Омогућава вам да уклоните поље УРЛ веб локације из обрасца за коментар без додиривања било којег ретка кода. Није ли то сјајно?

  Блокирање лоших ИП адреса

  Такође можете блокирати лоше ИП адресе да приступе вашој ВордПресс локацији. Ово ће вам помоћи да блокирате нежељену пошту и хакерске нападе.

  Да бисте то учинили, можете да проверите наш водич о томе како да блокирате ИП адресе у ВордПресс-у.

  У сваком случају, надамо се да вам је овај детаљни водич помогао да схватите како да потпуно онемогућите коментаре у ВордПресс-у са и без употребе додатка.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map